- 27 Haziran 2011
- 7.010
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
nefesın niye gittiki? ben 2 sezeryan oldum. belden igne vurdular. doktorların ne dediBelden asagi uyusturma tamamen uyu.
Ben nefessiz kaldim ölümden döndüm. Nefes nefes dedim yanimdaki ablaya nefes alamiyor dedi doktora kadin demese doktorun orali olcagi yoktu herhalde yada bana oyle geldi o an.
Neyse nwfes verdiler bu defa kusmaya basladim ama nasil ögürüyorum bayilcaktim uykuya dalmaya basladim doktor tokat atti uyuma dedi. Cunku kusmaktan nefes almayi unutmustum bu yuzden tatli bi uyku geldi üzerime. Eger uyusaydim herhalde bidaha gozlerimi acamicaktim.
Sezeryan cok kotu bisey benim icin. Buyuzden tamamen uyu oksijeni zaten takiolar agzina sen nefes aliosun. Benim gibi nefes diye yalvaranlardan olma.
ya kızlar şu anestezi konusunda beni aydınlatın hangisi daha iyi bide tıbben cahilim azıcık anlayabilceğim şekilde bi anlatın azcık aydınlanayım
paki hangisi daha kolay nisbeten benim ilki genedli ama uyandıktan sonrası çok zordu 2 haftadazor topladım kendimiGenel anestezi tamamen uyunan, epidural ve spinal belden aşağı yani lokal, iğne vurulan yer farklı sadece, epiduralde atıyorum bir parmak alt spinalde bir parmak üst gibi, genel anestezi olursa bebek de uyur ama spinal ve epiduralde bebekte uyuşukluk olmaz
paki hangisi daha kolay nisbeten benim ilki genedli ama uyandıktan sonrası çok zordu 2 haftadazor topladım kendimi
bende o zaman nasip olursa ikinciye geneli tercih etmem saydığın eksilerin hepsini yaşadım bide nasıl başardıysam çabuk uyanmışım drler bu kadar erken uyanmamalıydın normalde demişlerdiBen panik atağım olduğu halde genel tercih etmedim bebeğimi görmek sesini duymak istedim,genel.anestezide uyanmak da sıkıntı,sen uyanana kadar bebeğe mama veriyolarmış çoğu zaman, ağrısı da çok oluyo sanırım, birde genel anestezide kas gevşetici de verdikleri için rahimde kanama çok oluyormuş bunları doktor mesleki bir dille anlattı da ben bu kadar aktarıyorum
Spinal epidural farkını bilemicem ben spinal oldum memnundum
1.hiç normal doğum yapmadığım için arasındaki farkı bilmiyorum ama evet ilk yataktan kalkmak zor oldu (ameliyattan birkaç saat sonra) sonrası çok zor ve acılı değil zaten ameliyat bölgesi uyuşuk oluyor.Mrhb kk hatunları
Sezaryan ile doğum yapcam fakat bazı tereddütlerim var
1. Amileyat sonrasi sancı çok oluyor mu
Kaç gün sürüyor
2. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
3. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
4. Hangi anestezi şekli uygulandı
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı
Cevaplandırır beni aydınlatırsaniz sevinirim
Neden normal istemiyorsunuz :) bebekler için daha sağlıklı halbukiMrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
MerhabaMrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?