- 1 Eylül 2014
- 347
- 274
- 73
- 43
- Konu Sahibi feride3455
-
E ilgilendirmiyorsam neden sordunuz ki?
Siz yanlış anladınız, ailemin sözleriyle tabi ki ilgileniyorum. Neticede onlar benim kendi ayaklarının üzerinde durabilen, yıllarca tek başına kendi evini geçindirebilmiş, çekip çevirebilmiş, iyi bir işi olan ve bir erkeğe asla hizmetçilik yapmayacak, yalnızca hayatı paylaşacak bir kadın olduğumun farkında oldukları için, sizin pek de ilgilenmeyeceğiniz, marjinal yaftası yapıştırıp sonra da bana ne canım ben ilgilenmiyorum ki diyeceğiniz şeyler söylüyorlar
Her tanımak istediğimizle aynı eve çıkılacaksa ooooo !!!!!saçma bir düşünce.Sallamaktan ve işine geldiği gibi konuşmaktan başka birşey değil.
Ayrıca çocuğun işine gelir.Her işini hemde her işini gördüğü bir kız ile aynı eve çıkmak ve sonunda da biz anlaşamıyoruz ilişkimiz yoruldu ara verelim.Ve kız terkedilir.Oğlanın arkasından beddualar,kız da depresyonlar.Ardından o adam olduğunu sana mahluk temiz kız arar - artık bu ne anlama geliyorsa,saçma bir cümle- , kız da ne yapacağını şaşırır.Ama ettiği beddualar tutar mı ? Tabiiki hayır , çünkü zaten yanlış olanı yapmış ....
İşine geldiğinde beddualar ederek Allah'tan medet umanlar , bizahmet Allah'ın yasakladıkları şeylerden uzak dursunlar
ana katılıyorum okudum yorumları da haram ne kadar güzel bişeymiş gibi gösteriliyor tabi yaşam tarzı karışamayız ama cok yanlış zina edilmiş oluyor..Harami susleyip pusleyip guzel yonleri varmis gibi anlatanlar... Allah hidayet versin
hanimefendi, hic su acidan dusundunuz mu? kimseden bosaninca alacagim 3 kurus paraya muhtac olmadigimi, henuz evlenip bir takim sorumluluklar altina girmek istemedigimi, gucsuz olmadigimi ve kendi hakkimi kendim savunabildigimi... yarin bir gun bu adam cekip giderse ben hayatima kaldigim yerden devam ederim, dobup arkama bakmam. ne guzel gubler yasadim ama bitmesi gerekiyormus demek ki der gecerim. toplumda hos karsilanmaz diyorsunuz ama sadece siz degilsiniz toplum. biz de toplumuz. herkesin kanunlar onunde ozgurce yasamaya hakki varken neden kendi dogrularinizi baska insanlara empoze etmeye calistiginuzi anlayamiyorum. ben nasil muhafazakar bir insanin ben nikahsiz birliktelik yasamam mesajina alinti yapip, kendimce dogru bildigim gerekceleri siralayip bence yasamalisin demiyorsam, kendim icin de ayni seyi beklemek en dogal hakkim degil mi?Nikah kadın için haktır. Islamda nikah sırasında kadına sorarlar eşinden mihir olarak ne istiyorsun diye.. Medeni kanunda da kadına tazminat ve nafaka ödenir. Sonuç olarak dinimizde de olduğu gibi kanunlarda da güçsüz tarafın hakları hep gözetilir kadın zaten zenginse amenna... Nikah tapu değildir, kendinizi garantiye almak güvende hissetmek için bir akittir. Erkeğin neden nikah istemediği şimdi aşikar oldu değil mi.... Boşadığı kadına karşı sorumlulukları devam eder erkeğin, birlikte yaşadığına ise kapıyı çekip gitmesi yeter.. Siz erkeğin öncelikle bu nikahsız yaşama isteğine hizmet ederek ilk hizmetçiliğini yapıyorsunuz kendinizi hiç düşünmeden. Eğer ayrılık sizi yaralamayacaksa evlilik aile çocuk vs. Gibi hayalleriniz yoksa dilediğiniz gibi yaşarsınız. Herşey bir yana toplumda bu tarz aile kavramına zarar veren birliktelikler hoş karşılanmaz. Din konusuna hiç girmeyeceğim, bunu savunanların pek umrunda değil çünkü.
Konu sahibi; Mademki ailenin bilmesini istemiyorsun bu günahı gizli yaşamayı tercih ediyorsun. O halde kimseden günahına destek olmasını da bekleme. Burdan birileri sana bravo iyidir devam yaşa deyince vicdanın mı rahatlayacak? Helâlin olmayan bir adamın hergece koynunda rahat uyuyabilcekmisin?
Ben çıkmadım ve kızım olsa onun da çıkmasını istemezdim.
Dini açıyı bıraktım, adam çekip gitse, kızın yapabileceği hiçbir şey olamaz.
Sonra depresyon ilaçları... zanaxlar...
