sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Kötü niyetli olan, aylardır beslediğiniz o adam. Siz kötü niyetli değil, bilakis safsınız.

onun kendince içi rahat zaten
lazımsa vereyim diyor
biterse iste diyor
daha napsın diye düşünüyor olabilir

Yine adam iyi niyetli ama dusuncesiz derdim ama... Verdigini de borc vermis. Borcunu geri o mu istedi mesela? Siz geri odeyince aldi mi? Hic mi "ya sen aylardir benim faturalari yememi icmemi karsiliyorsun sayende Kira odemiyorum resmen evine coktum bir de yemeklerimi yapiyosun camasirimi yikiyosun sacmalama ne borcu" demedi? Lazimsa verim diyor ama borc veriyor.

borcu ben geri ödedim o istemedi
(en baştan ödemek üzere aldım ne olursa olsun ikisi başka şeyler tamamını da ödeyeceğim)
acelesi yok falan dedi alırken sonra verirsin istersen dedi
zaten aylardır sen her şeyi hallediyor beni hiçbir şeye karıştırmıyorsun falan dedi.
yani farkında her şeyi benim finanse ettiğimin
benim sorunum bundan rahatsızlık duydugumu söyleyememek cünkü buna gerek kalmamalı yaa

gerekir işte. O noktada sizin sessiz kalmanızı kullanıyor
deneyeceğim konusmayı
her şeye ortak ol gibi değil de ben artık üstesinden gelemiyorum kişisel bakımım için bile bütçe ayıramaz oldum nasıl yapayım da ay sonunu getireyim diye düşünmekten çok mutusuzum diyeceğim
heralde bir destek olma girişimi olur diye umuyorum
olmazsa da yapıcak bir şey yok sevsem de devam edemeyeceğim daha fazla
ayrılık gibi bir şey olmadan da evden git diyemem dersem de ayrılık olur zaten

Hatırlıyorum da, erkek arkadaşım yeni mezun olmuştu, işi yoktu, evden de çıkmışlardı ev arkadaşıyla. Yazın bende kalması gerekti ben yokken. Kirayı faturaları karşılamak istedi. "Sen kalmasan da ödenecek o kira, iş bulup düzenini kurana kadar kal bende", demiştim. O da rahat edememişti, faturaları karşılamıştı kaldığı dönem gelen. Benim dönmeme yakın da dolusuyla şey almıştı eve, birlikte yiyip içmiştik.

O yıl o ev tuttu, haftanın 4 günü kadar bende kaldı. Ben o gelmeden yemek hazırlardım, ya da market alışverişi yapardım o da asla eli boş gelmezdi. Birlikte yiyip içeceğimiz şeyleri alır, dışarı çıkarsak her şeyi o karşılardı. Sıkıştığımda hep borç adı altında para verirdi. Ama vadesi çok uzun, düzgün bir işim olduğunda ödeyeceğim şeklinde 5 yıllık ilişkimizin 3 yılından 3-5 bin tl kadar borç yaptım sanırım çocuğa. Part time çalıştı sadece hafta sonları, hem kendi tuttuğu evi döndürdü, hem benim sorumluluğumu üstlendi. Son iki yıldır da atandı çalışıyor. Yanına her gittiğimde uçak biletlerimi alır, yine her şeyimizi o öder. Ben de rahat edemediğim için babamdan haftalık 100-200 aldığımda ona veriyorum ya da direkt ikimize harcıyorum. Ona verdiğim parayı da zaten o ikimize harcıyor. Bana geldiğinde de hep elini cebine o attı ben bir şey demeden. Ben içime sinmediği için o gelmeden birlikte yiyeceğimiz bir şeyleri alıyordum sadece.

Sevgiliniz sizi kullanıyor gibi görünüyor buradan.

Bunun paragozlulukle ne alakasi var? Normal bir insan bunu dusunebilir, sevgiliniz nasil akil edemiyor? Isine gelmiyor cunku. Markete falan da mi gitmiyor? Benim hic hosuma gitmezdi bu durum. Daha ailesine bile sizi soyleyemeyip yalan soyleyen, harcamalarin ucundan tutmayan adama pek guvenemezdim dogrusu.

