Sevgilimle nikahlandık ailem bilmiyor!

Alevılerde dını nıkah nasıl farklı oluyormus ? bı laf attınız madem acıklamasını da ıstıyoruz lutfen ......@yaren2007

Cnm benim.arkadas cagirdi oraya gitmisdim
Farkli derken bi yeree okumustum bi aile buyugu kiyarmis hoca yerine hastalikta ve saglikta gibi sozcukler esligundr okudugum buydu cnm
Ama cevremde yasanmis bisey yok
Aslinda merak ettigimde bi konudur
Bu sekilde iliskide nikah ne sekilde kiyilir

bn nıkah kıymadım kı karıstırdınız sanırım , yaren 2007 alevılerde farklı kılınıyomus dedı onu merak etttım...

he pardon ama şöyle bir açıklama yapayım o zaman benim eniştem alevi biz sünniyiz nikahları şöyle oldu:Bir hoca sen onu eş olarak kabul ediyor musun evet sen onu evet şahir misiniz evet sonra da hayır dilekleri içeren dua edildi anneler ağladı falan.mehir konuıları için de ağızdan ne çıktıysa onlar geçerlidir dediler.Yani ben bi farklılık görmedim açıkcası.sizin de siz nikahlandınız da yaren007 öyle deyince farklılık var olarak sordunuz sandım.

Ne alaka anlayamadim...

Ciddimisiniz siz,sanirim yanlis okudunuz.Arkadas kendine kiyiyior,ailesi degil

Sizin kiziniz size bu sekilde tavir koysa tepkiniz ne olurdu acaba...

Cnm merak ettim sadece
Bide arkadas hakkinda kafamda soru isareti olustu isteristemez merak ettim.nasil vi cvp vericek

çok yorum yazılmış ama sadece bildi amaçlı dinimizce aile üyelerinin bilmediği şahit olmadığı nikah geçersiz bunu nikahım kıyılırken hocaya sormuştum hayırlısı olsun hakkınızda sevgiler...

He anladin tatlim yasanmislik yok ama okumuslugum var ablamin gorumcesininde esi alevi ama hic sormadim ondan dolayi okumustum
Onlarinda ailesi cok direndi ama 5 sene sonunda kiz tarafi pes etti
O kadar iyi birisi okadar iyi anlasiyorlarki cok seker bi cift
Sizde ablanizda ayni olaylari yasadinizmi

arkadaslar bı farlılık yok hepımız muslumanız akılyon arkadasın dedıgı gbı dua fılan edılıyo kabul edıyomusun fılan denıyor yanı sunnı nıkahını hıc gormedım ama ozunde aynıdır muhtemelen yarencım aıle buyugu degıl hoca kıyıyor nıkahı alevılerdede

Zor bir durum.Tam olarak nasıl oldu neler oldu bilmiyorum lakin imam nikahı değil dini nikah dense daha uygun. Çünkü nikahı kiyanın illa imam olması şart değil. Genelde imamlar kıydığı için imam nikahı kalmış adı. Nikah o kadar muhteşem bir olay ki,Allah iki insanın sözüne değer verip karı koca sayıyor kendi katında. O yüzden cok değerli ve basit birşey değil. Ve ayrılık olduğunda arş titriyor.

Cnm okudugum yazida o sekilde yaziyordu bi alevi biri yazmis bi

ilk söylediğinde tereddüt ettik tabi sonuçta farklılıklar var inançlar olarak,sonra eniştemi getirdi tanıştık.Babam istemeye geldiklerinde açık konuştu ben kızlarım değerlidir yarın bir gün torunum olursa ben onu camiye götürmek isterim,bunları şimdi konuşalım tatsızlık olmasın dedi.anlaştılar falan.Çok şükür düğünleri oldu.Mutlu mesutlar.Allah nazarlardan korusun.

