sezaryan sonrası?

Bizim doktor bir ay evden çıkarmayın demişti bebeği

Bağışıklığı vs çok düşük diye

Kv yarım saat ötede bayramda bile gitmemiştim bebeğim küçük diye 35 günlüktü

Hatta kuzenimin düğünü vardı uzak bir şehirde ben de hamile iken giderim sanıyordum ama eşim göndermez diyordum fakat doğduktan sonra gidilemeyeceğini anladım

Bunları şimdiden düşünüp gerilmeyin sağlıkla kucağınıza alın

Bir de öbür konuda da yazdım şimdi de yazdım en rahat dönemdesiniz gidip kısa bir tatil yapın içinizde kalmasın

Zira bebeğin en kolay olduğu dönem hamilelik, sen nereye o oraya acıkmaz ağlamaz uykusu vs gelmez

Sen zaten doğumdan sonra ne tatili diyeceksin bebeğe alışma süreci de zaman alıyor. Ilk bebeğimde ben neyin içine düştüm böyle dedim 10 gün bebeğimi benimseyemedim.

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
bebek bırakmak ? şaka mı bu

hic sakınmadım ben de rahatimdir. tatilde deniz ve havuza girmeyi düşünüyorsanız lohusaligin bitmesini beklemek daha iyi olamz mi? ama sadece gezip dolaşırız derseniz bebek surekli uyuyacak emecek alti degisecek ince giyinecek sık dus alacak ki pişik ve isilik olmasın diye..

teşekkür ederim. benim cevremde cok fazla var bırakıp giden o yüzden bende bu kadar rahatlıkla bırakırım diyordum. tabiki yaşamadan bilemem. bizimle gelicek insallah ama neler yapmalıyım onu merak ediyorum
ben bu konuda soyle diyorum bebegin saglik problemi yoksa o bizim hayatimiza katıldığına gore bizimle birlikte yasayabilir aman benim bebegim var cocugum var diyip hayati ertelemek bana gore degil sadece sabir istiyor

teşekkür ederim. aslında 40 cıkmadan gitmeyi düşünmüyordum ama ekstra bişey cıktığı için öne mi alsak dedik. burdan yazılanlara göre ayarlıyacağım
ilaveten 30 ve 50. gunler arasinda bebek kakasini yapmakta zorlanir ıkınır sıkınır aglama krizleri olur gaz sancilari baslar bunlarla bas ederim diyorsanız gidin, ben gittim pisman da olmadim sadece yogun geciyor hepsi bu.

3 haftalık bebekle tatil olmaz bence..
insan evde bile baş edemiyor..
bir de otel köşelerinde, küçücük bebekle kalmak çok korkunç..
mis gibi oturun evinizde bu yaz..
seneye bebiş de büyür daha keyifli olur

Kocaman Bir ohaaaa diyorum !
Hamileyim daha şimdiden diyorum ki lohusalıkta kuaföre gidecek olsam bebeği babasına bile bırakamam ki yapsam normal biseyken sız nasıl bırakıp tatile gitmeyi düşündünüz pes ya ne rahatlık çocuk sürpriz oldu galiba .

Sezeryanda bir sıkıntı olmaz da küçücük sürekli memede olmak isteyen 2 saatte bir uyanan(o da şanslıysanız bu 20 dakika bile olabilir)bir bebeyle tatilde olmak nasıl olur bilemiyorum.Uykusuz geceler,sızlayan memeler,gaz sancıları falan zor biraz.Ben 20 günlükken yemek için dışarı çıkmıştım.Daha servis açılmadan kendimi eve zor attım.Üstesinden gelirim derseniz dikişlerde bir sorun olmaz.Bir haftada normal hayata dönmüş oluyorsunuz.Kanama olayıda herkeste 40 gün olmuyor.Ama devam ediyor olursa tampon kullanırsınız.

Bu sizinle ve bebeginiz ile alakalı bir durum sancılı bir bebek olursa zor olur ben ilk çocuğumda 14 saatlik yol gittik 40 ı yeni çıkmıştı dura dura konaklayarak gittik çünkü ailem başka bir şehirdeydi bebegimizin bacaklarını da denize soktuk:) İki sezeryan ile doğum yaptım 1 haftada toparlanırsınız inşallah :)

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.
Valla tatile gitmedim ama 20gun sonra denize girdim bi sıkıntım olmadi ki benim sezeryan sonrası yerimde durmadigim için dikişlerim açılmıştı ancak denize girdikten sonra bebeğim çok gazlandi durmadı 2gun boyunca o gaz sancısını şimdi anlamazsınız ama doğunca ne demek olduğunu anlarsınız bi daha da tövbe ettim girmedim

Galıba ılk bebegın.cocuklu hayat zor canm ve tatıl cocuguna baglı cok huzursuz gazlı bı bebek olursa bırak tatılı uykudan gozunu acamazsın.gozun bırsey gormez karnımı bı doyursamda uyusam dıye dusunursun.bebegım 9 aylık ve 1 ay sonra tatıle gıtmeyı dusunuyorz bu bıle nasıl olacak dıye tedırgınım acıkcası.bence bekle hem senın ıcın hem bebek ıcın ezıyet olur tatıl.herseyın zamanı var sabret

Daha yeni dünyaya gelmiş beginizi nasıl bırakıp tatile gitmeye düşünürsünüz ben anlmadım sizi teşke tatili düşüceniz kadar bebeğinizi düşünseniz

Sezeryan mikrop kapma açısından sıkıntılı olabilir tatilde. Ille gitmek istiyorsan vajinal doğum konusunda tekrar düşün.

Back
X