• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıcaktan ağlıyorum

Ah canm yaa kıyamam çok üzüldüm çok sıcak olur :( inan klima bizde de 1 dakika kapanmiyor bide sen hamileymissin. Vantilatör le bu şekilde idare etmeye çalış ama klima mecbur yarın bı gün bebiş olunca sıcak.havalarda bebiş de duramaz yani o klimanin her türlü takılması lazım

Bilmeden konuşanlar çok komik oluyor yalnız

Herkesde klima mi var açın pencereleri vantilatör neyinize yetmez diyenler abartma diyenler yarım saat Urfa'da kalmaya dayansinlar klimasiz ! ayaklarından opucem !

Konu sahibi gündüz annenlerde kal bence ...
valla cancağzım 52 derece sıcaklık %93 nemde tam isyan edip klimayı alacakken buzdolabının patlak vermesi üzerine emektar vanticanla devam ediyom ben ,kendine müslümanlık etsede iş görüyor ..
şimdi 80-100 liraya içine buz koyup çalıştırılabilen vanticanlar da varmış konu sahibi onu deneyebilir bence.

Alın bi vantilatör. Adam klimalı yerde çalışıyorsa suç onun mu?
Biraz abartıyorsunuz. Çok mu bunaldınız girin duşa, duşa giremiyorsanız elinizi yüzünüzü yıkayın.
50-60 TL ye bi vantilatör alın. Belki klimaya gücünüz yetmez ama vantilatöre yeter.
Bende 8 aylık hamileydim hatta sıcaklar yüzünden o sene kamu kurumları bile 2 gün tatil edilmişti. Klimasız hatta vantilatörsüz bir evim vardı. 43 numara erkek terliği giyebiliyordum ki ayak numaram 36-36,5 tur benim. Öyle bir sıcaktı yani. Ama hiçte sorun etmemiştim.
Hamilelik artık biraz abartılıyor cidden.
Zaten şu anda klima alsanız bağlanması bile uzun sürer. Ama marketlerde vantilatörler her daim satılıyor.

Screenshot_20170816-164817.webp yok 100 derece :kahve:

Bilmeden konuşanlar çok komik oluyor yalnız

Herkesde klima mi var açın pencereleri vantilatör neyinize yetmez diyenler abartma diyenler yarım saat Urfa'da kalmaya dayansinlar klimasiz ! ayaklarından opucem !

Konu sahibi gündüz annenlerde kal bence ...

Aynen ya oylelerini getirecen Adana'ya dursunlar bakım klimasiz resmen boğucu bir hava var

Alın bi vantilatör. Adam klimalı yerde çalışıyorsa suç onun mu?
Biraz abartıyorsunuz. Çok mu bunaldınız girin duşa, duşa giremiyorsanız elinizi yüzünüzü yıkayın.
50-60 TL ye bi vantilatör alın. Belki klimaya gücünüz yetmez ama vantilatöre yeter.
Bende 8 aylık hamileydim hatta sıcaklar yüzünden o sene kamu kurumları bile 2 gün tatil edilmişti. Klimasız hatta vantilatörsüz bir evim vardı. 43 numara erkek terliği giyebiliyordum ki ayak numaram 36-36,5 tur benim. Öyle bir sıcaktı yani. Ama hiçte sorun etmemiştim.
Hamilelik artık biraz abartılıyor cidden.
Zaten şu anda klima alsanız bağlanması bile uzun sürer. Ama marketlerde vantilatörler her daim satılıyor.

Sizce bebiş olsa böyle sıcakta o çocuk nasıl durur şahsen 10 aylık yeğenim var klimasiz yatmıyor çocuk

Bugün artık ağlama noktasına geldim 1 saattir nerdeyse ağlıyorum .eşim ise başladı akşama kadar klimalı yerde çalışıyor ve demiyor ki benim esim hamile sıcak ya ne yapıyor demiyor .Vicdan nasıl el veriyor ?artık dayanamıyorum.klimamiz yok diye konu açmıştım.benimle dalga geçen de oldu.ama hamileyim artık dayanacak halim kalmadı .için alev gibi .günde 5 litre su içiyorum.
Canım benim buraya yazdığın şeylerin aynısını eşine yazsaydın alırdı diye tahmin ediyorum .benim hiç durumum olmamasına rağmen oğlum sıcaktan iki gece yatmadı ağladı diye eşim gitti borç aldı takside bağladı.eşin o kadar vicdansız değildir bence.öyleyse de boşver zaten gili hafta sonra yaz bitiyor.

Sizce bebiş olsa böyle sıcakta o çocuk nasıl durur şahsen 10 aylık yeğenim var klimasiz yatmıyor çocuk
O sıcak illerde bundan 50 yıl önce yaşayan bebekler nasıl uyuyordu?
Abartmayın Allah aşkına. Tamam sıcak anlıyorum ama konu sahibi çalışıyormuş eşine sitem edip o klimalı yerde ben burda klimasız yerdeyim diye sitem edeceğine verir siparişi olur biter.

Gebelikte sıcak çok zor. Ben klima karşısında yeri geliyor terliyorum. Allah yardımcın olsun. İdarelik vantilatör alın.

Sıcak bi bölgede oturuyormussunuz, aslında haklısınız. Ama sikintinizin buyuk kismi psikolojik. Ben de hamileyim, evde klima var şükür. Ama dışarda perisan oluyorum ben de. Yine de, çocuk sahibi olamadığı için, bebegi hasta olduğu icin vs aglayanlari düşününce geçiyor. Tavsiye ederim..

