• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryan sonrası?

teşekkür ederim. benim cevremde cok fazla var bırakıp giden o yüzden bende bu kadar rahatlıkla bırakırım diyordum. tabiki yaşamadan bilemem. bizimle gelicek insallah ama neler yapmalıyım onu merak ediyorum
Sezeryan bir ameliyat olduğu için, kişiden kişiye değişebilir ama bir sürü sıkıntısı olacak.
Kendi kendine zor yetebilirsin o zamana kadar vücuduna bağlı ama kanama olacak, büyük ihtimal. Dikişler yeni olacak doktor izin vermeyebilir.
Çocuk çok sıcakta kalamaz, 3 haftalık bebeğe tatilde çok zorlanırsınız.

Lohusa depresyonuna girdiğim için hiçbir şekilde yataktan kalkmak bile istemiyordum. sezeryan olunca 6 ay kadar denize girmek yasak ağır şeyler yapmak yasak benim bildiğim böyle. Enfeksiyon kapma riski var. 2,5 ay oldu dikişlerim daha kapanmadı.

valla ben 10 günde ancak kendi kendime koltuktan kalkabilmeye başlamıştım. ama hala dimdik duramıyordum. 3 haftada siz nasıl tatile gidiyorsunuz. olacak iş değil. hem ameliyat varken deniz havuz bana riskli gibi geldi.. kanaman en az 40 gün sürecek. bebek yeni doğmuş. bakalım neler bekliyor.
hımm. havuza girmem de denize girebilirim diye düşünmüştüm. dikişleriniz yada yaralarınız tam olarak ne zaman kapandı. 40 gün kanamam mı sürecek? herkeste bunkadar sürer mi peki?

Sezeryan bir ameliyat olduğu için, kişiden kişiye değişebilir ama bir sürü sıkıntısı olacak.
Kendi kendine zor yetebilirsin o zamana kadar vücuduna bağlı ama kanama olacak, büyük ihtimal. Dikişler yeni olacak doktor izin vermeyebilir.
Çocuk çok sıcakta kalamaz, 3 haftalık bebeğe tatilde çok zorlanırsınız.
anladım teşekkür ederim. yani şuan doğumum olmadan hiç bir plan yapmamalıyım. sonrasında da doktorla görüşmeliyim. teşekkürler

Lohusa depresyonuna girdiğim için hiçbir şekilde yataktan kalkmak bile istemiyordum. sezeryan olunca 6 ay kadar denize girmek yasak ağır şeyler yapmak yasak benim bildiğim böyle. Enfeksiyon kapma riski var. 2,5 ay oldu dikişlerim daha kapanmadı.
hımm. anladım teşekkür ederim. sanırım doğum olmadan hiç bir plan yapmamalıyım

Bebisle beraber gayet de guzel tatil yapabilirsiniz. Sadece havuz deniz konusunda dikkatli olun. Zaten havuza hic girmeyin. Denizi de doktorunuz soyler zaten sakincali mi degil mi diye. Yemeginiz onunuze gelir,dinlenirsiniz.

bırakmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim oda bizimle gelicek insallah gidersek

Böyle bir şeyin ihtimal dahilinde düşünebilmek bile çok ilginç..

Bırakın kırkının içinde olmasını uzun bir süre(en az 2 sene) oral dönemde en çok annesine ihtiyacı vardır..
Artık o sizin en önemli parçanız. Bütün planlarınıza dahil..

benim bir arkadaşım 1 yaşına girmemiş bebeğini bir hafta bırakıp parise gitmişti. bunun gibi cok kişi var çevremde o yüzden bende bu düşünce oluştu
Bir yaş nerede 3 hafta nerede sizce birde şöyle düşün o kadar küçük bebek meme ile beslenmeli siz gidince neyle beslenecek mesela sonrA sizin dikişleriniz kanamanız ne durumda olacak . Doğum bence öyle olay bir şey değil kendinizi toplamanız dinlenmeniz gerek

teşekkür ederim. aslında 40 cıkmadan gitmeyi düşünmüyordum ama ekstra bişey cıktığı için öne mi alsak dedik. burdan yazılanlara göre ayarlıyacağım

öncelikle nereye gideceğiniz önemli. Antalya ve civarı gibi çok sıcak bir yere gidecekseniz veya gideceğiniz yer bulunduğunuz yere çok uzaksa ben 3 haftalık bebekle gidilmesini pek uygun bulmuyorum açıkçası. bir kere o bebek mikroba çok açık aşıları tam değil, ısı değişimlerine müsait değil, düzen ister saatli bir hayat ister. ilk 3 aylık aşıları tamamlanmadan çok düzen bozulmaması taraftarıyım. bu kısım kişisel önerimdi tabi ki karar sizin.
öte yandan sezaryen mevzusu. normal doğum deseydiniz hiçbir şey olmaz derdim ama sezaryen belirsiz. hem o anki durum hem kişiye göre değişiyor. doktorun el mahareti bile etkili dikişte. bir arkadaşım 3 gün sonra evde geziyordu biri 4-5 ay kalkamadı yerinden. onun için bence plan yapmak yerine gelişine karar verin derim hem kendiniz için hem bebeğiniz için.

