Seytan diyor defol git !

ya takan takıyor arkadaşlari hani takmayın diyenlere hak versem de.

benim oğlumun iki ismi var, ilki kp nin ki kendisi vefat ettiği için eşim koymak istedi, ben de onay verdim isteyerek, başka kimsenin bu konuda önerisi olmadı.
yanına da çok uyan kısa bir isimle birlikte 2 isim olarak kullanıyoruz.

isteyerek koymuş olmama rağmen tek isimle seslenince hiç hoşlanmıyorum, sonuçta oğlumun adı o değil, birlikte kullanmak için koyduk biz bir de iki ismi de. bizimkiler inat için yapmıyorlar ama öyle kullanmak istiyorlar arada, benim hoşlanmama sebebim de, vefat eden kp mi anıyorlar sonra da, küçücük çocuğa böyle bir yük yüklüyorlar. böyle olacağını bilseydim onay vermezdim açıkçası.
gerçi genel olarak bizim kullandığımız şekilde kullanıyorlar, çok da haklarını yiyemem.

isim konusu önemli bence, konu sahibi hazmedemeyecekseniz vakit geçmeden çocuğun adını değiştirin.

Evlilik hayatında istemediğin şeylerede maruz kalınıyor işte
erkek kadının her istediğini yapacak diye birşey yok bunu baştan bilmeliydin , öyle sevgili ve nişanlılıltaki gibi devam etmiyor , sen şükür et bebeğin sağlıklı

ya takan takıyor arkadaşlari hani takmayın diyenlere hak versem de.

benim oğlumun iki ismi var, ilki kp nin ki kendisi vefat ettiği için eşim koymak istedi, ben de onay verdim isteyerek, başka kimsenin bu konuda önerisi olmadı.
yanına da çok uyan kısa bir isimle birlikte 2 isim olarak kullanıyoruz.

isteyerek koymuş olmama rağmen tek isimle seslenince hiç hoşlanmıyorum, sonuçta oğlumun adı o değil, birlikte kullanmak için koyduk biz bir de iki ismi de. bizimkiler inat için yapmıyorlar ama öyle kullanmak istiyorlar arada, benim hoşlanmama sebebim de, vefat eden kp mi anıyorlar sonra da, küçücük çocuğa böyle bir yük yüklüyorlar. böyle olacağını bilseydim onay vermezdim açıkçası.
gerçi genel olarak bizim kullandığımız şekilde kullanıyorlar, çok da haklarını yiyemem.

isim konusu önemli bence, konu sahibi hazmedemeyecekseniz vakit geçmeden çocuğun adını değiştirin.
Değiştirme ancak boşanma durumunda söz konusu olur.eşim söz verdi yarın gidip konuşacak bakalim

Elbette cocuga istedigin ismi vereceksin. Keske daha önce tavrini koysaydin, ama gec kalmadin. Halen ismini degistirebilirsin. Sanirim bunun icin dava acabilirsin. Ve artik kv ve kp o ismi kullanmamasini söyle. Eger bir cocuga kendi ismini takmaya cok heveslilerse bir zahmet gidip kendileri cocuk yapsin.

Isim cok hasas bir konu. Yil olmus 2016 ve kadinlar halen kendi cocuguna istedigi ismi veremiyor. Ne kadar aci ve asaglayici birsey.
Aynen ki bu benim çok avam buldugum asla yapmam dediğim birseydi

Yangına körükle gitmek, galeyana getirmek yerine yapıcı olsa keşke herkes. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bunu unutmayın. Bebeğinizin şu an size çok ihtiyacı var ve belki de sizin bu duygularınızı hissediyor. Anne bebek arasındaki bağ çok güçlüdür.
Bütün gun uyuyan çocuk bugün hep agladi huzursuzdu ben de napacam bilmiyorum artik

tatlım kafana takma. bazı şeyleri değiştiremeyeceksek kabullenmek lazım. ne güzelki yanına ikinci bir isim koymuşun. kendi ailen ve sen çocuğuna istediğin isimle seslen. zaten çocuk büyüdükçe istediği ismi kullanır
Çocuga zaten annem bakacak bizimkiler hep benim koyduğum ismi soyleyecekler kv kp ayda 3 4 kere görecek max.Ama hergün arayip beni x nasıl diye taciz etmesi benindelirten

ViolettaM ViolettaM
7 aylik hamileyim. bebegin cinsiyeti belli degilken kiz icin de, erkek icin de koymayi planladigim isimleri ve neden bu isimleri sectigimin hikayesini esime soyledim. o da sakayla karisik 'benim secim-soz hakkim yok mu' dedi... olmadigini soyledim gayet ciddi bir ifade ile. hatta saka ile de sunu ekledim:

