biri bana birsey dedimi net kisa ve aslinda icimden cok sert ama disari sakin cevabimi soylerim.icimde kalmaz.ama zamaninda biseyleri soylemedim diye hala icim icimi yer susmusum o zaman.aslinda beni o taraf degilde esimin bid bidlari omrumu tuketiyor..
7 senedir evli olup da söz nisan alışveriş evresini hala unutmamış olmanız mucize gerçekten. Ben gecen sene yaptığım alışverişte ne oldu ne bitti hatırlamıyorum. Kavga yoktu ok ama su olmuştu da diyemem.
Bence atladıgın nokta ne biliyor musun? Bizim cagımızla anne babalarımızın çağı arasında uçurum var. Ben eşimin ailesini severim, onlar da beni. Onlara göre mesela bizim tatile 5 bin tl vermemiz çılgınlık. Onlara gore para tutulması gereken bana gore de harcanması gereken bir şey. Hayatında tatil anlayışı köye gitmekten ibaret olan, yatak odask yerine kanepe kullanan insana bunu nasıl anlatabilirim ki. Anlamaz. Duymak. Söylemez. İsitmem. Olur biter.
Senin o yasta babaannen olsa aynı şeyleri söylese ağzını mı dikeceksin yoo. Yaşlıları da duyma. Söyledi mi, eşimle karar veririz biz de kapat.
Bak ikinci çocuğu yapmışsın. Demek ki aşırı bir sorunun yok. Bazı şeyleri görme. Sinir de olma.
Çoğu şeyi kafanda buyutuyorsun.
Merhaba,
Ara ara girip takip ediyorum ama bu siralar bebegimden firsat bulamadim.
Özetlemek gerekirse;
* Benim kendi ailemden istanbulda sadece annem ablam ve kardesim var lise son sinif ogrencisi. Babamla uzun yillardir gorusmuyoruz. Annemle babam bosandilar.
* isteme aksaminda ayni zamanda soz de kesildi tabiiki yuzuksuz soz ☺ bunu esimle konustuk gozum gormuyor bir yuzuk ama inanin ama hersey soz konusu edildi. Daha isteme aksamindan esimin babannesi yatak odasini siz alacaktiniz ama biroturacaklar diye biz aliyoruz diye bir laf etti. Bunun gibi bircok laf nisan da dugunde devam etti.
Nisan alisverisimde agladim. Dugun alisverisimde alisverisi terkedip evime gitmek istedim zor zapdettiler.
* 7 yildir evliyim.3 yil kayinvalidemlerle 4 yildir kendi evimde oturuyorum. 11 aylik oglum var. 27 yasindayim esim 32. 11 aydir evdeyim oglumla ilgileniyorum, isten ayrildim.
* Esimin ailesinden maddi manevi hicbir destek gormedik şimdi ye kadar. Evimizi kendimiz aldik. Butun esyalarimizi vs.
* kendimiz aldigimiz halde evimizde televizyondan tutun da tabak canagima kadar sagda solda konusuldu. Kp karsi cikti almamiza. Tabii eline para saymamizi bekliyordu kanimca. Ona gore oyle seyleri almak gereksizdi.
* dogum yaptim birsuru terane. Hamileligim boyunca hep calistim bir kere destek gormedim kv yada herhangi bir akrabasindan. Ki herkesin herseyine kosturmusumdur. Akillandim. Dogumdan sonra uzak durdum.
*esimin babaannesinden tutun teyze kizindan halasina kadar bize karismayan tek insan yok ailesinde. Okadar biktimki hala onlar yuzunden cok tartisiyoruz.
*dogumdan itibaren benim ailem destek oluyor maddi anlamda.
* ve evime her geldiklerinde karismadiklari igne ucu yok. Annemi bile soruyolar surekli annen hic geliyormu diye. Tabiiki geliyor yani! Zaten sebebini anlayamadigim anneme karsi bi garezleri var. Kadincagiz agzini acmadi simdiye kadar soyledikleri hicbirseyden ama belli ediyorlar kendilerini. Surekli suallerinden sorgularindan biktim.
* surekli ne zaman ise girecegim soz konusu sanki gidip para istemisim onlardan. Babannesi 85 yasinda o bilr krese verirsin diye akil veriyor. Benim ailem destek olduklari halde onlar otur cocuguna bak diyorlar.
Bunlari neden yazdim az cok 7 yildir nelerle karsilastim bilin diye.
Yillardir kendime dogru duzgun birsey alan insan degilim. 7 senedir 2 kere tatile gitmisizdir oda 2 hafta toplasaniz okadar calismamiza ragmen. Yillik izinlerimin bile kalaninda evde oturmamisimdir.
