Sıfır göbek olur mu?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
"Sıfır göbek olur mu?" demeyin. Yiyeceklerinizi doğru seçtiğinizde karın içinde ve bel çevresindeki yağlanmayı durdurmak hiç de imkânsız değil. Peki, doğru yiyecek kombinasoyonlarını nasıl yapacağız? Ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez, işin sırrını açıkladı...
sifir_gobek_diyeti.jpg

YAĞLARI NASIL YAKACAĞIZ?

Yediğiniz yiyecekler birbirleriyle etkileşerek sindirilirler. Sindirim sırasında meydana gelen bu etkileşim eğer doğru yiyecekleri seçerseniz yağ hücrelerinin sentezini durdurarak biriken yağ depoların da erimesini sağlar. Bu fizyolojik olayın vücutta etkin olabilmesi için doğru besin kombinasyonunun yeterli miktarda yenilmesi gerekir. Unutmayın besinler sadece yemek ve lezzetinden faydalanmak için değil vücudun sağlık performansını desteklemek için de tasarlanmıştır. Belirli yiyecek kombinasyonlarının yağları yakma konusundaki katkısı, American Journal of Clinical Nutrition dergisinin Haziran 2015 sayısında yayımladığı makalede oldukça etkileyici biçimde yer almıştı. Yemek düzeninde porsiyon kontrolü ve sağlıklı yiyecek seçiminin yanı sıra yiyecekleri hazırlarken yapılan farklı kombinasyonların vücutta hızlı zayıflama mekanizmalarını sağlığı koruyacak şekilde etkilediği artık bir gerçek. İşte araştırma sonuçlarına göre beslenmede hızlı kilo verdirip sıfır karına sahip olarak incecik kalmanızı sağlayacak sağlıklı yiyecek kombinasyonları ve nedenleri ...

Yatmadan önce elma sirkesi, ılık su ve zeytinyağı

Elma sirkesi dediğimiz şey aslında içinde vitamin ve mineral de bulunan asitli sudur. Buna biz beslenme biliminde asetik asit deriz. Sirke, şekerin kontrolüne yardımcıdır ve yatarken alınan iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabahki açlık şekerini yüzde 4-6 oranında düşürdüğü görülmüştür. Sirke çok iyi bir yağ yakıcıdır. Çünkü doygunluğu artırıp insüline ihtiyacı azaltır. Bu nedenle salata, çorba veya suyla karıştırarak günde maksimum 1 yemek kaşığı sirke tüketmek zayıflamaya yardımcı olur. Gece yatmadan önce 1 yemek kaşığı elma sirkesini ılık su ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp içerseniz karın içindeki yağları dahi eritebilirsiniz.

Kahvaltıda yulaf, yoğurt ve tarçın

Yaklaşık 2-3 yemek kaşığı yulaf, 2 gram kadar diyet lifi içermektedir. Yağsız yoğurt ya da süt ve toz tarçın ekleyerek yediğinizde, kolesterol sorununa elveda diyeceğiniz gibi bel bölgesindeki yağların erimesinde de birebir etkili bir yiyecek kombinasyonu yapmış olursunuz. Bu sağlıklı yulaflı karışımı ister kahvaltıda isterseniz herhangi bir ara öğünde yiyebilirsiniz.

Her gün taze elma ve kuru karanfil

Vücutta depolanacak yağlara savaş açmak istiyorsanız elma yemek çok etkili. Günde 1 porsiyon taze elma yaklaşık 2 küçük boy elma demektir. Kuru karanfili havanda dövün ve elma dilimlerinin üzerine serpiştirin. Elmadaki antioksidanlar sayesinde belde biriken yağların depolanmasını önleyin. Kuru karanfilin ise yediklerinizin kalori olarak hızla yakılmasında etkili olduğunu hatırlatalım.

Öğünlerden önce 1 kâse çorba ve kimyon

Kilo kontrol merkezlerinde yapılan araştırmalar çorbanın zayıflamada en etkili yere sahip olduğunu açıkça göstermektedir. 10 haftalık zayıflama programı uygulayan kilolu kişilerin haftalık tartı periyotları süresince, öğünlerden önce düzenli çorba içenlerin içmeyenlere nazaran yüzde 20 daha fazla kilo kaybettiği görülmüştür. Kimyonla lezzetlendireceğiniz çorbalar kimyondaki antioksidanlar sayesinde yağ yakımını da arttıracaktır.

Haftada 3 kere akşam yemeğinde tavuk ve küçük acı biber

Tavuk sadece yüksek proteini sayesinde doyuma destek vermez. Daha az yemenizi sağlayan bir etkisi de bulunur. Acı kırmızı biberi tavuk yemeklerinin yanında yediğinizde yağ yakımı oldukça yüksek olur. Acı biberin özellikle içindeki sarı pullarında bulunan kapsaisin adlı madde yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Günde ne kadar çok kapsaisini tavuk veya hindi gibi beyaz etlerle beraber tüketirseniz o kadar çok yağ yakarsınız. Tavukları düdüklüde derisiz bir şekilde mevsim sebzeleriyle haşlayın. Söğüş dilimler halinde doğrayın bir tabağa dizin. Ayrı bir yerde acı biber ve domatesleri ince doğrayıp sarımsak, az zeytinyağıyla sos şeklinde pişirin ve tavukların üzerine dökerek servis edin.

