peki ben şimdi bu konuyu uzun uzun erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım yoksa bir müddet unutup eski mutlu hayatımıza devam edip mi devam edeyim. yani düşünüyorum bi diyorum ki hiç açmayayım konuları o da atsın kafasından biraz eski günlerimize dönelim sonra elbet bir şekilde devam edip ayrılmadığımızı görünce onlar da bişey yapamayacak. bir yandan da k.v tavrından dolayı acaba erkek arkadaşımla konuşsam mı dimdik dur arkamda vs. diye
Pişman olduğum zamanlar çok oldu boşanmayi da ciddi ciddi düşundum. Benim şansim şu, eşim çok güzel ortami idare ediyor. Kendi ailesine de evlatlik görevini yapiyor. Bana karşida iyi hakli olduğumu biliyor. Hele benim aileme karşı o kadar saygili ki. Çünkü mahcup. Aılesinin davranişlarindan dolayi mahçup. Başka bir adam olsa kendi ailesinin yüzüne bakmaz ama benim esim biraz dini yönden olayi düsünüyor ve ailesine gorevlerini yapiyor. Eğer senin erkek arkadasinda böyle seni ayri ailesini ayri tutacaksa. Yani arkanda duracaksa bundan eminsen devam et. Değilsen bırak hiç düşünme. Evlendiğim için pişmanim ama eşimle evlendiğim için asla pişman değilim. Karışık oldu ama hislerimi ayrintili olarak belirtmek istedim.
benim erkek arkadaşım da aileme karşı saygılı , işte o da dini yönden manevi yönden düşününce onların da rızası olmalı vs. diyor haklı da , bugün konuşacağım umarım mutlu oluruz
gaza getirmek istemiyorum ve de kolay kolay gaza gelmem ama konunun başından beri kızdığım birkaç nokta var:
1- manken bir kızı gösterip oğluna böyle bir kız al, diye anneye "kuzguna yavrusu kartal görünürmüş" demek istiyorum. oğlu manken miymiş bakalım...
2- bu durumu, hiç kırılacağınızı düşünmeksizin düşüncesizce gelip size söyleyen nişanlınızı kınıyorum. eminim nispet olsun diye söylememiştir, ama ailesi ile aileniz arasında sıkıntı olduğunu bildiği halde bu şekilde konuşması düşüncesizliğin dik alası. zaten gergin ortamda daha dikkatli olmalı insan...
3- ailelerin anlaşamaması meselesini "mesele" haline getirip bu durum düzelmezse ilişki yürütemeyeceğini belirten nişanlınızı bir kez daha kınıyorum. diğer arkadaşların da belirttiği gibi bir erkek, eşiyle ailesi arasında durmayı bilmeli. yoksa hem eşini ezdirir, hem de kendisi "arada kaldım, ne yapacağımı şaşırdım" diye yıllar boyu ağlar. bununla birlikte, ne yaparsa yapsın nişanlınız ailesinin %100 onaylayacağı bir gelin ve aile bulamaz. bundan da emin olabilirsiniz.
şimdi, asıl olaya gelirsek... ben dahil, çevremde ailelerin aynı kültüre sahip olmadığı bir sürü çift var. mesele ailelerin anlaşması değil, hiçbir zaman bu da mümkün olamaz. mesele, aileler arasındaki dengeyi sağlayabilmektir. hepimiz, kendi ailemizi bir şekilde eşimize veya ailesine karşı idare ederiz ve bu anlamda eşlerimiz tarafından da idare ediliriz. her iki taraf kendi ailesi ile karşı taraf arasında bir köprü ve aynı zamanda set vazifesi görecek. ailelerin sürekli görüşmek gibi bir zorunluluğu yok zaten. ilk ziyaretinizde olumsuz bir takım şeyler olmuş. belki nişanlınızın ailesinin genel yapısı bu şekildedir. ailenizin takılması da gerekmez bence. zamanla düzelir ve düzene girer bu tür konular. ama sizin ilişkinizin sağlamlığı asıl önemli olan. eğer nişanlınızla konuşacaksanız bu minval üzerine konuşun derim. bana göre çözülemeyecek bir sorun yok ortada. ama tabii aileler geri çekilmeye yanaşıyorsa...
eğer bir süre bu meseleye takılmadan, ilişkinizi yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız (zira ben yapamam mesela, ortada bir sorun varsa onu çözmeden devam etmeme imkan yok) o halde bir süre bu konuyu açmayın derim. ikiniz de bir sakinleşin, bu meselelerden önce ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın. ondan sonra sorunu öne alırsınız derim.