Esim Ailesinin yaninda farkli onlari son derece alttan alan saygili sabirli davranan insan benim yanimda aslan kesiliyor. Ki simdiye kadar kp oglunu bile sagda solda konusan deeikodusunu yapan insan.
Kac kere konusmayi denedim. Tamam diyor 3 gun sonra yine ayni davranislar.
Bana karsi cok dusuncesiz. Bir tartissak cok kufur ediyor benim dinime kadar laf soyluyor yok iste sende ne din var ne bisey ne namaz kiliyorsun bilmem ne diye.
Okadar doluyumki en ufak seyde aglamalara basliyorum. Ailesinden okdr nefret ettimki gormeye dayanamiyorum.
Birsey oluyor uyariyorum neden boyle yaptin diye dislerini sika sika dovecekmis gibi bakiyor.
Cok bunaldim
Seni okdr iyi anlıyorum ki. Kendimi buldum bagzi yerlerde. Tek degisik eşlerin davranıslari.
Senin yerinde olsam öyle birsey beklerim ki olsun bi patlariım. Oyle bir kavga çıkartırım ki isteseler de gelemezler evime....
Eşin gitsin sonra anesini babasini gorsun.
Haa en ala avukatida tutsa cocuk herzaman anneye verilir.
Ki bosanma fln dusunme bosuna bu tur insanlar yuzunden yuvanı yıkma. Olabildigince uzak tut onları
ayyy bu adamlar ne cook çocuk sevdasındamış da benim habaerim yokmuş..kızm cocughu alsa ne olacak 3. ay sonra al bakamıyoruz. hem kolaymı anneue muhtaç cocugu alacak. sırf sizin gözünüzü korkutmak muhtaç hissedin boşanmayı düşünmeyin.Ya okadarki en ufak bi tartisma buyuyor bende ofke kontrolü yapamiyorum artik. Tartismasa hemen bosanma konusu neymis efendim en iyi avukatlari tutacakmista cocugumu benden alacakmis. Bunlari soyluyor. Barisiyoruz ben nasil oyle bisey yaparim oglumu annesiz nasil buyutebilirim diyor. Okadar sikildimki
Eşinizin ailesi hakkında eşinize konusmayınMerhaba,
Ara ara girip takip ediyorum ama bu siralar bebegimden firsat bulamadim.
Özetlemek gerekirse;
* Benim kendi ailemden istanbulda sadece annem ablam ve kardesim var lise son sinif ogrencisi. Babamla uzun yillardir gorusmuyoruz. Annemle babam bosandilar.
* isteme aksaminda ayni zamanda soz de kesildi tabiiki yuzuksuz soz ☺ bunu esimle konustuk gozum gormuyor bir yuzuk ama inanin ama hersey soz konusu edildi. Daha isteme aksamindan esimin babannesi yatak odasini siz alacaktiniz ama biroturacaklar diye biz aliyoruz diye bir laf etti. Bunun gibi bircok laf nisan da dugunde devam etti.
Nisan alisverisimde agladim. Dugun alisverisimde alisverisi terkedip evime gitmek istedim zor zapdettiler.
* 7 yildir evliyim.3 yil kayinvalidemlerle 4 yildir kendi evimde oturuyorum. 11 aylik oglum var. 27 yasindayim esim 32. 11 aydir evdeyim oglumla ilgileniyorum, isten ayrildim.
* Esimin ailesinden maddi manevi hicbir destek gormedik şimdi ye kadar. Evimizi kendimiz aldik. Butun esyalarimizi vs.
* kendimiz aldigimiz halde evimizde televizyondan tutun da tabak canagima kadar sagda solda konusuldu. Kp karsi cikti almamiza. Tabii eline para saymamizi bekliyordu kanimca. Ona gore oyle seyleri almak gereksizdi.
* dogum yaptim birsuru terane. Hamileligim boyunca hep calistim bir kere destek gormedim kv yada herhangi bir akrabasindan. Ki herkesin herseyine kosturmusumdur. Akillandim. Dogumdan sonra uzak durdum.
*esimin babaannesinden tutun teyze kizindan halasina kadar bize karismayan tek insan yok ailesinde. Okadar biktimki hala onlar yuzunden cok tartisiyoruz.
*dogumdan itibaren benim ailem destek oluyor maddi anlamda.
* ve evime her geldiklerinde karismadiklari igne ucu yok. Annemi bile soruyolar surekli annen hic geliyormu diye. Tabiiki geliyor yani! Zaten sebebini anlayamadigim anneme karsi bi garezleri var. Kadincagiz agzini acmadi simdiye kadar soyledikleri hicbirseyden ama belli ediyorlar kendilerini. Surekli suallerinden sorgularindan biktim.
