Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Ben evlilik disi ayni evde yasamayi dogru bulmuyorum, cunku ayni evde yasam zor bir sey, nikah olursa erkek sabirli oluyor el mecbur, ama olmazsa kadindan kaciyor tum negatifliklerini gordugu icin sikiliyor. Kadin da ayni evde yasadigi adama cok baglaniyor. Bosa magdur oluyor. Cevremde ayni evde yasayip da verim alan bir sevgili cift gormedim

Şöyle söyleyeyim mesela benim için zor kısmı uyku saatlerimiz,o geç uyanırken ben sabah çok erken uyanıyorum. Ya da beni sevdiğim yemeği evde varsa o yemeyebiliyor. Onun dışında çok büyük bir sıkıntısı problemi yok. Güzel yanları bunları gölgeliyor,ev ortamında insan çok daha fazla tanınıyor.Nasıl diş fırçaladığından tut,attığı tuza kadar. Ev işleride ortak yapılırsa hiçta dünyanın sonu bir olay değil 1,5 senedir memnunuz biz halimizden.

Son düzenleme:
kadınlar dışarıdan cazip görünüyor değilmi

ev işleri, faturalar, kira hepsını eve çıkmadan planlamanız lazım.

sevgilisiyle aynı eve çıkan arkadaşlarım ayrıldı, ama ayrılmayıp evlenenler de vardır belki bilemiyorum. Genelde, bisüre sonra sıkıcı olduğunu, evli gibi hissettiklerini falan söylerlerdi.. Böyle bir deneyimim olmadı, sadece 2 gün aynı evde kalmıştık eğlenceliydi falan (gerçi evde yalnız değildik kalabalıktı oyüzden de eğlenmiş olabiliriz)

genede uzun süreli baktığımızda, ben çıkmazdım.

Bir çok kişi ayni evde kalıp tanimayi avantaj görmüş ama diyelim ki tanidi ve hayatını paylaşacağı insan değilmiş anladı. Her tanımak istedigi kişiyle ayni evimi paylasacak.bunun sonu varmi.kac kisi buna sahip olarak taniyorki eşini. Dışardan da gayet tanınıyor. Ayrıca henüz 21 yaşında evlilik icin cokkk uzun zaman var onca zamanda zaten olay bir yerde kopar.hic gerek yok.ozlemek guzeldir yanında hayal etmek güzeldir.

Cikip cikmamak senin kararin zaten bunu sormamissin avantaj dezavantaj demissin. Dezavantaj olabilecek seylero avantaja cevirmek senin elinde. Bastan herseyi sikmadan eglenceli hale getirerek asila. Yemek yaparken yardim iste mesela hayatım sebzeleri yikadim sen de hi yandan salatayi ve sofrayi hazırlar misin gibi. Temizlik yapalim sen supurur musun ben de arkandan silerim hemen biter gibi. Sen copleri cikar ekmek al ben kahvaltiyi hazırlıyorum gibi. Anlatabiliyo muyum?

Harami susleyip pusleyip guzel yonleri varmis gibi anlatanlar... Allah hidayet versin

neden böyle birsey yazdiniz ki sonucta kimsenin Malini Calmiyor, adam öldürmüyor yada ölmesine sebep olmuyor
aileleri dagitmiyor....bence baska konulara bukadar tepkili olsaniz belki makbule gecer........haram sadece kadinlarda baslamiyor !!!!!!!!!

