- Konu Sahibi feride3455
-
oooo ahlak bekcileri hosgeldiniz
:)bence de...aslında çok ciddi bir mevzTi ye alaşım geliyor konuyu ama gercek bi mevzu olabilir. Vebal altında kalmıyım. Bekçilik görevimi yerine getirmem gerek.
sağol arkadaşım düşüncelerime kısmen de olsa tercüman oldun....şunu unutmasın kiimse hiçkimse dinini yaşadığı toplumu soyutlayarak kendi heva ve hevesine göre bir hayat yaşayamaz..özgürlük gerçekten bazı konularda çok kısıtlı...her ne olursa olsun bir kadını değerli kılan nikahtır.Hem devletimiz hem de dinimiz bunu çok güzel tasdiklemiş...ben bu konularda çok katıyım bir kadının böylesine itici bir mevzuda kendini heba etmesine katlanamıyorum...Ya nikahsız aynı evde yaşayıp ayrılmaya ne denir ? Ya bırakın şu medeni fikir safsatalarını.Erkeklerin tuzağına bu kadar çabuk düşünce neden '' erkeklere lanet ediyorsunuz peki ''. Evlilik mevzusuna gelince de , seçerken duyguları ile değilde aklı ile seçse ve parasına ve mevkisine değilde sosyal ve ailevi ilişkilerine baksa emin ol o bile yaşanmaz.Ayrıca birazcık olsun uyumlu olmayı bilse taraflar o zaman tadından yenmez...Ha siz illa erkekleri terk eder göstermişsiniz lakin bir gerçek son yıllardaki boşanma davaları kadınlar sayesinde ilk 1 yıl içinde sabırsızlıklarından oluyor
O zaman sizin fikriniz ise evlenip o kahrı çekeceğime , evlenmeden zevkini yaşarım mı oluyor acaba
Ahlak göreceli bir şey canım siz dini ahlaktan bahsediyorsunuz mesajı yazan kişinin ahlak anlayışı farklıdır,bu kadar basit..Biz bu konuyu ciddiye alıp ahlaken uygun dediğimiz için ahlak bekçileri oluyorsak ya siz bunu ahlak dışı görmeyip ne oluyorsunuz :) ? çok merak ettim doğrusu
bu dincilere göre de erkek hep öcü, kadın saf temiz.. erkek hep cinsellik düşünür, kadın kesinlikle düşünmez... hayat böyle değil hanımlar. erkekler boğa değil..
neyse canım senin soruna gelecek olursak, uzun vadede bir yıpranma söz konusu oluyor..
ilk başta her şey çok güzel ama sonra monotonlaşıyor gibi gibi..
tabii bu sizin uyumunuz ile alakalı.. biz hiç sıkılmıyoruz mesela...
ama arkadaşlarımda görüyorum ki, çok yıpranıyorlar...
Ahlak göreceli bir şey canım siz dini ahlaktan bahsediyorsunuz mesajı yazan kişinin ahlak anlayışı farklıdır,bu kadar basit..
neden kanun örf adet hukuğa göre bir hayat tercih edilmiyorda kendi kafasına göre alalade bir hayat kişi tercih etmeli?...öte yandan işe girdiğinizde iş hukukundan ve şartlarından kendi çıkarlarınızından yana yasaları takip ediyorsunuzda bu mevzuda bir kadın nasıl kendini garantiye(devlet ve dini bazda) almak istemez...bu kendi nefsine zulumdur aslında....ayrıca...
ya sıkılırsa senden evlenmek istemezse gibi yorumlar olmuş...
evlendikten sonra sıkılamaz sanki ?
2 düşünün 1 yazın hanımlar
çık yavrum çık,hymenoplasty bölümündekilerin 2/3 de zamanında böyle düşünüyordu mutlaka,benim bedenim benim kararım diyorlardıNeden gelmemiş bir şeyin sıkıntısını gelmeden yaşayayım ki? O zaman hep olumsuzunu düşünüp hiç hareket etmeyelim.
Ya en doğrusu sen misin acaba nasıl konuşmalar böyle tesi mesti falan.Senin ahlak anlayışına göre yanlıştır,bana göre değil.Ama yargılama hakkın yok.Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar
ayrıca...
ya sıkılırsa senden evlenmek istemezse gibi yorumlar olmuş...
evlendikten sonra sıkılamaz sanki ?
