Sevgilinizle aynı ilde kaldınız mı?

Ben kendi adıma cevap veriyim o zaman, Bir kadının hayatında sürekli bir erkek olması gerektiğini düşünmüyorum, yani o yüzden biriyle yapamadım başkasını bulayım diye düşünmem, hatta özellikle uzak dururum. Bu güne kadar hiçbir erkek arkadaşımla birlikte yaşamadım ama eğer bir gün karşıma biri çıkar da çok sever evlilik kararı alırsam, daha da doğrusu evlilik kararı almadan önce aynı evde yaşayıp onu tanımak isterim. tabii ki bu belli olmaz birlikte değil yaşamak görüşme fırsatın bile olmayan adamla çok mutlu da olabilirsin ama bu şans biraz da.. Sonradan ben bu adamı tanıyamamışım, böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim diyip dizlerimi dövmek istemem açıkçası. Flörtlerde olduğu gibi arkanı dönüp gidemiyorsun evlilikte, ve çoğu zaman da yıpranan taraf kadın oluyor :sinifsinif:
Ama bu bahsettiğim aşamaya gelmemiz zor tabii. Babama baba ben birini seviyorum, evlenmeden önce onu tanımak istiyorum birlikte yaşama kararı aldık falan diyemem tabii :hulya:
Bunlar olmasını arzu ettiğimiz şeyler

öyle galiba yaw ben zaten evlilikten korkuyorumm
evlenmesemmi napsaam :1ninca:

Bu arada evet,Türkiye şartları için zor bir durum.Kişilerin birlikte yaşamayı isteyebilmeleri için bazı ekonomik koşulların da oluşması gerek..Yani en azından kendi meslekleri ve kazançlarının olması gerek..Kendi ayakları üzerinde durup ailelerine maddi açıdan bağımlı olmamalrı gerek..Birlikte yaşamak sadece evde birlikte tv izlemek,yemek yapmak,yemek yemek, vs değil..Evin elektiriği,suyu,faturaları,depozitosu falan da var...

Peki nasıl karar verilebilir,evet ben bu adamla ya da kadınla birlikte yaşayabilirim diye düşünebilmek için..? Ne kadar süre geçmesi gerek ?

Gençlerin düşüncelerini öğrenelim a.s

aslında şolede bir durum var ya
yani beraber yaşa sonra evlen bence cok basit kaçıyo yani aynı evde kaldın birile evlendin zaman bence o nikahın bi anlamı kalmaz

beklemek
ozlemek
heves etmek
hayal etmek
sabırsızlanmak

bunlar cok tatlı duygular ...

evlenmeden once bunları dusunursun yaşarsın ...

nikahında dugununde tadı tuzu baska olur ...

bunları ozlemeden istemeden hayal etmeden zaten yaşadıgın tanıdıgın biri ile evlenmek su,elk,dog.gaz
faturası yatırmak için resmi bi daireye gitmek gibidir ...

evlendigin gunun sabahı hala bir şaşkınlıgım yoksa yada kendimi ruyada gibi hissetmiyosam ve ruyada değilim ben sevdigim adamla aynı evde aynı yatakta uyudum dun gece artık hep bereberiz ohhh be ruya sandımdı diye şole bi rahatlamak ...

bunların yaşanması lasım bana gore en azından zemuszemus

şimcik şöyle üniversitede birlikte kalan çok insan gördüm ama onların öyle bi dertleri yoktuu ekmek elden su gölden aileden alıyolardı nasılsa
ama çok sapıtıp her sevgilisinin evinde kalan da gördüm şahsen karışık mevzular bunlar
yani hocaam gençleriin kafasıı karışııık kaydirigubbakcemile3

evet,o heyacanı kaybetmemek gerek..kaydirigubbakcemile5

Ben bir kişiyi uzun süre tanımadan aynı evi paylaşabileceğimi, evlenebileceğimi sanmıyorum artık..

Son düzenleyen: Moderatör:
hayır cnm evli olmak farklı bişey evlenip anlaşamayarak ayrılmak farklı bişey yani ...
bu sevgiliyle aynı evde kal sonra olmadı ayrıl gayri resmi bişey zaten ki T.C kanununda buna yer yok evlenip boşanabilirsin bu normal cunku boşandıgın zaman hak ettigini de alırsın karsı taraftan en azından mahkemeye vermeye yuzun olur ve T.C kanunları arkanda olur ...
ama sevgilinden ayrılsan ne diye kime nasıl şikayet edeceksin hakkının yendigini dusunuyorsan ...
sana dicekler bu neyin ? sen sevgilim dicen !
sana hadi cnm bi ikile dicek kanunlar sen bize uymadın biz sana yardımcı olamayız naşla bakem durumları olacak ...

Geç evlilik diyorlar ama ben kızların 25 ten aşağıda evlenmemesinden yanayım..Çünkü daha küçük yaşlarda yapılan evliliklerde aşk körü oluyor gözler,ezilmeye müsait bir ruh hali içinde olabiliyorlar,gözleri açılmamış oluyor..

Ancak belli bir yaşın üstündeyseniz ipleri tamamen kaptırmıyor ve ne isteyip ne istemediğinizi,hayattan beklentilerinizi daha iyi bildiğiniz için,dolayısıyla hayat tecrubeniz de arttığı için evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi farklı şekilde tanımaya çabalıyorsunuz..En azından karşınızdaki adamın yeşil güzel gözlerine kanmıyorsunuz,kafa yapısına,size iyi bir eş,çocuklarınıza iyi bir baba olup olamayacağına,kafalarınızın uyup uymadığına vs bakma durumu oluyor..Önem verdiğiniz şeyler farklılaşıyor...

