Şımaran koca

İşe gir ve karşındakini pohpohlamaktan vazgeç.Sana eleştiri getirdiğinde tepki ver.Önce kendini mutlu et.Kendi mutlu olmayan insan,başkasını mutlu etmek için çırpındıkça yıpranır.

İşe gir ve karşındakini pohpohlamaktan vazgeç.Sana eleştiri getirdiğinde tepki ver.Önce kendini mutlu et.Kendi mutlu olmayan insan,başkasını mutlu etmek için çırpındıkça yıpranır.

söyledikleriniz zamanla olacak şeyler ama kesinlikle geçeceğim o aşamalardan. çok yıprandım haklısınız.

ne kadar kendinden emin yazıyorsunuz yazmak kadar kolay değil elbette ama denemeye çalışacağım.
Bu kadar kadın yanılıyor olamaz =)
Güzelim demin ki yorumumu diğer yorumları okumadan yazdım.Bakıyorum da şu an ki durumunun suçlusu sensin.Nedir bu bir erkeğe kendi kişiliğini kendi özgürlüğünü hiçe sayacak kadar itaat derecesinde SEVİYORUM demek.Sevgi bu değil.Biz< de evliyiz.Bizler de seviyoruz eşlerimizi.Ama yasaklamak,hayatıma müdahale etmek ne demek.

vay vay vay bulunmaz hınt kumasımı sanıyormus kendını esınız???AHAHAHAH hıc gulecegım yoktu sabah sabah benım esımde bır zamanlar ole sanıyordu kendını ne mı oldu solıyım bunları bana yasatarak kendınden buz gıbı soguta soguta sonunda vazgecırdı sımdı bosanma asamasındayız....Onla dunyaya gelmedın onsuzda yasayabılırsın ..... sevgı karın doyurmuyor tek basına kımseye haddınden daha fazla deger vermeyın yıne uzulen sız olursunuz kısılıgınızı degıstırmesıne yıne hıc musade etmeyın sızı sız olarak sahıplenmeyecek bır adam ıcın bır omur gecmez bir süre sonra kendınızı tanıyamassınız ornek benım ıste........gercek yasanmıs bır ornek
puhahahah ya bu kelımelerı acaba yazan benım esımmı dıye okudum :)))
evlı kadın olmak kolelık degıldır herseyı ondan ızın alıp yapmak evde kukumav kusu gıbı oturmak degıldır kadınlık
edebınle ahlakınlada gezebılırsın once bır kendıne guven sonrası gelır ayyy solencek cok sey varda cumleler agzıma dugumlu
sonucta esınız kırmak ıstemem ama bu manzara karsısında cok lafı hakedıyo............... unutmayın esınıze bu yuzu veren yıne sızsınız durdugunuz yerı koydugunuz cızgıye sız karar vereceksınız...yoksa emın olun sız uzulursunuz evliliğiniz yeniyken kurtarın ilerde kurtarılmaz hal alıp yıkılmasın

kesinlikle benim bunun farkındayım da ben durumu değiştirmek için neler yaparımın aklını almaya geldim sizden.

söyledikleriniz zamanla olacak şeyler ama kesinlikle geçeceğim o aşamalardan. çok yıprandım haklısınız.
Hiçte zamanla olacak şeyler değil.Baştan nasıl giderse öyle devam eder.Bunun kararını verip şak diye kendine gelmeli tavrını korumalısın.Zamana yayarak ezilmenin yarasını iyileştiremezsin.Sen bir insansın,bireysin.Okul okudun arkadaş çevresi edindin.Herifin biri gelsin bütün okul yıllarını çöpe atsın,arkadaşlık değerlerini ezsin yok etsin diye mi.Bu nasıl bir bağnazlık.Annemle konuş ablamla konuş diye bir dayatma mı olur ya.Sen böyle bir bağnazlığa sesini çıkarmayıp onun yasaklarına uyduğun için,kendin o aldığın eğitimi çöpe atmışsın.

Öyle söylemeyin bir yerlere atanmak için çabalıyorum. kendimi bildiğimden zamanla olacak diyorum. biliyorum iyiliğim için söylüyorsunuz ama bu kadar acımasız olmayın

Evlendiniz diye ona "ait" onunsun mantığını çok ama çok ters buluyorum.