Açık açık konuşmalısın. İnşallah mutlu bir yuvaniz olur
Merhaba ;
öncelikle umarım doğru yere konu açmışımdır , ne yazacağımı da bilmiyorum ama içimi döküp sizin de tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
erkek arkadaşımla arada ufak tefek sorunlarımız olsa da iyi giden bir ilişkimiz var. ailesi özellikle annesi beni çok severdi. 2 yıllık beraberliğin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ailelerimiz tanışmadan daha nişan tarihi alındı. ailelerimiz tanıştı ve malesef kısmet değilmiş olmadı . yani anlaştılar ilk tanışmada aslında ama biz onlara gittiğimizde sorun oldu işte ailem çok beğenmedi yaşam tarzlarını falan aslında ben de öyle ama neticede evimiz ayrı çalışan insanlar olacaktık. herneyse biz durumları toparlayalım düzeltelim derken olay öyle bir noktaya geldi ki bizim nişanımız ertelendi. ve şuan benim ailem de karşı taraf da istemiyor. benim ailem daha ılımlı aslında , ama karşı taraf erkek arkadaşıma benim ailemle yapamayacağını vs. söylüyor , nedeni ise onlar hep iç içe kendi kabuklarında akrabalarıyla sürekli beraber olan kişiler dediklerine göre biz daha modern kalıyormuşuz.
nişanımız ertelendi, biz hala beraberiz tabi bu benim için bir yıkım oldu çok üzüldüm. erkek arkadaşımla aramız kötü değil . ama diyor ki aileler anlaşamazsa bu iş olmaz. ben de diyorum ki bizim mutluluğumuzu görünce onlar da mutlu olacak sürekli ailelerimizle bir arada olmayacağız ki. ayrı bir hayatımız olacak tabi ki gidip geleceğiz ama ailelerimiz birbirleriyle sürekli görüşecekler mi sanki.
biz ilişkimize devam ediyoruz ama dün duyduğum bir söz canımı çok sıktı. k.v adayım eskiden beni çok severken şimdi gözden çıkarmış ve tv izlerken güzel bir mankeni görüp erkek arkadaşıma bunun gibi güzelini al demiş. o kadar üzüldüm ki böyle söylemesine. resmen olgunluk büyüklük yapacaklarına tamamen aklından çıkarması için uğraşıyor sanki. nasıl düzeleceğimiz konusunda hiçbir fikrim yok. erkek arkadaşımla çok iyi geçineyim çok mutlu olalım biz böyle olunca o daha çok sahip çıkar ilişkimize diye düşünüyorum sizce ne kadar doğru ? ya da kv. adayını bir müddet sonra mesela arayıp normal hal hatır sorup konuşsam mı , bu durumları düzeltmem için ne yapmam gerekir sizce ? çünkü erkek arkadaşımı etkilemesini istemiyorum aklına girerek.
çok uzun yazdım konunun açıklayıcı olması açısından kusura bakmayın önerilerinizi bekliyorum elbette bu durumlarım benzerini yaşayıp tecrübe edinmiş olanlar vardır. bana da akıl verin
Merhaba ;
öncelikle umarım doğru yere konu açmışımdır , ne yazacağımı da bilmiyorum ama içimi döküp sizin de tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
erkek arkadaşımla arada ufak tefek sorunlarımız olsa da iyi giden bir ilişkimiz var. ailesi özellikle annesi beni çok severdi. 2 yıllık beraberliğin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ailelerimiz tanışmadan daha nişan tarihi alındı. ailelerimiz tanıştı ve malesef kısmet değilmiş olmadı . yani anlaştılar ilk tanışmada aslında ama biz onlara gittiğimizde sorun oldu işte ailem çok beğenmedi yaşam tarzlarını falan aslında ben de öyle ama neticede evimiz ayrı çalışan insanlar olacaktık. herneyse biz durumları toparlayalım düzeltelim derken olay öyle bir noktaya geldi ki bizim nişanımız ertelendi. ve şuan benim ailem de karşı taraf da istemiyor. benim ailem daha ılımlı aslında , ama karşı taraf erkek arkadaşıma benim ailemle yapamayacağını vs. söylüyor , nedeni ise onlar hep iç içe kendi kabuklarında akrabalarıyla sürekli beraber olan kişiler dediklerine göre biz daha modern kalıyormuşuz.
