Sindiremiyorum, artik alttan alamiyorum ve cok doluyum

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
Merhaba,

Ara ara girip takip ediyorum ama bu siralar bebegimden firsat bulamadim.

Özetlemek gerekirse;

* Benim kendi ailemden istanbulda sadece annem ablam ve kardesim var lise son sinif ogrencisi. Babamla uzun yillardir gorusmuyoruz. Annemle babam bosandilar.
* isteme aksaminda ayni zamanda soz de kesildi tabiiki yuzuksuz soz ☺ bunu esimle konustuk gozum gormuyor bir yuzuk ama inanin ama hersey soz konusu edildi. Daha isteme aksamindan esimin babannesi yatak odasini siz alacaktiniz ama biroturacaklar diye biz aliyoruz diye bir laf etti. Bunun gibi bircok laf nisan da dugunde devam etti.
Nisan alisverisimde agladim. Dugun alisverisimde alisverisi terkedip evime gitmek istedim zor zapdettiler.

* 7 yildir evliyim.3 yil kayinvalidemlerle 4 yildir kendi evimde oturuyorum. 11 aylik oglum var. 27 yasindayim esim 32. 11 aydir evdeyim oglumla ilgileniyorum, isten ayrildim.

* Esimin ailesinden maddi manevi hicbir destek gormedik şimdi ye kadar. Evimizi kendimiz aldik. Butun esyalarimizi vs.

* kendimiz aldigimiz halde evimizde televizyondan tutun da tabak canagima kadar sagda solda konusuldu. Kp karsi cikti almamiza. Tabii eline para saymamizi bekliyordu kanimca. Ona gore oyle seyleri almak gereksizdi.

* dogum yaptim birsuru terane. Hamileligim boyunca hep calistim bir kere destek gormedim kv yada herhangi bir akrabasindan. Ki herkesin herseyine kosturmusumdur. Akillandim. Dogumdan sonra uzak durdum.

*esimin babaannesinden tutun teyze kizindan halasina kadar bize karismayan tek insan yok ailesinde. Okadar biktimki hala onlar yuzunden cok tartisiyoruz.

*dogumdan itibaren benim ailem destek oluyor maddi anlamda.

* ve evime her geldiklerinde karismadiklari igne ucu yok. Annemi bile soruyolar surekli annen hic geliyormu diye. Tabiiki geliyor yani! Zaten sebebini anlayamadigim anneme karsi bi garezleri var. Kadincagiz agzini acmadi simdiye kadar soyledikleri hicbirseyden ama belli ediyorlar kendilerini. Surekli suallerinden sorgularindan biktim.

* surekli ne zaman ise girecegim soz konusu sanki gidip para istemisim onlardan. Babannesi 85 yasinda o bilr krese verirsin diye akil veriyor. Benim ailem destek olduklari halde onlar otur cocuguna bak diyorlar.

Bunlari neden yazdim az cok 7 yildir nelerle karsilastim bilin diye.

Yillardir kendime dogru duzgun birsey alan insan degilim. 7 senedir 2 kere tatile gitmisizdir oda 2 hafta toplasaniz okadar calismamiza ragmen. Yillik izinlerimin bile kalaninda evde oturmamisimdir.

Esim Ailesinin yaninda farkli onlari son derece alttan alan saygili sabirli davranan insan benim yanimda aslan kesiliyor. Ki simdiye kadar kp oglunu bile sagda solda konusan deeikodusunu yapan insan.

Kac kere konusmayi denedim. Tamam diyor 3 gun sonra yine ayni davranislar.
Bana karsi cok dusuncesiz. Bir tartissak cok kufur ediyor benim dinime kadar laf soyluyor yok iste sende ne din var ne bisey ne namaz kiliyorsun bilmem ne diye.

Okadar doluyumki en ufak seyde aglamalara basliyorum. Ailesinden okdr nefret ettimki gormeye dayanamiyorum.

Birsey oluyor uyariyorum neden boyle yaptin diye dislerini sika sika dovecekmis gibi bakiyor.

Cok bunaldim

Kusura bakmayin pek özet olmadi ama 7 yili ozetleyebilecegim kadar ozetlemeye calistim

can çıkar huy çıkmaz

eşiniz onları dizginleyemiyorsa siz ne deseniz boş.

Ya okadarki en ufak bi tartisma buyuyor bende ofke kontrolü yapamiyorum artik. Tartismasa hemen bosanma konusu neymis efendim en iyi avukatlari tutacakmista cocugumu benden alacakmis. Bunlari soyluyor. Barisiyoruz ben nasil oyle bisey yaparim oglumu annesiz nasil buyutebilirim diyor. Okadar sikildimki

7 yıldır evlisin taaa söz gününden giriş yapmışsın, bu kadar detayla hasta olursun
Sakin ol

Ailesi hiç destek olmadı demişsin
3 yıl ailesinin evinde oturmuşsunuz, bu da maddi bir yardım bence kira yok bişey yok

Eşine gelince kimin dinsiz olduğuna o karar veremez
Kendi namaz kılıyo mu bilmem ama aynı dinde 'bir kalp kırdın isen o kıldığın namaz değil' derler

Bir-Dost evet ama kira ve bilumum masraflar kadar masraf ettik otururken. Yoksa binpismanim.

Esim sinirlendiginde gozu gormuyor agzina ne gelirse sayiyor. Ki kendisi 5 vakit kilmadigi halde. Bu kadar dengesizlesebiliyor

Su aralar aile terapistini dusunuyorum. Il degistirme kismi benim annem burdayken olmaz cunku annemi bırakamam baska kimsesi yok cunku. Tesekkurler

Bir-Dost evet ama kira ve bilumum masraflar kadar masraf ettik otururken. Yoksa binpismanim.

