- 23 Ocak 2016
- 35.036
- 51.023
- 598
Ilk günü hastanede bebeğin altını siz mi aldınız ben almadım valla ailem aldı yürümeyi bile zor yapıyor insan ilk gün altını nasıl alalım bebeğin kucağıma bile annemler vermişti kalkıp bebeğimi alamamistimMerhabalar
2 kez sezeyanla dogum yapmış biri olarak iyiki bu şekilde dogum yapmışım diyorum öyle çok ağrı sızı yok dogum sonrası.ben İki çocuğumla da dogum sonrası kendim ilgilendim annem 2 gün kaldı ve gitmek zorunda kalmıştı zorluk da yaşamadım çok şükür.Hatta 2. Dogumum biraz erken oldu çünkü sancılarım başlamıştı o sancilar bile dayanması güçtu.Iki dogum arası 3 sene olduğu ic8n apar topar doğuma alinmistim
Rahim sarkması çok fazla doğum yapan kadinlarda oluyor diye biliyorum. 40 kilo ve uzerindeki agirliktaki bebekleri bile normal dogurtmuyor doktorlar idrar torbasi sarkmasinin olmamasi, travmali, komplikeli vb dogumKesnlkle haklsn her bünye farklidir ama dedgnz gibi rahim sarkmasi goruntu kotulugu bende sadece kadinlar kulubunde okudum oysaki normal dogumu cok istyordum
Bir de şöyle bir şey var; kimileri doktoruna, oraya kesi atilmasini istemedigini kesin bir sekilde soyluyor. Oyle olunca dr, cokça bir zaruri durumla karsilasmayinca kesi atmiyor ve öyle böyle dogum esnasinda kendiliginden gelisi guzel yirtiklar olusuyor. Kesi durumlarinda kesi atilan yer doktor kontrolunde oldugu icin dikilen yer direkt estetik dikisli gibi oluyor zaten; ama diger turlusunu bilemiyorum. Googledan arastirabilirsin bunu. Bn de acaba kesi atmasa da kendiliginden mi olsa ne olacaksa diye dusunuyordum ama en basiti bir google arastirmasi yapinca bu yarz seylere müdahale etmemem gerektigini anladim. Yani drmem o ki; her sey sebep sonuc iliskisine bagli ilerliyor. Bir konudan etkilenmek icin o konunun detaylarina inmek gerekiyor.Kesnlkle haklsn her bünye farklidir ama dedgnz gibi rahim sarkmasi goruntu kotulugu bende sadece kadinlar kulubunde okudum oysaki normal dogumu cok istyordum
Merhaba ben zorunlu sezaryen oldum normal doğum şansım olsa normal doğum isterdim sürecin doğal işlemesi açısından. Acıya ağrıya dayanıklı bir insanımdır daha önce de ameliyat olmuştum sezaryen beni çok zorlamadı açıkçası ilk akşamdan kendim yataktan kalkmaya başlamıştım taburcu olur olmaz evde bebeğime kendim baktım beni tek etkileyen kötü özelliği sütümün geç gelmesiydi süt diye o kadar kendimi yedim bitirdim ki ameliyat olduğumu hatta yaşadığımı bile unutmuştum. Bu arada şu an iyi ki sezaryen oldum diyorum çünkü oğlumun boynuna 3 tur kordon dolanmış bilmiyoduk normal doğum olsaydı çok ciddi sonuçları olabilirdi hayırlısını Allah bir şekilde veriyo inşallah siz de sağlıkla huzurla kucağınıza alın doktorunuz hangi doğum şeklini size uygun görürse onu benimseyin. İkisinin de zorluğu var avantajı varMerhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Yalniz beynimi kemiren bi durum var sezaryan mi normal mi ?
Birsuru insanin dogum hikayeleri var %50 %50
Ikiye bolunuyor ikisinde de iyi geciren saglikli hissedenler olarak.
Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Siz hangisini oneriyorsunuz onerilerinize ihtiyacim var . Saygilar
Ben kendimle ilgili zorunluluk nedeniyle sezaryan oldum,doktorum normal doğumdan çok daha kolay toparlayacağımı söyledi neden öyle dedi bilmiyorum tecrübe etmediğim için normal doğumla kıyaslamam doğru değil bence ama sezeryan dayanılamayacak birşey asla değil.anestezi kısmını zaten dert etmeye gerek yok tek sıkıntı dikiş ağrıları oluyor,2 gün en fazla 3 gün sonra ağrılarım nerdeyse hiç kalmamıştı.Hareket etmek ilk günlerde zorladığı için birilerinin bebeği verip alması gerekiyor onun için yardımcı birileri varsa iyi olur en kötüsü babası yaparMerhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Amin canım Allah razı olsun güzel dileklerin içinBenim kız da 1 hafta geri çıkıyor ya biz de kilo aldırmaya falan çalışıyoruz çocuk kürdan gibi çıkmasın diye valla ben kilo aldım çatladım deli gibi.
Vee Çanakkaleli misiiin? Orada okudum çok severim 2. Memleketim gibidir ❤
Öncelikle inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Bu soruları ben de kendime çok sordum hamileyken.size tavsiyem kimsenin sezeryan olsun normal olsun doğum hikâyesini hele de olumsuz ise dinlemeyin.ben bu hataya çok düştüm annem üç çocuk doğurdu normal doğur diye diretti çok kolaymış onunki ablam sezeryanla doğum yaptı çok zorlandı falan ama benimkinin anneminki gibi kolay olacağı ya da ablamınki gibi zor sezeryan olacağı anlamına gelmiyordu.bilemezdim belki de çok kolay normal doğuracaktım.ama doktorum bana dedi ki kaç çocuk istiyorsun eğer en fazla 2 ise sezeryan yapalım ben de kabul ettim çünkü birinin bana sezeryan olsana demesini bekledim hep çünkü içimden hep sezeryan istiyormusum. Sorunsuz bir sezeryan geçirdim sütüm de hemen geldi hala emziriyorum.Sezeryan olanlara hele de kendi isteğiyle olanlara hep kötü gözle bakılır çünkü asıl anne bizim millete göre tarlada doğurup göbek bağını taşla ezen nenelerimiz. Annelik nasıl dogurdugunuzla değil nasıl annelik yaptığınızla ölçülür.butun anneler kıymetlidir. İçinizden hangisi geçiyorsa onu seçin lütfen ve doktorlar hariç kimseye söz hakkı vermeyin kendi bedeniniz hakkında.Merhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Kesinlikle katılıyorum. Kendi isteğinle sezaryen oluyorsan e tü kaka oluyor. İnsanlar resmen kendilerini ikna edecek tıbbi bahaneler arıyorlar. Sezaryen deyince aaa neden geçmiş olsun oluyor. Pardon? Heyet gibiler resmen. Dediğiniz gibi tarlada çapa yaparken çocuğumuzu doğurup göbek bağına çapayı vurup gelmediğimiz için onların "yeterince anne"si olamayız gibi bir anlayışları var. Keşke herkes sadece kendi hayatı ile ilgilenseÖncelikle inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Bu soruları ben de kendime çok sordum hamileyken.size tavsiyem kimsenin sezeryan olsun normal olsun doğum hikâyesini hele de olumsuz ise dinlemeyin.ben bu hataya çok düştüm annem üç çocuk doğurdu normal doğur diye diretti çok kolaymış onunki ablam sezeryanla doğum yaptı çok zorlandı falan ama benimkinin anneminki gibi kolay olacağı ya da ablamınki gibi zor sezeryan olacağı anlamına gelmiyordu.bilemezdim belki de çok kolay normal doğuracaktım.ama doktorum bana dedi ki kaç çocuk istiyorsun eğer en fazla 2 ise sezeryan yapalım ben de kabul ettim çünkü birinin bana sezeryan olsana demesini bekledim hep çünkü içimden hep sezeryan istiyormusum. Sorunsuz bir sezeryan geçirdim sütüm de hemen geldi hala emziriyorum.Sezeryan olanlara hele de kendi isteğiyle olanlara hep kötü gözle bakılır çünkü asıl anne bizim millete göre tarlada doğurup göbek bağını taşla ezen nenelerimiz. Annelik nasıl dogurdugunuzla değil nasıl annelik yaptığınızla ölçülür.butun anneler kıymetlidir. İçinizden hangisi geçiyorsa onu seçin lütfen ve doktorlar hariç kimseye söz hakkı vermeyin kendi bedeniniz hakkında.