- ben bebek senin soyadini alirken secim ve soz hakkimi kullaniyor muyum?

ya gudecek yahut gideceksiniz, denilir ya eski bir atasozunde. o hesap. hayat boyu tepki duyacaginiz bir seyi zaten en basta kabul etmemeliydiniz. madem bu gune gelindi. iki secenek var:

1. oglunuzun kayyum peder ile ayni olan adini kimlikten sildireceksiniz...
  2. durumu kabulleneceksiniz.

benim oğlumda cift isimli ortaokul ve liseye başlayınca hangisini kullanıyosun diyenlere dedesinin adını söyluyor ve çok hoşuna giderek kullanıyor
banada bebekliğinden beri itici ve tuhaf gelmiyor doğdugundan beri bi kesim akraba dedenin adını kullanıyor
bendemi bi tuhaflık var ne var bunda anlamadım
ha bu arada öyle güncel modern bir isim de değil HAMZA

Az çok istemeden koydugumu da biliyorlar inadina inadına kv dedirtiyor herkese duyuyorum.ben yüzlerine de dedim kendi babamin ismini bile koya iki isim koyarım sadece kendi koydugumismi söylerim dedim şimdi onlarda sadece kendi isimlerini söylüyorlar. Görümceler iki isim söylüyor numaradan lanet olsun ya dogdugum evlendigim güne. Ölmek istiyorum arkamda bide bu masum var onların eline kalacak üvey annelere zavallı oglum
allah başka dert vermesin... benimde bi evladım olsunda dedesinin ismi olsun hatta dayatsınlar zorla yeter ki benimde bi evladım olsun... ne güzel bi yavrunuz olmuş allah hayırlı ömür versin şükredin bulamayanlar var benim gibi çokk fazla abartmışınız olan olmuş isminin bi önemi yok o sizin canınız mehmette olsa aynı ahmette olsa aynı lanet okumayın sonrasında çok pişman olacagınız şeyler sözlemeyin canımı al demek ne demek yaa alacagı zaman Size sormaz zaten bu mubarek günde günaha girmeyin o insanlar yanlış yapmış ama hayatınızı zehir eden yuvanıza en büyük kötülügü eden huzursuz eden sizsiniz biraz sakin olun veee olanla yaşamayı kabullenin yapacak bişey yok bu saatten sonra

ViolettaM ViolettaM
7 aylik hamileyim. bebegin cinsiyeti belli degilken kiz icin de, erkek icin de koymayi planladigim isimleri ve neden bu isimleri sectigimin hikayesini esime soyledim. o da sakayla karisik 'benim secim-soz hakkim yok mu' dedi... olmadigini soyledim gayet ciddi bir ifade ile. hatta saka ile de sunu ekledim:

- ben bebek senin soyadini alirken secim ve soz hakkimi kullaniyor muyum?

ya gudecek yahut gideceksiniz, denilir ya eski bir atasozunde. o hesap. hayat boyu tepki duyacaginiz bir seyi zaten en basta kabul etmemeliydiniz. madem bu gune gelindi. iki secenek var:

1. oglunuzun kayyum peder ile ayni olan adini kimlikten sildireceksiniz...
  2. durumu kabulleneceksiniz.

:KK9:
bence eşinize cevabınız süper, tüm isim konusunda sıkıntı çeken anne adaylarının kullanabileceği gayet objektif bir yaklaşım.

benim oğlumda cift isimli ortaokul ve liseye başlayınca hangisini kullanıyosun diyenlere dedesinin adını söyluyor ve çok hoşuna giderek kullanıyor
banada bebekliğinden beri itici ve tuhaf gelmiyor doğdugundan beri bi kesim akraba dedenin adını kullanıyor
bendemi bi tuhaflık var ne var bunda anlamadım
ha bu arada öyle güncel modern bir isim de değil HAMZA

neden tuhaflık olsun,
ben de eski isimleri severim.

ama işte beğenmemek de tuhaflık değil.
zevkleri ve renkleri tartışsak da sonu yok çünkü.
konu sahibi o ismin kullanılmaması koşuluyla kimliğe yazılmasına onay vermiş, şimdi haliyle kızıyor, çünkü o ismi değil kendi beğendiği ismi asıl isim olarak görüyor.

Kp ye söyle doğursun bi tane ister kendi ismini koysun ister karısının ismini ister danasının ismini..
Sinir oldum.

