sınıf arkadaşlarım

geri_donus_olsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
17
0
36
Diğer
merhaba arkadaşlar;

11. sınıftayım benim sorunum arkadaşlarımla. aslında onlarla sorunum yok ama sınıfta bir arkadaş çevrem yok. çoğusunu sevmiyorum mezun olup da kurtulmak derdindeyim. tek yaptıkları dizilerden konuşmak veya dedikodu yapmak, ben hiç dizi izlemem dedikodu yapmaya da fazla yanaşmam. hepsi grup halinde takılıyor ben sürü psikolojisiyle hareket etmeye alışkın değilim. hiç sevdiğin arkadaşın yok mu diyeceksiniz var tabii koskoca 25 kişilik sınıf, aralarında tabii ki sevdiğim arkadaşlarım var ama onlar da diğer gruplara dahiller.

Mesela bir grup var sadece erkek peşindeler, başka bir grup var dersten başka bir şey bilmez, bir diğeri saçma sapan partilere gider durmadan para harcar.
ve bir grup da yok bilmem ne dizisinde neler olmuş neler bitmiş tek dertleri bu olmuş hal bu olunca yanlarına gidemiyorum. ben de çok meraklı değilim onlara ama yalnız kalıyorum ve bundan hiç memnun değilim ya kitap okuyorum ya da pencereden bahçeyi seyrediyorum. (dipnot=okul kız lisesi)

Elim kolum bağlı lise bitene kadar böyle kalamam zaten okulu hiç sevmiyorum eğlence günleri oluyor defile, pilav günü falan onlara bile katılmıyorum kendi mezuniyetime gitmeyi düşünmüyorum düşünün artık o derece nefret ettim bu da beni depresyona sürüklüyor. ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

bence direkt önyargıyla kendi mezuniyetime gitmek istemiyorum deme 11.sınıftasın bu sene bitecek daha bi senen daha var..ayrıca her insan farklıdır bak dediğin gibi kimi şunla ilgileniyo kimi bunla ilgileniyo ve o gruplar sana cazip gelmiyo.aslında sana cazip gelen tekil insanlar var ama onlarda bir gruba dahil olduğu için senin yalnızlığını kesmiyor.bence o anlaşabileceğini düşündüğün kişilerin olduğu gruba bi takıl sen sonuç olarak eğer gerçekten kafa yapınız uyuşuyosa sana grup haricinde de ekstra zaman ayırıcaklardır yani demek istediğim samimiyeti artırırsanız birlikte daha çok vakit geçirirsiniz.en olmadı yalnızlığınla mutlu olmaya bak.ben bana yeterim demeyi bil.lisede kısmet değilse üniversitede bulursun arkadaşlıklar dostluklar.

Grup halinde takilmanin suru psikolojisiyle alakasi yoktur oncelikle.
Anlattiklarin hic de garip gelmedi; tipik lise ogrencilerinin ilgi alani, konusmalari bunlardir zaten. Sen nasil bir grup hayal ediyorsun mesela?

Aralarina girmez, mezuniyetine bile katilmama karari alirsan tabii ki okulda huzursuz olursun. Kafa dengi ogrencilerin yani ayni grupta olan ogrencilerin hepsi ayni degildir zaten. Yani herkes farkli. Orda da dizi izlemeyen ama sadece dinleyen olabilir. Zaten sadece kendin gibi bir arkadas bulmaya kalkarsan yanilir, arkadassiz kalirsin. Illa ki farkliliklar olacak. Onemli olan ortak noktada bulusmak.

İçlerinde sana en yakın olan gruba katıl
Ayrıca okulunuz çok eğlenceliye benziyor
Tüm aktivitelere katıl,sonradan pişman olursun
Mezun oluncada istersen görüşmezsin şimdi yalnız kalmamak adına görüş

Son düzenleme:

Ben Böyle Okulda Olsaydım, Çok Eğlenirdim Biliyor musun?
Herkes Başka Şeylerin Derdinde..
Zıt Yani..
Hepsiyle Konuşur, Bazen Onlarla Takılırdım..
Bu Beni Çok Eğlendirir ve Hiç Sıkılmazdım..
Her Telden Çalıyor Anlattığına Göre Arkadaşların..

