Sevgilimin sinir bozucu kız kardeşi

Ben hep diyorum ki madem bende ailen olcam banada ona göre davran. Kendi aileşine para versin tabiki de beni bağlamaz ama babasının parayi nereye koyduğu belli değil bugün sevgilim sıkıntısı olsun babasından istediğin de 100 lira gönderiyor bi kredi daha çektirdi ler biz ödeyeceğiz diye o krediye say diyo sonra babası. Karşılıksız bişey yapmiyo ben bile 7 kat el kızıyim cebimde ki son parayla gidip ona sigara da aldım yemek te aldım bende yoksa yurtta makarna yapıp götürdüm ben sevgilime çok değer veririm o yanımda krediyi odeyemeyip param yok diye ağlarken ailesi nerdeydi pekii yine ben yanindaydim öğrenci halimle hep destek olmaya çalıştım kendi ailemden alıp . Ben kim miyim annesi babası yanında yokken aramaz ken sormaz ken 2 yıldır hergün onun çamaşırına yemegine ütüsüne kadar yapan kızım aman aç kalmasın aman pis gezmesin diye dört dönüyorum karşılık için yapmadım çok sevdiğim içindi hepsi ama şimdi ilerisini dert ediyorum içime doğal olarak benim garanti bi isim olsa umrumda olmaz

Ayrıca ben zaten fedakârlik yapamam demedim sevgilime tabi ki yaparım uygun şekilde olur hersey dedim ama 3 gün sonra babam arabanın modelini yukseltelim diyo kredi cekcem diye karşıma gelince bana dediği şeyi niye ailesine demiyo diyorum . Bana yeri geldiğinde de yok demesini biliyo zaten normal olanı bu ama annesine babasına demiyo bende ailesi olmcak miyim bu çocuğun bana evlenelim diye hergün demedigini birakmiyor

Annelerimizin hakki asla odenmez. Burda ciddi olarak evlenmeyi isteyen, evliyken de ailesinin kredisi yüzünden esine sen sikinti cek diyen biri var. Gorumce olarak degil de, gelin olarak dusunursek, siz ne yapardiniz? Sinirle insan dogrulari da söyleyebiliyor, evlenmeyi ertelemek ve toparlanmak bana daha mantikli geliyor...

Ben 6 sene bekledikten sonra evlendim mesela.
Aileme araba almıştım, söyleme gereği bile duymadım ben bunu ödüyorum diye. O yüzden para meselelerinin arada resmiyet yokken konuşulması saçma geliyor.

Aileme araba almıştım, söyleme gereği bile duymadım ben bunu ödüyorum diye. O yüzden para meselelerinin arada resmiyet yokken konuşulması saçma geliyor.
Ben de evliligimizin ikinci yilinda babam iflas ettigi icin 3 yil kredisini odedim. Esim de anlayisli davrandi, hala lafini etmedik. O zaman vardi, beni buyuttu okuttu meslek sahibi yapti hakkini odeyemem zaten ki, elimizden geleni yaptik. Konumuza gelince, kiz isterse resmiyet 1 saatte hallolur,istemeydi sozdu falan...Onemli olan saglikli bir sekilde bu yola cikmak... Gerisi onemli yani... Belki fe bastan bunlari gormek veya tartismak daha hayirli olmustur. Burda herkesin dert yandigi gibi evlenince cok daha ciddi problemler cikabilir zira...

Doğru veya yanlış olabilir. Ama şuan sizin onun ailesi gözünde hiç bir sıfatınız yok. Ve para konuları için kavga etmek hesap sormak çok çirkin davranışlar

Zaten 19-20 yaşındaki bir kız evlilik konuşmamalı bence. Eski konularına bakınca o sağlıklı ilişki durumunu kaybettiğini görebiliyoruz maalesef. Beklemesi en mantıklısı

annesi gibi her seyini halletmenize anlam veremiyorum. cok muskul olsaydi kendisi de yapabilirdi. bence sen cok ustune dusmussun annesi gibi olmussun. aile ici iliskilerine bu kdr burnunuzu sokmayin bence annesi babasi nasil insanlarsa oyle insanlar. cocugunu ac susuz birakacak kadar gaddar insanlar degillerdir herhalde. kazik kdr adam kendine yemek ypabilirdi. ayrica ailesini yargilamak size dusmez. belki de sevgilinizin kardesi herseyi bu kadar cok irdelediginiz icin bikip silmistir sizi.

Bu yoruma ben de katılıyorum. Kız borcu bitir öyle evlenelim demiş, adam razı gelmemiş. Cidden evlilik imkansız yani intihar olur o durumda. Kuru ekmekle idare ederiz diye düşünüyor ama maalesef aşk o kadar güçlü bir duygu değil, çabuk dağılır aksine. Biraz gerçekçi olalım, bu kadar borcu olan adamla ben de evlenmezdim. Aşığım diye neden 2 yıl sürünecekmişim ki? Kaza olur, bela olur, hastalık olur ayrı ama bu borç çok çok farklı bir nedenden ötürü var. Buna razı gelmemesi normal yani kızın.
E ona yok buna yok, en sonunda da lafı yemiş adam. Kaşınmış bariz yani, kız haklı bu sefer.
Hem eşyadan fedakarlık ne ya, gidip kötüsünü alınca kar mı edecekmiş? İki günü ağzı eğrilir, yenilemek gerekir hemen.
Tamam gidip 20 binlik takım al diyen yok da, 30 bin borç varken eşya almaya kalkarsan spotçulardan en ucuzuna kaçarsın işte. Bu sefer kıza yüklenmeyelim bence.

