Şimdiden sıkıntı bastı..okulun açılmasına,uyum haftasına az kaldı.

Ya goren de konu sahibi 'ay bu cocuklardan nefret ed
Ay goren de kiz bisey dedi sanacak ya. Vay cocuklarin halineymis :) Ogretmenler de birer insandir efenim ve sizin o evde yaramazliklarina dayanamadiginiz miniklerden onlarcasi ayni sinif icinde olunca bir saat durabilir miydinizz acaba? Kaldi ki ben arkadasi gayet iyi anliyorum. Isini iyi yapmaya calisan bi insanin telasi bence bunlar. Hic umursamayadabilirdi. Iyi yapmaya calisiyo ki stres olmus. Ne kadar yanlis bi yerden bakiyosunuz ya. Bi kiymetli cocuk sizinki sanki :)

beni anladığın için teşekkür ederim :) :)

Ben de o.öncesi ogretmeniyim . İkinci dönem baslamistim okula. Çocuklar beni alistirmisti diyebilirim çünkü aliskinlardi okula. Bu dönem ne yapacagim bilmiyorum umarım zorluk cekmem. Bana biraz tavsiyede bulunabilir misiniz konu sahibi hocam?

İki ay tatili boşuna vermiyorlar öğretmenlere, zor , stresli, yükü ağır, sorumluluğu fazla bir iş çünkü... Zamane çocuklarını da düşünürsek, eee yaniii

Kusura bakmayın da biz sizler gibi evde 2-3 çocuğu değil onlarca çocuğu bir sınıf içerisinde zapdetmeye çalışıyoruz. Vay vuy yapmayın hiç.. Asıl sizin çocuğunuzun öğretmenine vay yazık.. Bir çocuğun annesi gelip sınıfta onunla durmak istese bu sefer diğer çocuklar da annelerini yanlarına istiyorlar. Çocuğunuzu kendinize yapışık yetiştirmeden önce düşünecektiniz bunları.. Ağzı olan eğitimi diline sakız yapmış sanki çok biliyormuş gibi konuşmuyor mu tepem atıyor resmen.. Çok biliyorsanız alın çocuğunuzu evde yetiştirin hanımefendiler..

Bu her yas grubu ogretmeninin sorunu bence.

Herkes cocugunu ozel ve ustun zeka sanir, cok azi uyumsuz, vasat vs oldugunu kabul eder.

Neredeyse hepsi de ogretmenlerin okullar acilip onlarin harika cocuklarina kavusmak icin yanip tutusmalarini isterler.

Ogretmenin penceresinden bakmak, kendini ogretmenden cok sey biliyor sanan bir veli icin cok zor.

Sizin maddi manevi zorluklar icindeyken en rahat meslegi icra ettiginizi sanirlar ve endiselerinizden rahatsiz olurlar, siz daima enerjik, pozitif bir sevgi kelebegi olmalisiniz onlara gore.

Strese girmekte haklisiniz bu sebeplerden.

Allah yardimciniz olsun.

bende okulõncesi öğretmeniyim.arkadaşın saydığı stresi çoğu meslektaşım gibi bende yaşıyorum. Tabi ki bu stresi veliye ve öğrenciye yansitmiyoruz. uumursamaz ve vurdum duymaz işini sallayan bi öğretmen yeni eğitim öğretim yılı icin bu kaygıları yaşamaz zaten. İşimizi Onemsedigimiz icin stresliyiz

Okul oncesinin puani öyle sandiginiz gibi düşük değildi hanımefendi. Puaniniz oraya yetti diye kucumsuyor musunuz?

Allah aşkına sizin mesleginiz ne? İşe giderken hiç caninizin istemediği olmuyor mu ya da işte gecirdiginiz zor donemleriniz? Hep koşa koşa gidiyorsunuzdur kesin (!)