Niye oraya gidince surat asacaksın ki? Dünyayı zehir ettiklerini ilan etmek için mi ? Mutsuzluğuna şahit etmek için mi ?
Aklını kullan, yüzün gülsün, kucağında bir evlat var o senin her halinden etkileniyor.
Gidersin, yüzün tebessüm etsin, herşeye katıl ,konuş
Sen onları gıcık et bu tavrınla
Onların yanında eşinle iyi ol. Bak eltine yazık o napsın, onun çocuğu aynı apartmanda..O yüzden kötünün iyisini düşünmelisin
Ailen de yanında annen baban bak ne kadar olgunlukla akıl veriyorlar
Bunları düşün

valla 1 yeni birde eski, isim koydum çocuğum hangisini isterse onu kullansın büyüdüğünde ,eski isim olarak kayınpederimin ismini kendi isteğimle koydum ,pişmanmıyım asla ,gönül ister ki anne babaya bırakılsın bu tür şeyler,bırakılmıyorsa da kalp kırmadan orta yol bulunmalı

loğusa psikolojisni yaşamamış arkadaşlar olumsuz yorumlarda bulanmasınlar bence. bambaşka oluyor insan .olmayacak şeylere takıyorsun. ama emin ol arkadaşım ViolettaM ViolettaM bunların hepsi geçecek kendini ve bebeğini düşün sadece. yalnız değilsin. kendinden daha kötü sıkıntıları olanları düşünerek ferahlamaya çalışmalısın.

sıkıntı etme kendine ve çocuğuna..senin ağzından nasıl çıkarsa etrafında öyle çağırır çocuğu...sen onların yanında hep iki isminide kullan..neticede kimlikte yazılı .ikisi ayrı ayrı kullanılıncada çocuğa zorluk olur.eşine söyle oda öyle yapsın.yazıktır günahtır yeni doğum yapmışsın.

ha şöyle bi durum var.bizde de tam tersi bi durum olmuştu...:))))

Gıcık oluyorum şu kv kp lerin egoist hareketlerine. Padişah mi saniyolar kendilerini ismi vermeyince nesilleri tukencek mi zannediyolar allah akil fikir versin bu beyin noksanlarina. Uzulme lütfen sende. Annesi olan sensin o bu değil sen cocuga istedigin isimle seslen zaten o büyüyünce diğer ismini yadirgayacak ismi berkcan merkcan olan cocuklar bile büyüyünce can i yadirgayip kullanmiyor. Sinir harbine sokma kendini canim evet cokk sinir bozucu bir durum ama is isten gecmis bu saatten sonra cocugunu bi isim icin babasiz birakacak degilsin ya.. sen bebisine odaklan hersey senin elinde bunuda unutma. Onlar sana x nasil dediklerinde y de ne yapsin uyuyor yavrum de olsun bitsin madem herkes kendi koydugu isimle hitap etsin.. çocuk zaten senin söylediğine alisacak..

Niye oraya gidince surat asacaksın ki? Dünyayı zehir ettiklerini ilan etmek için mi ? Mutsuzluğuna şahit etmek için mi ?
Aklını kullan, yüzün gülsün, kucağında bir evlat var o senin her halinden etkileniyor.
Gidersin, yüzün tebessüm etsin, herşeye katıl ,konuş
Sen onları gıcık et bu tavrınla
Onların yanında eşinle iyi ol. Bak eltine yazık o napsın, onun çocuğu aynı apartmanda..O yüzden kötünün iyisini düşünmelisin
Ailen de yanında annen baban bak ne kadar olgunlukla akıl veriyorlar
Bunları düşün
Doğru diyorsun ama tavrım sadece onlara olacak yanioraya zorla gittigimi belli etmek derdim. Şimdi arar yine kp bu defa dicem ama x nasıl deyince y iyi baba Sağol dicem

Gıcık oluyorum şu kv kp lerin egoist hareketlerine. Padişah mi saniyolar kendilerini ismi vermeyince nesilleri tukencek mi zannediyolar allah akil fikir versin bu beyin noksanlarina. Uzulme lütfen sende. Annesi olan sensin o bu değil sen cocuga istedigin isimle seslen zaten o büyüyünce diğer ismini yadirgayacak ismi berkcan merkcan olan cocuklar bile büyüyünce can i yadirgayip kullanmiyor. Sinir harbine sokma kendini canim evet cokk sinir bozucu bir durum ama is isten gecmis bu saatten sonra cocugunu bi isim icin babasiz birakacak degilsin ya.. sen bebisine odaklan hersey senin elinde bunuda unutma. Onlar sana x nasil dediklerinde y de ne yapsin uyuyor yavrum de olsun bitsin madem herkes kendi koydugu isimle hitap etsin.. çocuk zaten senin söylediğine alisacak..
Aynen öyle de duyduğum an bu dediklerinizin hepsini unutuyorum

Back
X