şimdi ben bu eltiyi ne yapayım ??

madem kv ye açıkca gitmem onun evine demiş, hala çağırmayı nasıl düşünebiliyorsun,
şu zihniyette olanlarada anlama veremedim, SEN ÇAĞIR GELMEZSE ONUN AYIBI...
konuşmuyorum,
sevmiyorum,
hoşlanmıyorum ama çağırayım laf olsun diye,bence çok saçma,

evin hayırlı olsun, güle güle otur, eltini de yaklaştırma, madem senin evine gelmezmiş, uzaktan çatlasın...

bende aynısını düşünüyorum aslında ,içi içini yesin herkes gitti gördü ben göremedim diye ,

biraz ayrıntı vereyimde ne kadar kıskanç olduğunu biraz anlayın ,

ben istanbulda doğdum büyüdüm ,üniversite okudum gıda mühendisiyim ,

o ise istanbula çok yakın olan ama ücra bir kasabada doğmuş büyümüş ,

ortaokulu bitirmiş ,evde durmuş hep ,hiç iş hayatı olmamış,

sonrada evlenmiş zaten ,asla küçümsemedim asla,

hatta dedim ya arkadaş olmaya çabaladım hep ,ama şartalar gereği ,

yaşanmamışlıklarla dolu hayatı ,hep bir heves içinde olan halleri ,

bir grupta mesela gündem mi konuşuluyor ,onun gündemi magazin ,evlenme programı ,dizilerden ibaret ,başka konu açıldımı o konuya giremez ,bunun hırsı ,

onu bu kıskançlığa itmiş ,ben bunun farkında olduğumdan onunla konuştuğum dönemlerde (4 yıl flört-1 yıl nişanlılık ve evliliğimin ilk 2 yılı ) hep onun dilindne konuştum

,mahçup olmasın ,gereksiz hırslara kapılmasın istedim

,bilmediğim halde oturdum onunla örgü örmeye çalıştım ,

kek börek yaptım çağırdım kadın programları izledim ,onun bulunduğu ortamda onun kalıbına girmeye çalıştım hep ,

ama o ne yaptı her geldiğinde gördüğü şeyi kendi evine aldı ,

ne yapsam kendi evine yapmaya çalıştı ,böyle böyle kendi hırsına yenik düştü ve sonunda bu bahaneyi uydurarak benden kurtuldu ,

halbuki benim ona yardımım olurdu zarardan çok ,ama anlamak istemedi..

bende aynısını düşünüyorum aslında ,içi içini yesin herkes gitti gördü ben göremedim diye ,

biraz ayrıntı vereyimde ne kadar kıskanç olduğunu biraz anlayın ,

ben istanbulda doğdum büyüdüm ,üniversite okudum gıda mühendisiyim ,

o ise istanbula çok yakın olan ama ücra bir kasabada doğmuş büyümüş ,

ortaokulu bitirmiş ,evde durmuş hep ,hiç iş hayatı olmamış,

sonrada evlenmiş zaten ,asla küçümsemedim asla,

hatta dedim ya arkadaş olmaya çabaladım hep ,ama şartalar gereği ,

yaşanmamışlıklarla dolu hayatı ,hep bir heves içinde olan halleri ,

bir grupta mesela gündem mi konuşuluyor ,onun gündemi magazin ,evlenme programı ,dizilerden ibaret ,başka konu açıldımı o konuya giremez ,bunun hırsı ,

onu bu kıskançlığa itmiş ,ben bunun farkında olduğumdan onunla konuştuğum dönemlerde (4 yıl flört-1 yıl nişanlılık ve evliliğimin ilk 2 yılı ) hep onun dilindne konuştum

,mahçup olmasın ,gereksiz hırslara kapılmasın istedim

,bilmediğim halde oturdum onunla örgü örmeye çalıştım ,

kek börek yaptım çağırdım kadın programları izledim ,onun bulunduğu ortamda onun kalıbına girmeye çalıştım hep ,

ama o ne yaptı her geldiğinde gördüğü şeyi kendi evine aldı ,

ne yapsam kendi evine yapmaya çalıştı ,böyle böyle kendi hırsına yenik düştü ve sonunda bu bahaneyi uydurarak benden kurtuldu ,

halbuki benim ona yardımım olurdu zarardan çok ,ama anlamak istemedi..

neyseki haketmediğini anlayıp geri çekilmişsin,
umarım oda kendine gelir,
okumak bazen evet herşeydir....