Esim sinirlendiginde gozu gormuyor agzina ne gelirse sayiyor. Ki kendisi 5 vakit kilmadigi halde. Bu kadar dengesizlesebiliyor
Aynı masrafı ederken niye başkasıyla oturulur o zaman? Kiraya çıkıp iki kişi yaşamak daha mantıklı

Sende fazla mı sessizsin
Her koyun kendi bacağından asılır, sen önce kendine bak diyemiyo musun

7 yıl geçmiş hala sözün kinini güdüyorsunuz ki babaanne o zaman da 80 e yakın

Unutun önünüze bakın beklentiye girmeyin

Annen geliyor mu demişler geliyor sağ olsun eli kolu dolu der geçersin

Işe ne zaman başlayacaksın deyince de X büyüyünce bu arada da annem destek sağ olsun

Yeri gelince de söyleyin lafı

Bu arada birlikte oturunca da yatak odasını normalde kız tarafı alır ama birlikte oturacağınız için erken tarafı alır denir mesela genelde büyütmeyin önemsemeyin eşinize de bu nedenle gücenmeyin

Karışana cevap verin gereksiz diyene bana gerekli deyin paran boşa gidiyor diyene çalıştım kazandım harcadım deyin susup içe atmayın

Aynı masrafı ederken niye başkasıyla oturulur o zaman? Kiraya çıkıp iki kişi yaşamak daha mantıklı

Sende fazla mı sessizsin
Her koyun kendi bacağından asılır, sen önce kendine bak diyemiyo musun

Iste benim aptalligim biroturmak. Cunku maddi beklentileri oldugu icinmis bende saf saf kabul ettim. Diyorum demezmiyim isine geliyosa tarzinda konusuyor bu sefer.

Degismez canim kimse o yuzden bosuna uzme kendini. Anca mesafe koyarsin araniza esinin ailesiyle. Esinde kiymetini bilmesi lazim ama iste degismiyo kimse..

Iste benim aptalligim biroturmak. Cunku maddi beklentileri oldugu icinmis bende saf saf kabul ettim. Diyorum demezmiyim isine geliyosa tarzinda konusuyor bu sefer.
Ama sende maddi beklenti içine girmezler diye beraber oturmayı kabul etmişsin
Yani sende onlardan maddi beklentiye girmişsin
Bence mantığınız aynıymış yani

En güzeli herkesin ayrı düzeni olsun
3 varsa 3 , 5 varsa 5 harcasın
Olduğu kadar

Ben neyle karsilastigim icin yazdim. Birseyin kinini gutmuyorum icimde.
Iste o yazdiklarimin arkasi kesilmiyor cvplarim o sekilde ama hala sormaya devam ediyorlar. Cok gozgoze bile gelmiyorum konusurken artik. Cunku patlamak uzereyim. Sorulari hic bitmiyor hepsinin. Okadar mesafeliyim ama sanki hergun vicik vicik samimiymisim gibi konusuyorlar.

Hayir ben esimle herseyi kendimiz yapariz dedim. Cunku esimin ailesi ev acacak dusumda degillerdi. Dugunde de bir masraf yapmadilar cunku. Ev almak istedigimiz icin biyandan birikim yapiyorduk. Maddi beklentim olsaydi zaten bir oturmazdim.

Hayir ben esimle herseyi kendimiz yapariz dedim. Cunku esimin ailesi ev acacak dusumda degillerdi. Dugunde de bir masraf yapmadilar cunku. Ev almak istedigimiz icin biyandan birikim yapiyorduk. Maddi beklentim olsaydi zaten bir oturmazdim.

Birikim yapmak için 'bir süre' birlikte oturuyoruz derler genelde

Ben eşimin ailesiyle ayda bir görüşüyorum ortalama genel olarak mesafeli bir insanım. Herkesle kolay samimi olamam zaten huyum bu. Kendilerinin de evimde beş kuruşluk eşyası yoktur Olmasın da zaten.. Buna rağmen o niye öyle buraya niye halı almadın orayı niye böyle yaptın gibi üzerlerine vazife olmayan sorular soruyorlar.. Eskiden salak gibi açıklama yapma zorunda hissediyordum kendimi. Şimdi ben böyle istedim diye cevaplar vermeye başladım. 4 yılda anca bu kadar ilerleme kaydettim :)) he bi de görümcemin yine saçma salak bir sorusuna cevap bile vermedim..

Bence esinizin ailesini bu kadar takmayin.rahatsiz oluyorsoniz mesafe koyub gorsmeyin.
Esinizle aile danismanina gidin,oturun konusun sende ,esinde bir_birinizi anlamaya calisin.

Iste aynen bizde oyleyiz. Yapmasinlar zaten gozum yok ama laflari sualleri sorulari bitmiyor acikliyosun yine soruyolar. 4 yildir evime her geldiklerinde annen geliyormu bilmem ne tarzi sorular. Anlamiyorlar artik en sonunda heralde geliyor dedim. Yok yine bitmedi sorulari. Hani sohbetimiz yok onlar soruyor biz cvpliyoruz. Zaten cocuk olduktan sonra iyice kesildi gelmeleri mesela 2 aydir gelmiyorlar gayette mesafeliyim ama kayinpederimi kv mi gorseniz sanki hergun vicik vicik gorusuyorum hissine kapilirsiniz

Benim de eşim sık sık şehir dışına çıkar iş için her seferinde kv sorar annen geliyor mu diye.. Kendileri ile baya uzak evlerimiz şehir farklı diyebilirim. O yüzden sık gelemez ama her seferinde sorar annen geliyor mu diye hatta bana ayrı eşime ayrı sorar acayip biri.. Bi sonraki sefere geliyor tabi niye gelmesin kızının evi demeyi düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…