nişanımız ertelendi, biz hala beraberiz tabi bu benim için bir yıkım oldu çok üzüldüm. erkek arkadaşımla aramız kötü değil . ama diyor ki aileler anlaşamazsa bu iş olmaz. ben de diyorum ki bizim mutluluğumuzu görünce onlar da mutlu olacak sürekli ailelerimizle bir arada olmayacağız ki. ayrı bir hayatımız olacak tabi ki gidip geleceğiz ama ailelerimiz birbirleriyle sürekli görüşecekler mi sanki.
biz ilişkimize devam ediyoruz ama dün duyduğum bir söz canımı çok sıktı. k.v adayım eskiden beni çok severken şimdi gözden çıkarmış ve tv izlerken güzel bir mankeni görüp erkek arkadaşıma bunun gibi güzelini al demiş. o kadar üzüldüm ki böyle söylemesine. resmen olgunluk büyüklük yapacaklarına tamamen aklından çıkarması için uğraşıyor sanki. nasıl düzeleceğimiz konusunda hiçbir fikrim yok. erkek arkadaşımla çok iyi geçineyim çok mutlu olalım biz böyle olunca o daha çok sahip çıkar ilişkimize diye düşünüyorum sizce ne kadar doğru ? ya da kv. adayını bir müddet sonra mesela arayıp normal hal hatır sorup konuşsam mı , bu durumları düzeltmem için ne yapmam gerekir sizce ? çünkü erkek arkadaşımı etkilemesini istemiyorum aklına girerek.
çok uzun yazdım konunun açıklayıcı olması açısından kusura bakmayın önerilerinizi bekliyorum elbette bu durumlarım benzerini yaşayıp tecrübe edinmiş olanlar vardır. bana da akıl verin
aşk sevgi herşeyin üstesinden gelmez mi peki
canım merhaba bunu okuduğumdaa kendimi gördüm adetaa bende aynı şekilde bunları yaşadım tanıştık herşey iyi güzel çok sevilirken sözüm olduu nişan olacakken bu tarz farklılıklar yüzünden bazı anlaşmazlıklar yanlış anlamalar yüzünden ben istenmeyen gelin oldumm sözlümee kız bile bulmuşlar mutlu olacağımızı düşünmüyolarmış falan filannn keza benim ailemde seninkisi gibi daha ılımlı ama zaminde çokda istemiyolardı.Banada bunları seninki gibi sözlüm anlatmıştı aynı bende çok üzülmüştüm ama asla birbirimizi bırakmadıkk ve onu ben inandırdım mutlu olacağımıza ailesinin beni seveceğine derkenn suratlar asık bir nişanım oldu ama ben yapmam gerekenleri hep yaptım bayram seyran kandil vs.. aradım ama onun dışında karakterimden taviz vermedimm ama bi yandanda gittim geldimm evlerinee ve sonuçç birbirimizi tanıdıkça dahada sevdikkk ve şuan Allah bozmasınn çok güzel gidiyo herşey herkeslee ama ailelerin gözle görünür bi sorunu yok ama yıldızları hala pek barışmadı burdada iş bizlere düştü iki tarafıda iyi idare etmek lazımmm..
sen sevdiğini sakın bırakmaaa sevginiz gerçekse hiç şüphe etme canım benim...
Merhaba ;
Iste ben de bunu yapmak istiyorum .yapici olmak varken neden yikici olalim ki. Erkek arkadasim arkamda aslinda. O da istiyor tabi ki duzelsin aralari. Istemese suan beraber olmazdik ayrilirdik. İnşallah sizin gibi biz de basaririz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım bırakıp kaçmak kolaylık açıkcasııı önemli olan sevgine sahip çıkmak gerekiyorsa onlara ıspat etmekk
ben ne suratlar gördümm kv den eltidenn ama hiçbiri umrumda değildi tek umrumda olan şimdiki müstakbel eşimdi :) 2 ay sonra düğünümüz var inşallah şimdiki kıymetimi görsennn bütün mobilyamm perdelerim alındı evim alındıı düğünüm yapılacak sadece evi biz ödicez düşünn elimizi cebimize atmadıkk çokk şükürr Allaha çok zor zamanlar geçirdim ama çok dua ettim hep Allaha sığındım çokda ağladımm 44 kiloya kadar düştüm fakat mükafatıı çok güzel oldu :)
seninde öyle olsunn lütfenn bu kadar emek verdiğinn ilişkini bu kadar saçma sebeplerden yıkılmasına izin verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?