Sezaryan mı normal dogum mu ?

Merhabalar
2 kez sezeyanla dogum yapmış biri olarak iyiki bu şekilde dogum yapmışım diyorum öyle çok ağrı sızı yok dogum sonrası.ben İki çocuğumla da dogum sonrası kendim ilgilendim annem 2 gün kaldı ve gitmek zorunda kalmıştı zorluk da yaşamadım çok şükür.Hatta 2. Dogumum biraz erken oldu çünkü sancılarım başlamıştı o sancilar bile dayanması güçtu.Iki dogum arası 3 sene olduğu ic8n apar topar doğuma alinmistim

Masallah sezeryani oyle bi anlatyolarki bebegin altini bile degistiremedk falan
Bundan korkuyorum

Masallah sevindim adınıza.
Bende doktorumla gorusup en iyi karari verecegim zamani gelince

Normal dogum saglikli diyorlar ama sonrasinda eksisi var baya en basta kadinin vucut estetigi acisindan

Kesnlkle haklsn her bünye farklidir ama dedgnz gibi rahim sarkmasi goruntu kotulugu bende sadece kadinlar kulubunde okudum oysaki normal dogumu cok istyordum

Masallah peki sezeryandan hemen sonra bebeginizle ilgilenebldnzmi

Bebeğin ve benim sağlığım için en iyisi neyse o. Şartlamayın böyle kendinizi.
Vajina genişlemesi sezaryende de olabiliyor çünkü genişlemeye neden olan faktörlerden biri hormonlar. Normal doğumda vajinada kesik oluyor sezaryen doğumda karında. Öyle ya da böyle. Benim için en önemlisi sağlıkla bebeğimi kucağıma almak. O kadar takılmamak lazım nereden çıktığına :)

Butun okudugunuz hikayeleri unutun ve arastirmayida bırakın emin olun cehalet bazen bilmemek daha hayirli kaldiki her anne adayi kendi dogum hikayesini yaşayacak iki dogumuda normal yapan biri olarak biri digerine benzemiyorken sizin dogumunuz kimseninkine benzemeyecek kafanizi bulandirmayin hayırlısını dileyin sizin için en hayırlısını nasip etsin allah ulkemizde normal dogum yada sezeryan diye secenek olmasida sacmalik dogal bir surectir dogum aslolan normal dogumdur ama oncelik anne ve bebegin saglikli olmasidir secim yapmak degilde sonucunda sizin icin hangisi dogru secim ona gore sekil almalidir ben

Acı eşigim yuksek evet ama dayanıyorum.ben korkmuyorum hic ne sezeryandan ne normal dogumdan
Tek korkum.dogumdan sonra bebegimle ilgilenememek
Bu zamana kadar %80 herkes ilgilenmiştir iki seçenekte de daha ağır geçirenler olabiliyor tabi ama bu daha azınlıkta,doğamızda var zaten bu durum o yüzden tabiki doğumdan sonra gayet rahat bebeğinize bakarsınız hiç merak etmeyin

Sezeryandan çıkar çıkmaz sütüm indi.
Seseryandna sonra hastanede bile bebekle ilgilenebildim. Ayaklandıktan sonra (ilk günü atlatınca) zaten ilgileniliyor. Annem çok kısa kalabilmişti, yanındayken de bebekle ilgili işleri (emzirme, uyutma, gaz çıkarma, yatağına bırakıp alma vb) kendim yaptım çoğunlukla. Yalnız kaldığımda yapabileyim diye kendimi zorlamıştım iyi ki öyle yapmışım.
İş başa düşüp mecbur olunca hee türlü ilgileniliyor.
Normal doğursaydım keşke demedim, eğer bor al doğursaydım da tersini söylemezdim. Doktor o şekilde bebek için daha uygun olduğuna karar verdi. Onun sağlığı her şeyin önüne geçiyor ve sadece onu düşünüyorsun zaten.
Bu arada bunlara odaklanmayın, o muhakkak yaşanacak bi an. Kavuşmanız için şart. Siz kavuşma anına odaklanın. Gerisi su akar yolunu bulur. Planlı hareket edilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İnsanlar berbat tecrübelerini anlatmaya bayılır. Süreçte kulaklarınızı tıkayın. Her doğum kendine özel.

Zormuydu peki bebegimle ilgilenemicem.diye cok.korkuyorum
Biraz ama bebekle ilginemeyecek kadar değil ilaçlarını içince destek olanda olunca hızlı toparlıyorsunuz en fazla on gğne tamamen iyiydim yanş kendi işimi yemekti çocukla tamamen ilgilenmekti yaptım

Biraz ama bebekle ilginemeyecek kadar değil ilaçlarını içince destek olanda olunca hızlı toparlıyorsunuz en fazla on gğne tamamen iyiydim yanş kendi işimi yemekti çocukla tamamen ilgilenmekti yaptım
Masallah super o zaman hayirlisi hangisi ise o olsun tesekkur ederm yorumunuz iicn

Icim rahatladi ya Allah razi olsun sizlerden

Haklsnz tesekkur ederm guzel dusuncelernz ve yorumlarnz icin

Masallah sezeryani oyle bi anlatyolarki bebegin altini bile degistiremedk falan
Bundan korkuyorum
Hic öyle bir durum yaşamadım ama tabii ağrı oluyor ama dayanması güç ağrılar değil ve kısa sürede geçiyor
Kolay doğumlar diliyorum hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inş

Kesnlkle oyle once bebegimin sagligi
Ama ikincisi de dogumdan sonra hangi dogumda bebegimle hemen ilgilenebilcemo beni biraz endiselendiriyor

Okumayın sizin için hangisi hayırlı ise o olur zaten önemli olan sağlıkla bebeğinize kavuşmak hiç bunları düşünmeyin her şeyin bir çözümü vardır vajina genislerse daraltma ameliyatı var he derseniz sezaryen olucam onda da çocuğunuzla temas kuruyorsunuz ki belden aşağısı uyuşturma yapılıyor bebeğinizi görüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…