Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Cidden Allah erkek annelerine yardım etsin, çok üzücü anlattığınız herşey kadının kalkıp oturup yemek yapmasıyla çay kahvaltı yapmasıyla ilgili. Size soğuk börek indirmiş, yani böreği siz ısıtın ya da siz yapın getirin ben yiyeyim dememiş.Tabi ki oğlunu daha çok sevip önemseyecek...
Ama cidden problemli insanlara düşmemişsiniz başınıza dert arıyorsunuz.
Çok üzüldüm eşinizin ailesinin haline...
Evde istenmediklerini hissettiriyorsunuzdur zaten...
Ne yapsın bu insanlar oğulları ölmüş gibi mi davransınlar, arayıp sormayıp gelmesinler mi?

Arkadaşım size göre bahane olabilir ama benim günde 3 saat değil haftaiçi en az 5-6 saat haftasonu ise en az 10 saat %100 verimle çalışmam gerekiyor sınava kadar hedeflediğim çalışmayı tamamlayabilmem için. Kpss de çalışmıyorum ayrıca çok daha zor bir sınava hazırlanıyorum. Ve benim çalışmam günde 2-3 saate düştüğünde ve bu süreç 1 ayı bulduğunda benim için çok ciddi bir gerileme yaşamış olacağım. Kayınvalide gelmek istediğinde beni aramadı kızım rahatsız olur musun biz gelmeyi düşünüyoruz istersen sınavdan sonra gelelim diye sormadı bile. Arkadaşınızın kaderine öyle birşey yaşamış ancak daha iyi koşullarda sınavı geçmiş olsaydı sizden çok daha iyi bir puan alırdı. Ya da siz daha iyi şartlarda çalışmış sınava hazırlanmış olsanız daha iyi puan alırdınız daha başarılı olurdunuz. Ben de iyi bir başarı istiyorum onu hedefliyorum ama bu gidişle maalesef istediğim başarıyı elde edememe ihtimalim var

O hiç para ödemeyen aileler düğün yapmıcaz biz o zaman dediğinizde ortalığı yıkıyolar millet ayıplar düğünsüz evlilik mi olurmuş diyorlar. Yani hem katkı yapmıyolar hem de çiftin fikrine saygı duymayıp moral bozuyorlar. Buna ne diceksiniz peki?

Evet gelmeleri haklarıdır o yüzden ses çıkarmadım gelme isteklerine ama evde sınava hazırlanan biri varken uzun süre kalmak ve bir odada ders çalışan varken öteki odada kahkahalar atmak hakları değil diye düşünüyorum.

Bence biraz bahane bu. Ne insanlar ne durumda çalışıyor. Ki ben de 6 aylık cocukla çalışıp kazandım ve emin olun ki sizin kayinvalideden falan çok daha fazla vakit alıyor. Ki eşiniz de çok anlayısliymis. Birden ailesi gelince anlayışsız olacak değil ya. Hep derim çalışmak insanın içinde olacak. Onu gerçekten isteyecek öyle bir isteyecek ki tüm olumsuzluklara inat o isteyisi kamcilanacak.

Kendi kendinizi dolduruyorsunuz. Geçinmeye niyetiniz yok sizin.

Öncelikle taa evlenme zamanı olan olayları kabullenmekle başlayın. Onlar size para harcamak zorunda değiller. Taksınlar diye bilezik vermeseydiniz ellerine.

Mevcut durumda da kadın zaten yemek yapıyor. Oğlunun hizmetini görüyor. Daha ne yapsın? Yok koşup çayı koyuyor yok yemeğin tüy dikilmiş yerini kocama veriyor

Ben de konunun başında ders çalışma, iş yap, bizimle otur falan diyorlar sandım. Oğullarının evinde size ilişmeden yılda 1 ay kalsınlar izin verin de... Siz de koca kadınsınız. Olası başarısızlıklarınıza şimdiden günah keçisi arayışına girmeyin.

uzakta yaşıyorsanız kalma günleri mesafeye göredir... mesela diyelim istanbul da oturuyorsunuz eşinizin ailesi de kocaeli de 3 günlüğüne gelip kalıp gider sık sık, ama eşinizin ailesi mesela kars ta oturuyorsa sık gelemedikleri için 20 gün kalmaları gayet normaldir.
biraz tahammül biraz iyi niyet gerçekten insan kazandırır, ama diğer türlüsü ruh kanseridir. sizi de yer bitirir çevrenizdekileri de.

kesinlikle.

