Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Şu "ahlak bekçileri" takıntınızı bir türlü anlamış değilim. Sizden farklı düşünen insanlar ya da işin ahlaki boyutunu düşünen insanlar yorum yapmasın mı? Arkadaş ciddi bir karar alma noktasına gelmiş, erkek arkadaşıyla eve çıkarsa ne olur, çıkmazsa ne olur öğrenmek için konu açmış. Ahlak bekçileri diye adlandırdığınız insanlar konu sahibinin iyiliğini düşünerek yorum yapıyorlar. Elbette herkesin kendi kararı lakin arkadaş buraya fikir almaya konu açmışsa herkesin fikrine saygı duymak ve eleştirilere katlanmak zorundasınız.

Ben aynı evde kalma fikrinize sağlıklı bakmıyorum. Sonuçta üniversiteyi bitirip iş sahibi olmaya çabalıyorsun, evliliğe hazırlık vaktinin geldiğini düşünmüyorsundur umarım. Yaşadığınız her tartışmada sıkıntı çekeceksiniz. Ayrıca evleneceğin kişinin şu anki erkek arkadaşın olup olmayacağını bilemeyiz, lütfen ben onu çok seviyorum, kesinlikle evleneceğiz gibisinden şeyler söyleme Zaten aileden gizliyse olacağı vardıysa da olmaz.. Yine de hangi kararı alırsan al hakkında hayırlısı olsun...

Fikrimizi sormuyorsun o yuzden dusuncemi söylemeyecegim, sadece boyle yasayan arkadaslarimin daha sonra 'üniversite yillarima yazik ettim' dediklerine sahit oldum. Hatta bir tanesinin arkadasi (4 yil birlikteydiler son 2 yil ayni evde kaldilar) kiz ondan ayrılınca ailesini arayip herseyi anlatmisti, aile cok da tutucu olmadigi halde bayagi sorun yasamisti.

Burayi okuyan kizlara da bir sey sormak istiyorum, ben anlayamiyorum da arasindaki farki beni aydinlatirlarsa sevinirim. Bazen bir cift goruyoruz imam nikahliyiz diyorlar bissuru sey sayiyoruz onlara (geneli de gerikafalilikla ilgili), sonra baska bir cift geliyor birlikte yasadiklarini anlatiyor biz ne kadar medeni oldugunu soyluyoruz. Ben anlayamiyorum.

Dezavantajlari: Yarin obur gun ayrilirsan ve olur da ilerde baskasini seversen , sevdigim adama ben bunu nasil anlaticam diye kara kara dusunebilirsin. Ozellikle kadinlar iliskiye baslarken ayrilma ihtimalini goze almiyor, iliskiye kesin evlenicez gozuyle bakiliyor ama gercekte hayat boyle degil. Inisleri cikislari var. Ayrilma ve ayrilmama ihtimalinde rahatsan seni kim tutabilir.

Avantajlari:
Kirayi paylasmak , yalniz kalmamak , ayni okuldaysaniz okula beraber gidip gelmek vs vs...

Son düzenleme:
bak canım burada herkes senin iyiliğini düşünüyor daha hayat tecrüben fazla değil.ben olaya olumsuz bakıyorum.üniversitedeyken ben birlikte eve çıkan sevgililer oldu arkadaşlarımdılar,kavgalı gürültülü ayrıldılar ..kız kendi babasının donunu yıkamaktan acizken sevgilisinin işlerini gördü..sevgilisi naptı ailesinin bulduğu kızla nişanlanıp evleniverdi son sene..tamam kadın bir bireydir,kendi kararlarını kendi alır yaşamak istediğini yaşar biz bunu kabul ediyoruz kadınlar olarak ...ama bu ülkenin erkekleri daha okadar evrimleşmedi.Kendi yaşıtlarım bile arızalıyken bilmiyorum okadar genç olan erkek arkadaşın kendini kapana kısılmış hissetmeyecekmi? evliliğin monotonluğunu erkenden yaşayacaksınız.bu kaçınılmaz son evlilikte de bu böyle..evlilikler sürüyorsa kadınların fedakarlıklarından yada evlilik bağına saygıdan kaynaklanıyor yoksa kimse kimseye zil zurna yıllarca aşık kalmıyor.aşk bitince gerçekler su yüzüne çıkıyor.ben 21 yaşında okulda okurken evlendim bütün bu zorlukları yaşadım sonu ne oldu eşim beni aldattı sebeb ne? ben daha hayatımı yaşayamadım demesi..şu anki aklım olsa evlenmezdim.yani aynı evdeyken herşey okadar farklı oluyorki..karşına başka bir insan her an çıkabilir..erkek arkadaşın her an başkasına aşık olabilirki..yaşlarınız fikir değişikliğine gayet müsait.kendini boş yere onca yükün alına sokmanın alemi yok..gez dolaş dersine çalış bekarlığın tadını çıkar..ara ara buluşun ..saygıyı korumak çok zor aynı evde kalınca.o saygı bittiğinde zaten herşey darmaduman oluyor..acı çekmeni istemem.üstelik erkek arkadaşının görüşlerini de bilmiyoruz.bekarete önem veren,kendi kızkardeşinin sevgilisiyle evde yaşamasına asla müsade etmeyen biriyse iki kere düşün derim çünkü bu sefer onun yaptığı iki yüzlülük olacak...

