sınanmaktan,intiham edilmekten bıktım

kızım daha 5 yaşında. eylülden beri kesti nafakasını ve benimle dalga geçiyo benden para isteme sana 5 kuruş vermem diye. beddua etmemek için kendimi zor tuttum ama zaten kötüye birşey olmadığını artık anlamış oldum. Allah belli ki birtek iyi insanları bu durumlara getiriyor. kötü insanlar gayet mükemmel hayat yaşıyorlar maddi sıkıntı yaşamıyorlar gayet hayatlarına mis gibi devam ediyorlar. artık inancım da bitti benim :(
Böyle bir adama beddua etmemeye iyi dayaniyorsunuz ben her gün eski eşe beddua ediyorum..

:) ben bir şekilde o parayı da halledip yazdırmıştım bale kursuna.
benim zorlanmam benim kötü olmamı o kadar çok istiyor ki, bende inadına daha da yükselmek istiyorum ama bütün çabama rağmen berbat br durumdayım. ve bu durumu nasıl atlatacağımı bilmiyorum. dip not yılbaşında da ben aramıştım.

Hem çocuğa hem sana yazık. Sen çalışıyorsun, çocuğun bakımı sadece mont ve bot almakla sınırlı değil. Faturaları, ev kirası, çocuğun mutfak alışverişi, kursu okulu, kıyafeti. Adam sağ, adamın işi var, parası var. Nafaka vermediği her ay, çocuğunun yaşam kalitesi düşüyor. Sen 7/24 çalışsan, bu sefer çocuğa annelik yapamazsın yine olan çocuğa olur. Böyle boşanınca evladından ayrıldığını sanan Allahın cezalarına ne desek yetmez. Ama çocuk 20-30 yaşına gelince baba olduğunu hatırlar.

Bence laf arasında bile söylenmemesi konusunda 1 kez uyarırsanız siz de bu kadar detaya vakıf kalmazsınız. Bu tarz muhabbetlere giren insanların da asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum, birincisi çarpıtılmış olabilir, ikincisi sizin kulağınıza gitsin diye kasıtlı söylenmiş olabilir ya da en kötü gerçek bile olsa onun hayatı onu ilgilendirir.

Nafaka konusunda sonuna dek haklısınız, bence direkt icraya verin hemen dilekçeyle, fakat sizinle bu şekilde konuşanları uyarın. Ben sizin gibi bir arkadaşım olsa bu detayı vermezdim, size ne katacak ki? Çok önemli bir bilgi mi? Sizin önünüzde "ah vah şerefsiz adama bak" diyecekler, eski eşinize de başka türlü konuşacaklar.

Bir kutu hap içiyorum ölmek istiyorum demişsiniz, bence kati suretle onun hayatı hakkında bilgi verenlerle iletişimi kesin, para meselesi bir şekilde hallolur, fakat bu şekilde kendinizi eski eşle kıyaslamak sizi psikolojik açıdan çok yıpratır. Siz hukuki açıdan hakkınızı alın, bunu düşünün.
kıyaslamak değil bu aslında. sadece haksızlığa gelemiyorum. o gün söyledim zaten bana söyleme diye. kızım da babasının yanına gidip geldiğinde, çok konuşkan çok dikkatli bir çocuk o da söylemişti babam x ablama kırmızı araba almış anne biliyor musun demişti. yani bir şekilde zaten geliyor o bana :) hamile olduğunu ve babasının kız değil erkek çocuğu istediğini bile söyledi. hatta babam beni sevmiyor erkek çocuklarını çok seviyor, herkese iyi davranıyor bana kötü davranıyor diye ağladı.

Hem çocuğa hem sana yazık. Sen çalışıyorsun, çocuğun bakımı sadece mont ve bot almakla sınırlı değil. Faturaları, ev kirası, çocuğun mutfak alışverişi, kursu okulu, kıyafeti. Adam sağ, adamın işi var, parası var. Nafaka vermediği her ay, çocuğunun yaşam kalitesi düşüyor. Sen 7/24 çalışsan, bu sefer çocuğa annelik yapamazsın yine olan çocuğa olur. Böyle boşanınca evladından ayrıldığını sanan Allahın cezalarına ne desek yetmez. Ama çocuk 20-30 yaşına gelince baba olduğunu hatırlar.
çocuk o yaşa geldiği zaman onunla görüşeceğini hiç sanmıyorum. şimdiden bile ben babamı görmek istemiyorum diyor. evet hayat kalitesi düşüyor, çok şükür asgari ğcretle bile çalıştığım zaman hiçbir eksiği olmadı ama şuan gerçekten tıkanmış durumdayım ne olucam bilmiyorum.