Aslında bahsettiğiniz şeyler çok basit şeyler.Orasi sizin eviniz değil mi,siz kendinizi düşünüp ısıtın hazirlayin,yiyin için,niye kayinvalideden bekliyorsunuz ki,misafir olan siz,onlar ev sahibi mi ?

Bırakın oğlu icin ne yapıyorsa yapsın.Yilda bir geliyormuş , oğlu için böyle yapmak istiyor demekki , böyle mutlu oluyor.
Yani sevmediğinizi özellikle belirtiyorsunuz,
" anlamışlardır herhalde" diyorsunuz,ama oğullarına gösterdikleri ihtimamin aynısını bekliyorsunuz.Bu biraz garip değil mi ?

Olaya çok sığ bakıyorsunuz. Her insanın bilişsel stratejisi başkadır. Ve dersi nasıl en iyi şekilde öğreneceğini belli denemelerden sonra keşfeder ve ondan sonraki tüm öğrenmelerini ona göre düzenler. Hangi mantıkla sessiz ortamda çalışabilen bir insanın bu durumuna lüks gözüyle bakıyorsunuz? Bir de utanmadan sınavdaki arkadaşınızın gürültü yüzünden başarısız olmasını kendinizin o sınavda başarılı oldugunu göğüs gere gere yazmışsınız. Kusura bakmayın ya da bakın umrumda değil burdaki bayan tamamen haklı 3 ay kalmış sınava o kadar emek vermiş işten gelip ders çalışmış evde eşi dışında kimseyi istememesi çok normal. Benim annem kardeşim sınavı kazansın diye televizyonu bile çok kısık açıp izliyordu hepimizi ses konusunda uyarıyordu çünkü anlamıştı ki kardeşim sessiz ortamda en iyi şekilde ders çalışıyordu. Bende tv karşısında bile ders çalışabilirim. Ben ders çalışırken de kendisine kısıtlama getirmezdi. Çünkü her insan farklı şekilde öğrenir.

yani kayınvalidesi yokken sıcak börek yiyormus öğlen ama o gelince hayır böreği isitamazsin bunu yiyeceksin köle der gibi davranmış..biraz samiyetsiz geldi konu.

Yorumlara bakıyorum da burdakiler doğum yapsa lohusayken kayınbaba evde olsa aylarca kalsa bik bik bik ötecekler. Neymiş bahane üretiyormuş hanımefendi. Geçin bu ayakları hepinizin tuzu kuru anca başkasını yerin kötü gelin ilan edin. Kendinizin hassas noktasına bi dokunsa eşinizin ailesi burda düzine düzine konu açarsınız biriniz tolere etmezsiniz. Bu kadının da hassas konusu SINAV bu kadar.

Bence burada yazan bir üye çok haklı. Sınav günü neyle karsilasacagini bilemezsin. Ben de dışardan gürültü gelen bir okulda sınava girmiştim zamanında. İnsanın kendini her şeye alıştırması gerekiyor. Ve kesinlikle kendini mutlak bir sessizliğe alıştırmamali. He sessizlikte çok iyi çalışılır. Öyle bir yere denk gelirsen de ne ala. Ama ya sizin hesap etmediğiniz şeyler..en basidi sınavda aglayanlar kusanlar... Sınava mutlak bir bosvermislikle girilmeli bence ama bu bosvermislik sadece çevre olmalı...

Çok safsınız ya. Gün gelir bu kadının odaya kapanıp ders çalışması ilerde zaten odaya gittin hep bizimle oturmadın, ilgilenmedine döner. Sonuçta el kızı şamar oğlanı.

Allah aşkına branşınız nedir?

="kediii1506, post: 55761912, member: 506429"]Tıpta uzmanlık sınavına gireceğim arkadaşım anlatabildim mi şimdi derdimi?
Anlatabildiniz. Ovvv o zaman çok haklısınız. Ne diyeyim ki. Diğer mesleklerin sınavıni sizinkinin yanında ne ki. Onlara başka şey düşer. Cokkkkk haklisiniz. Çok ayıp ediyorlar. Ama belki de diğer meslekler hakkını savunuyordur bilemeyiz ki. Her sey 8-5 çalıştığın statüyle olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…