sevilen gelinken istenmeyen gelin oldum

Bizim ailelerimiz de kültür ve yaşam farkı yüzünden eşimle bana çok çektirdiler. Aslında alakası olmaması lazım yaşam tarzlarında kültür farklarında olan değişiklikle evliliğin. Bi kültür ne kadar farklı olabilir ki?
Neyse bizim aileler düğünden beri görüşmüyor, anlaşamadılar. Evet bize de çok yansıdı, huzurumuz çok bozuldu.
Ama eşim her daim benim tarafımda oldu, ben de onun. Artık karıştırmıyoruz eskisi kadar.
Biz de bi aile olduk, bizim ailemiz herkesten daha önemli.
Eğer sevgilinin arkanda duracağından eminsen vazgeçme, ama diyosan ki sevgilim ailesine çok düşkündür, öyle erkek pek eşini korumaz

ilk tanışma biz de oldu gayet iyiydi. sonra bizi davet ettiler evlerinde tadilat olduğu için bir tanıdıklarına orada zaten bi sorun oldu yani illa gitmek zorunda değildik neden bir başkasının evine gidelim. neyse gittik erkekler ayrı kadınlar ayrı oturdu hiç doğru düzgün sohbet ortamı olmadı , kadınlar günü gibi herkes kendi kafasına göre takıldı evine gittiğimiz kadın bile doğru düzgün sohbet etmedi. yani işte biz de misafir baştacıdır. onlar da böyle dipdibe kendi kendilerine konuştular. hatırladıkça üzülüyorum. erkekler tarafında da öyle olmuş , açmışlar maç babam diyor ki sohbet yok birşey yok sanki kızımı zorla veriyormuşum gibi hissettim vs. onlar da bunlar önemsiz şeyler bunlara takılır mı hiç ne kadar basit şeylere takılıyorsunuz siz bizi beğenmediniz bahane arıyorsunuz vs.. farklı bir yere çektiler.

aslinda ortada cok buyuk bi sorun yok... bence bu isin olmasini istiyorsan kayinvalide adayiyla gorus ve ona yakinlik goster.. ve ileride de surekli gidip gelecegini onlara uyum saglayacagini belli et...

Canım evlendikten sonra sürekli görüşmeyeceğiz ailelerde sık görüşmeyecek falan diyorsun da o işler öyle olmuyo işte. Düğün hazırlığı düğünü var bide bunun sonra Çocuk mocuk olunca oraya gittin buraya gelmedin vs. Bir sürü sorun olur eşin de taraf tuttu mu yandın. Sen ailene karşı çıkıp evlenirsin fedakarlık yaparsın ama korkarım karşılık alamazsın. Bence aileni dinle inceldiği yerden kopsun boşver ilerde daha çok üzülmenş ve geri dönülemez yollara girmeni istemem.

erkek arkadaşınız baya pasif anlaşılan.
önce onun ailesini karşısına alması lazım sizi seviyorsa ve sizin yanınızda olmalı bahane üretmeden.
sormadan edemiycem kv adayınızın 'şu manken gibi birini al' demesini erkek arkadaşınız nasıl size söyleyebiliyor
iyice örtpas etmesi gerekirdi, sizin üzüleceğinizi bile bile bunu demesi çok şaşırtıcı ve şüphe uyandırıcı. sanki onunda sizde gönlü yokmuş gibi geldi.
bence ilişkinizi iyice bir gözden geçirin. evet ailelerle hep bir arada olmayacaksınız ve eşinizle anlaşmak zorundasınız.
hakkınızda hayırlısı olsun.

Şu cümleyi kullanıyorsa erkek arkadaşınız, korkun bence.. Mücadelenin M'si yok o adamda.............

aslinda ortada cok buyuk bi sorun yok... bence bu isin olmasini istiyorsan kayinvalide adayiyla gorus ve ona yakinlik goster.. ve ileride de surekli gidip gelecegini onlara uyum saglayacagini belli et...

nasıl yapayım onu biraz daha böyle durulunca mı yapsam daha iyi olur

sen bu sevdadan vazgeç derim! yoksa bundan 2 -3 yıl sonra burda eşim ailesine çok düşkün yada kaynanam eşimi dolduruyor diye konu açıyor olacaksın!

Bak canım
1- İki insanın birbiriyle uyuşması önemlidir.Aile yapıları herkesin birbiriyle örtüşmez.O yüzden ailelerin bir evlikte anlaşmalarının önemli olup olmaması erkeğe bağlı.Erkek ailesinin lafına bakıyorsa o iş olmaz
2-Sana aileler anlaşmazsa bu iş olmaz diyen sevgiliye hala ümit bağlıyorsun ya ne diyim.Ben olsam restimi çekerdim.Bak o zaman nasıl kıymetli olursun.
3-Annesiyle senin değil,sevgilinin konuşması lazım.Ne olacak kendini zorlama kabul ettireceksin.Değerini düşürürsün.Bunun nişanı,düğünü,ev dizmesi var.
4-Annesinin söylediği olumsuz lafı sana taşıyan erkekten ne hayır gelir ne koca olur.
5-Yol yakınken dön.

sürekli aileler görüşüyor mu peki evlenince bir araya gelmek zorunda kalıyorlar mı , minimum ölçüde tutsalar ilişkilerini

bayramda seyranda,elbette görüşülüyor ..
fakat öncesinde evlenmenize izin verilmeli..
daha sonrasında anneniz size sürekli kocanızı ve ailesini kötülerse mutlu olacakmısınız ?

bayramda seyranda,elbette görüşülüyor ..
fakat öncesinde evlenmenize izin verilmeli..
daha sonrasında anneniz size sürekli kocanızı ve ailesini kötülerse mutlu olacakmısınız ?

tabi ki mutlu olmam , benim annem ya da ailem kötülemezler de diğer tarafı bilmiyorum

Kendi evlerindeki tadilat varsa tadilat bitince gitseydiniz. Neden başkasının evine davet ettiler anlamadım.
Şu anlattıklarınıza bakılırsa aileniz haklı. Ve erkek arkadaşınız durumu düzeltmeye niyetli görünmüyor. Muhtemelen aile içinde konuşulanlardan etkileniyor. Hal böyle olunca da ileride neler yaşarsınız şöyle bir BDV konularını gözden geçirin.. bir çok örnek bulacaksınız.

kv.nin bu manken lafını erkek arkadaşın gelip sana anlatıyorsa o da seni gözden çıkarmış demektir sevdiğini üzmemek için annesine benim sevgilim de manken gibi der ya da bunun gibi şeyler söyler size de gelip bunu asla söylemezdi eğer gerçekten sevseydi ve ilişkinizin arkasında dursaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…