Sevgilimle evleneceğiz,kimliklerde evlendiğim belli olur mu?

Konu sahibi hamile bence, devamlı hastaneden bahsetmiş. Yaptığı büyük hata, farkında değil.

ikiside 18 yaşında..
.şimdi evlenecekler...
çocuk askerliğini yaptıktan sonra ailelere söyleyecekler..
.bu arada bu 2 sene içinde hiçbirşey yaşamayacaklar (eğer yaşamamışlarsa)..
ve son olarak sigorta hastaneyi soruyor

iyi anlamış mıyım?

cevap veriyorum...evlendikten sonra babanın sigortasından faydalanamazsın...eğer eşin çalışıyorsa onun sigortasından faydalanabilirsin...nüfus kağıdında da medeni halin var zaten evli yazar...ki evlendikten sonra yenileme yapmasanız bile kimlik numaranızdan bile herşey ortaya çıkar...hastaneye gitsen kimlik numaranla işlem yapılır ve evli gözükürsün...tabi oradakilerin ne kadar umrunda evli olduğun ayrı konu..ancak bence ailen bunu hak etmiyor...

Kimligin arka sayfası bastan asagı degisir. Medeni durumdan tut nufusa kayıtlı oldugun yere, aile sırano ya kadar degisir. Evlenince kocanın kütüğüne geciyorsun.

nasil boyle hayati bir karari kendi basina alabiliyosun ,evlilik kacmiyorya nasilsa evlenirsiniz kendi basina is cevirme

Kızım sende çocuk sayılırsın anneni,babanı üzmeye hakkın yok ne işler çeviriyorlar seni kandırmışlar!

Kimliklerde belli olur tabi bi yere gittiğinde. Bende yeni evliyim henüz kimliğimizi değiştirmedik ama eşim ikametgah için gitmişti daha o söylemeden görevli evli oldugunu vs bi sürü bilgiyi söyleyivermiş şimdi tc no ile herşeyin belli oluyor gizli kalacak bişey değil yani. Ailenden gizli sakın sakın evlenme sonra çok kafanı vurursun taşlara evlilik öyle basit bişey değil.Seni doğurupda bu yaşa getiren ailenden böyle birşeyi gizlemeye hakkın yok. Hatanın en büyüğünü yaparsın..

aslında konuyu açan 12denberi bana yabancı gelmedi..sanki aşk ve sevgi köşesinde bir topiği vardı diye hatırlıyorum..17 yaşında idi..sevgilisinde arada bir kalıyordu ancak 1 hafta hep onunla kalacaktı..ne yapayım diye topik açmıştı...sevgilisi ondan büyük ve okulunda öğretmendi...hafızanızı zorlayın kızlar..muhtemelen konusu silinmiş..yazdığım cevapları bulamıyorum çünkü...var mı hatırlayan yoksa ben yanılıyor muyum?

onun üye adi farkli degil miydi?
söyle sayili birseydi heralde onu bende biliyorumda,adam zaten onla ileriye yönelik birsey olmaz diyordu
sanmiyorum ki evlensin,ki ögretmen adam bilmez mi kimlik no dan herseyin cikacagini,birde okulda yani bence o bu degil ama hersey olabilir
bilemiyorum

allahım daha neler okuyacaz bakalım.cesarete bak deli cesareti diyte ben buna derim.

ailenden gizli yapıyorsunuz.meraketme kimlikten hastanede her şekilde anlaşılır.onlardan bir şekilde anlaşılmadı diyelim(ki bu mümkün değil) allah öyle büyyükki onu bir şekilde annene babana gösterir.anne baba kutsaldırlar.baksanıza onlar sizin iyiliğinizi düşündükçe siz neler yapıyorsunuz allah akıl fikir versin.

Ailenle yaşamaya devam edeceksin madem evlenme sebebin nedir?

Hamile misin?

Çocuğun başını dertten falan mı kurtarcaksın bi şekilde?

Sevgili hayatınıza devam etçekseniz niçin evleniyorsunuz anlamadım ben.

bence rahat ol arkadaşım. anlaşılsa noolur sen gizlice ewlenebilicek kadar yüreklisin anlaşıldığında da herşeyin üstesinden gelebilirsin. insanlar 25-30 yaşına gelio da ewlensem mi acaba erken mi die gel-git ler yaşıyolar ama sana maşallah. bi de askere kadar yakınlaşma olmicak demişsin kime ne sizin yakınlaşmanızdan Allah aşkına. biz burda anca ailene üzülürüz. onca yıl bak büyüt sonra senden gizli ewlensin. Allah ailenin yardımcısı olsun

Konunun hepsini okuyamadım kızlar.

Niye gizlice evleniyolarmış, Leyla ile Mecnun muymuşlar yoksa Ferhat'la Şirin mi ?

Baban muhtarlıktan belge almaya gitse ya da nufüsa yolu düşsse evli diye yazar medeni durumun.
Hem çok şaşırdım anacım kocamı kaçıyor ne bu acele
Birde okuldan atılırsın.

onun adı 6789 lu gibi bişi değil miydi. değil heralde hem o yabancı ülkede idi yanlıs hatırlamıosam :26:

bende bilmiyorum..aklıma geldi birden..rakamlı bir rumuzdu hatırlamıyorum.. :44:
birde 1 hafta kalacaktı ya o zaman..bu topiği açanda çok hastane sigorta bahsedince acaba o mu dedim..belki hamile kalmıştır diye düşündüm..çok fesatım yav..bu KK da topik açan üyeler beni ne hallere düşürdü..herkesten şüphelenir oldum

acaba konu sahibesine sorsak bizi aydınlatır mı? ortalıkta görünmüyorda

valla kimliği evlendikten sonra değiştiriyorsunuz diye biliyorum.. amcam bu yöntemle çok kız tavlamıştı kşmlikte bekar yazıyo diye

canımcım niye böyle seyler yapıyorsun ! ben henüz 16 yasındayım merak ediyorum ,derslerin mi kötü okumaya hevesin mi yok hep ev isi mi yapmak istiyorsun ,benimde erkek arkadasım var 17 yasında ,eğleniyoruz takılıyoruz bazen tartısıyoruz ,ders calısıyoruz ! bir yerlere gelmek istiyoruz ,hatta bazen birbirimizi engel olarak görüyoruz bir yerlere gelme konusunda ,biz de evlilik düsünüyoruz ,ama sadece gülümsemek icin saka olsun diye kacacağım sana diyorum ,sonra o da diyor saklanırız bir yerlere diye ,ama sonra yüzümü oksuyor ben seni telli duvaklı gelin olarak alıcam evinin kapısından diyor.bu dediği bile ergenlikten biz ergen olduğumuzu da biliyoruz ama ailemize olan sorumluluklarımızı da bililyyoruz, gayet normal türk ailesi ikimizin kide ,allah korusun onlara bsy olursa sen bir de kızsın biz okumazsak onlara hangi parayla bakcaz bundan 10yıl sonra piyasa nasıl olcak ,acale etme ,askerlik konusunu düsününce bizi de bir korku vs kaplıyor ama hemen cekiyoruz aklımızı o düsünceden ,ilersini düsünüp hayatını mahvetme hata yapmadan anı yasa sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…