Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

İnce eleyip sık dokumak- ilerisini düşünmek- ahlak bekçiliği,

oo tabi yavrum süper çok zevkli oluyor durma çık deseler çağdaş olacaklar öyle mi?

gerçekten ahlak bekçisi lafını sıkılmadan iyi bir şeymiş gibi yazanlar, çok komiksiniz

ahlak bekçisi olmayanların hali de ortada, kk da okuyoruz..

işin dini, toplumsal vs yönlerini geçtim bir insanın kendisine saygısı olmalı

yazık...

BUNCA SÖYLENENLER VE SÖYLEDİKLERİMDEN SONRA HALEN DAHA ÇIKACAKSA DA BANANE....

Ya da bir batdak soguk su icer artık)))))

İnsan her tanımak istediği kişiyle aynı eve çıkmaz zaten. Hayatta kaç kişi çıkar karşımıza evlenmek istediğimiz?
Cinsellik zaten yaşanıyorsa çok sorun olmaz diye düşünüyorum.
Sorun öğrenci olunması ve ailelerden gizli olması. Yaşınız henüz ufak, bence beraber yaşamak için erken. Böyle dumlar için 25'i aşmak ve mesleği kazanmak gerek diye düşünüyorum.

Sevgilimle tanistiktan yaklasik üc ay sonra ayni eve ciktik. Iki sene ayni evde kaldik ve hayatimin en güzel zamanini gecirdim diyebilirim.
Sonra Yurtdisina tasindim ben iki senedir ayriyiz ama suan imkan olsa yine beraber yasamayi tercih ederdik ikimizde. Tabi iliskiye bagli denemekte fayda var :))

Konu sahibi dinen uygun mu diye sormuş mu?
Bir daha okuyun konusunu, ona göre cevap verin. Her meseleyi de *sizin çok mükemmel yaşadığınız* dine getirmeyin.

Vallahi her konuda bir din polisi görmekten gına geldi.
benim de su dikkatimi cekti, konu sahibesi arkadas tecrubesi olanlardan fikir istedi. sevgilisiyle birlikte yasayan hemen hemen herkes memnun oldugunu soyledi. ama hic yasamayanlar ve bu konuda hic deneyimi olmayan insanlar hep elestirdi..

meğer sadece nikahlı olunca ''mutlu, ahlaklı, düzgün, saygılı, sevilen'' bir kadın olunuyormus..

nikahlı kadınların hepsi tüm sayılan olumsuzlukların birini bile yaşamamış, meger hepsi pıtır pıtır sevgilerin içinde boğulmus sadece nikahsız yasayanlar ölmüş ,bitmiş tüh..

ya su genellemeleri bırakın Allah aşkına aynı evde nıkahsız yasarsan şöyle şöyle olur diye muneccım elbısesı gıymeyın.. bılemezsınız asla ne yasanır bılemezsınız..guzel de olur kotu de asla yasanmadan bilinmez..
.

Ben ogrenciyken temelli ayni evde yasasaydim sevgilimle kafayi yerdim heralde. Bi de gercekten babalarimizin parasini niye evcilik oynamak icin kullanalim ki?
Esimle aramizda iki saat vardi, ben ona giderdim, o bana gelirdi. Kalirdi bir hafta, ama surekli ayni evde yasamak ogrencilikte cok sikici bence. Ev isleriyle mi ugrasican, derslerle mi? Erkenden ev hanimi moduna girmeye gerek yok.