Böyle cahil anlayissiz insanlar oldukça ogretmenlerin işi çoook zor

bu ülkede herkes doktor herkes psikolog herkes eğitimci.. ben bankacının muhasebecinin işine karışmayıp yorum yapmıyorum saygı duyuyorum ama maşallah herkes benden iyi çocuk psikolojisinden çocuk eğitimden anlıyor.

biz pedagoji nedir bilmiyor, velilerin halinden anlamıyoruz evet. şikayetçi olduğumuz durumları dile getirince puanı öğretmenliğe yetmiş diye komik ve sefilce aşağılamaları da hakediyoruz dolayısı ile...

herkes kendine çeki düzen verirse strese girecek bir şey kalmaz. bir sizin prensesiniz/prensiniz başlamayacak okula sardığınız pamuklardan çıkıp.

siz de bir düşünün bakalım liseye giden çocuğun velisinin tüm gün okuldaki çardakta beklediğini? o çocuğun düştüğü durumu düşünün, bu şekilde bekleyen anneler ilkokulda anasınıfında onları yüzleri buluyor, çocuklar iyice strese giriyor ağlamaya başlıyorlar..

merak edenlere söyleyeyim öss sayısalda ilk 5 bindeydim ve ben öğretmenliği seçtim. yüksek lisansım da var onu da cv'me eklesin liste tutanlar. tabi yine de siz bankacı, mühendis, avukat ya da ev hanımı veliler kadar konuya hakim olamam o ayrı konu...

alay etmeye çalışırken komik duruma düşmeyin lütfen ayrıca üniversitelerin okul öncesi ve sınıf öğretmenliği puanlarına bir bakın bakalım kaçla giriliyor...

ikinci dönemdeki olgunluk olmayacak çocuklarda, okula alıştırmak, kuralları ogretmek başta seni çok zorlayacak bu nedenle ilk haftalarda disiplini sağlamalısın yoksa sonradan olmaz. ilk günlerde küçük hediyeler alabilirsin, çocuk ilk geldiğinde annenin kucağında oturmasına izin verme annenin yanına sandalye koy ona otursun yoksa herşeyde kucağa kosuyor.ben anne sınıftayken yönünü değiştirmesini istiyorum göz kontağı kurmaması için yoksa annenin tedirginligi yansiyor, tabi bunu çoğu anne yapmıyor, arkamı dönünce hemen dönüyorlar :) :) ayrıca anneler tedirgin oldukları için çok soru soruyorlar pek muhatap olma derim sonu gelmiyor çocuklarla ilgilenemiyorsun.

Yeri geldiğinde kendi öz çocuğuna oflayan puflayan hatta bağıran ve vuran anneler gelmiş burda sabır taşı öğretmenlere bilgiçlik taslıyorlar işte arkadaşım.. Ben mesleğimi seviyorum ama sırf seviyor olmam bende de peygamber sabrı olduğunu göstermez.

konu sahibi maalesef cozum onerisi sunamayacagim,
ancak her yil boyle dusunerek omur gecmez sonucta,

bazen tedirgin de olsak denize girer gibi suyun sicakligna bakmadan bodoslama dalmak gerekiyor,
sonrasinda "isinmaya" basliyorsun zaten ; )

öğretmeni eleştirme hastalığı toplumumuzda salgın gibi ilerliyor maşallah. buyrun gelin bayanlar bizim yerimize birgün siz sınıfta durun. o kadar çocuğun alaması, bağırması velilerin gereksiz ilgileri ve hassasiyetleri aynı anda sınıfta 20 çocuk ve nerden baksan 10-15 velinin olması ve her kafadan bir ses çıkması. gelde dayan diyorum ama dayanıyorum sonra eve gittiğimde kimseyle konuşmak istemiyorum telefonumu bile kapatıyorum. ve ertesi günişime gülerek gidemiyorum. ama bunu siz anlayamıyorsunuz. hemen yargılama yapıyorsunuz. bir zahmet kendiniz eleştirin. bırakın öğretmeni eleştirmeyi artık. sonra yok nesil böyle eskiden saygı vardı lafları. saygıyı baştan siz öretmene duymuyorsunu sonra çocuğunuza bunu hissettirip öğretmeni köşeye sıkıştırıyorsunuz.

