Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Yuh diyorum ... kpss ye son 3-4 ay çalıştım onda da sabahtan akşama kadar iste çalıştım geldm evi topladm yemege yardm ettm anneme snra gidp milletin için de bir köşede çalıştm bazen yalnz kalabildigimde çalıştım kimse bu kiz sınava çalışıyor hicbirseye karışmasın işede gitmesin dmeedi hiçbirşeyden elimi ayağımı cekmedim sonunda ıyi bir puanla da atandım yani diyeceğim o ki bu kadar abartmaya gerek yok

Kendinize sorun yaratıyorsunuz bence. Küçük bir çocuğum var. Eşimin gece nöbeti oluyor. Yani çocuğa tek ben bakmak zorundayım ama kpss ye çalışmaya çalışıyorum. Kv nize akşamları ders çalışmam lazım diyip odanıza geçebilirsiniz

Geçiyormuş zaten ama sinirden çalışamıyormuş,kv yemek yapiyo biz zaten dışardan söylüyorduk yardım ettiğini sanıyo diyo, her gün dışardan söylüyolarsa hem keseye yardım hem bağırsaklara yardım halbuki kv nın yaptığı yemek

Siz bu damatlari agactan mi topluyorsunuz acaba
Sirf dugunde taki takmadi diye insanlardan bu kadar nefret edilir mi ya hic utanmiyor musunuz merak ediyorum cidden ?
Insanlar ogullarinin evine gelirken sizden icazet mi bekleyecek pardon ?
Madem oyle kostura kostura evleneceginize sinavi kazanip oyle evlenseydiniz

insanlara ne oldu böyle allah aşkına ya ne bu tahammülsüzlük size bir zararları yok yararları var herkes düşmüş maddiyat peşine yok yardım etmediler , arkadaşımın bebeğine verdiğim şey lekeli geldi , misafirliğe gittim yemekten sonra kek yapmadı . neden bu kadar yozlaştık nerde kaldı hoşgörü

Son düzenleme:

Hosgörüyü millet gösteris delisi olduktan sonra kaybettik galiba

Kv nin yemek yapması büyük nimet aslında burda okuyoruz kadın çalıştığı halde herşeyi gelinden bekleyenleri...

Gelip bu kadar uzun kalmalarına ben de sinirlenirdim tamam ama anladığım kadarıyla ders çalışmanıza da bir manileri yok. Hatta kayınvalide yemekleri bile yapıyormuş size yardım amaçlı.. Yiyin çekilin odanıza, sinirlenecek ne var anlamadım. Normalde de yemek yiyip derse oturmuyor muydunuz? Değişen, sekteye uğrayan ne oldu?

Adamlar size karışmıyor bişey demiyor. E kadın yemeği de yapıyormuş ne güzel. İçinizdeki kin yüzünden olumlu düşünemez olmuşsunuz. Geçmişi boşverin. Madem önemli bir sınavınız var odanıza geçip ona odaklanın.

Arkadaslar konu sahibini çok çok iyi anlıyorum problem yemek yapılmasıyla çözülmüyor insan öyle zamanlarda tek kalmak istiyor ben istediğim saatte kalkıyorum kalkarken müzik açıyorum kendime bi kahve koyuyorum masayı istediğim zaman topluyorum yemek yapmıyorum eşim dışardan söylüyor Yani üstümde sorumluluk yok. Bana misafirde gelmesin yemek te yapılmasın. Ayrıca sınav zamanı insan anlayış bekliyor kimsenin sınavı olan birinin evine gitmeye hakkı yok evde birinin olması bile sinire dokunur böyle anlarda. Yazın da gelebilirler. Ben sınavım var diyip ertelettirdim bişeyde demediler zaten. Hakkıyla okuyup sınav çalışmayanlar ya da çocuğu okul çağında olmayanlar bunu anlamayabilir. Ortada bi emek var. Kimse gelmesin demiyor sınavını görmezden gelip önemsenmediğine közüyle bence.
Ayrıca maddiyata gelelim ben de hiçbirşey beklemeden evlendim. Ama insan diyor ki ya oğlan evlendiriyorsun benim de bi çevrem var gelin olarak insan borç harç bişeyler yapar yapamasa da uğraşır ama o çabayı görememek insanı sinir ediyor evet kimse maddi olarak yardım etmek zorunda degil ama düğün zamanı olan kırgınlıklar unutulmuyor batıyor gözüne. Sonuçta sen bi yuva kurmuşsun onlar ana baba olarak az da olsa destek olmalılardı

