sezeryanla doğum yapanlar ne olur bir şey söyleyin!!!

nisanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2014
42
18
48
35
sezeryanla doğum yapanlar ne olur bir şey söyleyin!!!
ikinci çocuğumu doğurucam allah nasip ederse ilkini sezeryanla doğurdum ikincisi de sezeryan olur dimi?
bir de kaç haftalık iken doğuma alıyorlar?
ne olur tecrübeli anneler yardımcı olun. kafamda bir sürü soru işareti var of of

İlk doğumum sezeryan. Doktoruma ikinciyi normal doğum yapıp yapamayacağımı sordum. Sancın gelirse deneyebiliriz dedi. Yapabilecek doktor bulmak lazım. Doktorlarımız uğraşmak istemiyorlar. Planlı sezeryanlar 38. Hafta civarında yapıyorlar.
Normal doğumu beklemekte yarar var, belki olur.
Tabii ilk doğumda nasıl kesi yapıldı, kaç sene sonra gebe kalındı bunlar da önemli.

2.5 sene arayla olucak çatın dar demişti doktor

arkadaşım bugün 36. haftada doğuma alıyorlar bu doğrumu acaba?

Senin çatın dar oldug icin sezaryandan kaçışın yok,10 yılda ara versen normal doguramazsin bende gecen sene sezaryan oldum yine hamileyim 2. Sezaryan Olcay icin mecbur planlı olacak yani 37-38 haftlarda alırlar bebeği ama benim dokyorum iki sezaryan arası az oldug icin dahada erken olabilr demişti mesela 34. Haftada suyun gelebilir demişti ama senin iki sezaryan arası yakın olmadig icin böyle bı sorunun olmaz

benim ilk bebe sezeryandı ikinci de öle oldu 38 haftalıktı

Evet genel anestezi oldu.acil sezeryandı çünkü.
niye acildi nasıl durum yaşamıştın
özelde yapmıştım acaba gerçekten çatım dar mı değilmi şüpheliyim kandırdımı acaba beni:44:
benim ilk bebe sezeryandı ikinci de öle oldu 38 haftalıktı
seninde genel anestezi miydi

Anne ve bebek icin eks bir durum yoksa kacsene gecerse gecsin 38 hafta dolmadan almiyorlar cigerleri gelismiyo zaten 2 sezeryanim var ve eskdn bi foruma uyeydim 13 arkadas srzeryan olduk ordan biliyorum hepimiz 38+ larda dogum yaptik

niye acildi nasıl durum yaşamıştın

Oğlum kakasını yaptı. Açılma 4 cm doğuma çok var riske etmeyelim dedi doktorum. Zaten 10 gün küvözde kaldı. Kaka ciğerine kaçmıştı. İyiki de sezeryan yapmış daha kötü olabilirdi.

Haftaya sezeryanla doğum yapacağım Allah izin verirse. İlk doğumum ama bildiğim birkaç şeyi paylaşmak isterim. Kesinlikle ve kesinlikle 36. haftada falan sezeryan olmayın. Bu çok yanlış. Benim doktorum bebeğin anne karnında ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi olduğunu söyledi ve kızımı 39+0 da doğuracağım. Hatta ben 40 desem onu da kabul ederdi ama sancı falan yaşamak istemiyorum. Bekleyebildiğiniz kadar bekleyin derim. En iyisi 39 ve sonrası. Hem sarılık olma ihtimali en aza iniyor hem solunum yolları tamamen gelişmiş oluyor. Anne karnında 1 gün bile bebeğin gelişimi için çok önemli. Kötü düşünmek istemiyorum ama bu erkenden sezeryan yapmak isteyen doktorlar hastanelerinin kasasını düşünüyor olabilir, aklınızda olsun derim. Neticede vaktinden önce doğan bebek küvöze alınacak yenidoğan yoğun bakımda yatacak ve o yattıkça hastane para kazanacak. Allah muhafaza ama böyle düşünen vicdansız doktorlar da olabilir. Çok uyanık olmalıyız. Evlatlarımız herşeyden kıymetli. Gözümüzü dört açalım.

çok teşekkür ederim hayırlı sağlıklı olurlar inşallah

37 yada 37 dolup en geç 38 in ortasında alıyorlar bebde sezeryan oldum

İlki sezaryense ikinci de sezaryen oluyor maalesef. 38+larda alıyor genelde doktorlar. Benim oğlan erken geliştiği için sancılanma riskime karşı 38+0 da aldı doktorum.

Bende sezeryanla dogum yaptim hic istememistim aslinda normal dogumdan yanaydim fakat cati dar deil dediler ama rahimde acilma olmadi 2cm de kaldi cok sanci cektim tam 12 saat ve bir onceki gunde idrar yollarimda kum vardi onun sancisinida yasadim aciya dayanamayip artik sezeryana alin diye bagirmistim ve hatta agladim 24 saat bitmek bilmeyen sanci kabus gibiydi cok kotu gecti sonrasinda bebegimin sikintiya girdigini kakasini yedigini soylediler acilen sezeryana aldilar okadar yorgun ve bitkindimki epidural yaptiramadim direk genel anesteziyle bebebisimi kucagima aldim birdaha hamile kalirsam kesinlikle sezeryanla yaparim asla normal dogumu dusunmem insallah hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin

38.haftada planlıysa alıyorlar lakin bir sezeryanlı olarak normal doğumu öneririm serzeryanla dogum yapan arkadaşlar doğum sonrasından hiç bahsetmemişler nedense ilk gün ve gece çok sîkîntılî sonraki 15 günde oldukca rahatsîz geçiyor bebeğini rahatca enziremiyorsun ki

İmza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…