Çıkıym mı çıkmıym mı diye sormadım ki.

E cik.kendine yazik edeceksin... Burada.bu.kadar tecrubeli evlenmis.coluk.cocuksahibi insan.var. Ve.tecrubesi olanlarda.sana.cik ayni eve.cikmak cok iyi olur senin.icin.demez. Bir de su yandan bak. Erkek arkadasin.icin.bu kadar kolay ulasilabilir olma.
Not: ahlak bekcisi degilim. Geri kafali da.degilim. Anneyim ama...

Forumda da görebileceğin üzere yıllardır birlikte yaşayanlar var. Ancak bu tamamen piyango. Her şey güzel de gidebilir her şey berbat da olabilir. Sevgilinin ailesi gelenekselse ve sevgiline karşı anlayışlı insanlar değilse veya sevgilin onların her dediğini yapacak türden biriyse, yarın bir gün senden uzaklaşıp ailesinin onayı olan kişilere yönelme ihtimali varsa, orada bi dur. Ama bu tarz bir insan değilse, evlenmeyi kesin bir son olarak görmüyor hayatın getirdiği sürprizlere açıksan deneyebilirsin. Senden ayrılmak istediğinde depresyona girmeyeceksen deneyebilirsin.
Ek:
Pardon çıkıp çıkmamayı sormamışsın. Ama her yazdığımı avantaj dezavantaj olarak da okuyabilirsin.

bence mutlaka erkek arkadaşını hayat görüşünü öğren dediğim gibi kendi kızkardeşine böyle bir durumda karışırmı?kendi kızkardeşinin sevgilisiyle aynı evde yaşamasına normal bakmıyorsa eğer bu adam,bu olaya onursuzluk olarak bakıyordur bakış açısı budur...onun kızkardeşi onurlu olacakta sen ne olacaksın madem bu bakış açısına göre? seni kafasında nereye oturtacakmış ..fikri buysa bunu suratına çarp.iş yerinde mesela kendi eşlerini ortama sokmayıp bayanlarla yemeğe çıkmaya çalışan erkekler var. ben onlarla yemeğe gitmiyorum mesela..adam kendi karısını ortama sokmuyorsa bakış açısı bunun yanlış olduğudur ,karısını erkekli ortamda istemeyen adam peki beni ne yerine koyuyor??onun karısı ona göre onurlu da ben neyim.. bu gibi bişey işte kendini sakın böyle bir pozisyona sokma

Bu senin karsindaki insana bagli. Onu aynı evde yasayabilecek kadar taniyor musun? Ne sıklıkla tartisiyorsunuz? Büyük kavgalariniz oluyor mu? Ben erkek arkadasimla 1,5 senedir aynı evi (hatta aynı odayı diyeyim, bir oda-mutfak-banyo) paylasiyoruz ona ragmen cok mutlu ve memnunum. Cünkü 'kadin dedigin mutfakta olur, yemek yapar' gibi düsünceleri yok sevdigimin. Her seyi beraber yapiyoruz, tartismamiz sıfıra yakın. Ama önemli bir nokta, ailelerimiz durumdan haberdar. Ailenden saklamak hep bir huzursuzluk verecek sana bence. İyi düsün. Ama eminsen karsindakinden, inan güzel bir duygu. :)

