sevilen gelinken istenmeyen gelin oldum

gaza getirmek istemiyorum ve de kolay kolay gaza gelmem ama konunun başından beri kızdığım birkaç nokta var:
1- manken bir kızı gösterip oğluna böyle bir kız al, diye anneye "kuzguna yavrusu kartal görünürmüş" demek istiyorum. oğlu manken miymiş bakalım...
2- bu durumu, hiç kırılacağınızı düşünmeksizin düşüncesizce gelip size söyleyen nişanlınızı kınıyorum. eminim nispet olsun diye söylememiştir, ama ailesi ile aileniz arasında sıkıntı olduğunu bildiği halde bu şekilde konuşması düşüncesizliğin dik alası. zaten gergin ortamda daha dikkatli olmalı insan...
3- ailelerin anlaşamaması meselesini "mesele" haline getirip bu durum düzelmezse ilişki yürütemeyeceğini belirten nişanlınızı bir kez daha kınıyorum. diğer arkadaşların da belirttiği gibi bir erkek, eşiyle ailesi arasında durmayı bilmeli. yoksa hem eşini ezdirir, hem de kendisi "arada kaldım, ne yapacağımı şaşırdım" diye yıllar boyu ağlar. bununla birlikte, ne yaparsa yapsın nişanlınız ailesinin %100 onaylayacağı bir gelin ve aile bulamaz. bundan da emin olabilirsiniz.

şimdi, asıl olaya gelirsek... ben dahil, çevremde ailelerin aynı kültüre sahip olmadığı bir sürü çift var. mesele ailelerin anlaşması değil, hiçbir zaman bu da mümkün olamaz. mesele, aileler arasındaki dengeyi sağlayabilmektir. hepimiz, kendi ailemizi bir şekilde eşimize veya ailesine karşı idare ederiz ve bu anlamda eşlerimiz tarafından da idare ediliriz. her iki taraf kendi ailesi ile karşı taraf arasında bir köprü ve aynı zamanda set vazifesi görecek. ailelerin sürekli görüşmek gibi bir zorunluluğu yok zaten. ilk ziyaretinizde olumsuz bir takım şeyler olmuş. belki nişanlınızın ailesinin genel yapısı bu şekildedir. ailenizin takılması da gerekmez bence. zamanla düzelir ve düzene girer bu tür konular. ama sizin ilişkinizin sağlamlığı asıl önemli olan. eğer nişanlınızla konuşacaksanız bu minval üzerine konuşun derim. bana göre çözülemeyecek bir sorun yok ortada. ama tabii aileler geri çekilmeye yanaşıyorsa...
eğer bir süre bu meseleye takılmadan, ilişkinizi yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız (zira ben yapamam mesela, ortada bir sorun varsa onu çözmeden devam etmeme imkan yok) o halde bir süre bu konuyu açmayın derim. ikiniz de bir sakinleşin, bu meselelerden önce ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın. ondan sonra sorunu öne alırsınız derim.

benim erkek arkadaşım da aileme karşı saygılı , işte o da dini yönden manevi yönden düşününce onların da rızası olmalı vs. diyor haklı da , bugün konuşacağım umarım mutlu oluruz

benim erkek arkadaşım da aileme karşı saygılı , işte o da dini yönden manevi yönden düşününce onların da rızası olmalı vs. diyor haklı da , bugün konuşacağım umarım mutlu oluruz

Açık açık konuşmalısın. İnşallah mutlu bir yuvaniz olur

teşekkür ederim önerileriniz için dikkate alacağım, ve söylediğiniz bazı noktalara katıldım bunları da erkek arkadaşımla paylaşırken vurgulamam gerekiyor.

Bu işten bir cacık olmaz bence. Bir kere erkek arkadaşınız, sizin ve ilişkinizin arkasında değil. Bakın aileler anlaşamadığı halde yapılan evlilikler yok mu, var tabi ki. Ama dikkat et, o evliliklerde erkek her zaman eşinin arkasındadır. Aksi durum maalesef, kötü sonuçlara sebep oluyor.

