- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Ben hep diyorum ki madem bende ailen olcam banada ona göre davran. Kendi aileşine para versin tabiki de beni bağlamaz ama babasının parayi nereye koyduğu belli değil bugün sevgilim sıkıntısı olsun babasından istediğin de 100 lira gönderiyor bi kredi daha çektirdi ler biz ödeyeceğiz diye o krediye say diyo sonra babası. Karşılıksız bişey yapmiyo ben bile 7 kat el kızıyim cebimde ki son parayla gidip ona sigara da aldım yemek te aldım bende yoksa yurtta makarna yapıp götürdüm ben sevgilime çok değer veririm o yanımda krediyi odeyemeyip param yok diye ağlarken ailesi nerdeydi pekii yine ben yanindaydim öğrenci halimle hep destek olmaya çalıştım kendi ailemden alıp . Ben kim miyim annesi babası yanında yokken aramaz ken sormaz ken 2 yıldır hergün onun çamaşırına yemegine ütüsüne kadar yapan kızım aman aç kalmasın aman pis gezmesin diye dört dönüyorum karşılık için yapmadım çok sevdiğim içindi hepsi ama şimdi ilerisini dert ediyorum içime doğal olarak benim garanti bi isim olsa umrumda olmazEvlenmeden once neden bu kadar samimisiniz. Bende bunu anlamiyorum. Evlenme yolunda gidiyor olabilirsiniz ama resmiyet kazanmadan bu kadar samimiyet gereksiz. He sevgiliniz anlatmakta yanlis yaomis sonucta ikinizin iliskisi. Kredi mevzusuna gelince benim babamda cebinde 5 kurus yokken ablamla beni ozel okulda okuttu. Eger seviyorsaniz bazi seylerden fedakarlik yapabilirdiniz. Ailesiyle kendinizi ndden karsilastiriyorsunuz. Benimde abimin sevgilisi ailemle kendisini kiyaslasaydi 'sen kimsin ki' diye baslayan cumleleri siralardim. Adam kendine guvenmis cejmis krediyi siz suan dis kapinim dis mandalisiniz.
Ayrıca ben zaten fedakârlik yapamam demedim sevgilime tabi ki yaparım uygun şekilde olur hersey dedim ama 3 gün sonra babam arabanın modelini yukseltelim diyo kredi cekcem diye karşıma gelince bana dediği şeyi niye ailesine demiyo diyorum . Bana yeri geldiğinde de yok demesini biliyo zaten normal olanı bu ama annesine babasına demiyo bende ailesi olmcak miyim bu çocuğun bana evlenelim diye hergün demedigini birakmiyorEvlenmeden once neden bu kadar samimisiniz. Bende bunu anlamiyorum. Evlenme yolunda gidiyor olabilirsiniz ama resmiyet kazanmadan bu kadar samimiyet gereksiz. He sevgiliniz anlatmakta yanlis yaomis sonucta ikinizin iliskisi. Kredi mevzusuna gelince benim babamda cebinde 5 kurus yokken ablamla beni ozel okulda okuttu. Eger seviyorsaniz bazi seylerden fedakarlik yapabilirdiniz. Ailesiyle kendinizi ndden karsilastiriyorsunuz. Benimde abimin sevgilisi ailemle kendisini kiyaslasaydi 'sen kimsin ki' diye baslayan cumleleri siralardim. Adam kendine guvenmis cejmis krediyi siz suan dis kapinim dis mandalisiniz.
Annelerimizin hakki asla odenmez. Burda ciddi olarak evlenmeyi isteyen, evliyken de ailesinin kredisi yüzünden esine sen sikinti cek diyen biri var. Gorumce olarak degil de, gelin olarak dusunursek, siz ne yapardiniz? Sinirle insan dogrulari da söyleyebiliyor, evlenmeyi ertelemek ve toparlanmak bana daha mantikli geliyor...İyi yapmış, ben görümce olsam arar ağır konuşurdum ki sizinki susmayı tercih etmiş.
