Seytan diyor defol git !

Canim burnuma geldi 10 gün önce doğum yaptım.İlk hamile kaldığım günden beri isim kavgamiz var.Eşimin açık açık ve ailesinin kapalı baskıları sonucunda ismini koydurdu kp!

İki ismi var bunlar göstermelik olarak ailemin yanında iki isim söylüyorlar. Ama lanet olası telefonda ve kendi içlerinde hep kp ismini söylüyorlar.
Hergün arayip x nasıl demesinden eşimle kavga etmekten kendi annemlerin yanında ağlama krizlerine görmekten bıktım. Bu işin içinden nasil cikicam bilmiyorum aklımda hep boşanmak ve aileden kurtulmak var şeytan diyor al cocugu bin git bi otobüse cehennemin dibine kadar.
Annem babamın esimin ağzında sürekli aynı laf ayda 2 3 görecekler bırak öyle desinler sen ne ogretirsen onu soyleyecek ilerde vs vs.. tamam da bu artık bi inat malzemesi oldu gorumcelere ve kaynanaya. .Eltim dede aynı sorun var kaynanamin adı onunkide sadece o ismi söylüyorlar çocuk. 2 yaşında bide onla aynı binadalar o çocuk diğer ismini bilmiyor bile ..
Eşime binlerce kere istemedigimi söyledim ama maddi olarak (düğün zamani doğum gibi zaruri seylerde) filan kp den destek aldığı için ki onuda alma dedim benim ailem onların yaptığının on katını yapıyor ama nedense gözükmüyor.

Bana bi akıl verin yalvaririm dayanamiyorum sinirimden kafayi yicem çocuğum la ilgilenemiyorum yüzüne baktıkça kp geliyor aklıma lohusaligim hamileligimi evlilifim hayatım zehir oldu..Eşim iki taraflı idare ediyor net bı tavrı yok beni bu hale getirdiği için ondan da sogudum artık. .kaderime lanet olsun
tatlım kafana takma. bazı şeyleri değiştiremeyeceksek kabullenmek lazım. ne güzelki yanına ikinci bir isim koymuşun. kendi ailen ve sen çocuğuna istediğin isimle seslen. zaten çocuk büyüdükçe istediği ismi kullanır

bak canim benim ablam ogluna kp ismi koydu tek cocuktu enistem zaten.sonrada kizi oldu yine kv isminin konulmasini istediler baski yaptilar enisteme daha cok arada kaldi.ablamda bekarken su ismi hic sevmem derdi oda basina geldi kv ismi.cift isim karar verdiler daha dogmadan akrabalari soyluyordu.ablam bi akillilik yapti aklindaki ikinci ismi son anda degistirdi zaten tek basina o isim bile uzun.. nufusta iki isim yaziyir ama ablamin kararliligiyla sectigi isim soyleniyor.epey bi kv kbaba soylemediler ama alistilar artik.simdi soyluyorlar.sen ne soylersen ona alisiyorlar.arada kv diyor cift isim bizim yegen benim adim o degil su diyor annemm kiziyor bak diyo bile bicirik

Bende hamileyim ve esim kp rin adini koymak istiyor ve cok eski bi isim ve muhtemelen bende snn yasadiklarini yasayacagim. Ama su varki bi isim yuzunden esimden bosanamam bu bosanma sebebi degil ki esimin babasi ölu bide suan lohusasin herseye aliniyorsun ben buna bagliyorum bu durumu bi isim icin yavruyu babasindan ayirmaya degermi?

İsimleri batsin ya bi bitmedi boyle geri kafalilar. Boyle konulari duydukca sinirlerim tavan yapiyo...

