Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kayısı ye 15 dk sonra rahatlayacaksın demiş hemşiranım
15 dk.da iğne fayda etmiyor yahu

3 doğumumda sezaryen ve 3.doğumda kordon bağlattım.
2 si genel 1 i spinal oldu.ikisininde artı ve eksisi var.
Genellerde uyandığımda bayağı saçmalamıştım.kendime gelene kadar bayağı ağlamışım eşimi annemi sayıklamışım.Birde genelde uyanınca ağrıyı biraz daha erken hissediyorsunuz.çok yakıp kavuran bir ağrı değil.yürümek ilk doğumumda zor oldu ama 2. De çabuktu bebeğim hasta doğmuştu 2 saat bekledim getirmediler eşimde söylemedi.açıklayınca gözüm görmedi ağrıyı sancıyı hemen bebek ünitesine gittim.ayıldıktan sonra bulantı oldu kustum ama narkozdan.4 veya 5 gün sonra gayet rahat oluyorsunuz.

3.spinaldi aynı zamanda kordonlarım bağlandı.ben uyuşmam sandım ama gayet iyiydim.hatta ayaklarımı oynattım ki dr gördün kesmesin diye ,onlarda bana kızımı uzattılar :) atı alan üsküdarı geçmiş bile.dikme esnasında bulantım oldu kustum.zaten herşey hazır yanlarında kalkmıyorsun ebe temizliyor yardım ediyor.ertesi gün çıktım.baş ağrım oldu ama bir gün ondada yatarsam ağrı kesiliyordu.sek nescafe içtim iyi geldi dr demişti.
Geride bakmam gereken 2 çocuğumda vardı ve mecburen kalktım.itiraf etmeliyim ki çok zor geldi.yalnızdım ve küçüklerdi.kaynanam vardı misafirliğe gelmişti.

Gaz için dert etmeyin yanımda o var bu var diye tutmayın.

Kordonlarım 3 yıldır bağlı henüz birşey yok olursa başlık açacağım doğurmalara doymam diye 3.bebeğim spiralle oldu iyi de oldu çok şükür.

Aynı kişi olsamda 3 doğumumda birbirinden farklı.kimsenin hikayesi size benzemiyor.
Korkmayın Allah başka dert vermesin.hayırlı olsun şimdiden.

Son hafta sezeryana karar verilmişti. Ameliyat sonunda agru kesici vs aldığım için çok agrim olmadı. İki gün hastanede yattım onun dışında evde yatiyorum ama biraz keyfi kv ve annem sağ olsun. Dokuzuncu günün bugün. Epidurel oldum. Gayet basarililardi. Bunun dışında baş ağrısı bel ağrısı vs hiç yapamadim.

Normal doğum oluyorsa elbette normal doğum tavsiye edilir. Olmuyorsa sezeryan.

Peki kızlar bebegi emzirmek zor oluyor mu
Hangi pozisyon da emzirdiniz malum kalmak yada doğrulmak için karın kaslarından güç alıyoruz
En çok ta bu düşündürüyor korkudan kımıldamam ben şimdi :)

Bu arada konum taşınmış bide ceza almışım oh mis :)

Tabi tartışmayı söylemiyorum bile lütfen arkadaşlar kimse birbirini kırmasın
Bir kişinin söylediğine değil geneline bakmak lazım bu yüzden ben pek takılmıyorum böyle yorumlara

Gerçekten içtenlikle msj yazıp bana zaman ayırdığınız için hepinize çokkk teşekkür ediyorum.

Maşallah canım Rabbim bebisine sağlıklı bir ömür bol hayırlı uykular versin.

Bağdaş kurarak bile emzirirsin ki zaten genelde yatarak veya beline destek alarak emzirirsin.kendin ayarlıyorsun.
Emzirmek değilde öksürme bence .

Çek gönder ben 13 martta ankaradayim sen çek gönder bende hastaneye gelip senden özür dilemezsem adam değilim

sevde_ bir bakar mısın 11.sayfadan itibaren

sevde_ hep yazar hemşire olduğunu, bir gün acaba demedim ama burda eminim

Arkadaşın konusunu saptırmayayım, etiketlemişsiniz diye yazıyorum. O kişinin hemşire olduğuna ben de inanmıyorum. Hiç bir sağlık personeli kişiye göre değişen riskler ya da komplikasyonlarla ilgili ille de yaşayacaksın diye kesin konuşmaz zaten. İhtimalleri, riskleri sıralar, "ille de olacak" diyemez. Yok 10-15 gün sonra ateş basacakmış da bilmem ne... Kendi yaşadığı her şeyi alakalı alakasız sezaryene bağlamış. Bir kere o ateş basması, ameliyattan bağımsız olarak süt kanallarının tıkalı kalmasından dolayı da olabiliyor.
Bu yorumcuya verilen cevaplara katılıyorum.