Not: Bende Tv İzlemem.. Dizi Hiç Gibi..
Sadece

Gruba katılmak zorunda değilsin , bir arkadaşın olsun tam olsun. Benim lise de sadece 1 arkadaşım vardı samimi olduğum. Herkesle de konuşurdum tabi ama git gel olayım yoktu.
Şuan üniversite 2. sınıftayım yine bir grubum yok , tek bi arkadaşım var sınıftan samimi olduğum.
Baktın kafana göre yok yalnız takıl bişey olmaz , yanlızlık iyidir

tamam yaaa ezmeyin hakkaten eğlenceli mi buldunuz keşke yakından gelip görseniz. güzel olmuyor ki o etkinlikler abuk sabuk şeyler içeriyor bangır bangır müzik çalan bir sokak düğünü bile daha eğlencelidir. neyse konu bu değil yardımcı olanlara teşekkürler.

Son düzenleme:

Ama yalnızlıkta çok zor
Geçici olarak arkadaş ol en azından dediğim gibi tek kalmamak adına

kusursuz arkadaş arayan arkadaşsız kalır.kendimi senin yerine koydum işi gücü parti gezmek tozmak olan guruba bende girmek istemezdim.sonra hep karşı cinsle alakadar olanlarlada.ama dizi konuşan gurup bence iyi.onlarla kanka ol demiyorum ama sende bence bir gruba dahil ol.daha çok gençsin ne o öyle kırk yaşında insanlar gibi ay onu sevmiyorum ay bunu sevmiyorum.bu yaşta yaşamayacaksında ne zaman yaşayacaksın.belkide sen uzaklaştırıyorsundur milleti kendinden.benim, öyle bir arkadaşım vardı.düğün olur gelmez piknik olur gelmez ,sinama olur gelmez, konser olur gelmez.bune ya.aynen şöyle dedim git uzak dur benden.sufi gibide yaşanmaz kusura bakma ama.gençsin boz sende biraz ya.

ayrıca şuan benimde üniversitede 6 kişilik bir gurubum var.hiç biri ile çıkıp dışarıda gezmiyoruz bir yerlere gitmiyoruz ama okul içinde çok samimiyiz ders aralarında çıkıp kantine birşeyler içiyoruz öğlen aralarında yemek yemeye gidiyoruz.ders bittimi herkes kendisamimi arkadaşı ile buluşuyor ama sınıf iinde birbirimiz ile samimiyiz öyle olmasa ne okul biter nede hayat güzel olur.ben daha şimdiden geçlere bakıp cıvıl cıvıl,bıcır bıcır diye iç çekiyorum.bak şunu sakın unutma herşey yaşında güzel

Bende yalnızım artık!
10. sınıftan beri beraber oturduğum iyi kötü günlerimizin olduğu arkadaşımla ayrılıyoruz.
Okul değiştirme kararı aldı hemde 12. sınıfta.Şunun şurasında 4-5 ay ya gitcez ya gitmiycez okula.
Okul değiştirme nedeni de aferdesiniz ama sınıfta çok gerizekalı,karaktersiz erkekler var.
2 senedir aynı sınıftayız o erkeklerle de.
Haliyle ne mal olduklarını ortaya koyuyorlar!
En sonki lafları da patlakk verdi.
Sınıfta kızların yanında ağıza alınmıycak laflar söylediler!! Terbiyesizler...
Ve de arkimle çok uğraşırlar idi.
Bugün müdürle konuştu ve okulunu değiştirmiş konuştuk şinii
O çocukları da söylemiş ve müdürde o arkdşınıda(beni) rhatsız ederlerse gelsin söylesin ben icabına bakıcam onların demiş.Daha bugün bana sana zehir edicem bu seneyi demişti salak.Eğer tek bir laf daha ederse gidicem müdüre!
Sırada da tek başımaydım ve duvar tarafı en arkada oturuyorum.
Yalnız kalmayı hiçte sevmem ama artık boyle geçicek bir kaç ayım.
Zaten derslerle aşır neşir olcağıma sorun etmem inşş
Bizim sınıftada var gruplaşma ama ben herkesle konuşmam kafa dengim olmadıkları için...
Ama senin bir şansın var kız lisesindesin.Etrafında saçma sapan hareketler yapan erkekler yok...

