Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

neden üstüne alınıyorsun ki
ya da alınıyorsunuz
karşı görüşte olmak başka bir insana baskı yapmak başka
ben baskı yapanlardan söz ettim
her neyse

belki sizin de hayatinizda kendi camasirini kendi yikayabilen, yemek yapip bulasiklara yardim eden, siz supururseniz o silen, isten yorgun argin geldiginizde ayaklariniza masaj yapan bir erkek olsaydi o zaman anlayabilirdiniz bizleri...

Ben koyu bir müslümanim ve koyu musluman bir ailede yetistim ve koyu musluman bir aileye de gelin geldim. ( Elhamdulillah )
Burada herkese fikir sorduğun için herkes kendince cevapladi.
Ben de cevaplamak istiyorum.
Bana ve aileme göre nikahin olmadığı bir erkekle ayni evi yaşamak yanlış. Ama, bize göre, dinimizce yanlış.
Eğer ben böyle bir sey yapsaydim ailem beni evlatliktan bile reddederdi, düşün bu derece. ( Ben de yapmazdim da zaten )

Ama sana gelecek olursak. Demekki size göre o kadar buyutulecek bir olay değil, herkes kendi yasamindan sorumludur. Eğer dezavantajlarini da düşünerek bu yola çıkacaksan tamam, çık.

Tek sorun bana göre ailenin haberinin olmamasi. Bir arkadas da demiş, sen yeme icme evladina para gönder o da senden gizli sakli seyler yapsin. Üzgünüm, bu bana bir insani sirtindan bicaklamak gibi geliyor. Parani ortak olarak kullanacagin kisiden ailenin haberi olmasi şart. Sana o parayi gonderen ailen.. ha sen dersen ki ailemden kuruş para almayacagim, kendim hem okuyup hem çalışacağım. Ama yine de uzerinde tonlarca emegi olan ailenin bundan haberi olmasi şart.
Etraf psikopat kayniyorken bi de. Allah korusun ya senin de sonun Munevver Karabulut gibi olsa ( Allah gostermesin ) insan babasina guvenmiyor valla, elin ogluna nasil guvenecek.
Hic olmazsa haberleri olsun ki sana bir zarar bir sey geldiginde iki taraftan yanmasinlar.
Selametle...

4 yaşında kızım var galiba ileride üniversite yaşamında arkasından gideceğim olduğu şehire.
Sen ailenden gizli iş yap yarın evladında senden daha fazla gizli şeyler yapar.

Bu arada eniştemin bir arkadaşı vardı.kız ve erkek öğretmen aynı evi paylaşıyorlar.erkek okadar aşık kı kıza sen nefes alıp yorulma ben senin yerine alırım diyecek kadar.ben dahi anlatıldıkca imreniyodum. birkaç yıl sonra bir duydum eniştemin arkadaşı olan beyfendi kızdan sıkılmış artık ayrılmıs.hatta şu kelimeyi dahi kullanmış heryönden kullandım attım demiş.
bunların sevgililik dönemide 6 yıl sürdü.sen bir yılda nasıl sevgilini tanıyıp güvendin?

yarında hamile kaldım neyapayım diyede konu açmayında.ailenizi bilseydim hemen bir telefon açardım

Beni anlattın :) biz de uzaktayız, aynen ne zaman evleneceğiz biiizzzz

Konu yine dine dönmüş + insanlar kendi bakış açılarıyla değerlendirmelerine rağmen yobazlık vb yakıştırmalarda cabası.
Saygı duymak, saygı göstermek bize niye bu kadar uzak ki?

Lütfen konuya din, kavga, hakaret karıştırmadan yorum yapın.

Kendi kuzenim uzak değil, ev işine dair hiçbir bilgisi yoktu. Üniversite 1. sınıfta bir kızla çıkmaya başladı. Bütün yemeklerini, temizliğini bu kızcağız yapıyordu. Yazları kız bunlara kalmaya geliyordu ailesinden habersiz falan.. 4 yıl sonra üniversite bitti. O kız 4 yıl ne emekler verdi buna, kızla da konuşmuşluğum var gerçekten çok saf iyi niyetli bir kızdı. Üniversite bitti, ilişkileri de bitti. Ben o kıza ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Umarım şu an mutludur.

Benim bir arkadasimda sevgilisiye ayni eve cikti maddi olarak ve manevi olarak isin icinden kalkamadilar.. İkisinin ailesinin de haberi yoktu durumdan arkadasimin ailesi onu yurtta kaliyor biliyordu kamerayla goruntulu konusmak istiyrdu ailesi hrp bi sebep bulup erteliyordu evde kaldigini bilmedigi icin ailenin haberi varsa cik haberi yoksa cikma bence zaten kisa sure sonra ayrildilar.. Ve aralarinda bisr yasanmamasina ragmen dedikodu oldu

avantajlarını ve dezavantajlarını bilmiyorum ama böyle şeyler ters geliyor bana.yanlış anlaşılmasın, bana ters gelmesinin sebepleri din, ahlak vs şeyler değil kesinlikle.sadece ben olsam ailemden gizli böyle bir şey yaptığım için rahatsız olurdum.sizin içiniz rahat edecekse deneyin.