Bugün artık ağlama noktasına geldim 1 saattir nerdeyse ağlıyorum .eşim ise başladı akşama kadar klimalı yerde çalışıyor ve demiyor ki benim esim hamile sıcak ya ne yapıyor demiyor .Vicdan nasıl el veriyor ?artık dayanamıyorum.klimamiz yok diye konu açmıştım.benimle dalga geçen de oldu.ama hamileyim artık dayanacak halim kalmadı .için alev gibi .günde 5 litre su içiyorum.
Evet bende gecen hafyaya kadar hamileydim gercekren hamileyken vucut isisida daha yuksek oluyor bende agladm bikac kere :) taksitli fln almayi teklif etseniz en azindan 1 odaya 12.000 btu uygun bisey.yada olmadi pervaneyle idare edin.

Birde bende antep e gidip geliyorum cidden yaşadığım yete göre çok serin.ben urfa merkezde yaşamıyorum .urfanın suriye sınırına çok yakın bir ilçesinde yaşıyorum .suriye de buraya çok erkır diyor sıcaklık acısından.yani turkiyedeki sıcaklık gibi değil çok farklı...hele bir esintisi var eşmese daha iyi diyorsun.anteo inan buraya göre cennet
Anteple Urfa arası çok farklı
Burda 45 dereceyse orda 55 derece sicaklik olur
Birkaç gündür iş dolayısıyla Urfa'ya gidip geliyoruz yolda bende ağlayacaktim az kalsın kalbi sıkışiyor insanın

Klimanın kablosu ateş gibi oluyor yangın çıkacak diye korkuyorsun orası anormal sıcak yok yani Kıbrıs Antalya falan oranın sicagiyla bile orneklendiremem

Burda Kasım'da kis başlar nisan başında biter hep yaz hep kavurucu ama Urfa başka yani

Orda yaşayanlara Allah yardım etsin

Son düzenleme:
Abartmayın Allah aşkına. Tamam sıcak anlıyorum ama konu sahibi çalışıyormuş eşine sitem edip o klimalı yerde ben burda klimasız yerdeyim diye sitem edeceğine verir siparişi olur biter.

Ama 50 sene önce de değiliz bence smdiki zamanı değerlendirmek lazım.. Ben evde oturuyor çalışmıyor diye anladım çalışıyorsa tabi ki de kendisine almalı soylenecegine

Mersin de yaşıyorum. Bilen bilir buranın nemini.. Sıcaktan daha illet bi durumdur..
Size hak veriyorum ben olsam ben de ağlayacak duruma gelirdim..

Fakat! Burada böyle bir konu açarak bi yere varamazsınız ki.. Bu maddiyatla alakalı bi durum.. Gördüğünüz gibi insanlar size sadece bi önceki konuda verebildiği tavsiyeleri veriyor.. Tekrar aynı konuyu açmak niye ?

Bundan 50 yıl önce rüzgarı kesen dipdibe bukadar bina yoktu kerpiç evler vardı yazın serin kışın sıcak tutardı

Şimdi küçük dipdibe apartmanlar.

Sıcak hamilelerin genel hali. Bende Zonguldak tayim. Burda da feci nem var ve hiç esmiyor desem yeridir. günün yarısını duşta geçiriyorum. Gece hiç uyuyamıyorum. Ama şükür etmemiz lazım. Sırf hamile kalmak için o kadar tedavi gören insanlara saygısızlık olmasın diye şükür edip, şikayet etmemek gerektiğini düşünüyorum. Klima ile ilgili tek sözüm de "Allah başka dert vermesin kardes" :nazar:

Mersin de yaşıyorum. Bilen bilir buranın nemini.. Sıcaktan daha illet bi durumdur..
Size hak veriyorum ben olsam ben de ağlayacak duruma gelirdim..

Fakat! Burada böyle bir konu açarak bi yere varamazsınız ki.. Bu maddiyatla alakalı bi durum.. Gördüğünüz gibi insanlar size sadece bi önceki konuda verebildiği tavsiyeleri veriyor.. Tekrar aynı konuyu açmak niye ?
Üç kere üst üste konu açınca eve gelip klima takıyorlarmış.
Kesin bilgi, yayalim.

Evde klima var,evimde aşırı güneş alıyor ama gündüz hic acmadım desem yalan olmaz. Sevmiyorum buz gibi yapay bir hava. Akşam eşim açar genelde.
Ben ne mi yapiyorum,açıyorum bütün camları karşılıklı ,oturuyorum. Duş alıyorum. Ütü,temizlik vb birşey yapmıyorsam öyle aman aman terlemiyorum.
Hamileykende acmadım ki eylül başı doğrum yaptım,yazın en sıcak günlerinde en ağır halimdeydim.
Siz bence hamile olduğunuz için fazlaca hassassınız.
Serinlemek için yapabileceğiniz birçok şey var,arkadaşlar anlatmış.
Zaten şurada ne kaldı yazın bitmesine.

Herkesin evi ayni derecede sicsk olmuyorki kizin abarttigini dusunenler olmus.. herkesin vucududa bir degil.. hamileligide bir degil.. yahu bi insanin hamilelikleribile bir degil..en iyi cozum klima alin gerekiyosa.. esin istemiyor mu?

Back
X