Sevgilinin kız kardeşine ne diye hitap etmeli ?

Ya ben kendi ablama abla demiyorum samimiyetimizden dolayı onun kardeşine abla demek istemem ama saygısızlık olsunda istemem aramizda bi samimiyet yok çünkü

Görümcem benden 13 yaş büyük abla diyorum.
Eltim benden de 2 yaş küçük, 15 yaş var aralarında ama isimle hitap ediyor.

Benim görümce 2 yaş büyük benden hiç abla demedim,eşimden 1 yaş büyük abla diyor,eltim benden 4 yaş büyük ismiyle hitap ediyorum,eşim yenge diyor anlamadığım kaynım benden 3 yaş büyük ona neden abi diyorum iki abim var ondan heralde alışkanlık

Aman ismini söyle gitsin

Sevgilinizin kız kardeşinin yaşı sizden büyük ise ne diye hitap edersiniz ? Abla veya ismiyle vs.
Benim kardesimin sevgilisi 22yasin da ben29 ilk zamanlar bana hic hitap kullanmiyor du yasimi soyledigim halde sanirim suratima bakiyor kucuk gosterdigin icin de abla krlimesine layik gormuyor du laf arasinda ailem bu konuya dedigin di de abla demeye basladi.Kucucuk kiz bana adimla hitap etseydi silerdim onu.Saygisizlijtir cunku.Diger kardesimin sevgilisi de 33yasin da 4yas buyuk ben den daha karsilasmadim ama abla falan demem yas olarak yakiniz cunku.

Kendime abla denmesini hic sevmem.

Ben demezdim diye dusunuyorum.

1-2 yaş büyükse abla demem, 3 ve üzeriyse mutlaka abla derim.

Sevgilinizin kız kardeşinin yaşı sizden büyük ise ne diye hitap edersiniz ? Abla veya ismiyle vs.

Erkek arkadaşım ne derse onu derim bende
Benimki abla diyor bende abla diyorum.
Arada 10-12 yaş fark olunca

Normalde mesela ben 4 yas ve yukarisi icin abla kelimesini kullanırım. Sizin de bu sekilde bir ayirt ettiginiz durum varsa o şekilde kullanabilirsiniz.m

Çok kişisel bir durum, bence kendisine sormanız daha hoş olur. Burada bile, abla derse kızarım, ismimle hitap ederse bozulurum diyen birbirine taban tabana zız 2 farklı görüş var. O yüzde kendiniz karar verirseniz hata yapabilirsiniz.

Birçok yörede nikah büyüklüğü diye bir olgu vardır. Eşin büyükse, sen de büyük sayılıyorsun gibi mesela. Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş eşin nasıl hitap ederse sende öyle hitap edersin diye. Dolayısıyla böyle bir düşünce yapısı varsa karşı tarafın abla demenize bozulabilir.

Bazı insanlar abla kelimesinden hoşlanmaz, böyle bir durum da olabilir. Zaten ilk tanışmada abla demek de pek şık olmaz.

Önce siz diye hitap edip görüşmenin durumuna göre hitaba karar vermek, hatta karşı tarafın da fkkrini almak en güzeli olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…