Güzel cümleleriniz icin cok tesekkur ediyorum size...Öncelikle inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Bu soruları ben de kendime çok sordum hamileyken.size tavsiyem kimsenin sezeryan olsun normal olsun doğum hikâyesini hele de olumsuz ise dinlemeyin.ben bu hataya çok düştüm annem üç çocuk doğurdu normal doğur diye diretti çok kolaymış onunki ablam sezeryanla doğum yaptı çok zorlandı falan ama benimkinin anneminki gibi kolay olacağı ya da ablamınki gibi zor sezeryan olacağı anlamına gelmiyordu.bilemezdim belki de çok kolay normal doğuracaktım.ama doktorum bana dedi ki kaç çocuk istiyorsun eğer en fazla 2 ise sezeryan yapalım ben de kabul ettim çünkü birinin bana sezeryan olsana demesini bekledim hep çünkü içimden hep sezeryan istiyormusum. Sorunsuz bir sezeryan geçirdim sütüm de hemen geldi hala emziriyorum.Sezeryan olanlara hele de kendi isteğiyle olanlara hep kötü gözle bakılır çünkü asıl anne bizim millete göre tarlada doğurup göbek bağını taşla ezen nenelerimiz. Annelik nasıl dogurdugunuzla değil nasıl annelik yaptığınızla ölçülür.butun anneler kıymetlidir. İçinizden hangisi geçiyorsa onu seçin lütfen ve doktorlar hariç kimseye söz hakkı vermeyin kendi bedeniniz hakkında.
Ikinci doğumlarım daha kolay gercekleştigi söyleniyor, ikincide dikisinizin olmamasinin sebebi bu muydu acaba? Yoksa dogurdunuz bebeklerin arasindaki kilo farkindan dolayı mıydı? Doktorunuz konuyla ilgili bir sey soylemis miydi?2 çocuk annesiyim hamileyken acaba o mu bu mu diye hiç düşünmemiştim. Sadece doğuma odakşandım ve sezaryan aklıma bile gelmemişti. İnternetten çok araştırma yapmamak gerek. Durduk yere korkuyor insan. Doktora konuşmak daha mantıklı. İlk normal doğumda dikişlerim vardı ve ilk bi hafta beni zorladı ikinci hafta daha iyidim. 2. Doğumumda dikiş filan olmadı ertesi gün evime geldiğimde işimi gücünü kendim yapabilecek durumdaydım. Çok şükür hiç zorlanmadım
Kesinlikle normal dogum 14 ay once 26 saat suni sanciyla normal dogum yaptim ama hicbir zorlugunu gormedim sanci sureci o zaman cok zor gelmisti ama simdi dusunuyorum da ne guzeldi tekrar o ani yasamak icin calismalara basladikMerhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Ne demek rica ederim.Eğer ilk gebeliginiz ise ikisinden de korkmaniz çok normal çünkü bilmediğiniz tecrübe etmediğiniz bir şey evet ama şunu da düşünün hangi yöntem olursa olsun bir olumsuzlukla(sütünüzün gelmemesi, ağrınızın olması vs) karşılaşırsanız ki umarım karşılaşmazsınız diğer doğum şeklini secseydim keşke dememelisiniz çünkü her sey olacağına varıyor ve bazı şeyleri değiştiremiyoruz. Ben kendimi hep dünyanın yarısı kadın ve bu kadınların tamamına yakını dünyaya insan getirdi bir tek ben dogurmayacagim diyerek rahatlatirdim. Bence çok kolay bir dogumunuz olacak. kadınlar çok güçlü varlıklar.surekli olumsuzu düşünmek size ve bebeğinize zarar verir. Her iki doğum için de korkularınız var ama her iki doğum şeklinin kolaylıkları da var siz hangisi size daha olumlu düşünceler hissettiriyorsa onu seçin. Ben sezeryana karar verdikten sonra omuzlarımdan bir yük kalktığını hatırlıyorum geri kalan gebeliğimi 0 stresle geçirmiştim çünkü nasılsa kararım kesin demiştim.Güzel cümleleriniz icin cok tesekkur ediyorum size...
