- 4 Ekim 2012
- 16.922
- 33.437
- 798
- Konu Sahibi Mervesevecen
-
Öğrenci dersteyim yok yazılmaz ve dersteki öğrenci dışarı atılamaz. Tamamen öğretmen icin suç teşkil eder hocam . Benimde sac çekmem yanlış ama inkar edilebilir .sizinkinin defterde kanıtı var hocam dikkat edin birgün uyanık öğrenciye denk gelirsiniz .Dönem ortası 8. Sınıflardan birininin seçmeli dersine girmeye başladım. İlk ders çocuklar denemeye kalktı tabi tanıdıkları bir öğretmen olmadığım için. Bir de seçmeli derslere bakış açısı malum.
Yoklama alacağımı söyledim kimse susmadı.
Ben de hiç sesimi yükseltmeden yoklamayı aldım, duymayan cevap vermeyen herkesi yok yazdım. Sonucu gören şok oldu. Aynı ders , konuşan üç öğrenciyi bir kere uyarıp konuşmaya devam ettiklerinde dışarı çıkarıp yok yazdım.
Şu an hiç ses çıkarmadan dersimi dinliyorlar :)
Kimse beni sevmek zorunda değil ama kendimi saydırırım , isteseler de istemeseler de.
Bu tarz konularda pek korkusu olan biri değilim.Öğrenci dersteyim yok yazılmaz ve dersteki öğrenci dışarı atılamaz. Tamamen öğretmen icin suç teşkil eder hocam . Benimde sac çekmem yanlış ama inkar edilebilir .sizinkinin defterde kanıtı var hocam dikkat edin birgün uyanık öğrenciye denk gelirsiniz .
Ya
Böyle bir şey hiç denemedim ama 8. Sınıflarda uygulanabilir gibi gelmedi bana hocam. Siz hangi sınıflarda yapıyorsunuz?Ya
Bazı sınıfları susturmak gerçekten mümkün olmuyor. Ödül tablosu yöntemi deneyebilirsin. Hazırlayacağın isimli bir tabloya davranış düzenine göre sticker yapıştırıp çıkartabilirsin. Ay sonunda haftanın 1.sini seçerek (en fazla sticker toplamış öğrenci) hem kapı dışına resimli bir pano hazırlayarak ilan edebilirsin hem de küçük bir ödüllendirme yaptırabilirsin. Ben uyguluyorum işe yarıyor. Allah yardımcın olsun
Bence öğretmenlerde de öğrencilerde de iş yok. Biri susmaz öbürü susturamıyorum diye ağlar. Al birini vur ötekine.
sagolun hocam. peki başka var mı sizin uyguladığınız farklı şeyler etkinlik gibi.Ya
Bazı sınıfları susturmak gerçekten mümkün olmuyor. Ödül tablosu yöntemi deneyebilirsin. Hazırlayacağın isimli bir tabloya davranış düzenine göre sticker yapıştırıp çıkartabilirsin. Ay sonunda haftanın 1.sini seçerek (en fazla sticker toplamış öğrenci) hem kapı dışına resimli bir pano hazırlayarak ilan edebilirsin hem de küçük bir ödüllendirme yaptırabilirsin. Ben uyguluyorum işe yarıyor. Allah yardımcın olsun
Simdi bunu yazmak icin girmistim. Classdojo ben de bunu oneriyorum size guzel arkadasim. İngiliz egitim sisteminde kullanilan Turkiye'de de bircok kurumun kullandigi interaktif bir sistem ozellikle davranis degerlendirmeleriyle sinif yonetiminde muhtesem geri donutler alacaksin.8.siniflarda etkili olur mu bilemiyorum.ama 5, 6, 7 lerde kullaniyorum.. classdojo diye bir sinif yönetim programi var.. umarım akilli tahtalariniz vardir. biraz karistirin ögrenin kullanin.. muhtesem otesi bir sey
çok sağolun hocam tavsiyeleriniz içinHerkes bir şeyler söylemiş ama karşınızdaki kitleye göre en iyi tavrı, davranışı yaşaya yaşaya yine kendiniz belirlersiniz.Ben de bir şeyler söyleyeyim öğrencileri severseniz onlara ilgi gösterirseniz sevginizi ilginizi belli ederseniz sizi üzmekten sakınırlar.tabi bu sevgi ilgi bağı birden olmaz zamanla olur. dersinizi etkinliklerle süsleyip zevkli ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Bu şekilde derste konuşma durumu azalır ve bir sonraki dersinizi iple çekme ihtimalleri artar.branşınız nedir bilmiyorum diyelim ki Türkçe öğretmenisiniz. skeç yapabilirsiniz şiir dinletisi yapabilirsiniz okul gecesi etkinliklerinde okul programlarında bu sınıflarla çalışabilirsiniz. derste ilgi çekici hikayeler anlatabilirsiniz yerine göre anılarınızı anlatabilirsiniz. bazı konuları oyun şeklinde yapabilirsiniz. bir derste konunuz bitince 10 dakikanız falan kalınca o dakikayı kelime oyunları, bil bakalım vs. gibi oyunlarla değerlendirebilirsiniz. Mesela benim öğrencilerimle aramda bir sevgi bağı oluştu yerine göre takdir edip övüyorum yerine göre tatlı sert de davranıyorum kızıyorum.olumsuz tepki almıyorum.örneğin, ders çalışmadıklarında netleri düştüğünde vs. haklısınız hocam düzelteceğim derler. şımardıklarında bir bakış atıyorum utanıyorlar. benim onların iyiliği için bunları söylediğimi bildikleri için rahatsız olmuyorlar.sarıldığım öğrencilerim de oluyor sarılabilir miyiz diyen oluyor sarılıyorum. arada sevgi bağı oluşursa her şey daha kolay ilerliyor.ama ben bol bol etkinlik yapıyorum çocuklarla.sadece okul değil okul dışı da etkinlikler yapıyoruz.ve beraber faaliyet yapmak çok iyi oluyor.geçen yıl yakınımızdaki tarihi yerleri gezdik, paintball oynamaya gittik, pikniğe gittik,tiyatro oynadık,dinleti yaptık vs. en iyi öğrenci bile fırsat bulunca şımarabilir bu fırsatı da öğretmenin tavrına göre bulur. bu yüzden bazı öğrenciler sizin dersinizde gürültü yaparken aynı öğrenciler başka bir hocanın dersinde çıt çıkarmazlar. onlara bu anlamda fırsat vermemek, net tavır sergilemek ve iyi bir bağ kurmak gerekir. şuan yeni öğretmen olduğunuz için yaşadıklarınız normal önemli olan bu durumu bir an önce değiştirmek çözüm bulmak.Allah yardımcınız olsun.
Bunlar önemli ve üzerinde düşünülmesi gereken gözlem ve tespitler.Aynı sorun bende de var. Benimkiler 1. Sınıf gerçi ama şimdiki nesil aşırı doymus hiç bişey ilgilerini çekmiyor. Derste sıkılınca resim istiyorlar resim yaptırıyorum of ben sıkıldım hamur oynucam diyor tamam oyna diyorum yok resim yapcam diyo. Çizgi film istiyorlar açıyorum 5 dk geçmeden burun kiviriyorlar sıkıldık kapat diyorlar beden istiyorlar çıkarıyorum içeri girmek istiyorlar. Asla elindekiyle yetinmeyen herşeye doymuş kıymet bilmeyen bı nesil geliyor
Üniversite de dersten kalma olduğu için sizin yöntem sizde tutar ama ortaokul lisede tutmaz hocam...Dinlemek istiyorsaniz kalma sorumlulugunu da uzerinize almissiniz demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?