- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
- Konu Sahibi hildabroom
-
Kötü niyetli olan, aylardır beslediğiniz o adam. Siz kötü niyetli değil, bilakis safsınız.hepinize iyi kötü yorumlarınız için teşekkür ederim
en azından kötü niyetli bir düşünceye sahip olmadığımı, haklı olduğumu anladım.
kendisi ile konusup çözüme ulaşmayı olmuyorsa da bitirmeyi konusacağım.
ben de bunu söylemek istedim zatentamam da neden isteyeceksiniz? Yani o evde yaşıyorsa maddi olarak destek olması gerektiğini bilmemesi imkansız. Resmen saf ayağına yatıyor. Neden siz finanse ediyorsunuz ki?
onun kendince içi rahat zatenİyi de karşı taraf hesap yapıyor işte. Bu mantığa göre onun da hesap yapmaması gerekirdi.
onun kendince içi rahat zaten
lazımsa vereyim diyor
biterse iste diyor
daha napsın diye düşünüyor olabilir
borcu ben geri ödedim o istemediYine adam iyi niyetli ama dusuncesiz derdim ama... Verdigini de borc vermis. Borcunu geri o mu istedi mesela? Siz geri odeyince aldi mi? Hic mi "ya sen aylardir benim faturalari yememi icmemi karsiliyorsun sayende Kira odemiyorum resmen evine coktum bir de yemeklerimi yapiyosun camasirimi yikiyosun sacmalama ne borcu" demedi? Lazimsa verim diyor ama borc veriyor.
gerekir işte. O noktada sizin sessiz kalmanızı kullanıyorben de bunu söylemek istedim zaten
neden isteyeyim? kendisinin düşünmesi gerekmez mi?
deneyeceğim konusmayıgerekir işte. O noktada sizin sessiz kalmanızı kullanıyor
Bunun paragozlulukle ne alakasi var? Normal bir insan bunu dusunebilir, sevgiliniz nasil akil edemiyor? Isine gelmiyor cunku. Markete falan da mi gitmiyor? Benim hic hosuma gitmezdi bu durum. Daha ailesine bile sizi soyleyemeyip yalan soyleyen, harcamalarin ucundan tutmayan adama pek guvenemezdim dogrusu.merhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.
kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).
kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.
sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.
karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
deneyeceğim konusmayı
her şeye ortak ol gibi değil de ben artık üstesinden gelemiyorum kişisel bakımım için bile bütçe ayıramaz oldum nasıl yapayım da ay sonunu getireyim diye düşünmekten çok mutusuzum diyeceğim
heralde bir destek olma girişimi olur diye umuyorum
olmazsa da yapıcak bir şey yok sevsem de devam edemeyeceğim daha fazla
ayrılık gibi bir şey olmadan da evden git diyemem dersem de ayrılık olur zaten
Cok iyi fikir bence bu, siz hep kendi ayaklari uzerinde yasamis ama ayni zamanda cok iyi niyetli ve verici birisiniz sanirim siz muhtelemen ailenizden bile bir sey isteyemezken insanlar sizin zamaninizda paranizda kendinize hak goruyor sinir koyabildiginiz kadar koyun zaten o konusmada size verdigi degeri hak edip hak etmedigini anlarsiniz bunlar hep kendimizi koruma yolunda sinir cizme antrenmanlari...
Hala destek olma girişimi diyorsunuz farkında mısınız?deneyeceğim konusmayı
her şeye ortak ol gibi değil de ben artık üstesinden gelemiyorum kişisel bakımım için bile bütçe ayıramaz oldum nasıl yapayım da ay sonunu getireyim diye düşünmekten çok mutusuzum diyeceğim
heralde bir destek olma girişimi olur diye umuyorum
olmazsa da yapıcak bir şey yok sevsem de devam edemeyeceğim daha fazla
ayrılık gibi bir şey olmadan da evden git diyemem dersem de ayrılık olur zaten
Neden beklentiniz yok? Eşiniz bile olsa kimsenin hizmetini tek taraflı yapmak zorunda değilsiniz. Temel sorun bu konuyu da içine alan bir bütün zaten. İlginç biçimde farkında değilsiniz.tercihim derken kastettigim temizlik vs kısımlarını yapması gibi bir beklentim yok
kendisi yaparsa yapar yoksa ben idare ediyorum demek istedim
temel sorun bu değil zaten
BEnimde iki yıllık kılmakta var haftanın yarısı beraberiz eve hiç alışveriş yapmaz ama dışarda hep o öder evin su elektrik faturasını üstlendirdim.. annesigil sürekli yemek gönderir.. ani çıkan diş masrafı ev vergisi vs yardımcı olur.. geri almaz tabiikiii. Benimkinde biraz pinti ama bunları yapıyor işte bilemedim .. faturaları ben üstlendirdim dediğim gibimerhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.
kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).
kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.
sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.
karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
markete gitmeyi çok sevmiyoruz ikimiz de
birkaç kez beraber gittik ben ödedim
ödemeyi teklif etmedi ya da istersen ben ödeyeyim dedi
simdilerde sanal alışveriş yapıyorum kendi kartımdan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?