- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi kediii1506
-
Arkadaşlar kendimi sizlere anlatamadım maalesef ki. Evet kayınvalidemi kayınpederimi sevmiyorum ama ilk geldikleri 1-2 gün hiçbir sıkıntı yoktu kafam boştu rahattım ders çalışabildim. Ama sonrasında da eşim hoşlanmamasına rağmen oğluna bebek gibi davranmaları sürekli peşinden koşmaları çok abartılı gelmeye ve çok batmaya başladı bana. Yemek yapar evet ama yemeğin en güzel yerlerini fazlasıyla oğluna ve kayınpedere koyar bana da biz de kalanları yeriz der. Yemekten kalkarız, eşim işe gidecekse hemen yarım saatte çay kahve yapalım tatlısını da koyalım diyip koşturur mutfakta beni. Bi yandan sofra toplanır bi yandan bulaşıklar toplanır bi yandan çay konulur bir yandan kahve yapılır. Aman oğlu hem çayını hem kahvesini içmeden işe giderse bizim kayınvalide kahrından ölür. Oysaki eşim yemekten sonra hemen çaya kahveye tatlıya dalan bir insan da değildir. Annesi kırılmasın diye yer. Öğlen yemek için eve gelirim soğuk böreği koyar biz bunu bitirelim hadi der yarım saat sonra eşim gelince ona soğuk börekten vermez hemen kalkar pastırmalı yumurtalar falan yapar. Kendi evimde beni 2. plana atmasına tahammül edemiyorum ve sinirleniyorum ben de ister istemez. Sanki asıl yemeği oğluna ve kendilerine yapıyor da ben de nasipleniyormuşum gibi davranır. Yine bir sabah evden aceleyle çıkmak üzereyken eşimin alarmı çaldı ve öteki odadan eşimin uyandığını duyup hemen yatağından fırlayıp çayı kahvaltıyı hazırlıyor. Eşimle ikimiz çalışıyoruz ona herşeyi yapıp beni dışlıyor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum çok mu şey bekliyorum ama zaten daha önceden gelen kendilerine karşı bir sinirim olduğu için bunlar daha çok gözüme batıyor ve daha çok sinirleniyorum. Sinirlenince de kolay kolay kafamı boşaltıp dersime odaklanamıyorum. Tamamen kendim çalışmak istemediğimi düşünen arkadaşlar ben son zamanlarda haftasonu günde 10 saat haftaiçi 5 saat ders çalışan bir insandım ve gerçekten de azimliyim. Hatta kendi kardeşim gelmeyi düşünüyordu bize, sınavdan sonra gel dedim ona da. Ama söz konusu eşimin ailesi olunca eşim alınmasın diye hiçbir şey diyemedim.
Tamam düğünümde herşeyi onlar yapsınlar diye beklemedim tabiki zaten atama durumumuz olacağı için ev bile kurmamıştım. Düğün salonunun ve herşeyin masrafını biz kendimiz yaptık. Ama ne olursa olsun hiçbirşeye katkıda bulunmamalarına karşın takılarını en azından kendileri alıp takmalıydılar onu bile yapmadılar. Onların taktığı 2 bileziği bile biz kendimiz yaptık onlar taktı. Hatta ve hatta eşimin bana takması için yaptığımız 5 bilezikten bir tanesini daha alıp 3 tane takmış gibi millete gösteriş yapmasını da bildi bu kayınvalide. Evet çok sinirliyim evet bu kadar özensizliği hakettiğimi düşünmüyorum. Derdim maddiyat değil kesinlikle. Ben onları gördükçe bunlar aklıma geliyor unutamıyorum maalesef. Hatırladıkça da sinirlenip dersime odaklanamıyorum. Ayrıca eşim normalde akşamları da çalışan bir insan. O yüzden genelde evde yalnız ders çalışmaya alışmış bir insanım ve yine yalnız kalıp kaldığım yerden ders çalışmaya devam etmeyi ne kadar istediğimi bilemezsiniz. Yani kendim zaten kazanamayacaktım deyip bahane üretmiyorum kesinlikle. Bu 1 aylık çalışmayla istediğim puanı anca yapabileceğim belki ama çalışmadığım için yapamayıp bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalmak istemiyorum.