Bu ilk çocuk anladığım kadarıyla. Üç haftalık bebekle tatil bana imkansız geliyor açıkçası. İklime, gittiği ortama uyum sağlayabilecek mi? Keyif almaktan ve dinlenmekten feragat edip vakitli vakitsiz alt değiştirmeye, emzirmeye falan katlanabilecek misin...

Evet kesinlikle yapmamalısınız çünkü kan kaybediyorsunuz kanımız olmuyor vitaminlerimiz eksiliyor bu sebeble çok halsiz yorgun oluyorsunuz ya bebek ağlıyor, çok sorunlar oluyor , bebeğe güneş çarpabilir her tür risk olabilir hasta olabilir, onlar daha çok küçük, bi doğum yapın hayırlısıyla sonra karar verirsiniz.

Bana biraz zor geldi
gideceğiniz yere kaç saatte gidiliyor?
Kalacağınız otel mi ev mi?
Bebek çoğunlukla uyuyacak ve beslenmek isteyecektir. Bebek uyurken siz ya da eşiniz başında kalacak diğeri denize/ havuza mı gidecek?
Sıcak bir yere gidiyorsanız bebek için nasıl önlemler almayı planlıyosunuz?
Bağışıklığı tam gelişmediğinden kalabalık ortamlara (restoran vb) girebilecek misiniz?
8 saat sürecek otel. dönüşümlü denize girerdik. ama diğer sorularınız hiç aklıma gelmemişti. bunları öğrenmek için konu açtım zaten. neler olması gerektiğini bilmek için. sanırım doğum olmadan bir plan yapmayacağım

Bu arada plansız şehirdışı işi de kesin birinin düğünü falandır.
Aman gidin tabi minicik bebekle düşün yollara girin kalabalıklara.
O bebek daha dünyaya adapte olmaya çalışıp gaz sancıları ile boğuşurken siz gezin tatil yapın.
Artık şu forum sayesinde hiç şaşıramıyorum insanlara..

evet canım kimseyi yanlış anlama şimdilik ama sezeryandan sonra bebeğine bile kendin tek başına bakamaycaksın. sürekli yanında bir yardımcın olması gerekiyor. seni çekip kaldıracak. yatakta sağdan sola bile dönerken yardım edecek. ilk hafta çok ağır geçiyor. ikinci hafta daha rahatlıyorsun ama bu tatile gidecek kadar bir rahatlama değil. ve sen sadece kendi tıbbi boyutunu düşünüyorsun ama burada yeni doğmuş bir bebek olacak. sen zaten onu kucakladıktan sonra onu böyle eziyetli bir yolculuğa çıkarmayı kendin istemeyeceksin. uyku düzeni olmayacak sürekli emmek isteyecek ağlayacak kabız olacak gazlı olacak. eşinle nöbetleşe uyuyacaksınız. bunlar olacak şeyler. tatile boşuna para vermeyin derim ben. mümkünse ileri bir tarihe atın.

Benim ilk doğumumda kanamam 20 gün falan sürmüştü hatırladığım kadarıyla. Denize havuza girmeye müsait olamazdım malum mikroba açık olunuyor. Zaten aşağıda dikişlerim vardı ve her tuvalet sonrası batikon sürüyordum.

Bu ilk çocuk anladığım kadarıyla. Üç haftalık bebekle tatil bana imkansız geliyor açıkçası. İklime, gittiği ortama uyum sağlayabilecek mi? Keyif almaktan ve dinlenmekten feragat edip vakitli vakitsiz alt değiştirmeye, emzirmeye falan katlanabilecek misin...
evet ilk cocuk. bende sıcak iklimde yaşıyorum ilklim aynı olacak ama diğer konuları bilmiyorum. mesela yeni doğmuş bir bebeğin altı kaç kere değişir günde?

evet canım kimseyi yanlış anlama şimdilik ama sezeryandan sonra bebeğine bile kendin tek başına bakamaycaksın. sürekli yanında bir yardımcın olması gerekiyor. seni çekip kaldıracak. yatakta sağdan sola bile dönerken yardım edecek. ilk hafta çok ağır geçiyor. ikinci hafta daha rahatlıyorsun ama bu tatile gidecek kadar bir rahatlama değil. ve sen sadece kendi tıbbi boyutunu düşünüyorsun ama burada yeni doğmuş bir bebek olacak. sen zaten onu kucakladıktan sonra onu böyle eziyetli bir yolculuğa çıkarmayı kendin istemeyeceksin. uyku düzeni olmayacak sürekli emmek isteyecek ağlayacak kabız olacak gazlı olacak. eşinle nöbetleşe uyuyacaksınız. bunlar olacak şeyler. tatile boşuna para vermeyin derim ben. mümkünse ileri bir tarihe atın.
çok teşekkürler tabiki kimseyi yanlış anlamıyorum. bilmediğim şeyleri soruyorlar ve sasırıyorum benimde aklıma gelmemiş oluyor. böyle böyle öğrenicez napalım:)

Bebisle beraber gayet de guzel tatil yapabilirsiniz. Sadece havuz deniz konusunda dikkatli olun. Zaten havuza hic girmeyin. Denizi de doktorunuz soyler zaten sakincali mi degil mi diye. Yemeginiz onunuze gelir,dinlenirsiniz.
teşekkür ederim. insallah yapabilirim. havuza normalde de girmem zaten. doğumdan sonra planımı yapacağım. insallah herşey yolunda gider

Back
X