Şimdiden sıkıntı bastı..okulun açılmasına,uyum haftasına az kaldı.

Vah yazik senin cocuklarinin ogretmenine

Ne yani ogretmen diye sikilip bunalmayacakmi bu insanlar

Sen hicmi of demedin annelik hayatinda

Hayret birsey ya Herkes mukemmel anne baba ogretmen en ufak sikilinca tuu yazikolsun

Allah kolaylik versin arkadasim

Allah sinifinda anne babalari bilincli kulturlu veliler versinki sana yardimci olsunlar

Cahil agresif bos bilmislerden korusun seni tum ogretmenlerimizi

Ogretmen degilim ama ogretmenlere olan bakis acisi beni sinir etti. Cocuklariniz o kadar essiz, o kadar ozel, o kadar mukemmelse ozel ogretmen tutun eve arkadas... Bir sizin cocugunuz var tabii... Evde "aman cocuktur" diye goz yumdugunuz davranislarla okulda ogretmen cebellesiyor, yavrum bana duskun deyip dibinizden ayirmayip kendinize bagimli hale getirdiginiz cocugu ogretmen normallestirmeye calisiyor. Onlar cocuklarinizi yetistirecek biraz saygi yahu...

Ogretmen degilim ve ogretmenlikle uzaktan yakindan alakam yok. Ama acikcasi ne kadar cok zor bi isleri oldugunu gayet anlayabiliyorum. Bircok anneden duydum ah tatil bitse de cocuklar okula baslasa azcik kafami dinlesem diye. E ogretmende de kafa var onlar saatlerce bircok cocugu hem susturmak hem de daha zoru egitmek zorunda. Kimse kusura bakmasin. Isini hakkiyla yapan ogretmenlere en fazla saygiyi gostermek gerekir. Ve bu sekilde endiseli ogretmenlerin de ellerinden operim. Ne guzel cocuklarinizin okula alismasi icin stres oluyorlar.

Konu sahibini güzel haşlamışsınız da okulda öf püf diyerek bu düşüncelerini belli ederek öğretmenlik yapmıyor ya. Nasıl bankacısı, doktoru vs burada dert yanıyo o da aynen bunu yapmış.
%99 bütün öğretmenler bunalarak çalışıyodur arkadaşlar azıcık mantıklı düşündüğümüzde zaten hak vermemek elde değil.

Benim ablam okul öncesi öğretmeni bi'gün ziyaretine gittim ve velileri artık neredeyse kovmasına rağmen güle oynaya duran çocuklarına "ay bensiz yapamaz" diye diye çıkmamaya direttiler. Siz öyle derseniz o çocuk durur mu?

Evde sizin of dediğiniz bir çocuğa karşılık onlar kaç tanesini idare etmeye çalışıyo. Çocukların şımarıklıklarını da hesaba kadarsak ohooo. Şimdi hiç biriniz kabul etmeyecek ama evde süt dökmüş kedi görünümlü o çocuklar okulda dünyanın en şımarığı gibi davranıyolar.

Bi'ara ablam özelde çalışırken bi'öğrencisi istediği olmadığı zaman "anneme öğretmenim bana vurdu diyim de gör" diyodu

Amma dramatize edilmis yahu.
Vah senin ogrencine, vah yanlis meslek secmisin bilmem ne.
Yani insanlarin mesleginde sevmedigi seyler, ya da tedirgin oldugu, bunaldigi seyler de olamaz mi? Sanki arkadas demis ki "hay lanet olsun, nerden beladan geliyorlar, ogrenciden de veliden de nefret ediyorum, niye benim okuluma gelip de bana is cikariyorlar". Alt tarafi kendi meslegiyle ilgili sikildigi bir seyi paylasmis. Sanki hepiniz cocuklariniza her daim agzi kulaklarinizda yaklasiyorsunuz, hic bir zaman of demiyorsunuz ha. Ogretmenler de surekli gulup cosmak zorunda, her seyden keyif almak zorunda. Evde bir tanesiyle ugrasamayan insanlar, bilmem kac tane cocugu idare etmeye calisan insanin dertlenmesini garip karsiliyorlar, garip. Arkadas nasil bir ogretmen olduguna dair tek bir laf etmemisken, vay sizin ogrencilere demisler bir de. :)) Yani bazi velilerin yetistiremedigi cocuklari tum sene bu insanlar adam etmeye ugrasirken, sene basinda bir de herseyi zorlastiran velilerle ugrasiyorlar, dogru degil mi? Ben de istemezdim okuluna adapte olmaya hazir bir ogrenciyi annesi gelip "ayy o bensiz yapamaz kii " diye aglatsin. Daha da neler vardir boyle.

