- 1 Mart 2014
- 599
- 1.328
- 313
Ya goren de konu sahibi 'ay bu cocuklardan nefret edkızım ilkokul 1 , oglum 1.5 yasında ...kaygılıyız nasıl ögretmen gelicek cunku bu butun hayatını etkilicek.. cünkü biz anneler kaygılıyız evladımıza iyi bi gelecek hazılamak için...cocuklarımıza uykusuz gecelerle emek verdik .. onların bi gülücüğü için dunyaları bagışlarız...eger sizin böyle düşünceniz gibi ögretmenimizde düşünüyosa vayyy halimize vayyy bizim emeklerimize vayyy bizim evladlarımıza......
Ay goren de kiz bisey dedi sanacak ya. Vay cocuklarin halineymis :) Ogretmenler de birer insandir efenim ve sizin o evde yaramazliklarina dayanamadiginiz miniklerden onlarcasi ayni sinif icinde olunca bir saat durabilir miydinizz acaba? Kaldi ki ben arkadasi gayet iyi anliyorum. Isini iyi yapmaya calisan bi insanin telasi bence bunlar. Hic umursamayadabilirdi. Iyi yapmaya calisiyo ki stres olmus. Ne kadar yanlis bi yerden bakiyosunuz ya. Bi kiymetli cocuk sizinki sanki :)kızım ilkokul 1 , oglum 1.5 yasında ...kaygılıyız nasıl ögretmen gelicek cunku bu butun hayatını etkilicek.. cünkü biz anneler kaygılıyız evladımıza iyi bi gelecek hazılamak için...cocuklarımıza uykusuz gecelerle emek verdik .. onların bi gülücüğü için dunyaları bagışlarız...eger sizin böyle düşünceniz gibi ögretmenimizde düşünüyosa vayyy halimize vayyy bizim emeklerimize vayyy bizim evladlarımıza......
beni anladığın için teşekkür ederim :) :)Ya goren de konu sahibi 'ay bu cocuklardan nefret ed
Ay goren de kiz bisey dedi sanacak ya. Vay cocuklarin halineymis :) Ogretmenler de birer insandir efenim ve sizin o evde yaramazliklarina dayanamadiginiz miniklerden onlarcasi ayni sinif icinde olunca bir saat durabilir miydinizz acaba? Kaldi ki ben arkadasi gayet iyi anliyorum. Isini iyi yapmaya calisan bi insanin telasi bence bunlar. Hic umursamayadabilirdi. Iyi yapmaya calisiyo ki stres olmus. Ne kadar yanlis bi yerden bakiyosunuz ya. Bi kiymetli cocuk sizinki sanki :)
Kızlar okulöncesi öğretmeniyim uyum haftası yaklaşıyor diye sıkıntı basıyor beni.ağlayan öğrencilerim, orayı burayi karıştıran küçük kardeşleri, çocuklarının stresini arttıran, sınıftan çıkmak istemeyen anneler, onlarla ilgilenirken koca yaz beklemiş gelip biz çocuğumuzu kaydettiricez diyen veliler.... of oof işimin en zor tarafı ilk haftaları.[/QU
Canim bende okul oncesi ogretmeniyim. Biz zumre olarak karar almistik. Veliler digil sinif okula bile girmesinler diye. Cokta iyi oldu. Veli disarda bekliyor basedemedigimiz zaman anneye teslim ediyoruz bi sonraki gun tekrar boyle alisiyorlar zaten. Bu durum ilk hafta icin degil bi de gorusmek isteyene randovu verip oyle gorusuyorum ben. Boyle yapmasamda paldir kuldur sinifa giriyorlar siz de yasamissinizdir. Zaten alinmamasi gerekiyor bence 25 ogrenci 25 veli kardesti ananeydi derken 100 kisi oluyor sinif. Çocuk ozaman ögretmenle iletisime geçmiyor ki zaten. Sen naparsan yap. Kalabaliktan korkabiliyorlar. Ayrıca basima gelmisti anlatayim bi cocuk anne baba buyukanne ve kardeşiyle gelmişti ben o kadar kalabalikta velilere cocuklara yetmeye calisirken buyukanne terbiyesizce oglum size sesleniyor siz bi bakmiyorsunuz demişti. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Daha ilk gunden bi acik aramalar bi saygisizlik boyle tipler hep çıkıyor zaten. Neyse gecmis gun. Bence veliler dışarda beklesin...