Aynen katılıyorum.22günde ne sınav kazanılır ne kaybedilir.bastan 9ay sonraya attım umutları vs dediğine göre konu sahibinin pek bi çalısmıslıgı yokta buda bahanesi olacakmıs gbi geldi

Kinin de bir derecesi olmalı ,hayatını etkiliyorsa yardıma ihtiyacın var demektir . Sana yapıldığını düşündüğün haksızlıklar çok saçma . Çocuklarının düğününü yapan aileler var evet ,kendi istekleriyle yapıyorlar ama yapmak istemeyene de zorla yaptıramazsın. Mecbur da değiller zaten . Geçer odana çalışırsın dersini ,olur biter. Neden kendine bu kadar kötülük yapıyorsun .aslında insanın en büyük düşmanı yine kendisi .sınavda başarısız olursan suçunu kimseye yükleme ,tamamen senin hatan .

Arkadaşım 26 yaşındayım sınava hazırlanırken annemlere gittiğimde çayımı anam babam ayağıma getirir babam meyve soyar bu bi emektir çabadır stresi paylaşmaktır gelip 22 gün kalmak nedir? Sınavım varken açık açık konuştum kv ile onlarda gelmedi. Sınavımdan sonra geldiler 25 gün kaldılar güzel güzel ağırladım üstümdeki stresi attıktan sonra. O sınav psikolojisi herkeste farklı olabilir. Ama çoluk çocuk okutmuş gün görmüş geçirmiş kadınlar daha asil oluyor. ÖSS ye hazırlanırken bi komşumuz vardı kapımızı çalmaya çekinirdi çok severdim çok hassas bi kadındı. TeyZem halam gelirse annemi arar açtırırdı kapıyı zili çalmadan. Annem misafir kabul etmezdi. Ama şimdi bunun ekmeğini yiyorum zor da olsa çok iyi biyerde çalışıyorum saygı duyulan bi mesleğim var. Bu emektir. Gelip 22 gün yaylanamaz bazen insan çocuğunun evinde bile olsa. Zaten sınava çalışıyorum dediği halde gelmişlerse hayatlarında okumanın emeğin değerini anlamayan gazete bile okumayan insanlardır.

Arkadaşlar kendimi sizlere anlatamadım maalesef ki. Evet kayınvalidemi kayınpederimi sevmiyorum ama ilk geldikleri 1-2 gün hiçbir sıkıntı yoktu kafam boştu rahattım ders çalışabildim. Ama sonrasında da eşim hoşlanmamasına rağmen oğluna bebek gibi davranmaları sürekli peşinden koşmaları çok abartılı gelmeye ve çok batmaya başladı bana. Yemek yapar evet ama yemeğin en güzel yerlerini fazlasıyla oğluna ve kayınpedere koyar bana da biz de kalanları yeriz der. Yemekten kalkarız, eşim işe gidecekse hemen yarım saatte çay kahve yapalım tatlısını da koyalım diyip koşturur mutfakta beni. Bi yandan sofra toplanır bi yandan bulaşıklar toplanır bi yandan çay konulur bir yandan kahve yapılır. Aman oğlu hem çayını hem kahvesini içmeden işe giderse bizim kayınvalide kahrından ölür. Oysaki eşim yemekten sonra hemen çaya kahveye tatlıya dalan bir insan da değildir. Annesi kırılmasın diye yer. Öğlen yemek için eve gelirim soğuk böreği koyar biz bunu bitirelim hadi der yarım saat sonra eşim gelince ona soğuk börekten vermez hemen kalkar pastırmalı yumurtalar falan yapar. Kendi evimde beni 2. plana atmasına tahammül edemiyorum ve sinirleniyorum ben de ister istemez. Sanki asıl yemeği oğluna ve kendilerine yapıyor da ben de nasipleniyormuşum gibi davranır. Yine bir sabah evden aceleyle çıkmak üzereyken eşimin alarmı çaldı ve öteki odadan eşimin uyandığını duyup hemen yatağından fırlayıp çayı kahvaltıyı hazırlıyor. Eşimle ikimiz çalışıyoruz ona herşeyi yapıp beni dışlıyor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum çok mu şey bekliyorum ama zaten daha önceden gelen kendilerine karşı bir sinirim olduğu için bunlar daha çok gözüme batıyor ve daha çok sinirleniyorum. Sinirlenince de kolay kolay kafamı boşaltıp dersime odaklanamıyorum. Tamamen kendim çalışmak istemediğimi düşünen arkadaşlar ben son zamanlarda haftasonu günde 10 saat haftaiçi 5 saat ders çalışan bir insandım ve gerçekten de azimliyim. Hatta kendi kardeşim gelmeyi düşünüyordu bize, sınavdan sonra gel dedim ona da. Ama söz konusu eşimin ailesi olunca eşim alınmasın diye hiçbir şey diyemedim.
Tamam düğünümde herşeyi onlar yapsınlar diye beklemedim tabiki zaten atama durumumuz olacağı için ev bile kurmamıştım. Düğün salonunun ve herşeyin masrafını biz kendimiz yaptık. Ama ne olursa olsun hiçbirşeye katkıda bulunmamalarına karşın takılarını en azından kendileri alıp takmalıydılar onu bile yapmadılar. Onların taktığı 2 bileziği bile biz kendimiz yaptık onlar taktı. Hatta ve hatta eşimin bana takması için yaptığımız 5 bilezikten bir tanesini daha alıp 3 tane takmış gibi millete gösteriş yapmasını da bildi bu kayınvalide. Evet çok sinirliyim evet bu kadar özensizliği hakettiğimi düşünmüyorum. Derdim maddiyat değil kesinlikle. Ben onları gördükçe bunlar aklıma geliyor unutamıyorum maalesef. Hatırladıkça da sinirlenip dersime odaklanamıyorum. Ayrıca eşim normalde akşamları da çalışan bir insan. O yüzden genelde evde yalnız ders çalışmaya alışmış bir insanım ve yine yalnız kalıp kaldığım yerden ders çalışmaya devam etmeyi ne kadar istediğimi bilemezsiniz. Yani kendim zaten kazanamayacaktım deyip bahane üretmiyorum kesinlikle. Bu 1 aylık çalışmayla istediğim puanı anca yapabileceğim belki ama çalışmadığım için yapamayıp bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalmak istemiyorum.