Nikahsiz ayni evde yasamayi yanlis bulmak dar gorusluluk mu? Hi tamam o zaman ben dar gorusluyum. Konu sahibi sizin sorunuza gelince bence evlilik oncesi beraber yasamanin hic bi avantaji yok cok cok istisnai durumlar disinda eger ciddi dusunuyosaniz ciddi dusundugunuzle kalirsiniz. Yok ben takilicam boyle diyosaniz siz bilirsiniz. Yetisme tarzi vs ile alakasi yok eger oyle olsaydi ailenizden gizli yapma geregi duymazdiniz.. ben sahsen yapmazdim asla ailemden gizli onlarin bi erkek icin yuzunu yere egdirmezdim tabi isin cok daha vahim taraflarida var oralari takmadiginiz icin yorum yapmicam. Kimse kusura bakmasin goz boyamak icun yalandan medeniyet elbisesi giymeye calisamicam yanlis yanlistir bence. Her ne yaparsaniz yapin o sizin bileceginiz is ben burda konusur konusur dururum. Sizi tenzih ederek soyluyorum yanlis anlamayin. Bazi yorunculara hitaben yaziyorum ailesinden habersiz baska adamdan cocuk yapip evde birakip ailesinin yanina giden cocugu ac susuz ölume mahkum eden kadini haberlerde gordugumuzde ne beddualar ediyoruz ama dimi biraz insaf. Hep ayni sey olucak diye bi sey yok ama ya olursa? Ben sahsen bu riski almazdim alan alsin olurda sonra basina bi is gelirsr beter olsunda der cekilirim kenara banane

Canım sen şu ahlak bekçilerini hiiç tınıp moralini bozma, onların düşünceleri farklı seninki farklı, ne dersen de değiştiremiycekler akıllarındakini, hep farklı şeyler pis namussuz olucak.

Neyse konun hakkında da ben kesinlikle doğru buluyorum zaten birlikte eve çıkılmasına, dışardan farklı görünür bir araya gelince farklı olur bunu görmek lazım önceden. Sonra bazı kadınlar evlenince duvara toslamış hissediyor, ne pis adammış bu diye. Ayrılmak konusu da sıkıntı değil zaten kirada kalıcaksınız bir sıkıntı çıkmaz öyle bişey olursa, ki aranızda bir sorun çıkmayacağına inanıyorum

Tek sorun daha üniversitedesiniz okuyorsunuz, para kazanmıyorsunuz, ailelerinizin parası ile tutucaksınız. Kiralar, faturalar falan derken paranız yetmeyebilir. Ben para kazanmadan aynı eve çıkmak istemezdim, ama sen bunu sorun olarak görmüyorsan ve ya hallederiz diye düşünüyorsan sorun yok.
Sözün kısası: Canım en iyisi sevdiğin adamla yaşarsın, en kötüsü tecrübe edinmiş olursun o yüzden git hayatını yaşa Fakat maddi olarak halledebileceğinizden emin olun.

Çıkıym mı çıkmıym mı diye sormadım ki.

sinirlendim.

bu yorumundan sonra biraktim okumayi !
iyi ozaman sordugum sorunun disina cikmayin diye not dussun her konu sahibi bu ne yaaa ! fikirlerimizi soyleyemiceksek ne anladik..

sen olumsuz cevaplara gelemiyorsun oyuzden konuyu duzenle sadece avantajlari nelerdir yaz.

sen cik sevgilinle ayni eve.

aynı eve çıkmak ıstedııne göre işin ahlakı boyutuna da takılmıosundur oraya gırmıycem ama sorumlulkları paylaşacak mı senınle mesela ev işi ni de gec sımdı sevgılıme sırın gorunuyum dıye yaparsın da ıkınız de öğrencısınız hangınıze daha cok para gelıo mesela sana 500 ona 400 gelıcek mısal yanı şimdi oyle şey olmaz dersın de bı sure sonra aranızda problem olur senın harcaman cok olur onunkı az olur ya da tam tersı olur

Dezavantajlari:

Her gun agda yapmak, kas biyik almak zorundasin.
Diz izli pijama, delik corap, camasir sulu tshirt giyemeyeceksin.
Her gun banyo yapacak, banyoyu ve banyodaki sevgilinin kıllarını temizleyeceksin.
Her gun yemek bulasik, gun asiri supurge toz vileda, camasir utu vs yapacaksin.
Akranlarin kafelerde gezecek bu arada.
Siz de "her gun ben yemek yapiyorum, bugun de sen yapiver!" Kavgasini yasayacaksiniz.

Not: don yikama olayini onceki iletimde yazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…