Keşke puana göre değilde, yatkınlıklara göre meslekler seçilebilse.. sanırım sınıf öncesi öğretmenliğe yetti sadece puanınız.. sizin durumunuz mecbur kalınarak sahip olunan bir mesleğin sonucu diyelim..
ben çocuğumun gideceği okuldaki öğretmeninin bu şekilde düşünmesini asla istemezdim...
her mesleğin zorlukları var, ama mesleğini seversen zorlukları canını sıkmaz.. hele ki daha okullar açılmadan haftalar önce..
ikinci dönemdeki olgunluk olmayacak çocuklarda, okula alıştırmak, kuralları ogretmek başta seni çok zorlayacak bu nedenle ilk haftalarda disiplini sağlamalısın yoksa sonradan olmaz. ilk günlerde küçük hediyeler alabilirsin, çocuk ilk geldiğinde annenin kucağında oturmasına izin verme annenin yanına sandalye koy ona otursun yoksa herşeyde kucağa kosuyor.ben anne sınıftayken yönünü değiştirmesini istiyorum göz kontağı kurmaması için yoksa annenin tedirginligi yansiyor, tabi bunu çoğu anne yapmıyor, arkamı dönünce hemen dönüyorlar :) :) ayrıca anneler tedirgin oldukları için çok soru soruyorlar pek muhatap olma derim sonu gelmiyor çocuklarla ilgilenemiyorsun.Ben de o.öncesi ogretmeniyim . İkinci dönem baslamistim okula. Çocuklar beni alistirmisti diyebilirim çünkü aliskinlardi okula. Bu dönem ne yapacagim bilmiyorum umarım zorluk cekmem. Bana biraz tavsiyede bulunabilir misiniz konu sahibi hocam?
Okul oncesinin puani öyle sandiginiz gibi düşük değildi hanımefendi. Puaniniz oraya yetti diye kucumsuyor musunuz?
Allah aşkına sizin mesleginiz ne? İşe giderken hiç caninizin istemediği olmuyor mu ya da işte gecirdiginiz zor donemleriniz? Hep koşa koşa gidiyorsunuzdur kesin (!)
Böyle cahil anlayissiz insanlar oldukça ogretmenlerin işi çoook zor
öğretmeni eleştirme hastalığı toplumumuzda salgın gibi ilerliyor maşallah. buyrun gelin bayanlar bizim yerimize birgün siz sınıfta durun. o kadar çocuğun alaması, bağırması velilerin gereksiz ilgileri ve hassasiyetleri aynı anda sınıfta 20 çocuk ve nerden baksan 10-15 velinin olması ve her kafadan bir ses çıkması. gelde dayan diyorum ama dayanıyorum sonra eve gittiğimde kimseyle konuşmak istemiyorum telefonumu bile kapatıyorum. ve ertesi günişime gülerek gidemiyorum. ama bunu siz anlayamıyorsunuz. hemen yargılama yapıyorsunuz. bir zahmet kendiniz eleştirin. bırakın öğretmeni eleştirmeyi artık. sonra yok nesil böyle eskiden saygı vardı lafları. saygıyı baştan siz öretmene duymuyorsunu sonra çocuğunuza bunu hissettirip öğretmeni köşeye sıkıştırıyorsunuz.
1. si bölümün adı sınıf öncesi değil okul oncesidir. Daha ismini yazmayı becerememissiniz ama eleştirmeye çalışmaktan! geri kalmamissiniz maşallah. 2. si aklınızca puan olarak kucumsediginiz bölüm tahmininizden daha yüksek puanla kazanılır. Kendimden örnek vereyim; lisede sayısal bolunden mezun oldum hemşirelikler ve bazı muhendisliklere puanım yeterken okul öncesi ogretmenligini tercih ettim. 3. su 9 senelik öğretmenim okul Müdürlüğü de yaptım ve toplamda yaklaşık 40 ogretmenle çalıştım bu kaygıyı mesleğine değer veren her öğretmen yaşıyor. Sebebi ise çocuklar değil bilinçsiz veliler malesef. Hii bu kaygıyi yaşamayan yok mu var tabi ki. Çocuk okula alismiyor deyip 16 veliden 6 sini çağırarak alın başka sınıfa verin ugrasamam diyen ogretmenide gördü bu gözler. Umarım olmaz ama ola ki kaygisiz umursamaz bir ogretmene düşerse çocuğunuz anlarsınız demek istedigimiKeşke puana göre değilde, yatkınlıklara göre meslekler seçilebilse.. sanırım sınıf öncesi öğretmenliğe yetti sadece puanınız.. sizin durumunuz mecbur kalınarak sahip olunan bir mesleğin sonucu diyelim..
ben çocuğumun gideceği okuldaki öğretmeninin bu şekilde düşünmesini asla istemezdim...
her mesleğin zorlukları var, ama mesleğini seversen zorlukları canını sıkmaz.. hele ki daha okullar açılmadan haftalar önce..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?