Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

sizin gibi düşünmeyenler sizin gözünüzde ahlak bekçileriyse, onlar gibi düşünmeyen siz onların gözünde nesiniz? Saygı çok mu zor gösterilmesi gereken bir olgu?

Benim gibi düşünmeyenler ahlak bekçisi değiller.
Benim gibi düşünmeyenler sadece benim gibi düşünmeyen bireyler.
Bence burada aynı evde yaşaması konusunda da yaşamaması konusunda da baskı yapanlar tutucu oluyorlar kendi taraflarında.
Bir görüşe karşı çıkarsın anlarım da kendi görüşünü kabul ettirme çabası neden onu anlamıyorum.

Neden yanlış bilgi veriyorsunuz anlayamadım. Birçok üniversite tam burs yanında aylık belli bir miktar para yardımı da yapıyor. Mesela Bilkent Üniversitesi. En yüksek bölümleri dışında da Türkiye derecesiymiş, okul birincisiymiş hiç gerek olmadan yerleşebiliyorsunuz.

Arkadaşlar burada açılan konulara insanlar kendi inanç ve düşüncelerine göre yorum yapıyorlar. Dini hassasiyeti olan bir insanın nikahsız bir birliktelik hakkında nasıl yorum yapmasını bekliyorsunuz ki? Sonuçta bu zinadır, zinada haramdır. Müslüman bir insanın zinayı onaylaması mümkün olmadığına göre bu tip bir durum karşısında olumsuz yorum yapacaktır. Çok basit...

Aksini düşünen insanlarda vardır elbette, o insanlarda olayları kendi yaşam biçimlerine göre yorumlayacaklardır.

Eğer konu sahibesi erkek arkadaşıyla yaşayacaklarının sonuçlarına katlanabilecek, vakti zamanı geldiğinde bekaretimi kaybettim diyip vahlanmayacaksa, yaşadıklarını topluma, dine mal etmeyecekse yani hür bir birey olarak yaşayacaklarının sonuçlarına katlanacaksa istediğini yapmakta serbesttir...

Neyin kafasını yaşıyosunuz ya bu neyin rahatlığı evlilik yok nikah yok bi evin içinde, sonra senden çocuk aldırmakla ilgili yazılar bekliyorum... B-)B-)

Neyin kafasını yaşıyosunuz ya bu neyin rahatlığı evlilik yok nikah yok bi evin içinde, sonra senden çocuk aldırmakla ilgili yazılar bekliyorum... B-)B-)

Hiç medeni değilsin ama kendi bedeni ama Ahlak bekçisi misin yoksa

Hiç medeni değilsin ama kendi bedeni ama Ahlak bekçisi misin yoksa
O dediğiniz medeniyet adı altında zina yapıp terbiyeyi ahlakı yerle bir etmeklemi.oluyo.yoksa terbiyeni takınmakla mı gerçi terbiye den anladınizi pek zannetmiyoruuuum amaaaa : D

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla böyle işlere kalkışırken aileyi düşünmek en doğrusu. Sonuçta kendi paranızı kazanmıyorsunuz , aileniz o parayı okumanız için gönderiyor ama siz sevgilinizle aynı evde kullanıcaksınız hadi parayı geçtim onlar bu durumu bilse %99.999 kabul etmezlerdi ki konularına bakınca belli bu. ne bileyim üniversite ortamı çoğu insanın değerlerini değiştiriyor gerçekten.

Siz kızınızın sevgilisiyle sizden habersiz aynı eve çıkmasına nasıl bakardınız?

Son düzenleme:
Ben sevgilimle aynı evde yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımın tecrübeleri fifti fifti. İyisi de çok kötüsü de. Kimi ayrıldktan sonra beni kullandı bekaretimi kaybettim ama evlenecektik diye beddualar etti kimi bekaret benim için önemli değil dedi.

Siz kendinizi en iyi bilensiniz eğer ayrılarsanız sizin için önemli olacaksa bu durumlar hiç kalkışmayın derim.

Biz üniversitedeyken esimle (o zaman sevgiliydik tabi) ayni evde degil ama ayni binada karsilikli dairelerde yasadik. Benim ev arkadasimla onun ev arkadaşı da sevgiliydi. Dolayisiyla biz butun gunu 2 cift birlikte gecirirdik. Yemekleri falan birlikte yapar yerdik. Her seyimizi paylasirdik maddi manevi. Ama tabi herkes kendi evini temizlerdi :)
Okul bitti 1 yil sonra biz evlendik, ev arkadasimin sevgilisi askere gitti ve ayrildilar. Ev arkadaşım baska biriyle evli su an. Yani ozetle biz 2 cift birlikte yasadik gibi bisey, bizimki mutlu sonla bitti onlarinki mutsuz sonla...
Bi de hep erkegin kadini ortada birakmasindan sozedilmis ya ev arkadaslarimizda tam tersi oldu, kiz erkegi terketti askerdeyken ve baskasini bulup evlendi. Cocuk yillarca bunalima girdi, memleketine dondu, hala da bekar, kendine gelemedi.

