sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

çok fazla iyi niyet saflığa giriyor kusura bakmayın.
kocaman insansınız ama aşık olmuşsunuz konduramıyorsunuz bazı şeyleri o yüzden açık açık yazıyorum. bu adam sizinle evlenmez.

sizin bunu düşünmek zorunda kalmanız dahi çok ayıp. bir yerde onun kredisini siz ödüyorsunuz, onun yapması gereken masrafları üstlenerek. kimse sizi bu duruma düşüremez. açık açık ortak hesap açmayı teklif edin, çirkinleşir de evden gitmeye kalkarsa mis gibi kurtulmuş olursunuz, zaten insan olan orta yol bulmaya çalışır. iyi zamanların çok iyi olması sizin bunlara katlanıyor olmanızı gerektirmez. sizinle hem iyi zaman geçirip hem kendi hayatının sorumluluklarını almayı becerebilecek insanlar var. azıyla yetinmek zorunda değilsiniz asla.

Ben size o kadar uzuldum ki. Odemelerle ilgili bu kadar utanip sıkılıyorsunuz ya. Yarin diyelim ki ayrildiniz, adama cik git de diyemezsiniz siz. Esyalari evle komple birakip gidersiniz gibi geliyor bana. Adam sizin esyalarinizin uzerinde hukumranlik suruyor farkinda degilsiniz.

hayır estagifirullah yorumlarınız için buradayım teşkkür ederim bile.

haklısınız benim belimi büken onun varlıgı değil hayat pahalılığı
tek basıma da olsam aşırı farklı bir giderim olmaz belki de
beni üzen beraber yaşayıp tek basına zorlukları üstlenmeye çalışmaktan yoruldum.

inanın ailem eski eşim dahil bugüne kadar bir kişi de gelip benim yüküme ortak olmadı bir sorumluluğumda destek olup hayat kalitemi artırmadı. onu çok seviyorum ama böyle düşünüyorum işte. sevdiğim birisine bile hesap yapar oldum. sanırım susmayıp istemeliyim talep etmeliyim ben de bu desteği.

onun kendince içi rahat zaten
lazımsa vereyim diyor
biterse iste diyor
daha napsın diye düşünüyor olabilir
aynı benim babam. üniversitede arada aradığında telefonun son cümlesi olarak -var mı bi ihtiyaç falan derdi. yani varsa da şimdi o noktada mı söyleyeyim, yok der geçiştriridm, koca eğitim hayatımda adamın bir faydası olmadı. bu tipler böyle, topu size atıyorlar -bana bu lazım demeyeceğinizi bildiği için. bir dahakine lazım diyin. far görmüş tavşan oluşunu izleyin.

temizlik çamaşırı yardımcı abla yapıyor
ama kahvaltı yemek vs bende haklısınız.
evde kalmasını ben de istedim böyle gelip çökmüş gibi değil. sanırım hesap edemiyor fazla düşüncesiz.

ACı ama adam siZi kullanıyor.

çok fazla iyi niyet saflığa giriyor kusura bakmayın.
kocaman insansınız ama aşık olmuşsunuz konduramıyorsunuz bazı şeyleri o yüzden açık açık yazıyorum. bu adam sizinle evlenmez.
evliliğe hazır hissetmiyormuş
ben de zaten yanlıs bir evlilik yaptım cok evlilik meraklısı değilim ama kesin biteceğinden emin olduğum bir ilişkiyi de sürdürmeyi çok istemiyorum açıkçası. ama henüz kendi evlilik kararım yokken de evlenmiyorsak ayrılalım dersem eğer oldu ki tamam hadi evlenelim dedi, ben ne diyeceğim?

bunu düşünmedim değil
gitmesini istesem git diyemem eminim
ama kendim gitmeye kalksam o kadar da değil gider o

Bence işine nasil gelirse o şekilde olmuş. Konusun açıkça. Ben tek basima masraflarin ustesinden gelemiyorum. Bu konuda bana yardim edecek misin? deyin. Hayir diyemez. Masraflari ikiye bolelim en iyisi bu sanirim. Her ay yaklasik olarak bu evin gideri su kadar. Ortaya bir havuz hesabi yapalim ve evin tum giderlerini oradan karsilayalim. Kisisel harcamalarimizi herkes kendi yapsin deyin. Gık mık ederse de tek kisi iken yetisebiliyordum ama artik masraflar artti. Kusura bakma yapamayacagim deyin, gonderin.
Bu arada eve gelen yardimcinin parasina kadar katkisi olmasi gerekiyor. Evle ilgili herseye.

Bende hiç para kalmadı evin masraflarından deseydıniz keske. Param bitti, kalmadı , yok demeye çekinmeyin ne var bunda Allah aşkına...

Yok bu cidden destek degil sinir cizmek su an sevgiliniz alici konumunda. Destek olmuyor degil yuk oluyor bence. Ki yorumlari okuyun herkes ama herkes boyle dusunuyor... Ben cok inaniyorum ki siz tek basina yasasaniz bu kadar sikintida olmazdiniz. Gizli masraf kalemlerinden bu yuzden bahsettim. Iyice takip etmelisiniz bence. Bizim gibi insanlar aman malin lafini etmeyeyim ayip diye dusundugundn kimseden bit sey istememeyi gectim baskalarina verdiginin hesabini tutmayi da ayip sayar, seviyorum lafi mi olur diye unutur. Masraflarini takip ederseniz bence onun size ne kadar yuk yuklediginin farkina varacaksiniz... Ve o zaman "ben bunu veriyorum ama neden" veya "ben bunu veriyorum ama kiymeti bilindi mi, bu iliski bana karsi adil mi" kafasina girebilirsiniz ki bence bu gayet de girmeniz gereken bir kafadir. Kendimize karsi sefkatli ve hakkaniyetli olamazsak tukeniriz. Ne yazik ki bazen en sevdiklerimize karsi bile kendimizi korumak zorundayiz. Ben de size yakin bit yastayim temmuzda 33 olacagim ne yazik ki bu dediklerimi halen burnum sure surte ogreniyorum. En yakinima yaptigim yardimlar en zor zamanimda geri donmediginde. Kimse beni zor zamanimda o kadar dusunmediginde. Ekonomik sinirlari cizmeyi ogrenmek kendini korumanin ilk adimlarindan biri kanimca...

Çok iyi yaaa

Bende hiç para kalmadı evin masraflarından deseydıniz keske. Param bitti, kalmadı , yok demeye çekinmeyin ne var bunda Allah aşkına...
bu biraz sanırım kendime yediremediğim bir şey
boşanırken kendi ayaklarım üzernde durup kimseye muhtaç olmayacağım, bir erkeğin maddi desteğine ihtiyacım yok diye diye doldurdum kendimi. hala da birinin desteğine ihtiyacım yok şükür ama yok diyemiyorum galiba.
benim canımı sıkan destek olmaması falan değil destek olmak gibi bir gayesi olmaması durumu. yokluk içinde destek olamıyor değil aynı gelire sahibiz ama o birikim yapıyor (kredi vs ile) bense kıt kanaat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…