Son düzenleme:
benim kusursuz arkadaş aradığım falan yok. ortaokuldayken mesela pek çok arkadaşım vardı hayat o zaman bana bayramdı o arkadaşlarımla hala görüşüyorum aramız iyi ama buraya geleli 3 yıl oldu alışamadım dahaa. sufi nedir ya SUFİ FALAN DEĞİLİM BEN
gayet de kafa dengi biriyimdir ama bu okul, bu sınıf beni boğuyor. yaz tatilinde okul değiştirmeye çalıştım olmadı imkanlar yetmedi. sınıf gerçekten sınıf değil.

her türden insan var diye eğlenceli sanmayın. geçen sene öğretmenlerin zoruyla bir görev aldık sınıfça (güya okulda kendimizi belli etmeten bir sınıfmışız) onu bile yüzümüze gözümüze bulaştırdık.
o olayda BÜTÜN OKUL BİZE GÜLDÜ sonra bittiğinde sınıftan kimsenin umrunda olmadığını gördüm bense sinirden ağlayacaktım. kimi zaman onları suçladım kimi zaman kendimi suçladım sonra dedim ki GERİ ZEKALI KENDİNİ NİYE SUÇLUYORSUN DURUM ORTADA.
şimdi tek şikayetim yalnızlık, yalnız olmasına yalnızım da bunlarla arkadaşlık kurmaya çabalamak hiç içimden gelmiyor.

Canım istemiyosan zorlama son senendi sanırım
Şurda kaç ay gideceksin ki okula
Kimse takmıorsa kafaya sende takma sınıfça size gülmüşler sana değil

canım benim ben seni eleştirmek için söylemedim onları.kanın ısınmıyorsa ısınmıyordur.şuan bende senin durumundayım son açtığım konuya bakarsan beni anlarsın ortalık sinir insanlarla dolu.ama eğlen gez toz.bak benim lise anım pek yok hatta kötü anılarım var ama ortaokul yılllarımı ömrüm sonuna kadar unutamam.insanın bir okul anısı olmalı.çocuklarına benim okul yıllararım zehir gibiydi deme.sadece derste çalışma eğlen.hayatın tadını çıkar.hep derim şimdiki aklım olsaydı belkide dünyaca ünlü cerrah olurdum diyorum.üniversitedede şimdi derslerim iyi ama eğlenceninde en alası var.30_40 yaşıma geldiğimde bu yılların tadıdını çıkardığım için kendime teşekkür edeceğim.sende eğlen herşeyi sorun etme.senin yerinde ben olsaydım heralde okuldaki herkes gibi bende gülerdim kendi halimize.(ki nasıl bi durum bilmiyoruz)sen tüm sınıfın sıkıntısını yüklenmişsin ne gerek var ya.

bian kendimi gördüm ve yorum yapmak istedim.. benzer sorunları bende yaşadım 11.sınıfta okul bırakmayı bile düşündüm.(ki çok şükür öyle bir hata yapmamışım) kimseyi sevmek zorunda değilsin ama onlarla aynı ortamda bulunmak zorundasın. bende tek kalmayı sevmiyordum ama alıştım. insan yalnız kalmalı bazen o zaman özgüveni yerine geliyo ben öyle düşünüyorum yalnız markete dahi gidemezdim ama şimdi bütün işimi kendim halledebiliyorum.kavga etme tartışma derdim yok kafam rahat :) arkdaşlıkmış dostlukmuş ben inanmıyorum herkes menfaat için birileriyle ilişki halinde buna bende dahilim. demem oki fazlaca kafaya takılıp dert edilecek bir sorun değil bence ders çalış bol bol kitap oku sınva şmdiden hazırlan.. sen değil onlar kaybetsin :)

Son düzenleme:
hepinize teşekkür ederim Allah sizden razı olsun diğer dertleri de okudum ne dertler var benimki de bir şey mi hamdolsun ama artık hazmedemiyorum yalnızlığı

aynılarını bende yaşadım yalnızlığı çok seven bi insanım ama arkadaş çevresinin de iyi olması gerektiğine inanırım lisede çalışkanların grubundaydım pişman da değilim şimdi üniversitedeyim ve sosyal olmaya başladım lisede sosyal olanlar ise şimdi benden kötü bölümlerde okuyorlar doğal olarak diyeceğim o ki eğer kendini hiçbir yere ait hissetmiyorsan çalışkanlarla takılmaya çalış geleceğine yatırım yap :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…