Benim gerçekten ne hissettiğimi tek anlayan siz olmuşsunuz. Aynen dediğiniz gibi benim annem de aynı şekilde meyveyi soydu önüme getirdi yıllarca. Evlendiğimde yumurta kırmayı bilmezdim. Çünkü annem her mutfağa girmek istediğimde sen git dersini çalış deyip beni odama gönderirdi. Dediğiniz gibi sınava hazırlandığım süreçte eve misafir kabul etmezdi. Hatta geçen gün kardeşim eşiyle birlikte bize gelmek istediğini önce anneme söylemiş o da hemen sınavdan sonra gidersiniz şimdi gitmeyin demiş kardeşime bile.
Hem aynen dediğiniz gibi sınav psikolojisi herkesin farklıdır. Ben sınava hazırlanırken insanlara tahammül edemez hale geliyorum o derece strese giriyorum maalesef. Hele ki bu kişiler kayınvalide ve kayınpeder olunca tabi sinirim tepeme çıkıyor. Kendilerinin de farkında olduğunu düşünüyorum benim onları pek sevmediğimin. Buna rağmen uzun süre kalmalarının yüzsüzlük olduğunu düşünüyorum ve böyle yüzsüz davranmalarına da ayrıca sinirleniyorum maalesef :)

Çevreniz hiç doğru seyler yapmamış, siz doğru yaptıklarını sanıyorsunuz :)
Stadyumda bile ders çalışabilirim. Birden fazla iş aynı anda yapabilirim, dikkatim kolay kolay dağılmaz, canım istiyorsa 1 aylık müfredatı 1 haftada bitiririm. Hep başarılı bir öğrenciydim.

Lisede benden çok daha başarılı, çok daha iyi yerleri kazanması kesin gözüyle bakılan bir arkadaşımla aynı okulda sınava girdik.

Ve o gün okulum çevresinde bir olay çıktı, sınavın yaklaşık 1 buçuk saati dışarıdan sürekli sesler geldi. Ama öyle böyle değil. Bir de kapıda bekleyen aileler dahil olunca olay büyüdü vs.
Sonuç? sizin gibi misafir kabul etmeyen, komşuları 1 yıl sessizliğe mahkum eden bir aileye sahip arkadaş çuvalladı.

Ve işin garibi ne zaman aileme ama arkadaşlarımın aileleri hiç misafir çağırmıyor vs desem, babamın bugün Prof olan bir arkadaşını örnek gösterdiler, otogarda otobüs yıkayarak ve orada uyuyarak tıp fakültesini kazandı ve bitirdi diye.

İçeride kayınvalide oturuyor diye ders çalışmamak ben kazanamayacağım ve kendime bir bahane buldum demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…