Cok iyi fikir bence bu, siz hep kendi ayaklari uzerinde yasamis ama ayni zamanda cok iyi niyetli ve verici birisiniz sanirim siz muhtelemen ailenizden bile bir sey isteyemezken insanlar sizin zamaninizda paranizda kendinize hak goruyor sinir koyabildiginiz kadar koyun zaten o konusmada size verdigi degeri hak edip hak etmedigini anlarsiniz bunlar hep kendimizi koruma yolunda sinir cizme antrenmanlari...

bello bir yastan sonra hala ailesiyle yasayan, rahatliga alismis ve olgunlasamamis erkek davranisi. Bi de uzerine hafif dusuncesizlik eklenince iste boyle oluyor.

Bence oturun konusun, belli bir zamana kadar okdi ama hayati birlikte yuruteceksek, maddi planimizi da birlikte yapalim, ben yetisemiyorum diyin acikca...

Aslinda paramiz yetmiyor bende de yok vb yontemler zayif sinir cizme girisimleri normalde paramiz cok olsa bile "evet yari yariya ortak olabilirsin dogrusu bu" diyebiliyor olmamiz lazim... Ama ben de sinir cizme konusunda cok kotu oldugum icin sizi cok iyi anliyorum (hatta benim konumu okusaniz burda gulersiniz bu mu bana akil veriyor diye). Bu gibi "ah olsa dukkan senin ama inan bende de yok" yontemi sinir cizemeyenler icin guzel bir baslangictir zira gercek yani. Bunu diyin bakalim ne olacak.

Hala destek olma girişimi diyorsunuz farkında mısınız?

Sorumluluk sahibi bir birey gibi ortak yaşamın gereklerini yerine getirmesini beklemelisiniz, destek girişimi değil.

Hakli olan taraf sizsiniz.

Konusurken bu ayrintiyi unutmayin, unutmayin ki size kendinizi kotu hissettirmesine izin vermeyin.

tercihim derken kastettigim temizlik vs kısımlarını yapması gibi bir beklentim yok
kendisi yaparsa yapar yoksa ben idare ediyorum demek istedim
temel sorun bu değil zaten
Neden beklentiniz yok? Eşiniz bile olsa kimsenin hizmetini tek taraflı yapmak zorunda değilsiniz. Temel sorun bu konuyu da içine alan bir bütün zaten. İlginç biçimde farkında değilsiniz.

BEnimde iki yıllık kılmakta var haftanın yarısı beraberiz eve hiç alışveriş yapmaz ama dışarda hep o öder evin su elektrik faturasını üstlendirdim.. annesigil sürekli yemek gönderir.. ani çıkan diş masrafı ev vergisi vs yardımcı olur.. geri almaz tabiikiii. Benimkinde biraz pinti ama bunları yapıyor işte bilemedim .. faturaları ben üstlendirdim dediğim gibiama sizinki baya çöreklenmiş yaaa yapmayın etmeyin

markete gitmeyi çok sevmiyoruz ikimiz de
birkaç kez beraber gittik ben ödedim
ödemeyi teklif etmedi ya da istersen ben ödeyeyim dedi
simdilerde sanal alışveriş yapıyorum kendi kartımdan...

Size pratik bir öneri sunayım, sonuçta biz 40 sayfa yazsak da önemli olan bu konuyu sevgilinize nasıl sunacağınız.

Şimdilerde internet bankacılığında nerdeyse tüm bankalar aylık nereye ne kadar harcama yaptığınızı gösteren pratik ekranlar/uygulamalar tanıttı.

Mesela benimkinde her ay ortalama tüm faturalara ne kadar para verdiğinizi, toplam ne kadar kredi kartı harcaması, atm çekimi vb. yaptığınızı görebiliyorsunuz çok pratik.

Siz de gayet sakin güleryüzle yaklaşın.
Gayet nötr ses tonuyla “bankam böyle bir uygulama çıkarmış, merak ettim listeyi aldım aylık ortalama şu kadar fatura tutuyormuş, yarısı yaklaşık şu kadar tutuyor” diyin. Talimat versin her ay başında size otomatik yatsın.

Manav için de aynısını yapabilirsiniz, sanal kartta sonuçta. Size yatırdıktan sonra kalanıyla istediğini yapsın hiç para konuşmayın. Sabit ücretten bahsediyorum, küsüratlar çok da önemli değil.

Bu yöntemde kaybedeceğiniz birşey yok, kazan-kazan. Eğer iyi niyetli yaklaşor ve parayı gönderirse ben dahil tüm forum olarak sesimiz kesilecek. Yok hık mık ediyorsa da cevabı biliyor olacaksınız.

Sonuçta zor günde insan belli olur, yürekten söylüyorum inşallah ben hatalıyımdır da size güzelce sahip çıkar. Mutlu olmanızı istiyoruz sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…