kıyaslamak değil bu aslında. sadece haksızlığa gelemiyorum. o gün söyledim zaten bana söyleme diye. kızım da babasının yanına gidip geldiğinde, çok konuşkan çok dikkatli bir çocuk o da söylemişti babam x ablama kırmızı araba almış anne biliyor musun demişti. yani bir şekilde zaten geliyor o bana :) hamile olduğunu ve babasının kız değil erkek çocuğu istediğini bile söyledi. hatta babam beni sevmiyor erkek çocuklarını çok seviyor, herkese iyi davranıyor bana kötü davranıyor diye ağladı.

Senden olan kızına kötü davranan adam, sevgilisinin çocuğuna farklı davranmaz bugün iyi dvaranır , yarın ona da kötü olur. Adamın karakteri bozuk.

sizi pişman etmek için yapıyor olabilir mi, hani başaramadın demek için. yani bir babanın çocuğuna bu kadar duyarsız kalması akıl alır gibi değil :KK43:

Bence o bir şekildelere pek güvenmeyin. Çocuklar bazen duydukları şeyleri bile çok yanlış anlayabiliyor ya da yorumlayabiliyorlar. Benim de eşimin önceki evliliğinden çocuğu var, çocukla görüştüğümüz zamanlarda mesela eşimle biz aşırı dikkat eder ve hiçbir konu konuşmazdık. Çünkü benim kendi mal varlığım olan şeyleri bile sanki benim eşim alıyor gibi gidip annesine anlattığı zamanlar oluyordu, bana maaşımı soruyordu ya da evlenince kira da mı oturacağız gibi sorular. Düşünün 7 yaşındaydı henüz. Çocuklar maalesef kendi evlerinde maruz kaldıkları konuşmalar vs olunca (büyükler onlar anlamıyor duymuyor gibi rahatça konuşuyor) bazen anne ya da babaya yaranmak için çok fazla yalan söyleyebiliyor. Ya da çok alakasız bir şeyi kendi kafasından algılıyor, yetişkin aklı olmadığı için de akıl yürütemiyor.
Yani o bir şekilde gelmeler inanın çok sağlıklı mevzular değil, birebir şahit olduğum durumlar için söylüyorum.

sizi pişman etmek için yapıyor olabilir mi, hani başaramadın demek için. yani bir babanın çocuğuna bu kadar duyarsız kalması akıl alır gibi değil :KK43:
onu yapmaya çalışıyor evet. yoksa kaç sene geçmiş çocuğunu bile zor durumda bırakıyorsa illa ki bundan dolayıdır. ne bileyim insan eski eşinin kötü olmasını ne diye ister anlamıyorm.

Bence o bir şekildelere pek güvenmeyin. Çocuklar bazen duydukları şeyleri bile çok yanlış anlayabiliyor ya da yorumlayabiliyorlar. Benim de eşimin önceki evliliğinden çocuğu var, çocukla görüştüğümüz zamanlarda mesela eşimle biz aşırı dikkat eder ve hiçbir konu konuşmazdık. Çünkü benim kendi mal varlığım olan şeyleri bile sanki benim eşim alıyor gibi gidip annesine anlattığı zamanlar oluyordu, bana maaşımı soruyordu ya da evlenince kira da mı oturacağız gibi sorular. Düşünün 7 yaşındaydı henüz. Çocuklar maalesef kendi evlerinde maruz kaldıkları konuşmalar vs olunca (büyükler onlar anlamıyor duymuyor gibi rahatça konuşuyor) bazen anne ya da babaya yaranmak için çok fazla yalan söyleyebiliyor. Ya da çok alakasız bir şeyi kendi kafasından algılıyor, yetişkin aklı olmadığı için de akıl yürütemiyor.
Yani o bir şekilde gelmeler inanın çok sağlıklı mevzular değil, birebir şahit olduğum durumlar için söylüyorum.
o çok önemli değil zaten ne istiyorsa onu yapsın ama çocuğuna da baksın sonuçta. bu kadar durumu iyiyken çocuğun tek bir ihtiyacını bile sormadı 3 senedir. ben söylemesem merak edip de sormaz yani

Kötünün kazandığı dönem bitecek, biraz daha zamanı var. Ben de sabrediyorum bazı şeylere ve sizin bir çocuğunuz var daha zor olduğuna eminim.
Her şey düzelecek şafak sayın, biraz daha direnelim.

