Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Aman bosver arkadasim sen dahil bi kac kisi bnm ne demek istedigimi anlamis ama sacma sapan bi sekilde yorum yazanlarda mevcut ettigimin lafin yanlis olmadigi Allah a bin sukur biliyorum. Burda ayet hadis paylassam daha fazla karsi cikan olur eminim ailelerinin ogretmedigi ayeti hadisi biz ogretmeyelim bosver arkadasim

canım çok haklısın...
benim demek istediğim birlikte yaşamakla evlilik kültürümüzde farklı şeyler. bizim kültürde kocaya saygı diye bir şey var.. yapan yapmayan olur muhakkak..

Oyle yorumlar varki neyse yobaz oluyoruz sonra... insallah sonu iyi olur sonrasi evlenicem kizlik zari diktirmem lazim.. ayrildim ama birlikte oodum yada hamileyim cocugumu tek basina buyutucem olmaz.. mutluyuz evleniyoruz olur:)

s

ana katılıyorum okudum yorumları da haram ne kadar güzel bişeymiş gibi gösteriliyor tabi yaşam tarzı karışamayız ama cok yanlış zina edilmiş oluyor..
Yooook cnm ne zinasi daha iyi tanimiss olur hatta bu gerekli bisey töbe töbe bu konuya bidaha bakmiycam cahil insanlari gorunce Allah in kelamina karsi cikani gorunce deliriyorum

Ben hakları sorgulamıyorum ki, zihniyeti sorguluyorum. Çok mu zor anlamak. Kadınlar evde erkekler işte olup yüzyıllardır böyle sürüp gitmeseydi, kadınlara pozitif aymcılığa gerek kalmazdı.
Anlayın diye tekrar yazıyorum.
Kanun boşanan kadına kocasının bakmasını söylesin veya söylemesin, kadının boşansam da hayatım garanti olsun niyetiyle nikah olmadan birlikte yaşamak istememesi acizliktir. Anlatabiliyor muyum? Tek derdi ya ayrılırsam bana kim bakacak derdi olan kadın.
Normal kadın ise, ayrılsak da ayrılmasak da ben KENDİ sorumluluğumu alabilirim, benden ayrılsa dahi ben kadınım ve sümük gibi kenara atılmış çaresiz kalmış olmam. Sadece ilişkimi bitirmişimdir diyebilendir.
Ha siz ben nikahı basayım da hayatım garanti olsun, ayrılsak da nafakamı alabileyim diyorsanız size laf anlatmak hata.

Konu sahibi dün konu açtı dünden beri sevgilisiyle ayrıldı,hamile kaldı,bebeği sokaklara attı,kürtaj yaptırdı,bebeğiyle ortada kaldı,ağladı,acı çekti,sonra evlenecekken çok pişman oldu başını duvarlara vurdu,şimdi de kızlık zarı diktirecek doktor arıyormuş.

İşte biz buna KK Effect diyoruz.

bence annenle babana hatta erkek arkadasininda anne babasina sor sizi en iyi taniyan onlar ne de olsa :) baban ve annen sana gerekli cevabi verecektir. biz sana daha sonra sevgilim beni cok seviyordu neden terketti, eski sevgilim yenisine herseyi anlatti, eski sevgilim bana hakaret etti, mecbur onarim yaptiracam gibi konularda destek oluruz. sen once bir sunu dusun sen kizinin evlenmeden biriyle ayni evde yasamasini ister miydin burada sana ozgur takil diyenlerde dusunsun aileni bulundugun kulturun bunu kaldirip kaldirmayacagini dusun ona gore karar ver. bunun icin basta soyledigim gibi ailene danisabiliyorsan eger sorun yok.

Hatta ikinci cocuguna hamile. Ayni kisiden. Kkda bosanma asamasinda olup hamile kalani cok gordum.

Burada bir konu açmışsınız zorlukları dezavantajları var mıdır diye sormuşsunuz illa tecrübe etmek gerekmiyor mantık çerçevesinde size yararlı olacak düşünceler paylaşılıyor ama siz ben size eve çıkayım mı diye sormadım etmedim diyorsunuz madem zorluklarını bile bile yine de çıkacaksınız neden soruyorsunuz ve neden istdiğiniz gibi cevaplar alamayınca sinirleniyorsunuz anlamadım. Size ayrıldığınızda kaldırabileceksiniz vay beni kandırdı bıraktı benimle oyndı diye ağlanmayacaksınız ki aynı evde yaşayınca birşeyler yaanacağı da malum bunun da sorumluluğunu alabilecekseniz çıkın demişler en baştan kötü şeyleri düşünüp hçbirşey yaşamayalım mı demişsiniz. Allah bize mantık fikir vermiş baştan birşeyleri düşünüp önlem almak için değil mi o zaman her işi yaparken sonunu düşünmeden yapalım. Ama sonra da ağlanmaya hakkımız olmaz.

