Şimdiden sıkıntı bastı..okulun açılmasına,uyum haftasına az kaldı.

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Kızlar okulöncesi öğretmeniyim uyum haftası yaklaşıyor diye sıkıntı basıyor beni.ağlayan öğrencilerim, orayı burayi karıştıran küçük kardeşleri, çocuklarının stresini arttıran, sınıftan çıkmak istemeyen anneler, onlarla ilgilenirken koca yaz beklemiş gelip biz çocuğumuzu kaydettiricez diyen veliler.... of oof işimin en zor tarafı ilk haftaları.

Kayıt işleri ile de mi siz ilgileniyorsunuz?

amanın! acaba benim bu yıl okula başlayacak olan küçük oğlumun öğretmeni de böyle mi düşünüyordur

Evet benide sıkıntı bastı ,yeni doğan bir bebeğim var ve bu yıl 1. Sınıfa başlayacak bir kızım,onun okula uyum süreci benide geriyor,umarım onun öğretmeni de böyle düşünmüyordur.

öff sorma lisede bile velileri bahçede bekleyenler oluyor ilk hafta düşündükçe içim sıkılıyor.

kitaplar geldi mi hocam, kaç sayfalık defter hocam, ben hepsini tek defter aldım olur mu hocam, kareli mi çizgili mi hocam, tabletler ne zaman dağıtılır hocam... milyonlarca soru

aslında sevimliler düşününce de yüz kişi aynı şeyi sorunca bende devreler yanıyor, oysa her sınıfa ilk girdiğimde istisnasız bütün sorunların cevabını onlar sormadan veriyorum. yine de soruyorlar yine de soruyorlar

kızım ilkokul 1 , oglum 1.5 yasında ...kaygılıyız nasıl ögretmen gelicek cunku bu butun hayatını etkilicek.. cünkü biz anneler kaygılıyız evladımıza iyi bi gelecek hazılamak için...cocuklarımıza uykusuz gecelerle emek verdik .. onların bi gülücüğü için dunyaları bagışlarız...eger sizin böyle düşünceniz gibi ögretmenimizde düşünüyosa vayyy halimize vayyy bizim emeklerimize vayyy bizim evladlarımıza......

Canim ben de sınıf ogretmeniyim. Benzer kaygıları 1. Sınıf alacağından yasiyorum ben de. Kolaylıklar diliyorum. Bu arada sizin uyum haftanizdan dolayı ben de gerginim. Çünkü 40 aylık oğlum anaokuluna başlıyor. Alisabiliyorlar mi, ya da ne kadar sürede alisabiliyorlar.? Bir de çocuğu ağlıyorsa bile annenin sınıfı terketmesi sizin işinizi kolaylaştırıyor mu ? Cevaplarsan cok sevinirim. Başarılar.

alışma süreci her çocuk için farklı malum.evde okula gelmeden önce sürekli okulla ilgili konuşulmamalı çocukları daha tedirgin yapıyor.ilk gün rahat olmanız alışmasına yardımcı olacaktır öğretmeni yönlendirir zaten.insaallah çabuk alışır. :)

neden çok bagimlı yetiştiriyorsunuz ?

Anneler de çok zora sokuyorlar işi,geçen sene yeğenim başladı okula,yanında oturan çocuk gayet mutluydu sonra kadın ay o bensiz duramaz dedi,gözleri doldu çocuk başladı anneeğğ diye ağlamaya..

Anneler de çok zora sokuyorlar işi,geçen sene yeğenim başladı okula,yanında oturan çocuk gayet mutluydu sonra kadın ay o bensiz duramaz dedi,gözleri doldu çocuk başladı anneeğğ diye ağlamaya..
bunu çok yaşıyorum anneler yüzünden zaten uyum uzuyor.

neden çok bagimlı yetiştiriyorsunuz ?

yok hiç alakası yok bağımlılıkla aslında, tam aksine çok sosyal, dışa dönük bir çocuk ama abimizden dolayı zaman zaman paylaşma sorunu oluyor :) kardeş çekişmesi diyelim..

vayyy çocuğunuzun öğretmeni yandı!! :)

Doğru aslinda. Biz de i düşünceye çalışsın diye arada bir bahsediyoruz ama bu sefer " gitmeyeceğim " diyor. Aslında kaç senedir bakıciyla büyüdü benden ayrılmaya alışık ama endişeleniyorum yine de. Çok teşekkürler ilginiz icin umarım dediğiniz gibi çabuk alışır.

Keşke puana göre değilde, yatkınlıklara göre meslekler seçilebilse.. sanırım sınıf öncesi öğretmenliğe yetti sadece puanınız.. sizin durumunuz mecbur kalınarak sahip olunan bir mesleğin sonucu diyelim..

ben çocuğumun gideceği okuldaki öğretmeninin bu şekilde düşünmesini asla istemezdim...

her mesleğin zorlukları var, ama mesleğini seversen zorlukları canını sıkmaz.. hele ki daha okullar açılmadan haftalar önce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…