- Konu Sahibi baharesintisi
-
Alevılerde dını nıkah nasıl farklı oluyormus ? bı laf attınız madem acıklamasını da ıstıyoruz lutfen ......@yaren2007
bn nıkah kıymadım kı karıstırdınız sanırım , yaren 2007 alevılerde farklı kılınıyomus dedı onu merak etttım...
canım ya amaç yatmak zaten nikah adı altında afedersiniz arkadaslar zina baska bişey değil dinide kötülüyorlar....
Ne alaka anlayamadim...
Ciddimisiniz siz,sanirim yanlis okudunuz.Arkadas kendine kiyiyior,ailesi degil
Sizin kiziniz size bu sekilde tavir koysa tepkiniz ne olurdu acaba...
he pardon ama şöyle bir açıklama yapayım o zaman benim eniştem alevi biz sünniyiz nikahları şöyle oldu:Bir hoca sen onu eş olarak kabul ediyor musun evet sen onu evet şahir misiniz evet sonra da hayır dilekleri içeren dua edildi anneler ağladı falan.mehir konuıları için de ağızdan ne çıktıysa onlar geçerlidir dediler.Yani ben bi farklılık görmedim açıkcası.sizin de siz nikahlandınız da yaren007 öyle deyince farklılık var olarak sordunuz sandım.
he pardon ama şöyle bir açıklama yapayım o zaman benim eniştem alevi biz sünniyiz nikahları şöyle oldu:Bir hoca sen onu eş olarak kabul ediyor musun evet sen onu evet şahir misiniz evet sonra da hayır dilekleri içeren dua edildi anneler ağladı falan.mehir konuıları için de ağızdan ne çıktıysa onlar geçerlidir dediler.Yani ben bi farklılık görmedim açıkcası.sizin de siz nikahlandınız da yaren007 öyle deyince farklılık var olarak sordunuz sandım.
arkadaslar bı farlılık yok hepımız muslumanız akılyon arkadasın dedıgı gbı dua fılan edılıyo kabul edıyomusun fılan denıyor yanı sunnı nıkahını hıc gormedım ama ozunde aynıdır muhtemelen yarencım aıle buyugu degıl hoca kıyıyor nıkahı alevılerdedeCnm benim.arkadas cagirdi oraya gitmisdim
Farkli derken bi yeree okumustum bi aile buyugu kiyarmis hoca yerine hastalikta ve saglikta gibi sozcukler esligundr okudugum buydu cnm
Ama cevremde yasanmis bisey yok
Aslinda merak ettigimde bi konudur
Bu sekilde iliskide nikah ne sekilde kiyilir
ne kadar yargılayıcı konuşuyorsunuz hayret!
arkadaslar bı farlılık yok hepımız muslumanız akılyon arkadasın dedıgı gbı dua fılan edılıyo kabul edıyomusun fılan denıyor yanı sunnı nıkahını hıc gormedım ama ozunde aynıdır muhtemelen yarencım aıle buyugu degıl hoca kıyıyor nıkahı alevılerdede
He anladin tatlim yasanmislik yok ama okumuslugum var ablamin gorumcesininde esi alevi ama hic sormadim ondan dolayi okumustum
Onlarinda ailesi cok direndi ama 5 sene sonunda kiz tarafi pes etti
O kadar iyi birisi okadar iyi anlasiyorlarki cok seker bi cift
Sizde ablanizda ayni olaylari yasadinizmi
.............................sen anladın işte onune düşünerek imam nikahı yaptınız yani, değişen ne olacak, ailenin haberi yok duyarlarsa kötü şeyler olacak belli, flörtün zinaya girdiğini düşünenlerden misin
yasak ama 456789 kere duyuyoruz ki öle de bi güzel kıyıyolarlar kibi aferin de benden nikahi gunah olmasin diyemi kiydiniz gecerli degilki duyurmadan en az 2 sait lazim ayrica hicbir imam resmi nikah olmadan kiymaz dini nikah cunku yasak kanunen
yeğenimin kayınvalidesini eşi tam 13 kere istemeye gelmiş 40 sene öncekonu sahibi kadınsa şunu söyleyebilirim ki bazı kadınlar harbiden aldatılmayı da dayağı da hakareti de hak ediyo açık ve net, millette deli cesaretimi var yoksa ben aşkı mı bilmiyorum çözemedim, aşk masum bişeydir yaa temiz bişeydir emek ister özveri ister uçkura indirgenemez
kadişim günaydın
ben de ayrılık kısmını okuyunca ne iyi adam ne vefalı,kızı bırakmamış diye düşünmüştüm oysa ki..vay be
malesef dibine kadar gerçek sanırsamkonu sahte bence
ilk söylediğinde tereddüt ettik tabi sonuçta farklılıklar var inançlar olarak,sonra eniştemi getirdi tanıştık.Babam istemeye geldiklerinde açık konuştu ben kızlarım değerlidir yarın bir gün torunum olursa ben onu camiye götürmek isterim,bunları şimdi konuşalım tatsızlık olmasın dedi.anlaştılar falan.Çok şükür düğünleri oldu.Mutlu mesutlar.Allah nazarlardan korusun.
arkadaşım islamda imam nikahı diye bişey yok dini nikah var o da şöyle olur 2 şahitin yanında birbirinizi sevdiğinzi söylemeniz sizi allah katında karı koca yapar
tabi ailelerin bilmesi mehir şart imam dediğiniz adam sadece bu evliliğin daimi olması için iyi niyet olarak dua eder olmasa olur yani hiç bi önemi yok
yani siz o amaçla yaptığınız nikahın dinde bi hükmü yok
eğer öyle olsaydı millet hayat kadınıyla ilişki önce bi imam nikahı kıyar ilişki sonrası boşar kurtulurdu
ne kadar yargılayıcı konuşuyorsunuz hayret!
Cnm okudugum yazida o sekilde yaziyordu bi alevi biri yazmis bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?