Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Nikah kadın için haktır. Islamda nikah sırasında kadına sorarlar eşinden mihir olarak ne istiyorsun diye.. Medeni kanunda da kadına tazminat ve nafaka ödenir. Sonuç olarak dinimizde de olduğu gibi kanunlarda da güçsüz tarafın hakları hep gözetilir kadın zaten zenginse amenna... Nikah tapu değildir, kendinizi garantiye almak güvende hissetmek için bir akittir. Erkeğin neden nikah istemediği şimdi aşikar oldu değil mi.... Boşadığı kadına karşı sorumlulukları devam eder erkeğin, birlikte yaşadığına ise kapıyı çekip gitmesi yeter.. Siz erkeğin öncelikle bu nikahsız yaşama isteğine hizmet ederek ilk hizmetçiliğini yapıyorsunuz kendinizi hiç düşünmeden. Eğer ayrılık sizi yaralamayacaksa evlilik aile çocuk vs. Gibi hayalleriniz yoksa dilediğiniz gibi yaşarsınız. Herşey bir yana toplumda bu tarz aile kavramına zarar veren birliktelikler hoş karşılanmaz. Din konusuna hiç girmeyeceğim, bunu savunanların pek umrunda değil çünkü.
Konu sahibi; Mademki ailenin bilmesini istemiyorsun bu günahı gizli yaşamayı tercih ediyorsun. O halde kimseden günahına destek olmasını da bekleme. Burdan birileri sana bravo iyidir devam yaşa deyince vicdanın mı rahatlayacak? Helâlin olmayan bir adamın hergece koynunda rahat uyuyabilcekmisin?

İçimden geçenleri yazmışsın :)
Şu erkeklerin bi sürü kızla istediği gibi gönlünü eğlendirip sonra ''ortalkla namuslu kız yok bulsam evlencem'' demeleri bide annelerı ortalkta '' bütün kızların sevgilisi var oğluma kız bulamyrum ''demesi sinirimi bozuyo

Şöyle bir sey var. Herkesin kendi dünya e ahiret görüşü farklıdır. O açıdan sizin görüşünüze saygı duyarak şunları söylemek istiyorum.
evet ilknanda heyecan verici ve mutluluk verici olabilir ancak henüz bir yıldır berabersiniz..
mutfak islerini falan geçtim.
ama sevgiliyseniz ayrı evlerde tatlı buluşmalar daha güzel olur. Aynı ev ikinci yıl icin zor ve sıkıntılı bir süreç.ailenizin haberi varsa dahi bu zorluğu değiştirmez.
Ne bileyim nişanlı olup nikahı kiyilip düğüne kadar birlikte yasayan çok insan tanıyorum onlar bir nebze daha uygun ama sevgili sevgili olarak kalmalidir net bir evlilik düşüncesine kadar.. bunu biz kadınlar daha cok aci cekerek tecrube ediyoruz.. bunu sakın cinsel anlamda algilamayin ruhi anlamda kadınlar daha zor kalkıyor duygusal çöküntüden.. o açıdan ben tavsiye etmem..
ben sevgilimle çıkar mıydım yedi yıldan sonra bile cevabım Hayır. Evlenir miyim evet.. bu ikisinin arasindaki fark önemli.
Çünkü o benim eşim değil evli değilim. Sevgilim evet ama mesafe dediğimiz şey olmalı. Eş başka sevgili başka..

Son yillarda evlilik disi cinsellige laf soyleyince gerici, orumcek vs olunuyor.

Demek ki erkeklerin bu yonde yuruttukleri politika ise yaramis.

Onlar herkesle beraber olup el degmemis kizlari bir tik yukarida gormeye devam ediyorlar.

Buna ragmen kadinlarin cinsel ozgurlugunu olumune destekliyorlar.

Kadinin kisitlandigi alanlarin onunu siddele kesen erkekler konu cinsellik olunca nasil da aslan kesiliyorlar...

Sen kendi kararlarini verebilirsin, bu senin hayatin, yuru kim tutar seni vs...