Arkadaşım size göre bahane olabilir ama benim günde 3 saat değil haftaiçi en az 5-6 saat haftasonu ise en az 10 saat %100 verimle çalışmam gerekiyor sınava kadar hedeflediğim çalışmayı tamamlayabilmem için. Kpss de çalışmıyorum ayrıca çok daha zor bir sınava hazırlanıyorum. Ve benim çalışmam günde 2-3 saate düştüğünde ve bu süreç 1 ayı bulduğunda benim için çok ciddi bir gerileme yaşamış olacağım. Kayınvalide gelmek istediğinde beni aramadı kızım rahatsız olur musun biz gelmeyi düşünüyoruz istersen sınavdan sonra gelelim diye sormadı bile. Arkadaşınızın kaderine öyle birşey yaşamış ancak daha iyi koşullarda sınavı geçmiş olsaydı sizden çok daha iyi bir puan alırdı. Ya da siz daha iyi şartlarda çalışmış sınava hazırlanmış olsanız daha iyi puan alırdınız daha başarılı olurdunuz. Ben de iyi bir başarı istiyorum onu hedefliyorum ama bu gidişle maalesef istediğim başarıyı elde edememe ihtimalim varÇevreniz hiç doğru seyler yapmamış, siz doğru yaptıklarını sanıyorsunuz :)
Stadyumda bile ders çalışabilirim. Birden fazla iş aynı anda yapabilirim, dikkatim kolay kolay dağılmaz, canım istiyorsa 1 aylık müfredatı 1 haftada bitiririm. Hep başarılı bir öğrenciydim.
Lisede benden çok daha başarılı, çok daha iyi yerleri kazanması kesin gözüyle bakılan bir arkadaşımla aynı okulda sınava girdik.
Ve o gün okulum çevresinde bir olay çıktı, sınavın yaklaşık 1 buçuk saati dışarıdan sürekli sesler geldi. Ama öyle böyle değil. Bir de kapıda bekleyen aileler dahil olunca olay büyüdü vs.
Sonuç? sizin gibi misafir kabul etmeyen, komşuları 1 yıl sessizliğe mahkum eden bir aileye sahip arkadaş çuvalladı.
Ve işin garibi ne zaman aileme ama arkadaşlarımın aileleri hiç misafir çağırmıyor vs desem, babamın bugün Prof olan bir arkadaşını örnek gösterdiler, otogarda otobüs yıkayarak ve orada uyuyarak tıp fakültesini kazandı ve bitirdi diye.
İçeride kayınvalide oturuyor diye ders çalışmamak ben kazanamayacağım ve kendime bir bahane buldum demek.
O hiç para ödemeyen aileler düğün yapmıcaz biz o zaman dediğinizde ortalığı yıkıyolar millet ayıplar düğünsüz evlilik mi olurmuş diyorlar. Yani hem katkı yapmıyolar hem de çiftin fikrine saygı duymayıp moral bozuyorlar. Buna ne diceksiniz peki?Konunun tamamını henüz okumadım ama şunu söylemeden geçemeyeceğim: yahu ebeveynler sizin düğününüze para harcamak zorunda mı evlenen sizsiniz onlara ne? Küfreder gibi evlenirken beş kuruş harcamadılar kredi çekip kendilerine harcadılar diyorsunuz. E ne var bunda kendi paraları. Yani genel olarak böyle bir algı var ve bana saçma geliyor. Neyse konuyu okumaya dönüyorum
Evet gelmeleri haklarıdır o yüzden ses çıkarmadım gelme isteklerine ama evde sınava hazırlanan biri varken uzun süre kalmak ve bir odada ders çalışan varken öteki odada kahkahalar atmak hakları değil diye düşünüyorum.Cidden Allah erkek annelerine yardım etsin, çok üzücü anlattığınız herşey kadının kalkıp oturup yemek yapmasıyla çay kahvaltı yapmasıyla ilgili. Size soğuk börek indirmiş, yani böreği siz ısıtın ya da siz yapın getirin ben yiyeyim dememiş.Tabi ki oğlunu daha çok sevip önemseyecek...