Vay be aile kolunda altın bir bilezik olsun diye ne şartlarda okutmaya çalışıyor bilemem ama siz bir aşk macerası peşinde koşmaya çalışıyorsunuz. .ve ben olsam aile olarak boyle birsey duydugumda cok uzulur, kirilirdim..evlilik için bir tecrübe olur diyen ler de olmuş. .
1.senin şu anda odaklanman gereken derslerin...aaynı evde yaşamakla yasamadan sevgili olmak arasında çok fark var..
2.yanlis anlamadi isem ikiniz de ogrencisiniz ve çalışıp evlenip sorumluluk almak çok farklı birsey..daha ağır. .Şimdiki gibi olmayacak mutlaka..en basit maddiyatin yanında ailelerde devreye girecek..bakalım o zaman sevgilinin tepkileri ne olacak..
3.zamanla insanın fikirleri, davranışları, tarzlarıvs.degisebiliyor..Ancak kişinin karakteri sağlamsa fazla sorun olmuyor..ileride ister istemez sen ya da o değişebilir. .bunu o yuzden tartmak zor..
4.resmi nikah olmadan yaşayan tanıdıklarım var..ama onlar aşk macerası peşinden koşan kişiler değil. .ilişkilerini oturtmus aynen evli gibi yaşıyan kişiler.rwsmi nikah a önem vermeyen kişiler. .hayatın zorlukların bilen kişiler. .Bu onların tercihi bir şey diyemem. .ailelerin haberi var ve ayrıldıkları zaman yapmış oldukları şeyin farkındalık. .sonu kötü bile bitse olumsuzlukların kendi seçimleri olduğunun farkındalar ve bunun için kimseyi suclayamayacaklarini biliyorlar..ki eğer ki sende doğrusu ile yanlısı ile bu benim tercihim di olabilecek pismanliklarimi biliyordum ve kabul ettim deyip..kararının arkasında üzülsen de durabileceksen Karar senin..
5.eger ileriye dönük evlilik dusuncen varsa fazla beklentileri girme..yani nasıl olsa evlenicez diye düşünürsen hayatın ne getireceği belli olmaz..Ancak yok bu benim için önemli değil diyen kişiler bu sşartlarda kaygisiz mutlu olabilirler..Ana göre yaşarlar ha ayrilirlar Üzülmez mi üzülür tabi sonuçta hayatı paylaşmak istediği adam bu..ama işte orada ama biz evlenecektik dersen işte o zaman olmaz..hee evlenelim siniz de ama bu çevremde gozlemledigim nadirdir..
6.ayni evde yaşayıp asıl kendini içine saklayan çok kişi var haberin ola erkeklerinin çoğu evlenmeden birlikte de yasasan gerçek yüzünü göstermezler. .aslında ben buna biraz aşkın gözü kör göremiyor görse de zamanında önemsemiyor ve biraz da şans diyorum..

kalıp- kalmaması değil de yeri gelmişken söylemek istedim, maksat içimde kalmasın.. şu kk da ki bazı klişelerden gına geldi.. "mahalle seviyesi, koca parası ve ahlak bekçisi".. yok yani tılsım gibi, bunları görmeden geçirdiğim bir konu yok..bir ara da normal doğuran mı daha çok anne, sezeryan doğuran mı vardı neyse ki o bitti, çağ atladık.. burada bilmem kaç bin insanız tabi ki herkes kendi fikrine/ inancına/ yaşam şekline göre yorum yapacak.. konu sahibi farklı yorum istemiyorsa başlıkta belirtsin olsun bitsin..

konu sahibi, ailene söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi yapmamanı tavsiye ederim.. çünkü bir şekilde sonu iyi olmuyor..

bir erkek açısından böyleymiş.

ben sosyal biri değilim hatta asosyalim. evimde zaman geçirmeyi severim. düzenden pek hoşlanmam. evim her zaman dağınıktır ama o dağınıkta aradığım şeyi rahatça bulurum. yemek ise yumurta makarna pizza dürüm çemberinde dolaşırım genelde. neyse nasıl olduysa bir sevgili edindim herşey güzel gidiyordu ilk zamanlarda. dışarıda buluşuyor içiyorduk. sonra bazen onun evine bazen benim evde hafta sonunu geçiriyorduk. hafta içleri genelde olağandışı bir olay yoksa telefonla konuşuyorduk sadece. o kararı nasıl aldık kimin isteğiydi hatırlamıyorum ama kadınla o kadar iyi anlaşıyorduk ki ben çok istekliydim onun benim evime taşınmasına.