Konu sahibi arkadaşım seni cok iyi anlıyorum. Sırf anlamayanlara hakaret edenlere karsi sana destek olmak icin yazıyorum. Bu kaygiyi stresi yasaman senin meslegini sevmedigini göstermez. Gerçekten cok ama cok zor bi süreç alıştırma dönemi. Rabbim bütün öğretmen arkadaşlarımın yardımcısı olsun. Kolayca atlatin inşallah uyum sürecini

Konu sahibi arkadaşım seni cok iyi anlıyorum. Sırf anlamayanlara hakaret edenlere karsi sana destek olmak icin yazıyorum. Bu kaygiyi stresi yasaman senin meslegini sevmedigini göstermez. Gerçekten cok ama cok zor bi süreç alıştırma dönemi. Rabbim bütün öğretmen arkadaşlarımın yardımcısı olsun. Kolayca atlatin inşallah uyum sürecini

ben öğretmenim, görümceme bin kere çocuğun yanında deme dediğim halde anasınıfına giden kızının öğretmeni hakkında "mal, gerizekalı, o karı hiç bir şeyden anlamıyor" gibi hakaret içerikli cümleler kuruyor. çocuk bunları duyuyor sonra da okula gidiyor. bunu yapan eminim bir çok veli var.

ben hiç bir zaman hiç bir konuda fanatik olmadım, bu konuda da değilim. şahidim ki işini gerektiği gibi yapmayan, maddi manevi sorunlarını işine yansıtan ya da sınıfta 40 dakikayı bomboş geçiren öğretmenler de var. yine de sorun ne olursa olsun veli bir yetişkin olarak sorununu öğretmenle halletmeli ve öğretmenin dediklerinin dışına çıkmamalı.

babası anası bana hakaret eden çocuk beni dinler mi? bana saygı duyar mı? verilen ödevi, sorumluluğu yerine getirmediğinde evden hiç bir olumsuz dönüt almayan çocuk benim tepkimi sallar mı?

herkes kendine göre kendi çocuğunu iyi yetiştirmeye çalışıyor lakin eğitim pozitif bir bilim ve göreceli değil maalesef.

valla ben defaten sınıfta kalan öğrencinin velisinin okul basıp öğretmen dövdüğüne ve hatta silah çektiğine şahit olmuş biriyim. o yüzden kimse bana saygı sevgi anlatmasın. babası öğretmene saldıran, annesi hakaret eden çocukların değil meslek sahibi olmasını, insani vasıfları tam anlamıyla yerine getirmesini beklemek mucize olur.

bende bir okul öncesi öğretmen adayıyım şikayetlerinizi sıkıntınızı okuyunca bende de stres başladı . stajdaki hocam çocuklarla gayet samimiydi fakat ben yapım gereği biraz soğuk olduğum için çocuklarla öyle cıvıl cıvıl olamıyorum açıkçası. mesleğe başladığımda ne yapacağımı bilmiyorum aslında çocukları seviyorum ama onlarla iletişimim yeterli olamayacak diye endişe ediyorum

1. si bölümün adı sınıf öncesi değil okul oncesidir. Daha ismini yazmayı becerememissiniz ama eleştirmeye çalışmaktan! geri kalmamissiniz maşallah. 2. si aklınızca puan olarak kucumsediginiz bölüm tahmininizden daha yüksek puanla kazanılır. Kendimden örnek vereyim; lisede sayısal bolunden mezun oldum hemşirelikler ve bazı muhendisliklere puanım yeterken okul öncesi ogretmenligini tercih ettim. 3. su 9 senelik öğretmenim okul Müdürlüğü de yaptım ve toplamda yaklaşık 40 ogretmenle çalıştım bu kaygıyı mesleğine değer veren her öğretmen yaşıyor. Sebebi ise çocuklar değil bilinçsiz veliler malesef. Hii bu kaygıyi yaşamayan yok mu var tabi ki. Çocuk okula alismiyor deyip 16 veliden 6 sini çağırarak alın başka sınıfa verin ugrasamam diyen ogretmenide gördü bu gözler. Umarım olmaz ama ola ki kaygisiz umursamaz bir ogretmene düşerse çocuğunuz anlarsınız demek istedigimi
Konu Sahibi arkadaşım Allah sana bana ve tüm öğretmen arkadaslara bol sabır ve bilinçli velisi olan öğrenciler nasip etsinde çocuklarımız carcabuk okullarina alissinlar insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…