Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İlk gün kolay değildi. Ağrın oluyor evet ama dayanılmayacak kadar değil. İlk gece tuvalete kendim gidebilmiştim. Eve gelince yatmadım diyebilirim. Yani ağrıdan yatmadım. Dinlenme amaçlı uzanıyordum. 2 haftada epey iyileşti.

Spinal anestezi ile doğum yaptım. En güzeli tavsiye ederim.

ya kızlar şu anestezi konusunda beni aydınlatın hangisi daha iyi bide tıbben cahilim azıcık anlayabilceğim şekilde bi anlatın azcık aydınlanayım

Genel anestezi diyenlerdenim hastanede hiç ağrım olmadı eve geçince biraz oluyordu oda ağrı kesici ile idare ediliyor 3 4 gğnde ayaklandım tek sorun sütüm gelmiyordu oda stresten oldu sanırrım

Epidural anestezi oldum, sorun yaşamadım ağrı falan, 1,5 gün hastanede kaldım. Eve döndükten sonra kalkıp oturmakta zorlandım 2-3 gün. Bir de hastanedeyken 2-3 kere tansiyonum düştü, baygınlık geçirdim, sanırım kan kaybından tam sezeryanla alakalı olmayabilir.

nefesın niye gittiki? ben 2 sezeryan oldum. belden igne vurdular. doktorların ne dedi

Ben sipinal oldum basagrım oldu.bel ağrısı bir ay surdu artık ağrımıyor.bünyeden bünyeye değişiyor bazılarında agrı hiç olmuyor.kendinizi korkutmayın herkes farklıdır

bu durum kişiden kişiye göre degısır.
genel sez. oldum.. 2 gun kaldım hastanede. agrı elbette olacak
ama dayanılmayacak sekılde degıl. zaten agrı kesıcı yapılıyor. tek büyük sorun gaz sancısı bana göre :=)
ilk ayaga kalkma olayına gelırsem eger, yere bakmadıgın sürece sorun olmuyor
hıc zorlanmadım ben. eve gelınce de yatmadım hiç
narkoz süper yalnız.. kısa sürelı de olsa yoksun

ya kızlar şu anestezi konusunda beni aydınlatın hangisi daha iyi bide tıbben cahilim azıcık anlayabilceğim şekilde bi anlatın azcık aydınlanayım

Genel anestezi tamamen uyunan, epidural ve spinal belden aşağı yani lokal, iğne vurulan yer farklı sadece, epiduralde atıyorum bir parmak alt spinalde bir parmak üst gibi, genel anestezi olursa bebek de uyur ama spinal ve epiduralde bebekte uyuşukluk olmaz

Spinal oldum

Iki gece hastanede kaldım

Hastanede bile bebeğe ben baktım

Evde de yatmadım

Hastanede ağrı kesici takmışlardı ben onu dahi kullanmadım evde de hap vs içmedim

Evde annem yemek yaptı bebeğe ben baktım öyle ağrı sızı yatmak gibi bir durumum yoktu

Dizi izliyordum.konuyu okuyunca yazmak istedim..Arkadaşım;doğum abartıldığı kadar zor olsaydı ;bu kadar çoçuk yapan olmazdı.Herkesin Ağrı Eşiği farklı.Ama abartıyı severiz maalesef!!!Bende sezeryanla doğum Yaptım.Genel anestezi aldım.çok şükür ertesi gün taburcu oldum.Ne abartılacak dayanılmayacak ağrın oluyor.Zaten hastanede hemen sancını kesiyorlar.Bebeğini görünce;Sevinçten zaten iyileşiyorsun.Lütfen olumsuz yorumlara takılmayın.Ne mutlu ki bu güzel duyguyu Rabbim nasip etmiş.

paki hangisi daha kolay nisbeten benim ilki genedli ama uyandıktan sonrası çok zordu 2 haftadazor topladım kendimi

paki hangisi daha kolay nisbeten benim ilki genedli ama uyandıktan sonrası çok zordu 2 haftadazor topladım kendimi

Ben panik atağım olduğu halde genel tercih etmedim bebeğimi görmek sesini duymak istedim,genel.anestezide uyanmak da sıkıntı,sen uyanana kadar bebeğe mama veriyolarmış çoğu zaman, ağrısı da çok oluyo sanırım, birde genel anestezide kas gevşetici de verdikleri için rahimde kanama çok oluyormuş bunları doktor mesleki bir dille anlattı da ben bu kadar aktarıyorum

Spinal epidural farkını bilemicem ben spinal oldum memnundum

Bilmiyorum ama birden bulanik gormeye basladim etrafi sonra nefesim kesildi. Oksijen verdiler ama sonrasinda asiri ögürdüm o zamanda nefesim yorgunluktan gitti resmen

Genel anestezide şu sıkıntılar olabiliyomuş

1- Aspirasyon: genel anestezinin en önemli riski, öksürme refleksinin devredışı kalması nedeniyle herhangi bir nedenle kusma oluştuğunda mide içeriğinin kusmayla birlikte solunum yollarına kaçmasıdır. Mide içeriği asit olduğundan ve mide dolu olduğunda besin artıkları içerdiğinden akciğerler için tehlikelidir. Asit akciğer hücrelerini parçalayıcı etkiler gösterir, besin artıkları da kitlesel etkileriyle solunum yollarını tıkarlar.