Sevgilim kötü durumdayken kardesi Ohh oldu demesini biliyodu sevgilime abi bize kredi çeker misin dedi oda çok kredi cektim cikmiyo artık diyince kaç ay surat astilar karı koca , sonrada sevgilim gitti yine babası için çekti o yüzden de ayrı surat astilar bunlar olurken benim sevgilim ne halde peki . Kimse düşünmüyo çok mu normal bunlar bende kendimce sahiplendim onu iste

Zaten 19-20 yaşındaki bir kız evlilik konuşmamalı bence. Eski konularına bakınca o sağlıklı ilişki durumunu kaybettiğini görebiliyoruz maalesef. Beklemesi en mantıklısı
Bende bekleyelim diyorum zaten ama beklemek istemiyo düğün yapsak evlenmek benim ailem razi gelmez ondan önce 30.000 borca en az bi 10.000 daha eklenir az para mı sizce bütün bunlar kenarda tek kuruş para yok bende evlencem diyip de 1 lira koymuyo. Ailesi de ciddiyeti biliyo bu çocuk da evlencek artık bizde idare edelim demiyo . Benim kizginligim bunlara kız kardeşi 2 yıl boyunca dersaneye gitti üniversite yi kazandığı sene kaçtı evlendi o bile düşünmedi ailesini , benden kendi aileme sırt cevirmemi bekliyorlar fedakarlık bekliyorlar fedakarlık yaparım ama benim için kim napiyo niye bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım kız kardeşiyle yüz yüze bakcaz ama nasıl davrancam bilmiyorum sonuçta ağzını Açıp tek kelime demedim ona bugüne kadar 1 kere bile

Ben aileme kredi çekerim güzel bi isim olursa dediğim zaman bide onu mu beklicez diyo bana evlenince nasıl yardım ederim o zaman dediğim de de o kadar borç içinde nasıl etceksin diyo

Doğru veya yanlış olabilir. Ama şuan sizin onun ailesi gözünde hiç bir sıfatınız yok. Ve para konuları için kavga etmek hesap sormak çok çirkin davranışlar
Anlamiyorsunuz hesap sorduğum yok bana evlenelim diyor adam. nasıl yapıcaz vok borc var bekleyelim sen borcunu bitir bende kendi aileme destek olayim okulum yeni bitti dedigim zaman da benden kötüsü olmuyo

borclar bittiğinde rahat bir şekilde evlenmek varken niye böyle bir derde giresinizki ? hemde bu durumun evliyken sizin aranızda daha büyük sorun yaratacağı aşikar,sevgiliniz bunu düşünememiş sanırsam...

ayrıca baska bi ailenin cocuğu olarak sevglinzn anne babasına cektiği borcun cefasını siz cekmek zorunda değilsinz yani ayrıca güzelde bir opsiyon sunmussunuz borclar bitsn öyle evlenenim demişsnz

esyadan fedakarlık ?? yeni gelin olcak kız evini dayayıp döşemek ister heves ettiği seyleri alıp kullanmak bunlar güzel heyecanlar sonucta

olmuyosa cok zorlamayın bence , bi de aile evlendkten sonrada para istemeye devam edebilir

Iki erkek evlat büyütüyorum cok korkuyorum sizin gibi bi gelin adayiyla karsilasmaktan o aile yillarca bakmis büyümüş o hale getirmiş zor durumda olmasa kimse evladi kendi icin borclansin istemez. Ilerde evlenince bu konuda cok tartisirsiniz bide esiniz ailesine bagliysa bence iyi olmus ayrilmasi sizden.
Rabbim damadin da gelinin de hayirlisini versin

Şimdiden çözün cnm ilerde büyür siz yıpranırsınız.

Evlenmeden once sizinde ailenize yaptiginiz yardimlar, erkek arkadasinizinda yaptigi yardimlar kimseyi ilgilendirmez.
Fakat sizinle evlenmek isteyen insan dugun icin hic bir hazirlik yapmayip, sende biraz fedakarlik yap diyorsa oradada siz haklisiniz.
Zaten ayrilmissiniz, iliskiniz bittikten sonra gorumceniz sizi arasa ne aramasa ne, konusacak ne kalmis?

Çocuk doğurmak, onun altını değişmek demek ömür boyu o çocuğun sırtına binmek demek.. Hmm.. İyiymiş..

Eşyadan filan feragat etme kızım yeni gelinsin aldıraydın olur. Bu ne ya çok sinirlendim. Madem totosuna güvenmiyor evlenmesin kardeşim sevgilin. Oldu kredi ödeyeceksin düğün borcu ödeyeceksin en güzel günlerin mahvolacak ama sen ailene yardım edemiceksin. Yok öyle.
Bak kardeş, bu çocuk gerçekten seni istiyorsa beklesin. Sende o ara birikim mi yaparsın ailene yardım mı edersin altına araba mı çekersin madem sende kendini düşün. Hem daha yaşın küçük. Seni haksız bulanları anlamıyor. Hem sen ailesine yardım etmesine bişey demiyosun ki; borcun üstüne evlenmek istemiyorsun bu senin en doğal hakkın. Hemen erkek aileleri de çemkirmiş sana iyi kritik et.Yazmıştım ssana eşimde çekti toplamda 67bin. Öderken onların haberi bile olmadı. Evliliğimin ilk yılı en güzel günlerim sıkıntılı geçti. Aklını kullan sende birikim yap madem o çocuk da toparlansın öyle evlenin. İşine gelirse paşanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…