Insanlarla yakin temasta calisan insanlarin da sorunlari oluyor hanimlar, durum bu, gercek dunya bu. Onlar da insan cunku, sabir ayni sabir. Ben de insanlarla cok yakin temasta calisiyorum, demek buraya isimde sevmedigim seyleri yazsam insan dusmani ilan edilirim, ki meslegimi severek ve duzgun yaptigim halde.

Konu sahibi, sen de bunu isinin bir parcasi olarak kabul edip bir muddet sabret bence. Cunku degistirebilecegin birsey yok. Sinirlerini yipratmamaya ve tum enerjini bu tur seylerle harcamamaya calis, tum sene lazim olacak.

Evet buraya bir doktor gelse ve "üff haftaya yine hastaneye bir sürü insan gelecek, onların hastalıklarını dinleyeceğim, kapının önündekiler dır dır edecekler, şimdiden sıkıntı bastı" tarzı birşey söylese ona da benzer cevabı yazardım..

Okul öncesi öğretmenliğini tercih ederken kaç yaş aralığında çocuklara öğretmenlik yapacağınızı bilmeden mi tercih yapıyorsunuz?

evet ben mesleğimi severek yapıyorum, birgün bile offf demedim...ama konu ben değilim, beni soran arkadaşa cevap sadece :)

Ps: tanıdığım o.öncesi öğretmeni var, kendisi tek tercihle oraya girmiş birisi, ondan ayakta durmanın verdiği yorgunluk dışında bir şikayet hiç duymadım.. ağlayan öğrencileri yada velileri hakkında...

Anasınıflarında ne yapıldığını da çok iyi bilirim, bir dönem boyunca her gün derslerine katıldım.

Son pragrafta bahsettiginiz anne evde çocuğu nasıl tembihliyor merak ettim :)

Kendinizi bir de o annelerin yerine koyun.
Ne kadar zor minicik kıyamadığı evladını orada bırakmak.
Mesleğiniz sizin tercihinizdi.
Her meslekte vardır zorluklar.. Bu da sizin zorluklarınız..
Küçücük çocukları eğitmek (siz bunları uğraşmak olarak görüyorsunuz ama) şahane olmalı.
İlk öğretmeni olmak ayrıcalık bence...
Şimdiden bu kadar kaygılanmanızı çok tuhaf buldum..

Ben de bölüme tek tercihle yerleştim ve meslek sevgim hakkında tek laf ettirmem. Ayrıca meslaktasim olan arkadaşınız belli ki sizinle ilk haftalar yaşadığı sıkıntıları paylasmamis. Ilk hafta çok güzel çok eğlenceli geçer diyen okul öncesi öğretmeni yalan söyler. Bakın bunu mesleğine aşık bir okul öncesi öğretmeni söylüyor. Evet mesleğim çok güzel ve Eğlenceli dir ancak ilk 1 ay zordur iki iki dört.

Ben zorluğu yoktur demedim zaten.. ama dediğiniz gibi geçici bir süre yaşanan bir sıkıntıysa bu, bu kadar büyütmeye gerek var mı?
Çoğu mesajda çocuklarla uğraşmanın ne kadar zor, sıkıntılı olduğundan bahsedilmiş.. o arkadaşlar içindi sözlerim, bilmeden mi tercih ediyorlar dedim..

İnşallah bizimde çocuklarımız sizin gibi mesleğini seven bir okul öncesi öğretmeninin öğrencileri olurlar...

Bahsettiğiniz örneğe göre doktor hastadan şikayet ediyor ancak bunu konuya uyarlarsak doktor hastanın yanındaki ebeveynden şikayetçi yeterince açık anlatabiliyormuyuz? Öğretmen değilim çok daha farklı bir alandayım ancak gördüklerim, okuduklarımdan banada gına geldi. Yıllar boyunca çocukları bir birey olmaları için yetiştirmek yerine ana kuzusu yapınca kimsenin gelipte burda öğretmenlere ah vah etmeye bir hakkı kalmıyor malesef. Öğretmen çocuklarla güzel ilgilenecek bile olsa yanından ayrılmayan aileleri yüzünden sorunlar yaşanıyor. Gelip okulu görüp, öğretmenle tanıştıktan sonra ne bekleniyor hala. Sınıfa girip gözü yaşlı çocukları izlemenin mantığı ne? Annem çalıştığı için 3 seneye yakın anaokuluna gittim. Tahmin edersiniz ki 4 yaşlarıma denk geliyor. Okul ailem tarafından önceden gidip görülmüştü ki beni oraya verdiler. Daha sonrasında annem ile babam elimden tutup beni okula götürdü etrafı gezdirdiler ve öpüp gittiler. Üzüldüm mü evet, beni nereye bıraktılar diye içimde bie korku oldu ancak daha sonra okula girip arkadaşlarımla tanışınca oyuna daldım anneymiş babaymıs aklımın ucunden bile geçmedi. Yeterince açık anlatmaya çalıştım. Ve sizin puanınız düşük die tercih ettiniz galiba diye aşağılamaya çalıştığınız anaokulu öğretmenimi hala gördükçe ellerini öperim. Benim için mükemmel bir kadındı.