Ünide toplanmıştık tüm arkadaşlar sınav sonrası otururoyorduk bir çocuk vardı tanımıyorum. kız arkadaşıyla eve çıkmış 6 ayda mı bitirmişler. kızlar sordu hani siz seviyordunuz noldu niye bitti diye.
ne dedi biliyor musun. "ben o kızı napıyım ya önünü arkasını gördüm her yerini biliyorum, bence bu ilişki tükendi bitti. umrumda değil şimdi o düşünsün ne halt yerse yesin."
yanlış anlama bak demiyorum ki senin hayatındaki insan böyledir deildir. sadece ben bunu duyunca çok şaşırmıştım. türk erkeklerinin çoğunun da bakışı böyle gibi geliyor artık bana.
Aynı şeyler evliler için de geçerli. Adam karısına işini yaptırır ihtiyaçlarını giderir sonra sıkıldı mı başkasını buldu mu boşar 300-500 nafaka verir kadın depresyona girer. Ha bir de kadın o sıkıntıda çocuğuna bakamayacağı için ya çocuğunu kaybeder ya da çok sıkıntı çeker.Her tanımak istediğimizle aynı eve çıkılacaksa ooooo !!!!!saçma bir düşünce.Sallamaktan ve işine geldiği gibi konuşmaktan başka birşey değil.
Ayrıca çocuğun işine gelir.Her işini hemde her işini gördüğü bir kız ile aynı eve çıkmak ve sonunda da biz anlaşamıyoruz ilişkimiz yoruldu ara verelim.Ve kız terkedilir.Oğlanın arkasından beddualar,kız da depresyonlar.Ardından o adam olduğunu sana mahluk temiz kız arar - artık bu ne anlama geliyorsa,saçma bir cümle- , kız da ne yapacağını şaşırır.Ama ettiği beddualar tutar mı ? Tabiiki hayır , çünkü zaten yanlış olanı yapmış ....
İşine geldiğinde beddualar ederek Allah'tan medet umanlar , bizahmet Allah'ın yasakladıkları şeylerden uzak dursunlar
avrupada yasamıyoruz bence cıkmaEvet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.
Bu mantıkla, kadın boşandığında kocası kendisinden maddi anlamda sorumlu olması için mi nikah yapıyor?Nikah kadın için haktır. Islamda nikah sırasında kadına sorarlar eşinden mihir olarak ne istiyorsun diye.. Medeni kanunda da kadına tazminat ve nafaka ödenir. Sonuç olarak dinimizde de olduğu gibi kanunlarda da güçsüz tarafın hakları hep gözetilir kadın zaten zenginse amenna... Nikah tapu değildir, kendinizi garantiye almak güvende hissetmek için bir akittir. Erkeğin neden nikah istemediği şimdi aşikar oldu değil mi.... Boşadığı kadına karşı sorumlulukları devam eder erkeğin, birlikte yaşadığına ise kapıyı çekip gitmesi yeter.. Siz erkeğin öncelikle bu nikahsız yaşama isteğine hizmet ederek ilk hizmetçiliğini yapıyorsunuz kendinizi hiç düşünmeden. Eğer ayrılık sizi yaralamayacaksa evlilik aile çocuk vs. Gibi hayalleriniz yoksa dilediğiniz gibi yaşarsınız. Herşey bir yana toplumda bu tarz aile kavramına zarar veren birliktelikler hoş karşılanmaz. Din konusuna hiç girmeyeceğim, bunu savunanların pek umrunda değil çünkü.
Konu sahibi; Mademki ailenin bilmesini istemiyorsun bu günahı gizli yaşamayı tercih ediyorsun. O halde kimseden günahına destek olmasını da bekleme. Burdan birileri sana bravo iyidir devam yaşa deyince vicdanın mı rahatlayacak? Helâlin olmayan bir adamın hergece koynunda rahat uyuyabilcekmisin?
İyi ki o kiz , çocukla ayni eve cikmis... yoksa ne halt oldugunu başka türlu anlayamazdi ve o çocukla bundan sonra hop diye evlenecek kiza çok acirim ben... umarim kendine kendi gibi biri denk gelir
Kadınlara aciz duruma düşmesinler diye verilen haklar bunlar, o beğenmediğiniz Türkiye nin değil, o çok beğenip yaşayışını örnek aldığınız Avrupa Roma medeni kanunun kadına vermiş olduğu haklar... Eğer bi itirazınız varsa buyrun oraya edin. Kadına bu hakları vererek çıkarcı ve aciz duruma niye sokmuşsunuz deyin.Bu mantıkla, kadın boşandığında kocası kendisinden maddi anlamda sorumlu olması için mi nikah yapıyor?
Hemcinslerinizi ne kadar çıkarcı, aciz duruma soktuğunuzun farkında mısınız?
Sizi kınıyorum.
canım benim rahmetli anneannem yugoslav göçmenidir (annem teyzem de göçmen).
tam bir osmanlı kadınıydı cennetmekan olsun.
dedemle çok severlermiş birbirlerini, değer verirlermiş.
ona rağmen derdi ki evlenen gördü mü, "siz kocayı iyi bir şey sanıyorsunuz, iyi bir şey olsa adı koca değil gonca olurdu.."
eklerdi.. "erkek kısmına şeyinde kaç kıl var söylenmez. laubali olunmaz. şimdikler senle sen benle ben!"
Bu aynı evde yaşama kısmı da bence ilişkiyi dengesizleştirebiliecek, senle sen benle ben olunabilecek bir durum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?