Zaten hangi sıfatla onu doğurup, büyütmüş ve meslek sahibi yapmış aileye çektiği kredinin hesabını sorabilirsiniz ki? O para annesinin her gece uykusundan uyanıp altını temizlemesinin karşılığı bile olamaz.
Ben 6 sene bekledikten sonra evlendim mesela.Annelerimizin hakki asla odenmez. Burda ciddi olarak evlenmeyi isteyen, evliyken de ailesinin kredisi yüzünden esine sen sikinti cek diyen biri var. Gorumce olarak degil de, gelin olarak dusunursek, siz ne yapardiniz? Sinirle insan dogrulari da söyleyebiliyor, düğünu ertelemek ve toparlanmak bana daha mantikli geliyor...
Ben de evliligimizin ikinci yilinda babam iflas ettigi icin 3 yil kredisini odedim. Esim de anlayisli davrandi, hala lafini etmedik. O zaman vardi, beni buyuttu okuttu meslek sahibi yapti hakkini odeyemem zaten ki, elimizden geleni yaptik. Konumuza gelince, kiz isterse resmiyet 1 saatte hallolur,istemeydi sozdu falan...Onemli olan saglikli bir sekilde bu yola cikmak... Gerisi onemli yani... Belki fe bastan bunlari gormek veya tartismak daha hayirli olmustur. Burda herkesin dert yandigi gibi evlenince cok daha ciddi problemler cikabilir zira...Ben 6 sene bekledikten sonra evlendim mesela.
Aileme araba almıştım, söyleme gereği bile duymadım ben bunu ödüyorum diye. O yüzden para meselelerinin arada resmiyet yokken konuşulması saçma geliyor.
Doğru veya yanlış olabilir. Ama şuan sizin onun ailesi gözünde hiç bir sıfatınız yok. Ve para konuları için kavga etmek hesap sormak çok çirkin davranışlarOğulları cebinde 5 kuruş para yokken ailesine kredi cekiyor yalniz, babası tekrar para istediği zaman yok diyemiyo babası kızcak diye . Sabah işten çıktı karnı aç parası da yok bende de yok diye sabah yurtta ki kahvaltı hakkımı sevgilime götürdüğüm günleri biliyorum o yine de ailesine o durumda bile param yok demedi ailesi de biliyo olmadığını ama çocukları 9 kadar sıkıntı çekerken çok mu dogru sizce bi evladı o kadar borca sokmak 2 yıldır 6. Krediyi çekti çocuk
Zaten 19-20 yaşındaki bir kız evlilik konuşmamalı bence. Eski konularına bakınca o sağlıklı ilişki durumunu kaybettiğini görebiliyoruz maalesef. Beklemesi en mantıklısıBen de evliligimizin ikinci yilinda babam iflas ettigi icin 3 yil kredisini odedim. Esim de anlayisli davrandi, hala lafini etmedik. O zaman vardi, beni buyuttu okuttu meslek sahibi yapti hakkini odeyemem zaten ki, elimizden geleni yaptik. Konumuza gelince, kiz isterse resmiyet 1 saatte hallolur,istemeydi sozdu falan...Onemli olan saglikli bir sekilde bu yola cikmak... Gerisi onemli yani... Belki fe bastan bunlari gormek veya tartismak daha hayirli olmustur. Burda herkesin dert yandigi gibi evlenince cok daha ciddi problemler cikabilir zira...