Birlikte yaşamak güzel ama riskli bir şey
Yani birden balkabağına dönüşmek gibi
İlişkin yürümeyebilir de
Ben birlikte yaşama kararını 35 yaşında verdim
Daha çok genç ve ailene bağımlı bir yaşamın var
Sonuçlarına katlanabileceğini sanmıyorum şu aşamada
Yapabilecek olsan bu konuyu açmış olmazdın
Zaten kendi ayaklarının üzerinde durmadan yapma böyle bir şey
Üniversite ortamı güzeldir, bu tip heyecanlar getirir beraberinde ama bunun bir de eve dönmesi var

Herşeyin bir zamanki var
Su zaman flört zamaniniz devamlı iç içe olmaniz sikabilir
Sonradan pişman olacagin şeyler yaşayabilirsiniz
Hic tavsiye etmiyorum

Tamam da bundan size ne ? Sizden nasihat istemiyor ki kız sadece zorlukları ne olabilir diyor. Kendi doğrunuzu kendinize saklamayı öğrenin biraz.
zoru kolayı sormus herkes gorus bıldırmıs
kıme gore ne dogruysa onu sormus
sana nelık bı durum yok yanı eger soru soruyosa genel olarak
herkes cevaplayabılır
herkeste kendıne gore cevaplar
cunku ak bıldıgıme bıle bıle kara mı dıcez degıl mı
anne baba uc kurus arttırıp para yollasın elın ogluyla yesın ohh ne guzel hayat ekmek elden su golden
zorlugu ne mı en kotusu hamıle olur cocuk bırakır bebek ortada kALIR aglar sızlar baba evıne doner
evlendıgınde kocasına bınbır yalan soyler ıkna eder.
zorlugu ne olabılır sızce bız bunların cevabını verdık kendımıze gore

yanı abuk bır konu
yalan dolan bır gorus ıstenmıs
zaten ortada yok
ve kahve ıctıgı cocuk var ortada
bu cocuk nerden cıktı bırde bır senelık ılıskı
aldatıyomus yanı bu cocugu oyle mı
kımın elı kımın cebınde bellı degıl bosuna tansıyonlar yukseldı :)

Ailesi sen istanbulda iyice aciliyosundur diye turbana girmesini istiyomus. Eneeem ben konuyu okurken tum sartlari musait saniyodum. Yakalansa vururlar kizi :)

Aynen canım daha Temmuzda yani iki ay önce açılan bir konu var ortada adam bu kızdan 8 yaş büyük ve kahve içsen tanısam ne diyorsunuz diye sormuş peki nasıl 1 senelik ilişkisi oluyor ve nasıl bu çocuk da öğrenci oluyor bu yaşta hadi öğrenci olmasını bir şekilde anlayalım ama 2 ay önce bu konuyu açan birinin nasıl 1 senelik ilişkisi olur o zaman tepkşi almasın diye 1 senelik dedi daha 2 aydır tanıyor ve 8 yaş var arada, ya aldattı çocuğu, ya da hiç böyle konu yok ortaya tartışılacak bir konu attı herşeyi yalan.

Ailesi sen istanbulda iyice aciliyosundur diye turbana girmesini istiyomus. Eneeem ben konuyu okurken tum sartlari musait saniyodum. Yakalansa vururlar kizi :)

Eveet bir de öyle birşey var ee öyle olunca aileyle görüşmeme gibi bir durum da yok demek ki. Zaten zorlamamışlar sadece öyle bir beklenti varmış. Hayır yani burs bile alsaa özel devlet farketmez burs için özellikle özel üniversitelerde ciddi başarı isterler. Onun yanında devlet ya da özel yine farketmez verilen yardım cüzi bir miktardır öyle hem kira verip hem fatura ödeyip, hem erkeklerle gezip hem giyinmeye yetmez yani insanlar bir de üzerine çalışıyorlar ben üniversitede çalışıyorum içindeyim yani aklınca burs alıyorum diyerek tamamen kendi geçindiğini vurgulamış çok komik nereden baksanız. Ailesi zaten gerçekten bağnaz olsa kazansa bile göndermezdi şehir dışına yani. Ah bilseler güvendikleri kızının neler yaptığını şimdi bu aile çat kapı gelse öğrense bak biz haklıymışız kapanmanı istemekle demeyecek mi.

bu konu yalan falan daha yorum yazmicaktim ama yukardaki yazina cok uzuldum canim yaa bende askerimi bekliyorum nasil terketti kiz askerini ya cocuk bunalima girmis cok uzuldum ya

Olay iyice karıştı
Böyle bir ailesi varken iyi cesaret.
Muhtemelen 2 aydır tanıdığı 8 yaş büyük adamla yaşayacak ve ailesini silecek.
Adam işgüç sahibidir konu sahibine bakacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…