Bir de, bazı kişiler için sorun olmayabilir mesela, ailelerin görüşmemesi, kayınvalide ile görüşmemek falan. Aman bana ne, tavrı olabilir bazı kişilerde. Ama örneğin ben öyle huzurlu olamazdım. Aileler görüşmüyor, ben kayınvalideme gitmiyorum, doğum yapacağım , onlar torunlarını görmek isteyecekler, bizimkiler gelmek isteyecek. Nasıl olacak? Kısacası sadece erkek arkadaşının yumruğu masaya vurması meselesi yok ortada, istenmeyen gelin olarak hayatını devam ettirebilecek misin? Bu huzur ortam seni üzmeyecek mi? Bunun düğünü var daha aileler nasıl bir araya gelecek? Bayramda seyranda ayrı ayrı mı gideceksiniz aileleri ziyarete, bunun daha da ilerisi çocuk var. Her iki taraf içinde torun neticede. Yani tüm bunları düşün. Erkek arkadaşın masaya yumruğunu vursa bile, herşeyi aşmış olmayacaksınız. Enine boyuna ölç biç karar ver.

Bir yorumunda da, hiç birşey yok gibi eski mutlu günlerimize dönelim, konuşmayalım falan demişsiniz ama, bence sıcağı sıcağına halledin bazı şeyleri. Ailen, bu duruma ne der ayrıca? Nişan olacaktı, ertelendi.Kızımızı istemiyorlar, bizim kızımız halen daha görüşmeye devam ediyor. Aileni sakın ola ki ezme, çok pişman olursun.

ailelerle anlaşamayacağınız için bu sürekli size yansıyacak mutsuz olacağınız için aileler de mutsuz olacak gerçeği bu.

ailelerle aynı evde oturmamak bir şey ifade etmiyor telefondan bile huzurunuzu kaçırmaya yeterler.

artı çocuklar ailelerin fragmanıdır.

uygun değilseniz ayrılmanız en doğru olanı. çünkü siz şu andan itibaren karşı tarafı gerçekten tanıyorsunuz. flörtte herkes iyi geçinir, aileler devreye girdi mi gerçekler başlar.

yaşam tarzına uygun biriyle daha rahat edersin. aşk, evliliğin sebebi değil sonucu olursa ölümsüz olur. evlenirsin iki gün yetmez aşk canım benim. hayrlsı değilmiş deyip en doğru kararı vermen dileğiyle..

Son düzenleme:
Valla ben anlamadım aileler tanışmadan nişan tarihi kararlaştırılır mı önce bir onun ailesi gelir, sonra siz gidersiniz filan sonra nişan tarihi alınır ayrıca önce nişanda olmaz isteme olur o akşam söz yüzükleri takılır sonra nişan olur ne oluyor sonra etrafa karşı da mahcup olunuyor. Ayrıca karşı tarafı da suçluyorsunuz ama en başta sizin aileniz gittiğinde ortamlarını gördüğünde olmaz demiş yani kaynananda annenin tavırlarından istenmediğini anlamıştır bir şekilde ve o yüzden soğumuştur nedir yani farklı olan akrabalarla çok içli dışlı olmaları mı sadece önce annem istemedi diyorsun sonra benim ailem daha ılımlı diyorsun baştan ılımlı olsalardı o zaman ayrıca sana kaynananın tv de kızı görüp bunu al dediğini kim söyledi ancak erkek arkadaşın der ve zaten limoniyken bu hoş mu kaldı ki sen seviyorsun bu insanı annenler olmaz deyince sende kaynana adayından elini eteğini çektiysen aramadıysan sormadıysan o da öyle yapmış olabilir. Biraz ılımlı yaklaşmak lazım beş parmağın beşi de bir değil ailelerinde tümüyle uyuşması imkansız iki taraflı anlaşmazlık olmuş. Ama erkek arkadaşın aileler anlaşamazsa olmaz diyorsa yol yakınken dön beni de istemiyorlardı eşim karşı durdu ben istiyorum dedi filan razı oldular bir şekilde ve şimdi de öyle sorunlar yaşamıyoruz eşim koruyor zaten eşin arkanda olmazsa zor.

sizi gozden çıkarmış bi adam icin niye cabaliyorsunuz? siz birlikte asariz diyosunuz adam aileler anlasamazsa bu is olmaz diyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım merhaba bunu okuduğumdaa kendimi gördüm adetaa bende aynı şekilde bunları yaşadım tanıştık herşey iyi güzel çok sevilirken sözüm olduu nişan olacakken bu tarz farklılıklar yüzünden bazı anlaşmazlıklar yanlış anlamalar yüzünden ben istenmeyen gelin oldumm sözlümee kız bile bulmuşlar mutlu olacağımızı düşünmüyolarmış falan filannn keza benim ailemde seninkisi gibi daha ılımlı ama zaminde çokda istemiyolardı.Banada bunları seninki gibi sözlüm anlatmıştı aynı bende çok üzülmüştüm ama asla birbirimizi bırakmadıkk ve onu ben inandırdım mutlu olacağımıza ailesinin beni seveceğine derkenn suratlar asık bir nişanım oldu ama ben yapmam gerekenleri hep yaptım bayram seyran kandil vs.. aradım ama onun dışında karakterimden taviz vermedimm ama bi yandanda gittim geldimm evlerinee ve sonuçç birbirimizi tanıdıkça dahada sevdikkk ve şuan Allah bozmasınn çok güzel gidiyo herşey herkeslee ama ailelerin gözle görünür bi sorunu yok ama yıldızları hala pek barışmadı burdada iş bizlere düştü iki tarafıda iyi idare etmek lazımmm..