Günde 4 fincan şekersiz, sütsüz kahve ve tarçın

Tarçın aroması süper olan bir baharat olmasının yanında bolca antioksidan içermesi nedeniyle araştırmalarda bel bölgesindeki yağların azalmasında da etkili olduğunu göstermiştir.

Kahve ise içerdiği kafein nedeniyle iştah baskılayıcı olup tarçınla beraber tüketildiğinde zayıflamayı da hızlandırma etkisi artmaktadır. Kahvenizi bir fincana koyun ve içine 1 dal tarçın atıp aromanın kahveye geçmesini bekleyin. Acıktığınızda günde 4 fincan kadar tarçınlı kahvenizi içerek hem tok kalın hem de bel bölgesindeki yağlarınızdan hızla kurtulun.

Haftada 2 kez semizotuyla yumurta

Yüksek miktarda A vitaminine sahip olan semizotu haşlanmış yumurtayla servis edildiğinde vücudun kalori yakma kapasitesini yükseltir ve hızlı kilo kaybına neden olur. Semizotunu büyük bir kâseye alın ve üzerine bol taze nane, dereotu, domates ve az sumak ekleyerek harmanlayın. 1 adet yumurtayı haşlayıp ince dilimlere bölün ve salatanın üzerine serpiştirin. Böylece hem tok kalacak hem de bu iki sihirli yiyeceğin zayıflatma etkisiyle hızla kilo kaybederek formunuza kolayca ulaşma şansını yakalayacaksınız.

Haftada 1 kere öğlen yemeğinde taze barbunya ve dereotu

Sebzeler içinde yüksek bitkisel proteine sahip olan taze barbunyayı zamanında bolca alıp derin dondurucunuza koymanızı tavsiye ederim. Taze barbunyadaki oligosakkaritler metabolizmanın hızlanmasında çok etkili. Haşlanmış taze barbunyayı çok az zeytinyağıyla marine edin ve üzerine bolca dereotu serpiştirip yiyin. Dereotunun, içerdiği kalsiyum, B vitaminleri ve kaemferol sayesinde metabolizmayı da canlandırıcı etkisi vardır. Taze barbunyayı haşlayın bir tabağa koyun. Üzerine çok az limon sıkıp biraz zeytinyağı ekleyerek taze barbunyayı harmanlayın.

Dereotunu ince kıyıp ekleyerek servis edin. Bu leziz sağlıklı kombinasyonun bir tabağının kalorisi 120.

Haftada 2 kere öğlen yemeğinde ton balığı ve zencefil

Zencefil midede gastrik boşalmayı hızlandıran ve şişkinliği azaltan özel kök baharattır. Zayıflamadaki en önemli etkisiyse, zencefildeki bitki hücrelerinin insan vücudundaki enzim ve genleri etkileyerek inflamasyonu azaltıp hücre içinde yağ sentezini baskılayabilme özelliğinin bulunmasıdır. Ton balığı da aynen somon gibi yüksek dozda omega 3 yağ asidinin bir formu olan DHA’yı bolca içerir. DHA midede yağ bağlayıcı genlerin çalışmasını engelleyerek bel bölgesindeki yağlanmanın da azalmasını sağlar.

Dolayısıyla ton balığının yanında taze zencefil tüketmek bel bölgesindeki yağ hücrelerinin artmasını engeller.

6 gün içinde 1 tabak ıspanak ve avokado

Avokado tekli doymamış yağ asidi olan oleik asidin en iyi kaynaklarından biridir. Bu yağ asidi kanda kolesterolün düşmesinde etkilidir. Ancak avokadonun en güzel özelliği açlığın bastırılmasında sihirli etki göstermesidir. Açlığın geçiştirilmesini E ve B vitaminlerinden zengin yapısı sayesinde sağlamaktadır. Ispanak ise bol lif içermesinden dolayı midede tokluğun artmasında destekleyici etkiye sahiptir. Araştırmalar ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketenlerin yağsız doku kitlesi dediğimiz kaslarının daha fazla belirginleştiğini göstermiştir. Ispanakları temizleyin ve yapraklarını bir kaseye koyun. İçine çeri ya da kokteyl domateslerden dilimleyin ve üzerine küpler halinde avokadoyla servis edin.

Bu tabağınızın kalorisi en fazla 150 kalori olacaktır.

Akşam'dan Arzu Akyol'un haberi...
 
Selahettin Dönmezin diyetini uygulamışdım.10 kilo vermişdim.bunuda deniycem
 
Adam dogru soyluyo bence. Bendede gobek yokken normal beslenme seklim bu idi. Istem disi damak tadi yani.
 
sıfır göbek olsa çirkin olur yahu.. kadın dediğin azıcık ele gelecek kıh kıh kıh
 
X