Erkekleri her alanda bu kadar destekci gormek isteriz.

Ben çıkmadım ve kızım olsa onun da çıkmasını istemezdim.
Dini açıyı bıraktım, adam çekip gitse, kızın yapabileceği hiçbir şey olamaz.
Sonra depresyon ilaçları... zanaxlar...

Ünide toplanmıştık tüm arkadaşlar sınav sonrası otururoyorduk bir çocuk vardı tanımıyorum. kız arkadaşıyla eve çıkmış 6 ayda mı bitirmişler. kızlar sordu hani siz seviyordunuz noldu niye bitti diye.

ne dedi biliyor musun. "ben o kızı napıyım ya önünü arkasını gördüm her yerini biliyorum, bence bu ilişki tükendi bitti. umrumda değil şimdi o düşünsün ne halt yerse yesin."

yanlış anlama bak demiyorum ki senin hayatındaki insan böyledir deildir. sadece ben bunu duyunca çok şaşırmıştım. türk erkeklerinin çoğunun da bakışı böyle gibi geliyor artık bana.

Senin yaşın en çok 22 falandir canim ve senin yaslarinda ne de tatlidir sevgiliyle yasama düşünceleri bilirim. Ama erkekler yapi itibariyle istediklerini elde ettikten sonra değersiz görmeye,saygi duymamaya başlar kadına. Ne çok üzücü bir durumdur bu duygusal acidan zayıf olan kadın için.

Ben eski sevgilimle birlikte yasamadim ama beraber kaldigimiz zamanlar oldu -eski konularimda var ibret olsun diye okumalisin- ve ister istemez bir şeyler yaşanıyor bunu engellemek neredeyse imkansız.

Sonra ne oldu biliyo musun bütün uzunc durumlari yaşadım. Hakaret, şiddet ve aldatilma.

Şimdi tövbe ediyorum hala ve edeceğim de çünkü tovbemi bozmustum.

Sana tavsiyem ya aynı eve cikma hatta birlikte bile kalma ya da evlenin daha iyi.

hanimefendi, hic su acidan dusundunuz mu? kimseden bosaninca alacagim 3 kurus paraya muhtac olmadigimi, henuz evlenip bir takim sorumluluklar altina girmek istemedigimi, gucsuz olmadigimi ve kendi hakkimi kendim savunabildigimi... yarin bir gun bu adam cekip giderse ben hayatima kaldigim yerden devam ederim, dobup arkama bakmam. ne guzel gubler yasadim ama bitmesi gerekiyormus demek ki der gecerim. toplumda hos karsilanmaz diyorsunuz ama sadece siz degilsiniz toplum. biz de toplumuz. herkesin kanunlar onunde ozgurce yasamaya hakki varken neden kendi dogrularinizi baska insanlara empoze etmeye calistiginuzi anlayamiyorum. ben nasil muhafazakar bir insanin ben nikahsiz birliktelik yasamam mesajina alinti yapip, kendimce dogru bildigim gerekceleri siralayip bence yasamalisin demiyorsam, kendim icin de ayni seyi beklemek en dogal hakkim degil mi?

İyi ki o kiz , çocukla ayni eve cikmis... yoksa ne halt oldugunu başka türlu anlayamazdi ve o çocukla bundan sonra hop diye evlenecek kiza çok acirim ben... umarim kendine kendi gibi biri denk gelir

Aynı şeyler evliler için de geçerli. Adam karısına işini yaptırır ihtiyaçlarını giderir sonra sıkıldı mı başkasını buldu mu boşar 300-500 nafaka verir kadın depresyona girer. Ha bir de kadın o sıkıntıda çocuğuna bakamayacağı için ya çocuğunu kaybeder ya da çok sıkıntı çeker.
Bu senaryonun sizin yazdığınız senaryolardan farkı ne? Ha bir de dul çocuklu kadına çıkar adı.
Evlenmeden birlikte yaşayan kişi bu sorunların çoğunu yaşamaz. Hani birlikte yaşınca kadın köle evlenince değil? Mantığınız bu mu?