Evlilik ile sevgili olarak aynı paylaşmak farklı şeyler. O zaman erkek daha mantıklı düşünür bir sorun yaşandığında düzeltme yoluna gider evlilik kolay bozulacak bir kurum değil aileler var arada vs. Ayrıca ayrlsanız tazmainat nafakası bir çok hak iddia edebilirsiniz ama sevgili olarak hele de ailelerden gizleyerek ve sadece 1 senedir tandığınız bir adamla aynı eve çıkarak risk alırsınız bir kere bir sorunda hemen çekip gidebilir ne aile var arada ne resmi birşey. Bana bunu yaptı diye şikayet de edemezsiniz. Ayrıca bazı şeylerin evliliğe saklanması fikrindeyim. Neden ayrı evlerde oturup ara sıra birbirinizde kalmayasınız ki. Bekarlığınız bir eve bağlı olmamanın keyfini çıkarmak varken kendinizi eviliğin hiçbir hakkından yararlanmayacağınız halde evli bir kadın olmaya mahkum ediyorsunuz. Belli saatlerde girip çıkmanız gereken size sorumluluklar veren neden yani. Gez toz eğlen kendinden kendin sorumlu ol onun üzerinde kuracağı baskıya izin verme. Ben 24 yaşında evlendim eşimi çok seviyorum ama yine de 27-28 olabilirmiş diyorum. Aynı evde yaşamak bence evliliğe bırakılacak birşey ama ne desek boş zaten kararınızı vermişsiniz sadece sonra olabilecek olumsuzlukların sorumuluğnu alı olgunluk gösterebileceksiniz, anlaşamayan iki insanın ayrılmasının doğal olduğunu kabul edebileceksiniz istediğinizi yapın ama ailelerin de haberi olmayacağı için illa sizin anneniz onun ailesi gelmek isteyeceklerdir çok stresli bir dönem olacağını unutmayın bence baştan yanlış olan bir mesele.

Evet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.
çok saçma,çok sıradan her açıdan kadın için olumsuz ve dezavantaj...dünyevi ve uhrevi açıdan öte yandan toplumsal değerlerimize çok aykırı...benim naçizane fikrim budur...lakin herkes kişisel tercihinde özgürdür:!!

Ya nikahsız aynı evde yaşayıp ayrılmaya ne denir ? Ya bırakın şu medeni fikir safsatalarını.Erkeklerin tuzağına bu kadar çabuk düşünce neden '' erkeklere lanet ediyorsunuz peki ''. Evlilik mevzusuna gelince de , seçerken duyguları ile değilde aklı ile seçse ve parasına ve mevkisine değilde sosyal ve ailevi ilişkilerine baksa emin ol o bile yaşanmaz.Ayrıca birazcık olsun uyumlu olmayı bilse taraflar o zaman tadından yenmez...Ha siz illa erkekleri terk eder göstermişsiniz lakin bir gerçek son yıllardaki boşanma davaları kadınlar sayesinde ilk 1 yıl içinde sabırsızlıklarından oluyor

O zaman sizin fikriniz ise evlenip o kahrı çekeceğime , evlenmeden zevkini yaşarım mı oluyor acaba

bende inancın gereği gibi yaşayamayıp , başları sıkışınca beddualarla , ahlarla Allah'tan medet umanları anlayamıyorum.İnancı bu kadar basite almayın.Ama bilinki inancı gereği yaşamak daha güzeldir.Güzel olan İslamdır,müslüman olan değil

Oyle yorumlar varki neyse yobaz oluyoruz sonra... insallah sonu iyi olur sonrasi evlenicem kizlik zari diktirmem lazim.. ayrildim ama birlikte oodum yada hamileyim cocugumu tek basina buyutucem olmaz.. mutluyuz evleniyoruz olur:)

Vallahi böyle birşey için ''inşallah '' ve '' Allah korusun '' gibi şeyleri söyleyemeyeceğim.Daha sonra suçu kadere atmasında.

bu dincilere göre de erkek hep öcü, kadın saf temiz.. erkek hep cinsellik düşünür, kadın kesinlikle düşünmez... hayat böyle değil hanımlar. erkekler boğa değil..

neyse canım senin soruna gelecek olursak, uzun vadede bir yıpranma söz konusu oluyor..
ilk başta her şey çok güzel ama sonra monotonlaşıyor gibi gibi..
tabii bu sizin uyumunuz ile alakalı.. biz hiç sıkılmıyoruz mesela...
ama arkadaşlarımda görüyorum ki, çok yıpranıyorlar...

Yalnız ayrı bi konu ama şu fotoğraf olmamış, hakaret gibi Ali Kırca ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…