Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Kızlar füzeye gerek kalmadı bence.
Konu sahibi nakavt oldu.
BDV'nin bir iki fireyle, fikir birliği ettiği nadir konulardan biri olarak tarihe geçer bu konu.
Sadece fikir birliğiyle nadir değil herkesin kadını haksız bulup erkeğe acıdığı nadir konulardan. Benim asıl şaşırdığım kadının psikolog olduğunu söyleyenler.
Ama adama ben de üzüldüm çekindiği insanlarin evinde 2 aydır mahzur kalmış .Adam anne kızın korkusundan sesini bile yükseltemiyor.

Kocasini seven insan annemden korkuyor diye ovunur mu? Bence altta yatan baska seyler var. Tum hıncını kocasina kusuyor. Belli ki sevmiyor adami. Adamin her yaptigi batiyor. Artik bahane aramaya baslamis. Esinin tepkisine de eli kalkti demis. Kendi elinin kalkmasini gormuyor ama. Benim ki bir kez oldu, onda da cinnet gecirdim demis. Savunmaya bak. E ona kalirsa adaminda ilk, esitlendiniz diyesi geliyor insanin da yine de esitlenmemisler, bu bir de adami ittirmis, etti iki. Ben ilk defa su kadinlar kulubunde bir adama uzuldum. Yazik ya. Zulum adama resmen. Doverek, pistirarak, hakaret ederek karsidakinden sevgi ve saygi beklenilir mi? Gunduz dovdigun adsmin aksam yatagina nasil girersin? Birbirinize nasil saygi duyarsiniz artik? Nasil sevgiyle bakarsiniz? O kalp bir daha dogrulur mu?
Konu sahibininki evlilik degil yasadigi, iktidar mucadelesine tutusmus resmen. Paylasim yok bu evlilikte. Kimin borusu oter derdine dusmus. Annesinin feminist olmasini da ozellikle belirtmesine ne gerek var, neyi ispatlamaya calisiyor aklinca. Kisinin hakkini savunmasi baska, ortada suc bile yokken durup dururken dovmek baska. Niye? Adam yavas davrandi diye...
Evlilikte ciftler yan yana yurur, biri onde digeri arkada yururse o evlilik de yurumez. Burada kadinin amaci bu evliligi yurutmek de degil zaten, boru otturmek. Gecinmeye gonlu yok.

Bağıran , şiddete başvuran ( arada diye düzenleme yapmışsınız ama şiddetin arası yok işte. ) azarlayan Siz ; alttan alan taraf, Sakin , ittirmelerinize rağmen sesini çıkarmayan o ama bu soruyu soran sizsiniz.

Evet şiddet böyle başlar ancak ne ekerseniz onu bicersiniz.

Her zaman alttan alınan taraflar , Sakin eşleri delirmeye başladığında " eyvah " yapıyorlar.

Oysa kırmızı çizginin olan konuları karşı tarafa yapabiliyorsak , karşılığı da olacak unutmamaliyiz.

Agirkanli bir insan işte, Öyle sevip öyle çocuk sahibi olmuşsunuz ( ki agirkanli , Sakin insanlar zor bulunur. )

Öyleyse karşınızda köleniz varmış gibi davranamazsiniz.

Bir bez değiştirmek için ne olaylar çıkıyor yahu.

Altı üstü bez değiştirmek.

Düşündüm düşündüm ; Hiç bir bez değiştirme vakasinda sorun çıkarmadım.

Bazen beline kadar yapıyor çocuklar , değiştiren kimse değiştirsin işte .

Yani kisacasi bir iş yaparken Illa ıkı kişi olmaya gerek yok . Ha madem destek istiyorsunuz öyleyse köle gibi değil gerçekten destek isteyen biri gibi davranın.

Dolu muyum neyim bu konuda ...

Psikolog diye hatırlıyorum ben konu sahibinin mesleğini.

Zeze psikolog olman yaptıklarının yanlış olduğunu bilmen hiçbir şeyi hafifletmiyor

Eşine çok saygısız davranıyorsun ve evet daha önceki konularından biliyorum hakaret içinde söylemiyorum ama içinde çirkef bi çingene var senin. Her türlü edepsizliği yapıp karşı taraftan kendini savunma adına bi atak gördüğünde resmen zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun,sebepsiz seviyorum seni ve şu hareketlerini görünce mahcup oluyorum senin adına.

Silkelen kendine gel,yolun yol değil

GebGebe
Gene geldim gene sinirlendim
Mesleği olmayan ya da ailesi hayatta olmayan kadınlar naapsin itilip kakilsin o zaman sizin zihniyetinize göre
Bu kadar basit bir konuda bile sakin diye tanimladiginiz kocanız pardon kuklaniz böyle bir tepki veriyorsa sebebi tamamen sizsiniz
Gerçekten çok sığsiniz bazı şeyleri yorumlama ve sorgulama şeklinizden belli
Kocanizi gömerken hemcinslerinizi de küçük düşürmeye çalışmissiniz ama bakış açısı çok bariz

arkadaşlar konu sahibi psikologmuş bu arada yeni okudum.

hakaret etsen ne dicektin acaba öldurdun gulmekten gece gece. Allah iyiliğini versin

Ya ama şu kadar gerizekalı lafını ben en son ergenlikte erkek kardeşime söylüyordum ve bu kavgaların sonunda en son saç baş birbirimize dalıp bas bas bağırıyorduk,artık aşağıdan komşu içerden annem kim gelirse oramıza buramıza vurarak ayırıyordu bizi,çirkef çingene derdi hatta kardeşim Şimdi ikimizinde çocuğu var bir araya gelince hatırlarız yani bence bu en fazla kardeş kavgasında yapılır,yani bilirsin ki ceptedir kesinlikle kopmaz senden,eş hiçbir zaman kardeş gibi cepte olamaz ki,aradaki aşk sevgiyle ilgiyle öpülmezse uçar gider,tükenir. Eşle şöyle kavga edilir mi yahu bu tam çirkef stayl kendimden biliyorum

Ya bunun tam tersi olsayfı. Siz sakin , ağırkanlı biri eşiniz sürwkli azarlayan biri olsaydı? Ne kadar tanıdık değil mi ?bir derdim var da kadınların çoğunun şikayet ettiği tipsiniz. Işinizin olması, ailenizin yanınızda olmanız eşinizi azarlama hakkı vermrz. O da insan sabrı taşar. Çocuk değil karşınızdaki. Siz herkesi azarlayacaksınız karşınızdaki susacak? Şımarıklık bu kusura bakmayın. Evliya olsa dayanamaz. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Ama asıl şiddet uygulayan sizsiniz. Psikolojik şiddettir bu. Psikolojik destek alın, öfke kontrolünü öğrenin. Çok sinirlendim okurken biri bana böyle davransa dalardım bi daha da konuşmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…