Ama cidden problemli insanlara düşmemişsiniz başınıza dert arıyorsunuz.
Çok üzüldüm eşinizin ailesinin haline...
Evde istenmediklerini hissettiriyorsunuzdur zaten...
Ne yapsın bu insanlar oğulları ölmüş gibi mi davransınlar, arayıp sormayıp gelmesinler mi?
Evet gelmeleri haklarıdır o yüzden ses çıkarmadım gelme isteklerine ama evde sınava hazırlanan biri varken uzun süre kalmak ve bir odada ders çalışan varken öteki odada kahkahalar atmak hakları değil diye düşünüyorum.
Kendi kendinizi dolduruyorsunuz. Geçinmeye niyetiniz yok sizin.
Öncelikle taa evlenme zamanı olan olayları kabullenmekle başlayın. Onlar size para harcamak zorunda değiller. Taksınlar diye bilezik vermeseydiniz ellerine.
Mevcut durumda da kadın zaten yemek yapıyor. Oğlunun hizmetini görüyor. Daha ne yapsın? Yok koşup çayı koyuyor yok yemeğin tüy dikilmiş yerini kocama veriyor
Ben de konunun başında ders çalışma, iş yap, bizimle otur falan diyorlar sandım. Oğullarının evinde size ilişmeden yılda 1 ay kalsınlar izin verin de... Siz de koca kadınsınız. Olası başarısızlıklarınıza şimdiden günah keçisi arayışına girmeyin.
Arkadaşlar kendimi sizlere anlatamadım maalesef ki. Evet kayınvalidemi kayınpederimi sevmiyorum ama ilk geldikleri 1-2 gün hiçbir sıkıntı yoktu kafam boştu rahattım ders çalışabildim. Ama sonrasında da eşim hoşlanmamasına rağmen oğluna bebek gibi davranmaları sürekli peşinden koşmaları çok abartılı gelmeye ve çok batmaya başladı bana. Yemek yapar evet ama yemeğin en güzel yerlerini fazlasıyla oğluna ve kayınpedere koyar bana da biz de kalanları yeriz der. Yemekten kalkarız, eşim işe gidecekse hemen yarım saatte çay kahve yapalım tatlısını da koyalım diyip koşturur mutfakta beni. Bi yandan sofra toplanır bi yandan bulaşıklar toplanır bi yandan çay konulur bir yandan kahve yapılır. Aman oğlu hem çayını hem kahvesini içmeden işe giderse bizim kayınvalide kahrından ölür. Oysaki eşim yemekten sonra hemen çaya kahveye tatlıya dalan bir insan da değildir. Annesi kırılmasın diye yer. Öğlen yemek için eve gelirim soğuk böreği koyar biz bunu bitirelim hadi der yarım saat sonra eşim gelince ona soğuk börekten vermez hemen kalkar pastırmalı yumurtalar falan yapar. Kendi evimde beni 2. plana atmasına tahammül edemiyorum ve sinirleniyorum ben de ister istemez. Sanki asıl yemeği oğluna ve kendilerine yapıyor da ben de nasipleniyormuşum gibi davranır. Yine bir sabah evden aceleyle çıkmak üzereyken eşimin alarmı çaldı ve öteki odadan eşimin uyandığını duyup hemen yatağından fırlayıp çayı kahvaltıyı hazırlıyor. Eşimle ikimiz çalışıyoruz ona herşeyi yapıp beni dışlıyor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum çok mu şey bekliyorum ama zaten daha önceden gelen kendilerine karşı bir sinirim olduğu için bunlar daha çok gözüme batıyor ve daha çok sinirleniyorum. Sinirlenince de kolay kolay kafamı boşaltıp dersime odaklanamıyorum. Tamamen kendim çalışmak istemediğimi düşünen arkadaşlar ben son zamanlarda haftasonu günde 10 saat haftaiçi 5 saat ders çalışan bir insandım ve gerçekten de azimliyim. Hatta kendi kardeşim gelmeyi düşünüyordu bize, sınavdan sonra gel dedim ona da. Ama söz konusu eşimin ailesi olunca eşim alınmasın diye hiçbir şey diyemedim.