Hiç kimse arkadaşını görüştürmeyi yasaklayamaz.. Evlilik cüzdanını tapu sandı herhalde. Bu bana göre kabul edilemez birşey.

o gel dediğinde gelecek git dediğinde gidecek. Bu kadar bağımlı ,muhtaç havası hoş değil.

Bak kendine özgüvenin de gitmiş. Arkadaşlarının bir yanlışını görse ya da hoş olmayan birşeyini ( o da kişiye göre görecelidir) o zaman fikrini söyler ..

Kendini geri çek o zaman. Kademe kademe.

Sen de onun arkadaşları hakkında söz al. Görüşme de bak bakalım aynı mı olacak tepkisi.

Kurslara yazıl. İş araştır.

yoksa yakında "yüz verdim deliye geldi .......halıya " olacak

Öyle söylemeyin bir yerlere atanmak için çabalıyorum. kendimi bildiğimden zamanla olacak diyorum. biliyorum iyiliğim için söylüyorsunuz ama bu kadar acımasız olmayın

Ttalım sen kendine kendin acımasız davranmışsın.Ben senin davranışlarını yazıyorum sadece.Bak okuması bile sana acımasızca geliyor.Sen baştan tavrını korumasaydın,onun yasakları sahiplenmeleri senin gözüne hoş görünüp sesini çıkarmasaydın bugün bu olmazdı.Otur bir düşün.Bir erkeği sevdin evlendin.Yuvanı kurdun.Üniversite mezunu ol veya olma.Bir insansın,kadınsın,kişiliğin kendi değerlerin var.Adamın biri sırf senin kocan olması sebebiyle,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine,ne yapıp ne yapmayacağına,nereye gidip nereye gitmeyeceğine,internette HANGİ SİTEYE GİRİP HANGİSİNE GİRMEYECEĞİNE kadar karışıyor ve sen onun bu kişiliğine saldırılarına boyun eğdiğin için GİZLİ giriyorsun siteye.Ve bahanen ne.Seviyorum onu,tavır alınca küsüyor v.s.küssün yaa.Adam olsun önce.Şimdi bir bak bakalım ben mi acımasız yazıyorum,sen mi kendine bu acımasızlığı reva görüyorsun.Boyun eğme,küsmelerine,gitmelerine,yasaklarına boyun eğme.Bu evliği daha doğrusu kişiliğini kurtarmak istiyorsan boyun eğme.Alttan aldıkça uzaklaşırsın.Ve ne pahasına olursa olsun İŞE GİR.

ezik hissetmiyorum sadece duygularıma söz geçiremiyorum çok sevdiğim için yapıyorum tüm bunları.
Sen sevmeye devam et 6 ayda böyleysen.. İlerki halini herkes görebiliyor burda sen hariç..

Evli kadın gibi davran ne demektir ya..Eşine göre biz ... gibi davranıyor oluyoruz o zaman. Sözde eğitim almışsınız ama ne kadar sindirilmişsiniz.

Evli kadının sırtından sopası,karnından sıpası eksik olmayacaktı değil mi unutmuşuz pardon. adam dışarda fink fink gezsin tozsun Sen izin almaya devam et.

İzin almak ne demektir ayrıca ya. Bu kadar sindirmeyin kendinizi.:103:

Önce bir silkinin kendinize gelin, siz önce kendi kıymetinizi bileceksiniz ki eşiniz de sizin kıymetinizi bilsin. Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile zamanınızı evde geçiriyorsunuz, sosyal bir hayatınız yok ve doğal olarak bunalmışsınız. Bu durumda sürekli eşinizi düşünmeniz, ister istemez ona ve onunla alakalı olumsuz durumlara sarmanız çok normal. Çalışmak istiyor musunuz ? Hali hazırda iktisat mezunuymuşsunuz, KPSS'ye hazırlansanıza hem hep evdesiniz bolca vaktiniz var, hem de iş güç sahibi olursunuz, kendi paranızı kazanırsınız, çevreniz oluşur. Ayrıca eşiniz sevmiyorsa yemeklerinizi, siz de ona tatlılıkla o zaman dışarıda yiyelim diye teklif götürün neyini beğenmiyormuş acaba ? İnsan sevdiğine böyle şey der mi ya zehir olsa yersin...

ezik hissetmiyorum sadece duygularıma söz geçiremiyorum çok sevdiğim içr aşkın değpin yapıyorum tüm bunları.