Cok haklisiniz ilk hamileligim normal dogim cok istiyorum cok saglikli dedikleRi icin ama normal olupta perisan olursam kendime cok kizarim bebegimle ilgilenemezsem ona yetemezsem diye...
Sezeryandan da korkuyorum bazilari hic ilgilenemiyormus bile bebegiyle( beni korkutan sey bu sadece..
Keşke tek stresim sezeryan mı normal dogum mu olsa :)Ne demek rica ederim.Eğer ilk gebeliginiz ise ikisinden de korkmaniz çok normal çünkü bilmediğiniz tecrübe etmediğiniz bir şey evet ama şunu da düşünün hangi yöntem olursa olsun bir olumsuzlukla(sütünüzün gelmemesi, ağrınızın olması vs) karşılaşırsanız ki umarım karşılaşmazsınız diğer doğum şeklini secseydim keşke dememelisiniz çünkü her sey olacağına varıyor ve bazı şeyleri değiştiremiyoruz. Ben kendimi hep dünyanın yarısı kadın ve bu kadınların tamamına yakını dünyaya insan getirdi bir tek ben dogurmayacagim diyerek rahatlatirdim. Bence çok kolay bir dogumunuz olacak. kadınlar çok güçlü varlıklar.surekli olumsuzu düşünmek size ve bebeğinize zarar verir. Her iki doğum için de korkularınız var ama her iki doğum şeklinin kolaylıkları da var siz hangisi size daha olumlu düşünceler hissettiriyorsa onu seçin. Ben sezeryana karar verdikten sonra omuzlarımdan bir yük kalktığını hatırlıyorum geri kalan gebeliğimi 0 stresle geçirmiştim çünkü nasılsa kararım kesin demiştim.
Merhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Sezeryani mi oneriyorsunuzpeki ?Ben kendim doğurmadım ama ablam prenses doğum yaptı sezeryan estetik dikişle. Bir haftaya ayağa kalktı. O eziyeti çekmeye değmez.
Sezeryani mi oneriyorsunuzpeki ?
Her sezeryan rahat gecmiyor her normal dogumda maalesef ama gorunuste o ki sezeryan olacagim . Aslnda doktorum da cok iyi isin ehli bakalm umarim bnde ablaniz ve cevreniz gibi cok rahat geciririmEvet. Ne gerek var okadar acıyo sancıyı çekmeye. Ablam hariç bi çok arkadaşım sezeryanla doğurdu ve rahat geçirdiler.
Tabi nerede olduğu ve nasıl olduğuda çok önemli.
Her sezeryan rahat gecmiyor her normal dogumda maalesef ama gorunuste o ki sezeryan olacagim . Aslnda doktorum da cok iyi isin ehli bakalm umarim bnde ablaniz ve cevreniz gibi cok rahat geciririm
Cok gecmis olsun sizede guzel onerilerinizi ve cumlelerinizi kattiginiz icin cok tesekkur ediyorum.Dikişler çok önemli.
İnanın bende açık miyom ameliyatı oldum özel hastanede. Rahmimi komple çıkarıp geri diktiler.
Estetik dikişti yine. 2 haftaya toparlandım.
Umarım sizde kolayca atlatırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?