* surekli ne zaman ise girecegim soz konusu sanki gidip para istemisim onlardan. Babannesi 85 yasinda o bilr krese verirsin diye akil veriyor. Benim ailem destek olduklari halde onlar otur cocuguna bak diyorlar.
Bunlari neden yazdim az cok 7 yildir nelerle karsilastim bilin diye.
Yillardir kendime dogru duzgun birsey alan insan degilim. 7 senedir 2 kere tatile gitmisizdir oda 2 hafta toplasaniz okadar calismamiza ragmen. Yillik izinlerimin bile kalaninda evde oturmamisimdir.
Esim Ailesinin yaninda farkli onlari son derece alttan alan saygili sabirli davranan insan benim yanimda aslan kesiliyor. Ki simdiye kadar kp oglunu bile sagda solda konusan deeikodusunu yapan insan.
Kac kere konusmayi denedim. Tamam diyor 3 gun sonra yine ayni davranislar.
Bana karsi cok dusuncesiz. Bir tartissak cok kufur ediyor benim dinime kadar laf soyluyor yok iste sende ne din var ne bisey ne namaz kiliyorsun bilmem ne diye.
Okadar doluyumki en ufak seyde aglamalara basliyorum. Ailesinden okdr nefret ettimki gormeye dayanamiyorum.
Birsey oluyor uyariyorum neden boyle yaptin diye dislerini sika sika dovecekmis gibi bakiyor.
Cok bunaldim
Ya okadarki en ufak bi tartisma buyuyor bende ofke kontrolü yapamiyorum artik. Tartismasa hemen bosanma konusu neymis efendim en iyi avukatlari tutacakmista cocugumu benden alacakmis. Bunlari soyluyor. Barisiyoruz ben nasil oyle bisey yaparim oglumu annesiz nasil buyutebilirim diyor. Okadar sikildimki
Iste benim aptalligim biroturmak. Cunku maddi beklentileri oldugu icinmis bende saf saf kabul ettim. Diyorum demezmiyim isine geliyosa tarzinda konusuyor bu sefer.
2 aydır evinize gelmeyen insanları ne akdar takıyorsunuz kafanıza.bence asıl sorununuz konunun sonunda yazdıklarınız.yani eşinizin öfke patlamaları,bu durumda küfretmesi,hatta dövecek gibi bakması,belki bir gün bunu yapabilmesi..
yoksa kv görümce bilmem ne ,siz geçmişe takılı kalmışsınız..
nisan dugundeki sorunlara cimrilik diycem kisaca.
birlikte oturmanizindaki sorunlar cabasi tabi.
ama bazi insanlar bos konusmayi cok sever, illa konusmak ister, konusa knusa herseye karisirlar. ne yazikki huylari bu.
babannenin bile krese ver bilmem ne demesi ondan bence.
senim esimin aileside cok konusur, bir yerden sonra da bos konusur tabi.
bana cok laf edemezler cunku uzaktayiz, annesi cok karidirdi ama artik ayda yilda bir konusuyoruz maruz kalmiyorum muhabbetine.
ama esime halen daha ehr ayrintiyi sorup ogrenirler, oda anlatirda anlatir, bu yuzden bazen kavha ederdik.
artik sallamiyorum, annesiyle konusmaya baslayinca odayi terk ediyorum :)
olabildigince uzak dur, cvp verme cogu zaman, ciddiye alma ne diyim :)
Çok yıpranmışsiniz sizi anlıyorum nisanlimin aileside aynı gibi..her şeyi denetlemek istiyorlar ve her konudan verilecek bi akılları var..belki durumunuzu tam bilemem ama taktikca daha kötü olur umursamayin ciddiye almayın onlarda bunu görecektir eninde sonunda. Çok kafaya takıyoruz da ne oluyor. Üzülen yıpranan aynı tarafYa okadarki en ufak bi tartisma buyuyor bende ofke kontrolü yapamiyorum artik. Tartismasa hemen bosanma konusu neymis efendim en iyi avukatlari tutacakmista cocugumu benden alacakmis. Bunlari soyluyor. Barisiyoruz ben nasil oyle bisey yaparim oglumu annesiz nasil buyutebilirim diyor. Okadar sikildimki
Çok yıpranmışsiniz sizi anlıyorum nisanlimin aileside aynı gibi..her şeyi denetlemek istiyorlar ve her konudan verilecek bi akılları var..belki durumunuzu tam bilemem ama taktikca daha kötü olur umursamayin ciddiye almayın onlarda bunu görecektir eninde sonunda. Çok kafaya takıyoruz da ne oluyor. Üzülen yıpranan aynı taraf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?