5 yıldır küssünüz merak ettim eşleriniz bu duruma ne diyor yani insanın kardeşinin evine gidememesi çok kötü bir durum bence:26:
davet etme konusunu da yerinde olsam eşime sorardım kocan ne diyorsa onu yap sonra sana niye şöyle yaptın yada yapmadın diyemesin
erkek milletinin sağı solu belli olmaz:31:

eşim abisinin evine gidiyor ,kadının eşimle bir sorunu yok ,yemek hazırlar ona sohbet eder,eşim 18 yaşlarındayken gelin gelmiş bu hatun e haliyle eşimi filan kardeşi gibi görüyor.
eşimin abisi ile bende görüşüyorum ,arar sorarım ,selam sabahımız vardır ,sadece ailece görüşmemiz yok ,hani abinler gelsin bu akşam bize oturalım yemek -çay olayımız yok sadece ,çünkü kadının derdi benimle ..
eşime sormadım bile çağırayımmı diye ,bilir zaten çağırmayacağımı ,istemediğimi ,abi -kardeş arası kadınlardan dolayı açılmaz onlar ayrı bir dünyada yaşıyor.bizim görüşüp görüşmememiz çok bağlamıyor eşlerimizi yani ..
benim eşim, keyfin bilir ,bunca yıl sen elinden geleni yaptın diyor o da gördü çabamı çünkü zamanında ..

yasadiklarinin AYNISINI yasadim canim... aynisini aynisini aynisini...

ustelik ben sadece eltime degil yasitim olan ama okumamis komsularima da aynisini yaptim... onlarla cok paylasimda bulunmaya dertlerine ortak olup gulduklerine gulmeye calistim ama ne oldu biliyor musun?

eltimle o cahil komsularim bir olmus beni cekistiriyorlar.,,,

ilginc olan birbirlerini de cok cekistiriyorlar ama babannemin bir lafi vardir IT ITIN KURUGUNDAN AYRILMAZ derdi hep... o kadar yuzsuzlerki yine gorusuyorlar....

esimle paylastim ve bana tek tavsiyesi su oldu

Zalimlerin eline dusen Alimin haline acimak lazim...dedi...

ben okumus okumams ayrimi yapmam.. insan olduktan sonra okumayip da sozde okuyanlara tas cikaracak kalitede ne kadinlar var... boyle iyi niyetli davrandim sonucu su an gorusmuyoruz... o da kiskancliklarini disari vurdu ve beni gormezden geliyor..... ustelik kabak yine benim basima patladi canim... bunu boyle bil...

Herkes kendi liginde oynamali... baktiniz degmeyecek bir insan.... Agirliginizi hissettirin yuz goz olmayin.... yoksa boyle oluyor doganin kanunu gibi bir sey...

ayyy ne çağırıcan boşver,sen çağırcan o gelmicek artislik yapcak bide
ben yerinde olsam çağırmam bacım :) eltilerin hepsimi aynı olur yaa kıskanççç fesat bencede nazarı falan değer boşverrr hıhhh...

sonuç ; mevlidimi yaptım allah kabul ederse inşallah ,ve çağırmadım eltiyi ,lafı bile geçmedi ,kayınvalidem görümcem ve bir çok akraba geldi,hepsi eşimin tarafı ,benim akrabam yok istanbulda zaten ,hepsini çok iyi ağırladık ,çok çok memnun kaldılar ,
soran bile olmadı nerde diye ,bende hiç birşey sormadım kayınvalideme,böylece geçti gitti ,
fikir veren ,yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ederim ,ama gerçekten çağırmadığıma memnun oldum ,sevdiklerim vardı yanımda ,o da bana yetti zaten ..

sonuç ; mevlidimi yaptım allah kabul ederse inşallah ,ve çağırmadım eltiyi ,lafı bile geçmedi ,kayınvalidem görümcem ve bir çok akraba geldi,hepsi eşimin tarafı ,benim akrabam yok istanbulda zaten ,hepsini çok iyi ağırladık ,çok çok memnun kaldılar ,
soran bile olmadı nerde diye ,bende hiç birşey sormadım kayınvalideme,böylece geçti gitti ,
fikir veren ,yorum yapan herkese çok ama çok teşekkür ederim ,ama gerçekten çağırmadığıma memnun oldum ,sevdiklerim vardı yanımda ,o da bana yetti zaten ..

işte budurrrrrrrrrr :)))

ohhhhhhhhhhhh:))

Back
X