Aspirasyon, entübasyon yapılmadan önceki dönemde veya entübasyon tüpü çıkarıldıktan sonra anne adayının tümüyle "ayılmasına" kadar olan dönemde ortaya çıkar. Günümüzde aspirasyon, alınan önlemler sayesinde oldukça ender görülür hale gelmiştir. Bu önlemler anne adayının en az 4 (ideal 6) saatlik tam bir açlık süresinden sonra (bu sürede su da içilmemelidir!) anesteziye alınması ve anestezi doktorunun mide asidini gidermek için uyguladığı antiasit ilaçlardır. Bu iki önlemle aspirasyon oldukça ender olarak ortaya çıkar.

2-Zor entübasyon: özellikle "şişman" anne adaylarında veya diğer bazı nedenlerle (boynun kısa olması gibi) entübasyon zor ya da imkansız olabilir. Tecrübeli bir anestezist bu zor durumlarda bile entübasyon tüpünü doğru bir şekilde yerleştirmeyi başarabilir.

3-Aşırı kanama: genel anestezi gazlarının bir kısmı rahimi gevşetici etkiler gösterirler. Tecrübeli bir anestezist, uterus kasını gevşetici etkileri en az olan "gazları" kullanır ve gazın dozunu da mümkün olan en düşük seviyede tutar.
4-Yenidoğan bebekle ilgili sorunlar:sezaryen operasyonunun başlamasından bebeğin doğmasına kadar geçen süre uzadıkça bebeğin bu durumdan olumsuz olarak etkilenme olasılığı artar. Tecrübeli bir kadın-doğum uzmanı mümkün olan en kısa sürede bebeğin doğmasını sağlayarak, bu riskin en aza inmesini sağlar.

Genel anestezi ile iki kez sezeryan oldum,çok rahattım,yalnızca ikinci doğumda bir kaç gün omuz ağrısı çektim,çok da su içtim :)
İlk doğumda iki gece kaldım,ikinci doğumda bir gece,ertesi gün öğlen kendi isteğimle hastaneden çıktım,malum evde bi evlat daha var.Tüplerimi bağlatmadım,bağlatan tanıdığım var gebe kalmadı,iki doğumda da toplamda 3 güne ayaktaydım,ağrı,sızı orta derecede vardı,yanlız benim acı eşiğim yüksek,dayanıklıyım :) rabbim kolay doğumlar versin hayırlısı oldun.

bende o zaman nasip olursa ikinciye geneli tercih etmem saydığın eksilerin hepsini yaşadım bide nasıl başardıysam çabuk uyanmışım drler bu kadar erken uyanmamalıydın normalde demişlerdi

Bende genel anestesi ile sezeryan oldum bir gece hastanede kaldım 15 gün evde kendime gelemedim hemşirenin beni tek başına kaldırmaya çalışmasıyla dikişlerim zorlanmış be tuvalete kadar bile tek yürüyemedim 15 gün ,sürekli bayılıyodum ayağa kalkmakta çok zorlandım oda sürekli ağrı kesici vermelerinden olmuş, bebeğimle bile ilgileneöedim benim için çok zor bi süreçti allah hayorlı kolay doğum nasip etsin sizede

1.hiç normal doğum yapmadığım için arasındaki farkı bilmiyorum ama evet ilk yataktan kalkmak zor oldu (ameliyattan birkaç saat sonra) sonrası çok zor ve acılı değil zaten ameliyat bölgesi uyuşuk oluyor.
2.hastane 3 gün, evde ara ara dinlenme amaçla.
3 /4 birinci doğum genel anestezi ikinci bel den aşağı anestezi, ikisinde de sonrasında o şekilde sorunlarım olmadı.
5.ikinci doğum daha duygusaldı bebeğimi daha kordonu kesilmeden kucağıma alabildim.
6.bilgim yok

Umarim yardımcı olabildim

Neden normal istemiyorsunuz :) bebekler için daha sağlıklı halbuki

Merhaba
Oncelikle hayirli dogumlar dilerim
Zorunlu sezeryan oldum doktorum normal doguramazsin dedi
Ameliyat sonrasi agrim oldu ama fazla degil birkac gun
Hastanede hic yatmadim ayni gunun gecesinde taburcu oldum evde dinlendim surekli yatmadim hep ayaktaydim
Kalici ya da gecici hic bas bel agrisi cekmedim
Spinal anestezi oldum cok memnun kaldim
Tavsiyem doktorunu dinle mutlaka zorunlu demedikce sezeryan yaptirma, bebegine bakarken de kimseyi dinleme, asla moralini bozma, unutma kendi bildigin en iyisidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…