- 15 Şubat 2014
- 775
- 549
- 128
- Konu Sahibi feride3455
-
Aman bosver arkadasim sen dahil bi kac kisi bnm ne demek istedigimi anlamis ama sacma sapan bi sekilde yorum yazanlarda mevcut ettigimin lafin yanlis olmadigi Allah a bin sukur biliyorum. Burda ayet hadis paylassam daha fazla karsi cikan olur eminim ailelerinin ogretmedigi ayeti hadisi biz ogretmeyelim bosver arkadasimİlgili arkadaş sadece yasak olan bir şeyi söylemiş,dini açıdan tabiiki.diğer mevzularda da birçok nasıl davranılması gerektiği açık.Sadece yanlış biliniyor.evet arkadaşın dediği gibi ''alenen haram işleniyor.Çünkü ayet ve hadislerde geçen kıstaslara göre böyle bir yaşam zina'dır.Ve büyük günahtır.''
Okudum ama anlayamadim.
Demek istediğim o erkek ayni evi paylasip yediği içtiği yattigi kadn için ortalikta o lafi konuşuyorsa şeref yoksunudur.. Ve o kiz o adamdan iyi ki kurtulmuş ayni evde yasayip görmüş pis cigerini..
Şimdi o şeref yoksunu kendine görülmemiş bir kiz arar ama umarim bulamaz kendi gibi iki yuzlusunu bulur..
Yooook cnm ne zinasi daha iyi tanimiss olur hatta bu gerekli bisey töbe töbes
ana katılıyorum okudum yorumları da haram ne kadar güzel bişeymiş gibi gösteriliyor tabi yaşam tarzı karışamayız ama cok yanlış zina edilmiş oluyor..
Ben hakları sorgulamıyorum ki, zihniyeti sorguluyorum. Çok mu zor anlamak. Kadınlar evde erkekler işte olup yüzyıllardır böyle sürüp gitmeseydi, kadınlara pozitif aymcılığa gerek kalmazdı.Kadınlara aciz duruma düşmesinler diye verilen haklar bunlar, o beğenmediğiniz Türkiye nin değil, o çok beğenip yaşayışını örnek aldığınız Avrupa Roma medeni kanunun kadına vermiş olduğu haklar... Eğer bi itirazınız varsa buyrun oraya edin. Kadına bu hakları vererek çıkarcı ve aciz duruma niye sokmuşsunuz deyin.
Ya bu kanunlar da zamanla ve dinlerin etkisiyle çıkarılmış zaten, oturup yazanlarda erkekler... Kadınlar kadar vicdansız değil erkekler demekki..
Kizlik nasil diktiriliyomus ogrenmen lazim. Sonra buralara konu acma...
ağzım açık okudum cok rahatlar ne demek aynı evde yasamak ya ahlak yoksunluğu tamamenYooook cnm ne zinasi daha iyi tanimiss olur hatta bu gerekli bisey töbe töbebu konuya bidaha bakmiycam cahil insanlari gorunce Allah in kelamina karsi cikani gorunce deliriyorum
Konu sahibi dün konu açtı dünden beri sevgilisiyle ayrıldı,hamile kaldı,bebeği sokaklara attı,kürtaj yaptırdı,bebeğiyle ortada kaldı,ağladı,acı çekti,sonra evlenecekken çok pişman oldu başını duvarlara vurdu,şimdi de kızlık zarı diktirecek doktor arıyormuş.
İşte biz buna KK Effect diyoruz.
çok saçma,çok sıradan her açıdan kadın için olumsuz ve dezavantaj...dünyevi ve uhrevi açıdan öte yandan toplumsal değerlerimize çok aykırı...benim naçizane fikrim budur...lakin herkes kişisel tercihinde özgürdür:!!Evet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.
oooo ahlak bekcileri hosgeldiniz
Aynı şeyler evliler için de geçerli. Adam karısına işini yaptırır ihtiyaçlarını giderir sonra sıkıldı mı başkasını buldu mu boşar 300-500 nafaka verir kadın depresyona girer. Ha bir de kadın o sıkıntıda çocuğuna bakamayacağı için ya çocuğunu kaybeder ya da çok sıkıntı çeker.
Bu senaryonun sizin yazdığınız senaryolardan farkı ne? Ha bir de dul çocuklu kadına çıkar adı.
Evlenmeden birlikte yaşayan kişi bu sorunların çoğunu yaşamaz. Hani birlikte yaşınca kadın köle evlenince değil? Mantığınız bu mu?
Ya anlamıyorum gerçekten. : ) ben ailesi, inançları ve toplum yüzünden istediği gibi yaşayamayıp, sonra da bunun ezikliğini kendi yaşantısını savunarak gidermeye çalışanlara gerçekten acıyorum. Biraz durumunuzun farkında olun. Yapamadıklarınızı yapanları kınayarak bir yere varamaz, çoğu kişinin gözünde komik duruma düşmekten fazlası olmazsınız.
Herkesin doğrusu farklıdır. Buna saygım sonsuz. Ama iş yapamadıklarını yapanları kınamaya varınca dediğim gibi, çok komik.
Oyle yorumlar varki neyse yobaz oluyoruz sonra... insallah sonu iyi olur sonrasi evlenicem kizlik zari diktirmem lazim.. ayrildim ama birlikte oodum yada hamileyim cocugumu tek basina buyutucem olmaz.. mutluyuz evleniyoruz olur:)
Yalnız ayrı bi konu ama şu fotoğraf olmamış, hakaret gibi Ali Kırca ya.bende inancın gereği gibi yaşayamayıp , başları sıkışınca beddualarla , ahlarla Allah'tan medet umanları anlayamıyorum.İnancı bu kadar basite almayın.Ama bilinki inancı gereği yaşamak daha güzeldir.Güzel olan İslamdır,müslüman olan değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?