ilk on beş gün çok mutluydum. evim pırıl pırıldı. evimde üç çeşit yemekler yiyordum. her aklıma estiğinde sevişiyordum. sonra yavaş yavaş hayat tarzım değişmeye başladı. içip sehpanın üzerinde bıraktığım bira şisesi sorun olmaya başladı. çoraplarımı sağa sola çıkarmışım. su içmişim bardağı neden bulaşık makinesine koymamışım bunlar hep sorun oldu. karşı tarafı anlıyorum empati yapınca. ev tertemiz ve düzenli olsun istiyor ve o düzenlerken ben olayı bozuyorum. dağıtıyorum ortalığı. ayıp oluyor diye her hareketime dikkat etmeye çalıştım bir süre. düzenli bir insan gibi davranmaya çalışıyorum sürekli. sonra baktım ki ben kendi evimde huzursuzum rahat değilim mutsuzum. bunu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım karşı tarafa. demek mutsuzsun neyi eksik yaptım ben evi temizledim hizmetçin gibi çalıştım yemeğini yaptım beyefendi mutsuzmuş şeklinde bir tepkiyle karşılaştım. sonra olayı geçiştirsek de ben mutsuzdum ve mutsuz biri karşısındakine ne verebilir ki dedim ayrıldım. şimdi bokuma batmış durumda mutluyum.

Aslında uygun soruları sormadık da pek konu için.

Sevgilinin para kullanımı konusundaki görüşleri nasıl?
Becerikli diyorsun yemek temizlik işlerinde ama bahsettiğin 40 yılın başında özel bir gün için yemek hazırlaması mı?
Evlenilecek, eğlenilecek kız ayrımı yapan biri mi?
İkametgah kağıdı alırken, sizin soyadlarınız farklı fakat aynı evde yaşıyorsunuz polis soruşturması olacaklar dosyasına koyuyorum lafını kaldırabilecek veya bunu sorun edecek yapıda mısın?

Avantajlari
# her Sabah sevdiginle uyaniyorsun :))
# Normal bir ev arkadasi gibi düsün, bütün masraflar yari yariya
# zamaninda bende oldugu gibi Telefon faturan kabarmiyor, sms paketin hemen bitmiyor
# is bölümü cok önemli, mesela ben yemek yapmasini bilmem sevgilim yapardi ben bulasiklari yikardim
# en dogal, sabah uykulu en sapsal halini görüyorsun daha cok asik oluyorsun..

Avantajlar uzar gider de ben sevgilimi özlemisim daha fazla yazamicam

Dezavantajlari
# coooook alisiyorsunuz birbirinize, biz tuvaletten bile birbirimize seslenirdik
# kavga edince kacacak bi delik bulamiyorsun
# evde her an bakimli gezmek zorundasin kil tüy isleri iste :))
Mesela iki sene ayni evde kaldik biz sonra ben yurtdisina geldigimde uzun bi süre kendime gelemedim.
Evi süpürürken agliyordum yaa neden koltugun arkasinda coraplari yok artik diye

Şunu anlamak istiyorum. Bu kadar inançtan ve takvadan dem vuran ablalarım. Madem bu kadar uçlarda yaşıyorsunuz yazdıklarınıza bakılırsa, peki sosyal hayatta hiç mi gıybet etmiyorsunuz, hiç mi günaha girmiyorsunuz, her şeyi örf ve adet hukukuna göre mi yaşıyorsunuz, siz acaba eşinizle flört ettiniz mi? batı özentisi, marjinallere bak diye dalga geçiyorsunuz da o zaman flört de haram ve batıdan gelen bir şey değil mi? sizi sokakta yan yana yürürken gören teyzeler amcalar laf söylese bu gençlik nereye gidiyor diye nasıl da küplere binersiniz? Bakış açısı diye bir şey var. Senin için bekar bir kızın erkek arkadaşıyla aynı evde kalması çok absürd bir olay olabilir ama senden başka bir hikayede belki sevgili olmak ayıplanabilir. Kimse kimseyi yargılamamalı öncelikle. Bir de şu evlilik cüzdanına sahip olmak değil her şey ssk+ yemek+ yol işi bulmuş gibi davranmamak gerek.

Ailen sana para gönderiyor demiş yazık değil mi demiş birisi. Özel okulda burslu diyetisyenlik okuyorum. Maddi açıdan aldığım burslarla rahatça geçinebiliyorum sıkıntınız olmasın. Ailemi karşıma almak gibi yorumlara da gülüyorum zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…