sen sevdiğini sakın bırakmaaa sevginiz gerçekse hiç şüphe etme canım benim...

fikrimce bir erkek aileler istemezse bu iş olmaz derse o adamdan hayır gelmez. erkek seviyorsa sonuna kadar sahip çıkar her zorluğa katlanır.
herşeyi akışına bırak. bazen birşeyler olmuyorsa hayrımızadır şansımızı fazla zorlamamak gerekir.

aşk sevgi herşeyin üstesinden gelmez mi peki

sirayla gidiyorum
aileniz vazgec dediyse dikkate alin.
karsi aile abartmis istenmeyen ilan etmis sizi zaten erkek annesi istemezse olmaz o is olsa da evlilik burnunuzdan gelir.
sizi gozden cikarmis bir de kiz begeniyir terbiyesiz. Yer ayarlandi diyorsunuz nisana. Kadin isi bozmus bir de yeni gelin muhabbeti yapiyor
annesinin lafini tasiyan erkek arkadasiniz apayri bir konu. Bir de muhabbeti gecti uzulme demis. Sagolsun.
anne hanim laf arasinda boyle guzel olsun diyerek sizin cirkin oldugunuzu ima etmis farkettiniz mi?
arkaniza bakmadan kacin.
Sevgi demissiniz. Sevginiz tek tarafli...

Iste ben de bunu yapmak istiyorum .yapici olmak varken neden yikici olalim ki. Erkek arkadasim arkamda aslinda. O da istiyor tabi ki duzelsin aralari. Istemese suan beraber olmazdik ayrilirdik. İnşallah sizin gibi biz de basaririz

Malesef düzelemezsiniz canım bence yol yakınken dön...sen düzelmeyi bekliyorsun ya bir evlen her geçen gün daha kötüye gideceksiniz de en ufak olumlu bir gelişme yaşamayacaksınız...çünkü aileler girdi ilişkinizin içine o ilişki iflah olmaz artık... ayrıca biz mutlu olunca onlar da mutlu olur demişsin o düşüncen de yanlış biz eşimle mutluyuz ama kv beni boşatacakmış ... bunu kv söylerken duyan biri söyledi bana ....

canım bırakıp kaçmak kolaylık açıkcasııı önemli olan sevgine sahip çıkmak gerekiyorsa onlara ıspat etmekk
ben ne suratlar gördümm kv den eltidenn ama hiçbiri umrumda değildi tek umrumda olan şimdiki müstakbel eşimdi :) 2 ay sonra düğünümüz var inşallah şimdiki kıymetimi görsennn bütün mobilyamm perdelerim alındı evim alındıı düğünüm yapılacak sadece evi biz ödicez düşünn elimizi cebimize atmadıkk çokk şükürr Allaha çok zor zamanlar geçirdim ama çok dua ettim hep Allaha sığındım çokda ağladımm 44 kiloya kadar düştüm fakat mükafatıı çok güzel oldu :)

seninde öyle olsunn lütfenn bu kadar emek verdiğinn ilişkini bu kadar saçma sebeplerden yıkılmasına izin verme

Zaten ben hiç onlar daha modern bize göre diyene rastlamadım
Hep konu sahibeleri daha modern oluyor

Son düzenleme:
canım bu ılıskıden hayır gelmez zaten sevgılınınde boyle bır nıyetı yok bence.. bosuna hayatını zehır etme

Ben de oyle olmasini cok istiyorum birbirimizi bulduk emek verdik kaybetmek istemiyorum mutlu olmak istiyorum

Senin nişanlının ağzında da bakla ıslanmıyor
Senin dediklerini de annesine anlatıyo olabilir
İnsan ara bulmaya çalışır bu laf taşıyo resmen

Olumsuz yorum yapan arkadaslar sizin de fikirlerinizi önemsiyorum neticede kendisi yakini yasamis tecrübe etmissinizdir mutlaka. Hayirlisi olsun hakkımda inşallah. Dualariniz bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…