Şimdiden sıkıntı bastı..okulun açılmasına,uyum haftasına az kaldı.

sen demediysen bile biri dedi şurada kesin ama bakarım kim demiş.

tabiki bütün öğretmenler muhteşem değil. hepimiz işimizi nasıl daha iyi yaparız diye fikir alır danışır dert yanarız. belkide bu haftayı nasıl atlatırım sorunsuz diye akıl istedi bizden. bizde keşke veliler olarak neden endişe ettiğini öğrenseydik tartışmadan belki bilmeden hata yapıyor yada bizler hata yapıyoruz .. karşılıklı empati lütfen.. onun gözünden bi baksak bizde belki kendi hatalarımızı görürüz . bizde kusursuz veliler değiliz nihayetinde değil mi..

sen demediysen bile biri dedi şurada kesin ama bakarım kim demiş.
demedim canım çünkü bende cok karşıyım ağlayan çocuğun dikkati başka yöne verilmeli kandırılmaya çalışmalı yani ortamdan olaydan uzaklaştırılmalı gerek fiziksel gerek düşünsel.. öyle ağlıyo diye tek başına bırakmak tabi olmaz..

Arkadaş neden endişe ettiğini yazmış, birdaha okuyun isterseniz...

ee madem öyle sen ne diyorsun ben anlamadım şimdi.

ee madem öyle sen ne diyorsun ben anlamadım şimdi.

çocuklar ağlıyor diye her istediği yapılmamalı.. bu esnada çocuğun dikkati başka yöne kaydırılmalı eğer hala ağlıyorsa tepkisiz kalıp beklemeli..kendisine ve çevresine zarar vermesin diye göz açısından ayrılmamalı.. ağlıyor diye her istediği yapılan çocuklar daha sonra toplum içinde çok sıkıntı yaşıyorlar.. demek istediğim bu..

çocuk ağladığı zaman her istediği yapılmalı diyen üye kimdi? yoksa sadece toplumsal mesaj mı vermek istediniz?

neden bu kk en ufak bı oflamada stemde boyle ınsanların uzerıne gelıyor anlamıyorumm ya kadın halıyle ufacık cocukları egıtecek ve zorlukları strese sokmus bızımde cocugumuz var bazen yerı gelıyo bızde of puf dıyozz kızıyoruz bu kadın ne yapsın yanı buraya yazanlarr sankı cocuklarını pamuk ıplıgıne sarıpmı buyutuyonuz bence bıraz makul ve adaletlı davranınn

okul öncesi öğretmeni çocukların yaşının getirdiği aktivitelere karşı duygu durum bozukluğu yaşıyorsa okul öncesi öğretmeni olmamalı..kpss ye çalışıp yetişkinlerin çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından birine girmeli..ya da özel sektörde gürültünün arz etmediği bir birimde çalışmalı.İşini sevmeyen bir öğretmene evladımı emanet etmem ben.

Ya arkadaslar anne olarak tepkileriniz normal belki tamam da sifir empati yapiyosunuz. Burasi dertlerimizi yazdigimiz bi'yer sirf uyum suresinde velilerden bikiyo diye niye meslegini sevmiyosan yapma moduna giriyosunuz ki? Hani dese ki nefret ediyorum suratim asiliyo ozaman haklisiniz ben de derim git baska is yap. Ama uyum evresi cidden rezalet bi'donem ogretmen mantik veli de tam tersi duygusal davraninca cocuk ne yapacagini sasiriyo.
Madem yeni mezun ogretmenler ne biliyo ki diyebiliyosunuz baska ogretmene verin ya da siz buyutun ama haklarini da yemeyin.

Hanımlar,
konu bildirim almış, anneler ve öğretmenler biraz strese girmiş ve ister istemez karşılıklı ufak çaplı tatsızlıklar olmuş sanırım.
Her iki tarafa da empati yapabilecek konumdayım, hem anneyim yani veliydim hemde okul öncesi öğretmenleri anlayabilirim zira kızımda okul öncesi öğretmeni olmak için eğitim aldı, üniversite için uğraşıyor.

Anneler için yavruları kıymetlidir, bu sebeple çocuklarını hem iyi yetiştirmeye çalışırlar hemde kıyamadıklarından istemeden de olsa kendilerine bağımlı yetiştirirler, bu öğretmenler için zorlayıcı bir durum ama üstesinden gelinmeyecek kadarda zor değil, yeter ki anneyle öğretmen karşılıklı anlayış ve işbirliği içinde olsun.
Sevgili öğretmenlerimiz annelerin kaygılarını anlayışla karşılayın, sizlerde anne adaylarısınız, sizde çocuklarınızı okula gönderirken aynı endişeleri duyacaksınız, sınıfınızdaki 20-30 çocuğu rahatça kontrol ederken evdeki tek yavrunuza sözünüzün geçmediği zamanlar olacak.

Okul öncesi öğretmenleri ya da tüm öğretmenlerin işi kolay değil, mesleklerini küçümseyip yabana atmak olmaz zira okul öncesi öğretmeni olabilmek için 4 yıllık üniversiteye giriş puanı 450'lerde geziyor, hadi puanı almak kolay diyelim ama öğretmenlik misyonunu üstlenmek kolay değil, sabır, sevgi işidir öğretmenlik, emeklerini sabırlarını küçümsemeyelim lütfen.

Sevmeseler zaten yapmazlar emin olun, onların endişelerini de anlamak lazım, sizler anlayışlı olabilirsiniz ama her veli aynı anlayışı göstermeyebiliyor, bunları zaman içinde sizlerde gözlemleyeceksiniz, karşılıklı hoşgörüyle diyalogla herşeyin üstesinden gelirsiniz.

Yeni bir eğitim yılı başlıyor, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve çocukları için maddi manevi herşeyi yapmaya hazır fedakar velilerimize iyi bir eğitim yılı diliyorum.

Son düzenleme:
ben bu sene üniversite sınavına girip okul öncesi öğretmenliğini kazandım ama malesef okuyamıycam
mesleğinizin kıymetini bilin

Konuyu baştan sona okudum ilk defa arada kaldım.. Normalde her konuda haklıyı haksızı hemen ayırırdım fakat bu konuda yapamadım.. Bir yorumu okuyorum evet haklılar diyorum sonra ona karşılık başka yorumu okuyorum ona da hak veriyorum.. Ben iki tarafta da haklı yanlar buldum..Öğrencilik yıllarımda öğretmenlerin neler yaşadığına şahidim o zamanlardan da derdim asla öğretmen olmam diye.. O kadar çocukla uğraşmak zor olmalı gerçekten.. Öte yandan anneler de kaygılarında haklı çünkü herkes mesleğine bağlı değil çok iyi öğretmenler kadar ne çocuğun ne velinin ne hissettiğini önemsemeyen öğretmenlerde gördüm.. O yüzden hem öğretmenlerin hem ailelerin Allah yardımcısı olsun =)

Cok ayip!! Madem cocugunu okula gonderme kendin egit!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…