Tamam düğünümde herşeyi onlar yapsınlar diye beklemedim tabiki zaten atama durumumuz olacağı için ev bile kurmamıştım. Düğün salonunun ve herşeyin masrafını biz kendimiz yaptık. Ama ne olursa olsun hiçbirşeye katkıda bulunmamalarına karşın takılarını en azından kendileri alıp takmalıydılar onu bile yapmadılar. Onların taktığı 2 bileziği bile biz kendimiz yaptık onlar taktı. Hatta ve hatta eşimin bana takması için yaptığımız 5 bilezikten bir tanesini daha alıp 3 tane takmış gibi millete gösteriş yapmasını da bildi bu kayınvalide. Evet çok sinirliyim evet bu kadar özensizliği hakettiğimi düşünmüyorum. Derdim maddiyat değil kesinlikle. Ben onları gördükçe bunlar aklıma geliyor unutamıyorum maalesef. Hatırladıkça da sinirlenip dersime odaklanamıyorum. Ayrıca eşim normalde akşamları da çalışan bir insan. O yüzden genelde evde yalnız ders çalışmaya alışmış bir insanım ve yine yalnız kalıp kaldığım yerden ders çalışmaya devam etmeyi ne kadar istediğimi bilemezsiniz. Yani kendim zaten kazanamayacaktım deyip bahane üretmiyorum kesinlikle. Bu 1 aylık çalışmayla istediğim puanı anca yapabileceğim belki ama çalışmadığım için yapamayıp bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalmak istemiyorum.
Olaya çok sığ bakıyorsunuz. Her insanın bilişsel stratejisi başkadır. Ve dersi nasıl en iyi şekilde öğreneceğini belli denemelerden sonra keşfeder ve ondan sonraki tüm öğrenmelerini ona göre düzenler. Hangi mantıkla sessiz ortamda çalışabilen bir insanın bu durumuna lüks gözüyle bakıyorsunuz? Bir de utanmadan sınavdaki arkadaşınızın gürültü yüzünden başarısız olmasını kendinizin o sınavda başarılı oldugunu göğüs gere gere yazmışsınız. Kusura bakmayın ya da bakın umrumda değil burdaki bayan tamamen haklı 3 ay kalmış sınava o kadar emek vermiş işten gelip ders çalışmış evde eşi dışında kimseyi istememesi çok normal. Benim annem kardeşim sınavı kazansın diye televizyonu bile çok kısık açıp izliyordu hepimizi ses konusunda uyarıyordu çünkü anlamıştı ki kardeşim sessiz ortamda en iyi şekilde ders çalışıyordu. Bende tv karşısında bile ders çalışabilirim. Ben ders çalışırken de kendisine kısıtlama getirmezdi. Çünkü her insan farklı şekilde öğrenir.Çevreniz hiç doğru seyler yapmamış, siz doğru yaptıklarını sanıyorsunuz :)
Stadyumda bile ders çalışabilirim. Birden fazla iş aynı anda yapabilirim, dikkatim kolay kolay dağılmaz, canım istiyorsa 1 aylık müfredatı 1 haftada bitiririm. Hep başarılı bir öğrenciydim.
Lisede benden çok daha başarılı, çok daha iyi yerleri kazanması kesin gözüyle bakılan bir arkadaşımla aynı okulda sınava girdik.
Ve o gün okulum çevresinde bir olay çıktı, sınavın yaklaşık 1 buçuk saati dışarıdan sürekli sesler geldi. Ama öyle böyle değil. Bir de kapıda bekleyen aileler dahil olunca olay büyüdü vs.
Sonuç? sizin gibi misafir kabul etmeyen, komşuları 1 yıl sessizliğe mahkum eden bir aileye sahip arkadaş çuvalladı.