Bu senin karsindaki insana bagli. Onu aynı evde yasayabilecek kadar taniyor musun? Ne sıklıkla tartisiyorsunuz? Büyük kavgalariniz oluyor mu? Ben erkek arkadasimla 1,5 senedir aynı evi (hatta aynı odayı diyeyim, bir oda-mutfak-banyo) paylasiyorum ona ragmen cok mutlu ve memnunum. Cünkü 'kadin dedigin mutfakta olur, yemek yapar' gibi düsünceleri yok sevdigimin. Her seyi beraber yapiyoruz, tartismamiz sıfıra yakın. Ama önemli bir nokta, ailelerimiz durumdan haberdar. Ailenden saklamak hep bir huzursuzluk verecek sana bence. İyi düsün. Ama eminsen karsindakinden, inan güzel bir duygu. :)

Bu senin karsindaki insana bagli. Onu aynı evde yasayabilecek kadar taniyor musun? Ne sıklıkla tartisiyorsunuz? Büyük kavgalariniz oluyor mu? Ben erkek arkadasimla 1,5 senedir aynı evi (hatta aynı odayı diyeyim, bir oda-mutfak-banyo) paylasiyorum ona ragmen cok mutlu ve memnunum. Cünkü 'kadin dedigin mutfakta olur, yemek yapar' gibi düsünceleri yok sevdigimin. Her seyi beraber yapiyoruz, tartismamiz sıfıra yakın. Ama önemli bir nokta, ailelerimiz durumdan haberdar. Ailenden saklamak hep bir huzursuzluk verecek sana bence. İyi düsün. Ama eminsen karsindakinden, inan güzel bir duygu. :)

İlgili arkadaş sadece yasak olan bir şeyi söylemiş,dini açıdan tabiiki.diğer mevzularda da birçok nasıl davranılması gerektiği açık.Sadece yanlış biliniyor.evet arkadaşın dediği gibi ''alenen haram işleniyor.Çünkü ayet ve hadislerde geçen kıstaslara göre böyle bir yaşam zina'dır.Ve büyük günahtır.''

Düşüncelerin farklı olması , ne yazık ki doğru olanı değiştirmiyor

Birini tanımak için ya yemek ye ya da yolculuğa çık diye dediklerini duydum ama eve çık sözünü ilk defa duyuyrum

Valla ben de tam hatırlamıyorum ama yemek yerken mi daha iyi tanırsın aynı evde yaşarken mi?

Eskiler aynı evde yaşamayı evlilik olarak gördüğü için ''tanıma'' kelimesini böyle belirtmiyolardı sanırım
Yemek yerken de insanı tanıyabilrsin.. adabı nasıl yerken konuşuyo mu bi dergide okumuştum hızlı yemesi bile vücut dilinden kişiliğini belirtiyomuş o yüzden söylemişler heralde

Birini tanımak için ya yemek ye ya da yolculuğa çık diye dediklerini duydum ama eve çık sözünü ilk defa duyuyrum

Her tanımak istediğimizle aynı eve çıkılacaksa ooooo !!!!!saçma bir düşünce.Sallamaktan ve işine geldiği gibi konuşmaktan başka birşey değil.

Ayrıca çocuğun işine gelir.Her işini hemde her işini gördüğü bir kız ile aynı eve çıkmak ve sonunda da biz anlaşamıyoruz ilişkimiz yoruldu ara verelim.Ve kız terkedilir.Oğlanın arkasından beddualar,kız da depresyonlar.Ardından o adam olduğunu sana mahluk temiz kız arar - artık bu ne anlama geliyorsa,saçma bir cümle- , kız da ne yapacağını şaşırır.Ama ettiği beddualar tutar mı ? Tabiiki hayır , çünkü zaten yanlış olanı yapmış ....

İşine geldiğinde beddualar ederek Allah'tan medet umanlar , bizahmet Allah'ın yasakladıkları şeylerden uzak dursunlar

Ben daha acik bir yorum yapayim sana bekaret kavramin yoksa korunma yontemlerini iyi biliyorsan olurda kazayla bir hamile kalirsan aldirabilecek yada dogura bilecek gucun varsa,olurda ayrilirsan(ALlah korusun)yeni tanistigin kisinin bekareti cok onemsedigini ve ona soyleyip soylememe konusunda arada kaldigina dair burda konu acmayacaksan neden olmasin keyifli bile olabilir ha birde sakin bana ayni evde yasayacagiz ayni yatakta deme daha atesle barutun yanyana kalmasinin mumkun olmadigini bile bilmiyorsun sakin yapma derim..ailene gelincede onlarin izin vermedigi isleri yapanlarin durumlarini burda okuyoruz bunlarida unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…