Kötünün kazandığı dönem bitecek, biraz daha zamanı var. Ben de sabrediyorum bazı şeylere ve sizin bir çocuğunuz var daha zor olduğuna eminim.
Her şey düzelecek şafak sayın, biraz daha direnelim.
ne zaman düzelecek ya ne zamaann :(

ne zaman düzelecek ya ne zamaann :KK43:
Çok yakın olduğuna eminim inşallah.
Şu an her konuda ciddi bir adaletsizlik ve acımasızlık var ama mağdur ettikleri insanlar çekildiklerinde bu akış duracak mecburen.
Sabredin, siz kazanmayı hakediyorsunuz.

Çok yakın olduğuna eminim inşallah.
Şu an her konuda ciddi bir adaletsizlik ve acımasızlık var ama mağdur ettikleri insanlar çekildiklerinde bu akış duracak mecburen.
Sabredin, siz kazanmayı hakediyorsunuz.
hak ediyorum evet ama sabretmekten de yoruldum artık

eski eşin babası ve annesi öldü ablaları var bikere görüştüm, bana bidaha mesaj atma dedi ve ablasına mesaj attım diye ne k.hpeliğim ne k.ltaklığım kaldı :)

vermiyor kuzum :( versin inşallah da vermiyo ya
Hangi şehirdesiniz. Nafakasını ödemiyorsa icra takibi başlatabilirsiniz. İcra müdürlüğünden bilgi alın mutlaka bunun için. Allah yardımcınız olsun

o kadar sıkıldım ve bunaldım ki bir kutu hap için ölmek istiyorum. hayatımın en kötü döneminden geçiyorum, boşandığımda bile bu kadar kötü olmamıştım. hayata dair tek bir umudum bile kalmadı.
kzımla hayat mücadelesi veriyorum tek başıma bu ekonomide.
ama artık hiçbirşeyin üstesinden gelemeyeceğimi düşünmeye başladım. eski eşim çocuğumun nafakasını kesti, bot ve mont almak için borç aldım ve adamın umudunra bile değil. deniz manzaralı evde oturuyor, bu ekonomide 0 dan ev dizdi, 6 tane araba aldı ama çocuğunun ihtiyaçları söz konusu olduğunda '' gerçekten bota ihtiyacı var mı benim durumum yok diye cevap veriyor!!!!!!
takı dükkanı açtım yok gücümle bir şekilde, yazın harika iş yaptım fakat kış geldiğinden beri işler durdu ve ben altından kalkamıyırum artık. Ben sınanmaktan çok yoruldum. kaldıramıyorum artık hayatımın her döneminde sürekli zorluklarla uğraştım, hep üstüne gittim hiç isyan etmedim ama artık gerçekten yeter yapamıyorum :KK43: kızımın ilacını alamayacak duruma geldim. ben kimseye bir kötülük yapmadığım halde bu durumdayım, eski eşimin yaptığı pisliklerin haddi hesabı yok ama yükseldikçe yükseliyor. çocuğumu babasına vermek zorunda kalırım diye ödüm kopuyor. ben kadın başıma bu ülkede bir gelecek kurmaya çalışıyorum çocuğuma, neden böyle oluyor neden herşey al üst oluyor
Nasıl kesti nafakayı bu kadar mal varligiyla ?

Ver mahkemeye adamı, devletten avukat talep edersen çok masrafı olmaz. Çocuğunun geleceğine yazık günah. Üstelik kız çocuğu, babası arkasında durmazsa, sahip çıkmazsa ne yapacak hayatta. Üzüldüm çocuk için, Allah sabır versin bu adamla uğraşırken.
Devletten avukat talep etmesi için geliri olmaması/çalışmaması gerekiyor.

Beni yanlış anlamayın ama durumunuz yoksa daha uygun fiyatlı şeyler baksanız. Yani daha farklı ve kısıt bütçeli markalara. Tabikide babası olarak almalı ama madem durumunuz bu şekilde. Bende hamileyim, bebeğim olacak ve arabasını, mama sandalyesini, vs letgodan aldım örnek veriyorum.
Iyi niyetle yazdığınızdan eminim ama zaten uygun fiyatlı almış. Normal şartlarda az biraz kaliteli bir montun fiyatı o kadar. Şahsen doktora para vermektense bende mont ve botu kaliteli almaktan yanayım.

Back
X