Benim annem de der durur sana bu ismi koymak istiyordum diye. İyi ki koymamış diyorum çünki o ismi taşıyamazdım. 4 çocuğuna da isim verememiş. Hepimiz de iki isimliyiz. Dedelerin, babaannenin ismi konulmuş. Benimkini halam koymuş mesela. Annemin istediği olmamış. Çok mu önemli. Kadere lanet okuyacak kadar. Şimdi iki evladı soğuk toprağın altında yatıyor. Ona sorsam şimdi ne önemi var ki ismin. Neyse. Onun dediği konmuş, bunun dediği konmuş ne önemi var ki. Her dede, babaanne, anneanne torununa isminin konulmasına sevinir. Sayıldıgı için mutlu olur. Hatta baskı da kurabilir. Bu gayet olagan bir durum. Bu sizi saymadığı anlamına gelmez ki. Üzülmeyin lütfen. Sakin olun. Bu günleri bir daha bulamayabilirsiniz. Kıymetini bilin lütfen. Lohusa olduğunuz için bu kadar duygusal sınız. Kimseye kırıcı konuşmayın. Hiçbir şey için kalp kırmaya değmez. Duygusallıkla bir laf dersiniz, zaman geçer yüze bakarsınız. Aklınıza o dediğiniz laflar gelir üzülürsünüz. Hem iyi de anlaşıyormuşsunuz. Değmez boşverin. Bu sizi saymadıkları, hükmünüzün olmadığı anlamına gelmiyor. Bu çoğu çocuğun kaderi ve kötü bir şey de değil bence.

çocuğun adı istediğiniz isimle sınırlı kalmadı diye madem isimsiz kaldı birde babasız kalsın mı diyorsunuz yani :KK57:
(7 yıl sonra..
anne babamla neden ayrıldınız?
sana istediğim şekilde seslenemeyeceğim için yavrum, hadi sen yemeğini ye)
aklınız alıyor mu ?
Ne yapim peki içim almıyor

benim de oğlumun adı kp adı ama ben isteyerek verdim.ilk başta bana da söylemek zor geldi ama insan gerçekten alışıyor.o benim oğlumun adı bu kadar.sen şimdi en güzel zamanlarını neden bunlara üzülerek geçiriyosun canım benim.bak bebeğini sağlıkla dünyaya getirmişsin sağlıklı ve yanında en önemli şey bu şükretmelisin. isim bir boncuktur,zten 2 ismi varmış sen ikisini kullan bırak onlar istediklerini söylesinler zaten ayda 2-3 kez görüyolar diyosun o senin söylediğin isimle büyüyecek ona alışacak.kendini de eşini de üzme sonra sütün kesilirse ne yapacaksın?yavruna yazık günah değil mi annesi...
Öyle ama dayanamıyorum napayım ölüyorum sanki o ismi duydukca

ya allah aşkına şu takıldığınız şeye bak ,bir evlilik ancak bu kadar basit bir sebeple çıkmaza sokulur ,alt tarafı bir isim ,canı içinde mi sen ona şükret ,sağlıklımı sen ona şükrret daha ne deyimki,öyle bir hiddetle yazmışsınız ki görende gerçekten çok çıkılması güç bir durumdasınız sanar.
Allah bin kat dusmanima yaşamasın bu sıkıntıyı ne cektigimi bi Allah biliyor

Allah bin kat dusmanima yaşamasın bu sıkıntıyı ne cektigimi bi Allah biliyor
Gercekten abartmissin. Gitseydin madem nufusa sende. Hayir bu olcak deseydin. Kavga cikarsaydin ne biliyim.

Sezeryan oldum kalkamadim falan deme lutfen. Ben 4 gunluk sezeryanli yata yata sikildim. Kalkip avm ye gittim.

Elbette cocuga istedigin ismi vereceksin. Keske daha önce tavrini koysaydin, ama gec kalmadin. Halen ismini degistirebilirsin. Sanirim bunun icin dava acabilirsin. Ve artik kv ve kp o ismi kullanmamasini söyle. Eger bir cocuga kendi ismini takmaya cok heveslilerse bir zahmet gidip kendileri cocuk yapsin.

Isim cok hasas bir konu. Yil olmus 2016 ve kadinlar halen kendi cocuguna istedigi ismi veremiyor. Ne kadar aci ve asaglayici birsey.

