Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Orada belaltı bişey dediiniz ondan seviyesiz buluyorum dedim. Baştan aşağı olumsuz yazsanız ne olacak ki?

Insan esine hizmet edince hizmetcimi oluyor
Eeeee kocada esi icin calisip omrunu ailesine adiyosa essek mi oluyo o zaman
Of ya bu ne boyle
doğru söyledin..eşim evlendiğimizden beri köle gibi çalışıyor..bekarken kendini bukadar zorlamıyordu ..bende tabiiama hizmetçi gibi hissetmedim hiç..

birde şu açıdan düşünelim kızlar evlilik kadınların haklarını korumuyormu?eşin keyfi boşanmak falan isterse.nafaka falan alıyorsun..

Canım orası öyle tabi, ben zaten birlikte yaşama diyorum konu sahibesine, ama benim anlamadığım biz nafakayı sevgilimizden ayrılınca da alamıyoruz ki. Niye nikahsız hizmetçilik oluyor? Ya da niye nikahlı olunca bir kadının kocasına hizmetçilik yapması kabul edilebilir ama nikahsız olunca kabul edilemez oluyor?
Neyse ben birlikte kalma diyorum, hele aileye böyle bir konuda yalan söylemek çok yanlış ve ileride kötü sonuçlar doğurabilir.:)

Sizinde ailenizin sozleriyle ilgilenmediginiz ortada :) evet beni hicmi hic ilgilendirmiyosunuz
E ilgilendirmiyorsam neden sordunuz ki?
Siz yanlış anladınız, ailemin sözleriyle tabi ki ilgileniyorum. Neticede onlar benim kendi ayaklarının üzerinde durabilen, yıllarca tek başına kendi evini geçindirebilmiş, çekip çevirebilmiş, iyi bir işi olan ve bir erkeğe asla hizmetçilik yapmayacak, yalnızca hayatı paylaşacak bir kadın olduğumun farkında oldukları için, sizin pek de ilgilenmeyeceğiniz, marjinal yaftası yapıştırıp sonra da bana ne canım ben ilgilenmiyorum ki diyeceğiniz şeyler söylüyorlar

21 yaşında olması düşündürücü..yoksa dar görüşlü değilim..kendi üzülmesinde..

Evet bu dogru, ben de oyle bir izlenim aldim konu sahibinden. Hepimiz ailemize yalan soyleriz. Bazi yalanlar normal karsilanabilir de bu cok ayri bir sey. Bana da pek uygun degil sevgiliyle ayni evi paylasmak ama eger kalabilecek biri olsaydim ailemin bilmesini isterdim. Ailemle catisacagim seyin altina girmek istemezdim. Hak etmiyorlar bu kadarini. Rizalari cok onemli olurdu. Tipki evlenecegim insana riza gostermelerini istedigim gibi.

Orada belaltı bişey dediiniz ondan seviyesiz buluyorum dedim. Baştan aşağı olumsuz yazsanız ne olacak ki?

Kalıplaşmış bir sözü yazdım.
Apaçık yazmadım bile.
Senin hoşuna gitsin diye kalıbı bozsam sözün anlamı kalmaz zaten.

Seviyeyi senden öğrenmem küçüğüm.
Benim burada binlerce yorumum var..
Bilenler bilir.

Daha da yazmam konuna. Altından kalkamayacağın taşın altına girme uyarısı yaptım ben.
Herkes kalkamıyor, geçici hevesle peşinde terkedilip ağlayanları çok gördük malum..

Evet nikahlı ya da nikahsız hizmetçiliğin hiç bir türlüsü hoş değil.
Ama nikahın bir artısı olduğu gerçeğini vurgulamak istedim ben.

Nikahsız birliktelik sonu terkedilmek kolay olur.
Ardından beddua ve gözyaşı olur elinde..
Nikahlı adamın yaptığını, burnundan getirmeniz mümkündür.
Anlayan anladı bayanlar. Uzatmaya gerek yok.

doğru söyledin..eşim evlendiğimizden beri köle gibi çalışıyor..bekarken kendini bukadar zorlamıyordu ..bende tabiiama hizmetçi gibi hissetmedim hiç..
Konuyla alakasiz ama ne zamandir yazacagim kaynayip gitti. Siz cok ilimli bir kadina benziyorsunuz yahu, bayiliyorum size. Insan nasil bu kadar ilimli olur sasiyorum. :)

Gene herkes evliliğe bağlamış. Kız demiyor ki sevgilimle evlenicem. Bulduğu ilk erkekle evlenenlerin anlayabileceği bir durum değil. Evet birlikte yaşamak çok güzeldir. Artıları kadar eksileri de var. Ama evlenmeden önce de bir arada yaşamak da çok fazla önerilen bi şeydir, ki ben de öneririm. Sonra kadınlar burda konu açıyor evlenince değişti diye. Hayır o adam değişmedi, sen o adamı tanımıyordun ki. Birbirinizi daha iyi tanımak açısından çok da iyi bi durum. Gelip burda 21 yaşında üniversite öğrencisine evlenince nolcak sıkılcaksın yazmak çok güzel bi kafaymış. İmkanın varsa kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız bi süre sonra ailene söylemek kaydıyla.. Ailenin de yapısına bağlı olarak olumsuz karşılamazlar umarım. Sen onları benden iyi tanıyorsun. Ne olursa olsun bilsinler.

evet hepimiz yalan söylemişizdir mutlaka,ama bu biraz büyük bir yalan gibi yoksa bende söyledim okul hayatımda..

Ben sadece yaşayanların yaşadığı tecrübeleri edinmek öğrenmek istedim ama demekki buraya böyle şeyler sormamak gerekiyormuş bunu anladım.

Tamam, şöyle söyleyeyim, iyi giderse ve evlenirsen imzadan sonra değişen erkek diye bir şey hissetmessin. Ama ya benimle evlenmesse korkun varsa aklının bir köşesinde birlikte yaşayıp yaşamaman bir şeyi değiştirmez. Kötü giderse de başına gelebileceklerle yanlızca sen mücadele etmek zorunda kalırsın.

Genel olarak yaşayacağın bunlar, hayatına göre değerlendir. Hani burda birinin biz yemek ve temizlik işi yaparken zorlandık demesi seni bağlamaz. İyi örnek ve kötü örneklerin bağlamayacağı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…