Evet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.
avrupada yasamıyoruz bence cıkma
bır sene cok bı vakıt degıl eve cıkma ıcın
pısman olcagın ıslerı yapma
evlenecegınız ne maglum ?

Bu mantıkla, kadın boşandığında kocası kendisinden maddi anlamda sorumlu olması için mi nikah yapıyor?
Hemcinslerinizi ne kadar çıkarcı, aciz duruma soktuğunuzun farkında mısınız?
Sizi kınıyorum.

İyi ki o kiz , çocukla ayni eve cikmis... yoksa ne halt oldugunu başka türlu anlayamazdi ve o çocukla bundan sonra hop diye evlenecek kiza çok acirim ben... umarim kendine kendi gibi biri denk gelir

canım benim rahmetli anneannem yugoslav göçmenidir (annem teyzem de göçmen).
tam bir osmanlı kadınıydı cennetmekan olsun.
dedemle çok severlermiş birbirlerini, değer verirlermiş.
ona rağmen derdi ki evlenen gördü mü, "siz kocayı iyi bir şey sanıyorsunuz, iyi bir şey olsa adı koca değil gonca olurdu.."
eklerdi.. "erkek kısmına şeyinde kaç kıl var söylenmez. laubali olunmaz. şimdikler senle sen benle ben!"

Bu aynı evde yaşama kısmı da bence ilişkiyi dengesizleştirebiliecek, senle sen benle ben olunabilecek bir durum...

Bu arada erkeği tanımak için aynı evde kalmanin iyi bir fikir olduğunu yazanlar olmuş ben buna katilmiyorum neden dersen aynı evde kalmadan da onu tanimanin binbir yolu var ave iddia ediyorum aaslında tüm erkekler evlilikte nasıl bir es olacaklarini yüzde yüz belli ediyorlar cunku onlar bizim gibi ince dusunup gizleyemezler kisiliklerini . ama kadınlarimiz çoğu seyi gözardı ettiği için evliklik oncesinde evlendikten sonra sasiriyorlar nedense karsilarindaki kisilige

Milletin aklı belden aşağı çalışıyor.Akıllarına ilk gelen Ateş ve Barut yan yana durmaz.

Sana ne kardeşim hı sana ne ?

Ya anlamıyorum gerçekten. : ) ben ailesi, inançları ve toplum yüzünden istediği gibi yaşayamayıp, sonra da bunun ezikliğini kendi yaşantısını savunarak gidermeye çalışanlara gerçekten acıyorum. Biraz durumunuzun farkında olun. Yapamadıklarınızı yapanları kınayarak bir yere varamaz, çoğu kişinin gözünde komik duruma düşmekten fazlası olmazsınız.
Herkesin doğrusu farklıdır. Buna saygım sonsuz. Ama iş yapamadıklarını yapanları kınamaya varınca dediğim gibi, çok komik.

Kadınlara aciz duruma düşmesinler diye verilen haklar bunlar, o beğenmediğiniz Türkiye nin değil, o çok beğenip yaşayışını örnek aldığınız Avrupa Roma medeni kanunun kadına vermiş olduğu haklar... Eğer bi itirazınız varsa buyrun oraya edin. Kadına bu hakları vererek çıkarcı ve aciz duruma niye sokmuşsunuz deyin.

Ya bu kanunlar da zamanla ve dinlerin etkisiyle çıkarılmış zaten, oturup yazanlarda erkekler... Kadınlar kadar vicdansız değil erkekler demekki..

Okudum ama anlayamadim.

Demek istediğim o erkek ayni evi paylasip yediği içtiği yattigi kadn için ortalikta o lafi konuşuyorsa şeref yoksunudur.. Ve o kiz o adamdan iyi ki kurtulmuş ayni evde yasayip görmüş pis cigerini..

Şimdi o şeref yoksunu kendine görülmemiş bir kiz arar ama umarim bulamaz kendi gibi iki yuzlusunu bulur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…