Konu sahibinin cocugunun ismini bilmiyoruz ama goz gore gorede cok tuhaf isim koymak zorunda olanlar var.
Ben isminden utanan cok insan tanidim. Kizin ismi Döndü sosyal medyada baska bir isim kullaniyor.
Sinifta bi kiz vardi adi musebbiha heralde ama kendi kendine baska isim koymus.
Yani ailelerde, buyuklerde cocugun ilerde yasayacagi zorluklari dusunmeli bence.

Yangına körükle gitmek, galeyana getirmek yerine yapıcı olsa keşke herkes. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bunu unutmayın. Bebeğinizin şu an size çok ihtiyacı var ve belki de sizin bu duygularınızı hissediyor. Anne bebek arasındaki bağ çok güçlüdür.

Biz esimle hamileyken isim belirledik. Herkes biliyodu. Kv 2.isim dusunur musun dedi. Bende 'hayir zaten kullanilmiyo' dedim. Ok dedi o da. Bu kadar basit aslinda. Net olmak lazim.

Bence doğum sonrası hormonlarla başedemiyorsunuz şu anda, ortada sinir krizi geçirecek bir durum yok kp adını bu kadar sevmiyorsan konmasına müsade etmese idin. İsim konmuş hitap ederken söyleyecekler elbet. Sen hangi ismi beğeniyorsan onla çağır olsun bitsin. Bu kadar stres yapma stres sütünden bebeğe geçer sonra... Rahat ol biraz

Biz eşimle ilk görüşmeye başladığımızda Bi kız Bi erkek ismi belirlemiştik o günden beş yıl sonra kısmet oldu çocuk sahibi olmak. Eşimin ailes gidip gelip farklı isimler söylediler eşime de söylettiler doğuma kadar belki on kere ismi x olacak dedim.bitti. Ben de altından kalkamayacağımı düşündüğüm tavizler verdim hala veriyorum ki eşim hepsine değecek bir insan. Ama gene de acaba evlenmeseydim Nasıl bir hayatım olurdu demiyor da değilim kimi Zaman. Sizi çooook iyi anlıyorum Nasıl hissettiğinizi. Bu yazıyı yazarkenki ruh halinizi çok iyi Biliyorum..Umarım eşiniz iyi,her şeye layık bir insandır.

yapma Allahin gucune gider,bu hircinligin zavalli sabiden cikar Allah korusun.
saglikla almissin kucagina daha ne istiyorsun,birak onlar ne derse desin ya..
suan gozune asilmayacak bi sorun gibi gorunuyor ama gercekten hepi topu isim.
sen kendi koydugun isimle seslen.
benim oglumda iki isimli,bi ismini ben asla kullanmiyorum kendi koydugum ismiyle cagiriyorum.
yeter ki saglikli olsun cani sagolsun.

Takipteyim benim ikizlerim KV kp isimlerini koydular güya 2.isimleri de var ama söyleyen kim şeytan diyor ahh neler diyor da iste....

Hanimlar bütün mesajları tek tek okudum haklısınız sağlığına elbette sukredıyorum . Ama bu hamileligimin başından beri baskıyla konulmuş bi isim yoksa kp severdim iyi de anlasirdim ama çocuklara dede ismi vermek hiç tasvip etmediğim bi durumdu başıma geldi ne yazık ki.. şimdi karşılıklı bi inat sözkonusu seni saymiyoruz bizim çocuğumuz bizim soyumuz bizim ismimiz olacak tabiki tavrı beni çıldırtan bu ismi soyleyen herkese tavirliyim istesem de başka türlü olamaz eşim de beni bu duruma soktuğu için en büyük suçlu iliskimizi bitiren ısrarla bunları görmemesi görmek istememesi.bende inat bir.insanım sonuna kadar canım da yandi bu huyum yüzüden ama bu böyle .
Gözüm artık hiçbişey görmüyor hepsini arayip ağzıma geleni saymak.istiyorum evliliginede evine de deyip düz gitmek istiyorum
Severken kendi koyduğun isimle sev, kızınca kp ismiyle kız küfret

Back
X