Ben hep diyorum ki madem bende ailen olcam banada ona göre davran. Kendi aileşine para versin tabiki de beni bağlamaz ama babasının parayi nereye koyduğu belli değil bugün sevgilim sıkıntısı olsun babasından istediğin de 100 lira gönderiyor bi kredi daha çektirdi ler biz ödeyeceğiz diye o krediye say diyo sonra babası. Karşılıksız bişey yapmiyo ben bile 7 kat el kızıyim cebimde ki son parayla gidip ona sigara da aldım yemek te aldım bende yoksa yurtta makarna yapıp götürdüm ben sevgilime çok değer veririm o yanımda krediyi odeyemeyip param yok diye ağlarken ailesi nerdeydi pekii yine ben yanindaydim öğrenci halimle hep destek olmaya çalıştım kendi ailemden alıp . Ben kim miyim annesi babası yanında yokken aramaz ken sormaz ken 2 yıldır hergün onun çamaşırına yemegine ütüsüne kadar yapan kızım aman aç kalmasın aman pis gezmesin diye dört dönüyorum karşılık için yapmadım çok sevdiğim içindi hepsi ama şimdi ilerisini dert ediyorum içime doğal olarak benim garanti bi isim olsa umrumda olmaz
Ayrıca ben zaten fedakârlik yapamam demedim sevgilime tabi ki yaparım uygun şekilde olur hersey dedim ama 3 gün sonra babam arabanın modelini yukseltelim diyo kredi cekcem diye karşıma gelince bana dediği şeyi niye ailesine demiyo diyorum . Bana yeri geldiğinde de yok demesini biliyo zaten normal olanı bu ama annesine babasına demiyo bende ailesi olmcak miyim bu çocuğun bana evlenelim diye hergün demedigini birakmiyor
Bu yoruma ben de katılıyorum. Kız borcu bitir öyle evlenelim demiş, adam razı gelmemiş. Cidden evlilik imkansız yani intihar olur o durumda. Kuru ekmekle idare ederiz diye düşünüyor ama maalesef aşk o kadar güçlü bir duygu değil, çabuk dağılır aksine. Biraz gerçekçi olalım, bu kadar borcu olan adamla ben de evlenmezdim. Aşığım diye neden 2 yıl sürünecekmişim ki? Kaza olur, bela olur, hastalık olur ayrı ama bu borç çok çok farklı bir nedenden ötürü var. Buna razı gelmemesi normal yani kızın.İyi de kız durduk yere karışmamış ki
Evlilik olayı olunca demiş ki erteleyelim borcunu bitir öyle
Ya kredi çekme babana anana oara verme de dememiş
Siz evlenirken 30 bin borçla evlenir miydiniz ? Yani anası altını temizledi diye her kuruşu ona versin eyvallah ama kendisinin de eşyalardan fedakarlık yapması bekleniyor. Büyük ihtimalle evlenince ailesinin borcunu da kıza yükleyecek. Yada kendi maaşını borca verip evi kızın geçindirmesini bekleyecek. Sizce bu kız evlenmemekte yada borcu bitir evlenelim demekte haksız mı ?
Sevgilim kötü durumdayken kardesi Ohh oldu demesini biliyodu sevgilime abi bize kredi çeker misin dedi oda çok kredi cektim cikmiyo artık diyince kaç ay surat astilar karı koca , sonrada sevgilim gitti yine babası için çekti o yüzden de ayrı surat astilar bunlar olurken benim sevgilim ne halde peki . Kimse düşünmüyo çok mu normal bunlar bende kendimce sahiplendim onu isteannesi gibi her seyini halletmenize anlam veremiyorum. cok muskul olsaydi kendisi de yapabilirdi. bence sen cok ustune dusmussun annesi gibi olmussun. aile ici iliskilerine bu kdr burnunuzu sokmayin bence annesi babasi nasil insanlarsa oyle insanlar. cocugunu ac susuz birakacak kadar gaddar insanlar degillerdir herhalde. kazik kdr adam kendine yemek ypabilirdi. ayrica ailesini yargilamak size dusmez. belki de sevgilinizin kardesi herseyi bu kadar cok irdelediginiz icin bikip silmistir sizi.