Konuyu tam anlamadığınızı düşünüyorum.. arkadaş sadece ebeveynlerden şikayetçi değil..
Puanı düşük diye aşağılamaya çalıştığımı nereden çıkardınız Allah aşkına, puanın o.öncesi öğretmenliğe yetti demek ki dedim, yani istek dış girilmiş olan bir bölüm demek istedim anlatabiliyor muyum? Birçok insan istemediği bölümü okumuyor mu sadece puanı oraya yettiği için?

Kendi isteğiyle bu bölümü yazmış bir arkadaşım var ve bu kadar dertli değil, anlatabildim umarım..

Ben çocuklarımı hiç ağlatmadım, o yüzdendir ki büyük oğlum ana sınıfı hariç hiç bir dönem zorlanmadı eğitim hayatında.. çünkü anasınıfı hariç diğer öğretmenleri çok tecrübeli ve dinlemeyi biliyorlardı..

anasınıfımız kabustu, oğlumun çekingen olmasını "şımarıklık" olarak adlandıran yeni mezun bir öğretmenimiz vardı.. derdini anlatamayınca ağlayan oğluma "ağlasın açılır" derdi..

mesela burada konu sahibi esprili cevap vermeme rağmen "evde 404 le yapışmış gibi geziyoruz" deyince nedenini sorgulama bile gereği görmeden "bağımlı" damgasını yapıştırdı.. işte bunlar hep tecrübesizlik ve tahammülsüzlük..

arkadaşlar fakülte hayatından bahsetmiyorsunuz, bunlar anasınıfı.. evinden kopup geliyor, tanımadığı onlarca çocuk arasına.. velilerin sürekli müdahale etme isteği normal, çünkü çocuğunu en iyi tanıyan o, size tanıtacak olan da o.. çocuk kalkıp da "selam" deyip size kendinden bahsetmeyecek.. ama herkes de durumundan şikayet etmiyor, özellikle ileri yaşta ki eğitimciler..

Ben de Türkçe öğretmeni adayıyım.
Arkadaşın biri yazmış, lisede bile ilk gün veliler kapıda bekliyor diye.
Şimdi ortaokulda da beklerler mi? 12 yaş küçük mü ki?
Bu sene tercihlerde okul öncesini yazacaktım, iyi ki vazgeçmişim diyeyim o halde
4 sene sonrasını düşünmeye başladım şimdiden, acaba nasıl olacak

yıllardır atanmak için uğraşıyorsunuz sonra da nankörlük yapıyorsunuz.işinizi yapmak size zor geliyorsa istifa edin sizden daha fazla hakeden birinin hakkını yemeyin bari.ayıp ne demek off off asıl vallahi sizin öğrencilerinizin haline vahh vahh

Kusura bakmayın ama size kesinlikle katılmıyorum. Biz o konuma gelebilmek için yıllarca eğitim alıyoruz ve öğretmeni oraya koydulars öğretmen de bişey diyorsa bilki bildiği vardır. Ayrıca çocuğunuzu sizden iyi tanıyan kimse olamaz ama onu öğretmene tanıtma şekli bu değil. İlk gümler uyum sürecinde öğretmeni ne kadar dinlerseniz o kadar başarılı olursunuz. çocuğunuzu da uyum süreci atladıldıktan sonra aile katılımları ve formlar ile sizlegerekirse diyalog halinde öğrenip tanıycaz. Şu yorumu yağtığınız öğretmenler sizin okul çağına kadar kazandıramadığınız davranışları kazandkrıp yolluyo çocuklarınızı okul hayatına. Biraz daha empati kurarak youm yapın derim. At gözlüğüyle bakınca olaya çözülmüyor malesef. Etraflıca düşünmek gerek.

Bende ogretmen adayiyim henuz okuyorum ama simdiden stres sarmis beni. Burda anneler vay efendim cocugumuz kimlere emanet diye feryat ediyo. Siz degil misiniz evde cocugu tv nin pc nin karsisina koyup kolaya kaçan, ugrasamadiginiz zaman okula gitsede biraz rahat etsem diyen. Ama ogretmenler stres olunca suclu oluyolar. Kolay mi onca cocukla ugrasmak bi sizinki mi var her turlusu var aglayan bagiran hic konusmayan laftan anlamayan bi sorun olsa ogretmene cikisan veliler. Bilgisayar basinda oturup konusmak ne kadar kolay dimi
konu sahibi ilk zamanlar sıkıntı yasiyorum demis bunda ne var kendi evlatlariniz bile kimi zaman usandirmiyo mu sizi
herkes boyle demiyorum ama %95 boyle

izninizle bir soru sormak istiyorum çocuğunuz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…