Üniversiteyi bitirip
İşe başlayıp,kendi hayatının sorumluluğunu tamamen üstüne alan bir insan bence ancak sevgilisiyle yaşama kararı vermeli
Üniversite böyle büyük bir karar için erken bir dönem

Bence konuyu kapattır konu sahibi , yorumlar umurunda değil zaten .

Aynı evde evcilik oynayacaksınız. Dersler hak getire. Ana baba kızlarına okuyor diye para gönderecek, kız sevgilisiyle yaşıyor, haberleri yok. Baştan aşağı yanlış ve sakat bir durum bence.

Okursun, kendi işini yapar , paranı kazanır, kendi ayakların üstünde durursun. O zaman kimle yaşarsan yaşa. Kimse laf edemez. Ama iş aileyi kandırmak oldu mu o işten hayır gelmez. Elbet çıkar ortaya durum.

Aynı evde yaşamasına rağmen nasıl oluyo da bişey olmuyo oğlan gay miymiş.. Hem bi kızla bi erkek niye aynı evde yaşamak ister ki sevişmek için diye biliyordum ben evlenmek falan vs sevişgen faaliyet değil mi bunlar ayyy çok mu fesatım

Ahlak bekçileri neden hala gelmediler, çok alınıyorum, görevlerini yerine getirmiyorlar
sizin gibi düşünmeyenler sizin gözünüzde ahlak bekçileriyse, onlar gibi düşünmeyen siz onların gözünde nesiniz? Saygı çok mu zor gösterilmesi gereken bir olgu?

Aileden para almama gerek yok kimseye yük olmıuyorum aldığım burslarla kendi geçimimi sağlıyorum zaten. Rahat olun siz.
Kimi kandırıyorsunuz ki siz burs sadece eğitim masrafları için verilir yüzdr yüz karşılanması için okul birincisi filan olmanız sınvda derece yapmış olmanız gerekir onun harici yüzde elli verilir en fazla öyle kira fatura yeme içme giyim karşılayamazsnız aileniz arkanızda olmasa zor giderdiniz başka şehire kimbilir nelerden kısıp sizi okuttular dersanelere gönderdiler de kazandınız ama güvendikleri kızları bir erkekle ayrı eve çıkıyor gizlice bu aile hiç.mi sizi görmeye gelmeyecek hayır yani madem her görüşe açık değilsin zaten kafana koydun ne diye dezavantajlarını sordun ki göze aldın madem dersle de işin olmayacak belli ki.daha ne konu açıyorsunuz zararlarını görmezden geleceksen naparsan yap.

sizin gibi düşünmeyenler sizin gözünüzde ahlak bekçileriyse, onlar gibi düşünmeyen siz onların gözünde nesiniz? Saygı çok mu zor gösterilmesi gereken bir olgu?
onlara ahlak bekçisi diyenler onlara göre neymiş çok merak ettim? herkesin ağzında bu laf var bugün.

onlara ahlak bekçisi diyenler onlara göre neymiş çok merak ettim? herkesin ağzında bu laf var bugün.
Lafımı kötü anlamayın lütfen. Kim ne laf ediyor ilgilenmem kim kimin gözünde nasıl görünür bilmem. Ben kötülüğüne demek istemedim. Sadece o şekilde farklı düşünenlere hemen neden bu şekilde yafta vurulur justa sormak istedim. Kesinlikle niyetimi lafımı olumsuz karşılamayın. Muhatabım just.

21 yaşındayım benden 8 yaş büyük biri var bir vesileyle bana kahve falan içmek istediğini söyledi. Böyle bir ilişki yaşayan illaki olmuştur geri dönüşümü nasıl oldu? Merak içindeyim.

PEKİ BU YUKARIDA ALINTILADIĞIM YAZINIZ NEDİR. DAHA TEMMUZ AYINDA SİZDEN 8 YAŞ BÜYÜK BİRİNİN SİZİNLE GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİNİ YAZIP FİKİR İSTEMİŞSİNİZ. HANGİSİ DOĞRU HANGİSİNE İNANALIM. BU AÇTIĞINIZ KONUNUZ DOĞRUYSA AYNI KİŞİ Mİ, AYNI KİŞİYSE 8 YAŞ FARK OLAN BİRİ NASIL ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİ OLUYOR VE BİR SENEDİR ÇIKMIYORSUNUZ DEMEK Kİ. YOK AYNI KİŞİ DEĞİLSE NE ARADA BİR SENEDİR ÇIKIYORSUNUZ. HAYATINIZDA BU KİŞİ VARKEN Mİ BU KİŞİNİN KAHVE TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİNİZ. ANLAYAMADIM DA SİZE SORAYIM DEDİM. ÖĞRENCİYİZ, BİR SENEDİR İLİŞKİMİZ VAR SÖZLERİNİZLE TEMMUZ AYINDA AÇTIĞINIZ KONUYU AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ HANGİSİ DOĞRU..

Tamam da bundan size ne ? Sizden nasihat istemiyor ki kız sadece zorlukları ne olabilir diyor. Kendi doğrunuzu kendinize saklamayı öğrenin biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…