Bende bekleyelim diyorum zaten ama beklemek istemiyo düğün yapsak evlenmek benim ailem razi gelmez ondan önce 30.000 borca en az bi 10.000 daha eklenir az para mı sizce bütün bunlar kenarda tek kuruş para yok bende evlencem diyip de 1 lira koymuyo. Ailesi de ciddiyeti biliyo bu çocuk da evlencek artık bizde idare edelim demiyo . Benim kizginligim bunlara kız kardeşi 2 yıl boyunca dersaneye gitti üniversite yi kazandığı sene kaçtı evlendi o bile düşünmedi ailesini , benden kendi aileme sırt cevirmemi bekliyorlar fedakarlık bekliyorlar fedakarlık yaparım ama benim için kim napiyo niye bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım kız kardeşiyle yüz yüze bakcaz ama nasıl davrancam bilmiyorum sonuçta ağzını Açıp tek kelime demedim ona bugüne kadar 1 kere bileZaten 19-20 yaşındaki bir kız evlilik konuşmamalı bence. Eski konularına bakınca o sağlıklı ilişki durumunu kaybettiğini görebiliyoruz maalesef. Beklemesi en mantıklısı
Ben aileme kredi çekerim güzel bi isim olursa dediğim zaman bide onu mu beklicez diyo bana evlenince nasıl yardım ederim o zaman dediğim de de o kadar borç içinde nasıl etceksin diyoBen 6 sene bekledikten sonra evlendim mesela.
Aileme araba almıştım, söyleme gereği bile duymadım ben bunu ödüyorum diye. O yüzden para meselelerinin arada resmiyet yokken konuşulması saçma geliyor.
Anlamiyorsunuz hesap sorduğum yok bana evlenelim diyor adam. nasıl yapıcaz vok borc var bekleyelim sen borcunu bitir bende kendi aileme destek olayim okulum yeni bitti dedigim zaman da benden kötüsü olmuyoDoğru veya yanlış olabilir. Ama şuan sizin onun ailesi gözünde hiç bir sıfatınız yok. Ve para konuları için kavga etmek hesap sormak çok çirkin davranışlar
Herkese selam olsun :) Sevgilimle yaklaşık 3 hafta önce tartışıp ayrılmıştık konumuz da onun ailesi. Daha doğrusu sevgilimin ailesine karşı olan Tutumu. Bana evlenelim diye yalvariyor ailene söyle diyor ama 30.000 lira borcu var hepsini de ailesi için çekti tamam para onun parası ama ortada gözüken hiç bişey de yok her neyse kisacasi ailesi her istediğin de hiç düşünmeden onlara kredi çeken bi sevgilim var ama bana gelince evlenelim diyor . Evlilik zor 2 yıl boyunca kredin var o bitsin öyle evlenelim bekarken bile sıkıntı cekiyosun evlenince nasıl yapıcaz diyorum sende fedakarlık etceksin o zamn esyadan falan diyo bana. Bende sinirlendim ama ailene gelince yapıyosun onlara hiç bi zaman idare edin anne baba bende de yok demiyosun dedim kavga kıyamet koptu sonrada ayrıldık buda kız kardesine anlatmış 3 yıldır ailesiyle çok samimiyiz kız kardeşiyle çok iyi anlasirdik çoğu zaman ben abisi için üzülür ken boşver o haketti o kadar kredi çekme babamlara dedim ben ona diyen kız, abisi ona anlatinca beni heryerden silip engellemis 2 yıldır yüz yüze bakıyoruz bana en azından bi telefon açması gerekmez miydi sizcede çok sinir oldum yaptığına ben ona bişey demedim ki kendi kendine Tribe girmiş
Okulum yeni bitti daha bende aileme destek olmak istiyorum diyince evlenince de olursun diyor evlendikten sonra bizim borcumuz olcak nasıl destek olcam dediğim zaman evini düşünmen lazım diyor bama göre evet bencil bi sevgilim var ama bunları konuşup hallettik diye düşünüyorum allah hepimize yardimci olsun valla ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?