Taciz eder gibi olduk kusura bakma ama ehil birinden yorum olsun istedim çünkü konu sahibi ister istemez acaba diyebilirdi

son ay gogus ucum yara olmasın dıye baslamıstım kremle desteklemeye oncelıkle haberın olsun
dogru emzırme pozısyonunu arastır derım ılk gebelıgın ıse
nasıl rahat edıceksen o sekılde emzırebılırsın
ben kızı kucagıma aldım baya bıldıgın altına yastıkla destek alarak emzırdım
sımdı zaten yuruyerek bıle emzırıyorum nerdeyse evın ıcınde kedı gıbı yakalıyo

Yorumlari okumadim ama basliga bakarak yazayim dedim baliklama daldim konuya :) iki sezeryan oldum genel anesteziyle cok sukur girişim çıkışim sorunsuz oldu bir kac saat icinde kendime geldim ilkinde hemen kucagima aldim emzirdim sutum hemen geldi ikinci kuveze girdi 3 gun sonra kucagima alabildim genel anlamda eve cikinca ayaktaydim ufak tefek islerimi yaptim ama bu kisiye gore degisir tabi ben mecburdum kimse yoktu cevremde ise yarayacak 2 gun kaldim hastanede devamli ayaga kalkip yurudum yaklasik 15 gun sonrada ayaklandim mutlaka agri oluyor ama hayatimi zehir edecek kadar olmadi simdi ucuncude sezeryan olacak bunuda atlatirim insallah hepinize saglikli dogumlar dilerim

Ya kızlar soylermisiniz sezaryan dan sonra yatıp kalkarken nasıl yaptiniz otura bildiniz mi benim 3.günüm yardımsiz yatamiyorum kalkamiyorum kalkarkende inanılmaz canım yaniyaniyor yururken de öyle
Yatıp kalması işkence oldu sürekli ayakta dolaşıyorum bu sefer tüm sirtim agrıyo offf çok zor

,
yandan kalman daha kolay bence
sırtına bol destek yastık koyarsan dıkıs yerınde acımaz
otururken belıne yastık koyup sandalyede oturursan rahat olursun
nekadar cok yurursen dıkıs yerın okadar cabuk ıyılesıyor
ben 4.gunu yerdekı terlıklerı alıp dolaba falan koyuyordum

Ben de cok yürüyorum ama kendim yatıp kalkamiyorum
Sizede maşallah 4.günde egilebiliyomussunuz benim eğilmem için baya var gibi

Ben de cok yürüyorum ama kendim yatıp kalkamiyorum
Sizede maşallah 4.günde egilebiliyomussunuz benim eğilmem için baya var gibi
tek basımaydım ıs basa dusunce oyle bııyılesıryor kı ınsan
ben 2. gunumde ayakkabımı gıymeye calısacak hafıf hafıf egılmeye calısarak comelır gıbı kendımı yıpratmadan egılıp kalkarak esnettım
o zaman dıkısler daha rahat esnek kaynıyor gıbı hıssedersınız zaten
duz yurumedım tam dık yurudum hatta arkaya dogru bedenımı daha egerek esneterek yurudum

yataktan kalkarken baslık kısmından yanımda kı komıdınden destek aldım yandan yatıp yandan kalktım
yatak boyuda onemlı sızın cok asagınızda kalıyorsa veya yuksek kalıyorsa yatıp kalkarken o zorlar sızı
gecmıs olsun gecıcek ınsallah 10 gun sonra hıcbısey kalmıyor zaten
muhtemelen 5. gun doktor kontrolunuz vardır ordakı sedye ye yatıcaksınız doktor ultrasonla rahıme bakıcak genel kontrol ıcın ona gore cabuk ıyılesın

İnşallah geçer canım ya dıkısım de sulanma var yarın dr konturulum var benim için zorlu bir dr kontrolü olcak

Kizlar sezeryanla dogum yapanlar bi sorum olacak sezeryandan sonra hasta bezi mo kullandiniz ped yeterli oluyot mu normal dogumda hangisi kullanislo sezeryanda hangidi cantami hazrladim bu kaldi sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…