2 düşünün 1 yazın hanımlar
Ya en doğrusu sen misin acaba nasıl konuşmalar böyle tesi mesti falan.Senin ahlak anlayışına göre yanlıştır,bana göre değil.Ama yargılama hakkın yok.
ilk mesajimda da yaftalandigim gibi tabi ki marjinal oluyorum : )Biz bu konuyu ciddiye alıp ahlaken uygun dediğimiz için ahlak bekçileri oluyorsak ya siz bunu ahlak dışı görmeyip ne oluyorsunuz :) ? çok merak ettim doğrusu
Erkekler öyle görülmüyor,Ayrıca din satmadığımız için dinci olmuyoruz.Esas mevzu düşüncenin yanlışlığı.Aynısı çocuğunuza teklif edilse - kız çocuğunuz - acaba nasıl cevap verirsiniz merak ediyorum.
Bir diğer mesele yanlış gördüğümü eleştiririm,buna Allahın bir kulu karışamaz.Ve BENCE BU HAREKET YANLIŞ VE BENDE FİKİRLERİMİ BELİRTTİM.İSTEYEN ANLAR İSTEYEN BANLAR İSTEYEN ÇIKAR UMURUMDA DAHİ DEĞİL.
Öyle medeni safsataları ile erkeklere paspas olupta sonra feminist takılanlara acıyorum
Yargılamıyorum ki.Sizin gibi fikrimi beyan ediyorum :) sakin olun.Ben en doğrusu değilim,sadece doğru olanı yapmaya çalışan biriyim
Erkek var erkek var, karın var kadın var. 25 yaşındayım, istediğimi yaşadım, kimseye lanet edecek şeyler yapmadım. Yaptıklarımın sorumluluğunu aldım. Kötü olan birlikte yaşamak değil, insanlar. Kötü bir erkekse karşınızdaki evlenseniz de birlikte de yaşasanız zarar görürsünüz. Ama iyi bir insansa bu kişiyle evlenmekle birlikte yaşamak arasında fark olmaz.Ya nikahsız aynı evde yaşayıp ayrılmaya ne denir ? Ya bırakın şu medeni fikir safsatalarını.Erkeklerin tuzağına bu kadar çabuk düşünce neden '' erkeklere lanet ediyorsunuz peki ''. Evlilik mevzusuna gelince de , seçerken duyguları ile değilde aklı ile seçse ve parasına ve mevkisine değilde sosyal ve ailevi ilişkilerine baksa emin ol o bile yaşanmaz.Ayrıca birazcık olsun uyumlu olmayı bilse taraflar o zaman tadından yenmez...Ha siz illa erkekleri terk eder göstermişsiniz lakin bir gerçek son yıllardaki boşanma davaları kadınlar sayesinde ilk 1 yıl içinde sabırsızlıklarından oluyor
O zaman sizin fikriniz ise evlenip o kahrı çekeceğime , evlenmeden zevkini yaşarım mı oluyor acaba
Biz bu konuyu ciddiye alıp ahlaken uygun değil dediğimiz için ahlak bekçileri oluyorsak ya siz bunu ahlak dışı görmeyip ne oluyorsunuz :) ? çok merak ettim doğrusu
Erkek var erkek var, karın var kadın var. 25 yaşındayım, istediğimi yaşadım, kimseye lanet edecek şeyler yapmadım. Yaptıklarımın sorumluluğunu aldım. Kötü olan birlikte yaşamak değil, insanlar. Kötü bir erkekse karşınızdaki evlenseniz de birlikte de yaşasanız zarar görürsünüz. Ama iyi bir insansa bu kişiyle evlenmekle birlikte yaşamak arasında fark olmaz.
Biz bu konuyu ciddiye alıp ahlaken uygun dediğimiz için ahlak bekçileri oluyorsak ya siz bunu ahlak dışı görmeyip ne oluyorsunuz :) ? çok merak ettim doğrusu
Bu yargılama bence..
ilk mesajimda da yaftalandigim gibi tabi ki marjinal oluyorum : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?