Ve işin garibi ne zaman aileme ama arkadaşlarımın aileleri hiç misafir çağırmıyor vs desem, babamın bugün Prof olan bir arkadaşını örnek gösterdiler, otogarda otobüs yıkayarak ve orada uyuyarak tıp fakültesini kazandı ve bitirdi diye.
İçeride kayınvalide oturuyor diye ders çalışmamak ben kazanamayacağım ve kendime bir bahane buldum demek.
yani kayınvalidesi yokken sıcak börek yiyormus öğlen ama o gelince hayır böreği isitamazsin bunu yiyeceksin köle der gibi davranmış..biraz samiyetsiz geldi konu.="dusduru, post: 55761876, member: 322218"]Aslında bahsettiğiniz şeyler çok basit şeyler.Orasi sizin eviniz değil mi,siz kendinizi düşünüp ısıtın hazirlayin,yiyin için,niye kayinvalideden bekliyorsunuz ki,misafir olan siz,onlar ev sahibi mi ?
Bırakın oğlu icin ne yapıyorsa yapsın.Yilda bir geliyormuş , oğlu için böyle yapmak istiyor demekki , böyle mutlu oluyor.
Yani sevmediğinizi özellikle belirtiyorsunuz," anlamışlardır herhalde" diyorsunuz,ama oğullarına gösterdikleri ihtimamin aynısını bekliyorsunuz.Bu biraz garip değil mi ?
Çok safsınız ya. Gün gelir bu kadının odaya kapanıp ders çalışması ilerde zaten odaya gittin hep bizimle oturmadın, ilgilenmedine döner. Sonuçta el kızı şamar oğlanı.Kendi kendinizi dolduruyorsunuz. Geçinmeye niyetiniz yok sizin.
Öncelikle taa evlenme zamanı olan olayları kabullenmekle başlayın. Onlar size para harcamak zorunda değiller. Taksınlar diye bilezik vermeseydiniz ellerine.
Mevcut durumda da kadın zaten yemek yapıyor. Oğlunun hizmetini görüyor. Daha ne yapsın? Yok koşup çayı koyuyor yok yemeğin tüy dikilmiş yerini kocama veriyor
Ben de konunun başında ders çalışma, iş yap, bizimle otur falan diyorlar sandım. Oğullarının evinde size ilişmeden yılda 1 ay kalsınlar izin verin de... Siz de koca kadınsınız. Olası başarısızlıklarınıza şimdiden günah keçisi arayışına girmeyin.
Tıpta uzmanlık sınavına gireceğim arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi?Arkadaş zamanında tıp kazanan insanlardan bile daha zor bir sınava giriyormuş tamam dağılabiliriz
.ama merak etmedim değil sinav sınav ama bu ne sınavı
Allah aşkına branşınız nedir?Bence burada yazan bir üye çok haklı. Sınav günü neyle karsilasacagini bilemezsin. Ben de dışardan gürültü gelen bir okulda sınava girmiştim zamanında. İnsanın kendini her şeye alıştırması gerekiyor. Ve kesinlikle kendini mutlak bir sessizliğe alıştırmamali. He sessizlikte çok iyi çalışılır. Öyle bir yere denk gelirsen de ne ala. Ama ya sizin hesap etmediğiniz şeyler..en basidi sınavda aglayanlar kusanlar... Sınava mutlak bir bosvermislikle girilmeli bence ama bu bosvermislik sadece çevre olmalı...
Anlatabildiniz. Ovvv o zaman çok haklısınız. Ne diyeyim ki. Diğer mesleklerin sınavıni sizinkinin yanında ne ki. Onlara başka şey düşer. Cokkkkk haklisiniz. Çok ayıp ediyorlar. Ama belki de diğer meslekler hakkını savunuyordur bilemeyiz ki. Her sey 8-5 çalıştığın statüyle olmuyor="kediii1506, post: 55761912, member: 506429"]Tıpta uzmanlık sınavına gireceğim arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?