sen demediysen bile biri dedi şurada kesin ama bakarım kim demiş.yok arkadaşın hiç öyle bir cümle kurmadım hatta kandırın kandıramıyosanız bırakın ağlasın dedim.. öğretmen değilim oğlum çok hareketli çok pedagog gezdik malesef.. biz eşimle çok uyumluyuz eğitim konusunda.. bizde sıkıntı babanne dede annanne..her istediğine evet diyolar malesf..
tabiki bütün öğretmenler muhteşem değil. hepimiz işimizi nasıl daha iyi yaparız diye fikir alır danışır dert yanarız. belkide bu haftayı nasıl atlatırım sorunsuz diye akıl istedi bizden. bizde keşke veliler olarak neden endişe ettiğini öğrenseydik tartışmadan belki bilmeden hata yapıyor yada bizler hata yapıyoruz .. karşılıklı empati lütfen.. onun gözünden bi baksak bizde belki kendi hatalarımızı görürüz . bizde kusursuz veliler değiliz nihayetinde değil mi..ben konu sahibinin hangi amaçla bu konuyu açtığını anlayabiliyorum arkadaşım, ayrıca açıklamaya gerek yok teşekkürler :)
ben sizin dünyaya baktığınız bulutun üstünde değilim... tüm öğretmenler muhteşem değil... tüm ağlayan çocuklarda özgüven eksikliğinden ağlamıyor... sizinle aynı düşünmek zorunda da değilim..
zaten zor olan ilk haftadır ama en çok çocuk için, zaten süre geçince öğrenci öğretmenine alışır.. ama bir öğretmen o ilk hafta için sıkıntı duyuyorsa burada bir yanlışlık yok mu sizce?
demedim canım çünkü bende cok karşıyım ağlayan çocuğun dikkati başka yöne verilmeli kandırılmaya çalışmalı yani ortamdan olaydan uzaklaştırılmalı gerek fiziksel gerek düşünsel.. öyle ağlıyo diye tek başına bırakmak tabi olmaz..sen demediysen bile biri dedi şurada kesin ama bakarım kim demiş.
tabiki bütün öğretmenler muhteşem değil. hepimiz işimizi nasıl daha iyi yaparız diye fikir alır danışır dert yanarız. belkide bu haftayı nasıl atlatırım sorunsuz diye akıl istedi bizden. bizde keşke veliler olarak neden endişe ettiğini öğrenseydik tartışmadan belki bilmeden hata yapıyor yada bizler hata yapıyoruz .. karşılıklı empati lütfen.. onun gözünden bi baksak bizde belki kendi hatalarımızı görürüz . bizde kusursuz veliler değiliz nihayetinde değil mi..
ee madem öyle sen ne diyorsun ben anlamadım şimdi.demedim canım çünkü bende cok karşıyım ağlayan çocuğun dikkati başka yöne verilmeli kandırılmaya çalışmalı yani ortamdan olaydan uzaklaştırılmalı gerek fiziksel gerek düşünsel.. öyle ağlıyo diye tek başına bırakmak tabi olmaz..
ee madem öyle sen ne diyorsun ben anlamadım şimdi.
çocuklar ağlıyor diye her istediği yapılmamalı.. bu esnada çocuğun dikkati başka yöne kaydırılmalı eğer hala ağlıyorsa tepkisiz kalıp beklemeli..kendisine ve çevresine zarar vermesin diye göz açısından ayrılmamalı.. ağlıyor diye her istediği yapılan çocuklar daha sonra toplum içinde çok sıkıntı yaşıyorlar.. demek istediğim bu..
arkadaşım ben öyle bişey demedim .. hatta böyle yapanlara çok karşıyım..çocuk ağladığı zaman her istediği yapılmalı diyen üye kimdi? yoksa sadece toplumsal mesaj mı vermek istediniz?
arkadaşım ben öyle bişey demedim .. hatta böyle yapanlara çok karşıyım..
hmm pardon genel yazdım birine cevap değil..Siz dediniz demedim, hangi üyeye cevaben yazdınız dedim..
Keşke puana göre değilde, yatkınlıklara göre meslekler seçilebilse.. sanırım sınıf öncesi öğretmenliğe yetti sadece puanınız.. sizin durumunuz mecbur kalınarak sahip olunan bir mesleğin sonucu diyelim..
ben çocuğumun gideceği okuldaki öğretmeninin bu şekilde düşünmesini asla istemezdim...
her mesleğin zorlukları var, ama mesleğini seversen zorlukları canını sıkmaz.. hele ki daha okullar açılmadan haftalar önce..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?