Birlikte yaşamaya karar vermek öyle herkesle yapılacak bir şey değil.Ciddi ve belirli bir aşamaya gelmiş ilişkilerden bahsediyoruz.Zaten mantıken 15-20 kişi ile birlikte yaşamak uzun bir zaman dilimine yayılacak bir şey, bu da 15-0 ev değiştirmek demek :)

Ben tam anlamıyla olmasa da (ev ikimizin ortak evi değildi) birlikte yaşadım daha sonra evlendim.Mesela tatile çıkmak da önemli bir şey.En basitinden eşyalarını ortalığa mı saçıyor, temiz mi, düzenli mi, evde tek yaptığı yayılıp yatmak mı vs. gibi konuları gözlemleme şansım oldu.Bundan dolayı da evlendikten sonra şaşırmadım.Evlenmeden önce evde nasılsa evlendikten sonra da öyle.Eğer anlaşamdığımı anlasaydım, ayrılırdım.Benim için çok iyi bir deneyim oldu.Aynı evden bahsediyoruz kızlar, huyu suyu çok önemli,Kafeye, sinemaya gitmek iişin eğlenceli tarafı.Ben olaya sadece cinsellik olarak bakmıyorum.Bu da ülkemizde bir tabu zaten.Cinselliği de kişinin evlenmeden önce yaşaması taraftarıyım, kendini bilerek..Bana kızanlar olabilir ama, ten uyumu olmayan bir insanla hayat boyu aynı yatağa girmek çok kötü bir duygu olsa gerek.Büyük bir kumar gibi geliyor bana bilmiyorum...

etikette goster ama elletmede var
:1ninca:
sen herifle aynı evi aynı yatagı paylaşcan sonra gorecek ama ellemicek !
haşatını bilem cıkarır delikafadulden

bilemiyorum benim ailemde ayrı onun için imkanım olsa karşımdakini en iyi şekilde tanıyıp öyle karar vermeyi isterdim bu sürekli beraber yaşamak değil ama merk edersin sevdiğinin insanın ev halini de

Bianka ya ten uyumu yakalanamazsa her türlü kafa uyumuna,aşka,sevgiye rağmen ?

Arkadaş,iyisin,hoşsun,tam bana göresin ama ten uyumumuz birbirini tutmadı,hadi bana eyvallah mı olur bu işin sonucu ? benneyaptımki

bianka tabiki bizim toplumda cinsellik tabu ...
evlenmedende cinsellik yaşanabilir ona bir sey diyemem kişinin kendi tercihi ...
isteyen erkenden açar kendini istemeyen tursunu kurar kokutana kadar saklar ...

amaç cinselliğin yaşanıp yaşanmaması değil ...

yaşarsında gozunu cıkarana kadar degil ...

herseyin bir mantıgı var ...

eger bi kız aynı sehirde degilse sehir sehir geziyosa isterse 81 ilde 81 farklı kişi ile olsun ...

ama gel gorki bunu surekli yasadıgın bir ilde 3. ye denkle bak basına neler geliyo hatunun :)

dipnot :
örnek mecazidir ...

Ay bir sürü şey yazdım yazdım sildim, konuyu birlikte yaşamaya getirdik :kedi:
Evet hak arama konusunda haklı olabilirsin ama artık kanunlar da değişti, nişandan dönenler bile mahkemeleşiyor artık, mahkemeler her türlü ilişkiyi ciddiye alıyor, ben öyle biliyorum en azından. Aman neyse mahkemeden hiç bahsetmek bile istemiyorum, ben bu hak talep etme konularında falan hiç iyi değilim, işin kötüsü şimdi başıma gelse yine bişey talep etmem, yaşamadığınız için bilmiyorsunuz tabii, benim tek istediğim kurtulmaktı :sinifsinif: Bütün evlilikler güllük gülistanlık olmuyor, bunu farkeden yeni jenerasyon da evlilikten böyle korkuyor akannehir

Valla bu ten uyumumun ne menem bişey olduğunu da kk sayesinde öğrendim. Eşimle malum konuda mulu değiliz, çok yıpranıyorum, boşanıcam bu böyle devam etmez diyen kadınlar var. Ki cidden rahatsızlar bu konudan, demekki evliliğin temek taşlarından birisi de bu, yeri geldiğinde boşanma sebebi bile olabiliyomuş :hulya:

isteyen aynı evde kalsın istemeyen kalmasında şu tanıma evliliği yürütme gerçekten zor yandık yani =)

Bianka ya ten uyumu yakalanamazsa her türlü kafa uyumuna,aşka,sevgiye rağmen ?

Arkadaş,iyisin,hoşsun,tam bana göresin ama ten uyumumuz birbirini tutmadı,hadi bana eyvallah mı olur bu işin sonucu ? benneyaptımki

Ben aşkın-sevginin ve ten uyumunun birlikte olduğunu düşünüyorum.Benim bahsettiğim maalesef ülkemizde kadınlar karşısındaki insanı doğru düzgün tanımadan evlenmek zorunda kalıyorlar.Birlikte yaşama şansı varsa kişinin ne güzel dedim, buna cinsellik de dahil.Yoksa ben de demiyorum ki, bayanlar evlenene kadar ne yaparsanız yanınıza kardır diye, zaten kişinin kendini bu konuda kontrol etmesi gerekir.Benim görüşüm bu ama herkes için geçerli olmayabilir saygı duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…