ne düşünerek imam nikahı yaptınız yani, değişen ne olacak, ailenin haberi yok duyarlarsa kötü şeyler olacak belli, flörtün zinaya girdiğini düşünenlerden misin
.............................sen anladın işte onu
bi aferin de benden nikahi gunah olmasin diyemi kiydiniz gecerli degilki duyurmadan en az 2 sait lazim ayrica hicbir imam resmi nikah olmadan kiymaz dini nikah cunku yasak kanunen
yasak ama 456789 kere duyuyoruz ki öle de bi güzel kıyıyolarlar ki
yeğenimin kayınvalidesini eşi tam 13 kere istemeye gelmiş 40 sene önce
hala el ele gezerler karı koca
her evlilik yıldönümünde özel günde adam kadına hediyeler alır
eee zor elde etmiş kıymet biliyor adam

ben de ayrılık kısmını okuyunca ne iyi adam ne vefalı,kızı bırakmamış diye düşünmüştüm oysa ki..vay be
kadişim günaydın
konu sahte bence
malesef dibine kadar gerçek sanırsam

konu sahibi arkadaş ben de yaptım
ama resmisinden
sonucunu bütün kk biliyor

günaha girmemek için dini nikah yaptıysan üzgünüm ama bir sürprizim var
anne babaya asi gelmek de günah

he o adam adam olsaydı alır seni resmi nikahı kıyar ailenin karşısına çıkar benim eşim bu derdi
aaaaaa pardon ama o zaman çekip gitmek kolay olmazdı ki
hayır ayrı kalamadınız yaptınız ama hala ayrısınız bu nasıl iş:44::44::44:
de ki seviyorum her şeyi göze aldım onunla olucam başımın üstünde yerin var kimse karışamaz
ama allah aşkına dini imanı karıştırmayın kardeşim günah
şuraya yazıyorum 3 ay sonra eşim dedim inandım terkedildim diye konu açmazsan ben de seyyah değilim

Rabbim mutluluklarini daim.etsin cnm

arkadaşım islamda imam nikahı diye bişey yok dini nikah var o da şöyle olur 2 şahitin yanında birbirinizi sevdiğinzi söylemeniz sizi allah katında karı koca yapar

tabi ailelerin bilmesi mehir şart imam dediğiniz adam sadece bu evliliğin daimi olması için iyi niyet olarak dua eder olmasa olur yani hiç bi önemi yok

yani siz o amaçla yaptığınız nikahın dinde bi hükmü yok

eğer öyle olsaydı millet hayat kadınıyla ilişki önce bi imam nikahı kıyar ilişki sonrası boşar kurtulurdu

Aynen bahsettiginiz gibi bir sey var Sia mezhebinde. Mut'a nikahi deniyor buna. :) iranda afedersiniz genelevlerde imam beklermis hatta malum isten once nikah kiyiyorlar, sonra is bitince bosuyor adam kadini. Bu sure zarfinda karsidaki nikahli karisi oldugu icin yaptiklari da zina olmuyor. Tabi kimi kandiriyorlar akillarinca, orasi tartisilir. :)

ne kadar yargılayıcı konuşuyorsunuz hayret!

yargılayıcı konuşmakmı konusahibinin yazdıgı msjı okursanız zaten niyeti anlarsınız.bunun iyiniyet neressinde pardon ama sizz normal karsılıyorssanız sizin görüşünüz saygı duyarım..buda benim görüşüm evt konuyu anlayarak okudum ve böyle düşünüyorum evt ben bu konuda önyargılıyımmm olmakta isitorum cünkü bir kız cocuk annesiyim....

Cnm okudugum yazida o sekilde yaziyordu bi alevi biri yazmis bi

Bende bildigmi soyleyim gelin ve damada abdest aldirilir hoca karsişina otururlar hoca yada imam once dualar okur nikah duasi daha dogrusu ve sorar 3 kez kabul ettinmi diye 2 tanede sahit vardir onlarada sorar sahitmisin diye sonra ardindan tekrar sureler ve dualar okunur mihir hakki belirlenir hayir dualariylada nikah bitirilir bu yazdigm alevi nikahi

Çok yanlış yapmışsın bence daha ailen tanışmak bile istemiyorken... Allah kolaylık versin sana inşallah hallolur herşey...

Ailelerin haberi rizasi olmadan yapilan imam nikahi gecerli olmuyor.bu nasil bir cahilliktir boyle!! Aklini basina almalisin bian once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…