Peki kendini hiç mi sevmiyorsun ya da seni bu günlere getiren aileni? Onlar sen birinin tüm saçmalıklarına katlan diye mi büyüttü seni sence?

Tavsiye mi istiyorsun? Öncelikle sevdiğimden yapıyorum mazeretini aklından çıkar. Kendini kontrol ettirmeyen kadınlar da eşlerini çok seviyorlar merak etme. Sonra her aşkın depreştiğinde ve onun istediği bir şeyi yapman gerekiyormuş gibi hissettiğinde aileni düşün, onların seninle ilgili kurduğu hayelleri, sonra kendi hayallerini düşün. Okurken gelecekle ilgili hayal kurduğunda yapmak istediklerini getir aklına. Hiç biri etkili olmazsa çocuklarını getir aklına. Onların sağlam kendi ayakları üzerinde duran, babalarının her dediğini kanun kabul etmeyen bir anneye ihtiyaçlarını düşün. Şöyle diyim erkek çocuklar babalarını model seçerler. Babası sana saygı duymazsa bir yaştan sonra oğlunun saygı duymadığını görürsün işte esas acı odur. O zaman içindeki sevgiden saçma sapan isteklere boyun eğme hissi geçer zaten.

Sert yazıyor olabiliriz ama çok acil silkelenmen gerek çünkü. 6 ay yıllara dönerse zararın bir noktasından dönmek zorlaşır.

Bu kadar tavizden sonra nasıl toparlanır bu bilmiyorum.
Hiç mi bir şey konuşmadınız evlilik kararı aldığınızda?

Ben 8 yıldır tanıdığım, 5buçuk yıl sevgili olduğum yani tanıdığım ettiğim adamla konuştum ince ince her şeyi nişan kararı aldığımızda.
Şimdi bir problem çıkacak gibi olduğunda "Biz bunları evlenmeden konuştuk." diyorum, benim kafam rahat.

O kadar taviz vermişsiniz ki...
Bir yerden başlayın, onun hayatını yaşamaya gelmediniz dünyaya.
Arkadaşlarınızla daha fazla kopmadan iletişime geçin bir an önce.

Bence yapmanız gereken şuanda yapmaya başlamak eğer zamana yayarsanız aynı şekilde devam eder olmaz olamaz çünkü tavırlarınız bunu gösteriyor üzgünüm ama sevginizden dolayı göremiyorsunuz sindirildiğinizi farketmiyorsunuz canınızı sıkmış ama adım atmaktan çekiniyorsunuz Tamam işe girmek bir adım ama bu sizin özgüveninizi yerine getirmez ki bir yerde işe yarar onu beklemeye gerek yok ki herşeyin başında siz bir bireysiniz ve sizinde istekleriniz olmak zorunda izin almak,arkadaşlarla görüşmek yasak,sizi eleştiriyor beğenmiyor bazı şeyleri bence konuşmakla olmaz artık siz tavırlarınızı değiştireceksiniz soğuk durmaksa soğuk laf söylemekse laf söylemek dişinizi göstermeniz gerekBurada herkes yardımcı olmaya çalışıyor amaç bir yuvayı huzursuz etmek değil amaç kişilere yardımcı olmak işe yaramayacak olsa sizi kötü duruma soksa neden söylensin değil mi ne derdimiz var evliliğinizle uğraşalım burada zaman ayırıp yazalım :112:

eşinin bu sözünden sonra diyecek hiçbir şey yok aslında var da yok

çocuk olunca sıkıntıdan patlamazsın. evde oyalanır gidersin.. 3 yaşındaki birinin eline oyuncak verip avutmak gibi..

Bence kendinize yeni arkadaşlar edinin.Çalışın,ya da çeşitli kurslara katılın (resim,ahşap boyama,fotoğrafçılık v.s) bunlar eminim size iyi gelecektir.Siz boşluktan eşinizi takıntı haline getirmişsiniz.Çok üstüne düşmeyin,kendinize oyalanacak birşeyler yaratın.Sonuçta büyükşehirde yaşıyosunuz,imkan çok fazla.

13 senelik evliyim ama halaaa eşime çok sirnasmazsam üstüme fazlaca düşüyor cok denedim ne zaman yüz versem havalaniyor:-( en iyisi kaçan kovalanir

Böyle devam ederseniz daha çok kıymet ve pof poflanmayı beklersiniz... Bu kadar hazır olmayın zorluk çektirmeden kıymet bilinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…