sınıftan dıslanan çocuk

Lilibett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
435
286
53
Sevgili arkadaşlar,

9 yaşında kız bır yeğenim var.uc yıldır aynı sınıfta.okulda çok aktıf degıl ama arkadaslarınca sevılen başarılı bır cocuktu.dısarıda arkadaşlarıyla gayet ıyı anlaşır.bu sene elini yıkarken pantalonun onu ıslanmış ve bır kaç erkek okulda sıdıklı demişler.daha sonra bu tum sınıfa yayılmış.ogretmenlerının yanında dalga gecılınce yeğenım çıs yapmadım desede öğretmen yapsa bıle olabılır dalga geçmeyin demıs.aylardır kımse yanına oturmuyormus.ogretmen zorla oturtuncada senden ıgrenıyorum dıyorlarmıs.durumu oğrenınce oğretmenıyle paylaştım ve öğretmen mudahele edecegını soyledı.cok hassas bır kız ve aylardır devam ettıgı ıcın su saatten sonra öğretmen kızdığı ıcın belkı alenen dalga gecmezler ama kafalarda bu ımajla kaldı dıye düşünüyorum.oturdugu sıraya bıle oturmuyorlar hatta oyunlarda ben aycayım dıye yakalamac oynuyorlarmıs.okul mu değiştirsek napsak bılemedım.bu durum tüm sınıfa yayılmıs durumdaymıs.oğretmenler ve yegenımde paylaşmadı yenı oğrendık.

Öğretmenin öğrencileriyle bi konuşma yapması lazım. Sizin elinizden birşey gelmez. Yada toplantı olduğunda anne ve babalarına iletilsin çocuklarıyla konuşsunlar.

Kesinlik ogretmenin cocuklara cok iyi ve aciklayici bir sekilde anlatmasi lazim bunun kotu bir durum olmadigini yarin birgun onlarinda boyle tuvaletleri gelip sıkışabileceklerini.. hatta bunu ders yolu ile bile guzel bir sekilde anlatabilir insanlar cok su icerse idrar torbalari dolar cunku insanalrda ictigimiz suyu atmamiza yarayan bi kese vardir su orda birikir ve çis olarak cikar gibi tabi bunu hoca daha iyi bo sekilde anlatir.. bazen buyuk insanlar bile bu durumu yaşarlar bu kötü birsey degil gibi falan... olmadi okul degistirirsiniz.

Ahh bu çocuklar.. Öğretmen birazda onların yaşına inerek oyun oynar şekilde anlatmalı bu durumu. Söylemeyin dedikçe çocuklar daha çok inat eder. Gerekirse söylemekte ısrar eden çocukların üstünü hafif ıslatsın siz şimdi sidikli mi oldunuz desin sınıfta arkadaşınızda bu durumu yaşamış diyede izah etsin

çocuklarin susturmak çok zordur
bence okul degisimine gidilebilir Tr de nasil bilmiyorum bu durumlar ama yegeniniz okuldan soguyacakdir bu gidisle, gelecegini etkileycek bu olanlar

Bugun ağlayarak gelınce anlattı.bır kaç velıyı arayınca ayrı ayrı olanları detayıyla anlattı çocuklar.tabı hepsı ben dışında herkes yapıyo bunları dedı.cocukların algısınındegıstırmek zor olurmu?bundan korkuyorum.ozguvenı çok zedelenmıs.tum sınıf derslerde alenen dalga gecmıs yanına oturmamıs burnunu tutmuş.

Bugun ağlayarak gelınce anlattı.bır kaç velıyı arayınca ayrı ayrı olanları detayıyla anlattı çocuklar.tabı hepsı ben dışında herkes yapıyo bunları dedı.cocukların algısınındegıstırmek zor olurmu?bundan korkuyorum.ozguvenı çok zedelenmıs.tum sınıf derslerde alenen dalga gecmıs yanına oturmamıs burnunu tutmuş.
Çözülmeyecek sorun değil.Öğretmen çocuklara anlatır,gerekirse okula gider sizde çocuklarla görüşürsünüz.Yanlış anladıklarını,yeğeninizin çok üzüldüğünü söylersiniz.Bu yüzden okul değişmesi bence daha büyük travma olur.

Çözülmeyecek sorun değil.Öğretmen çocuklara anlatır,gerekirse okula gider sizde çocuklarla görüşürsünüz.Yanlış anladıklarını,yeğeninizin çok üzüldüğünü söylersiniz.Bu yüzden okul değişmesi bence daha büyük travma olur.
Bırkac haftalık değil dört aylık bır sorun olduğundan dolayı değiştirmeyi dusunduk aslında.kararsız kaldık çok

Bende ilkokul da boyle bir cocukluk gecirdim nedne bilmiyorum yigeniniz gibi oluyordum birileri birsey bulup dalga gecerdi sonra hepsi baslardi oyuzden okuldan nefret ettim ama sonraki zamanlarda tutukluk yaratmadi bende hatta suan kartal gibiyim biri bisey dese gozunu oyarim:) siz bi okula gidin siniftaki ufakliklara gorunun

Bırkac haftalık değil dört aylık bır sorun olduğundan dolayı değiştirmeyi dusunduk aslında.kararsız kaldık çok

Bu şekilde yeğeninize en ufak sıkıntıda o ortamdan ve olaydan kaçması gerektiğini aşılarsınız okul değiştirme fikrini en sona bırakın

Öğretmenini ve arkadaşlarına fazlaca bağlı değilse bence en kestirme yol okulu değiştirmek. Çünkü öğretmen ne kadar anlatırsa anlatsın yine de kafalarında o algıyı herkesin değiştirebileceğini düşünmüyorum :/ aradan yaramaz biri çıkıp dalga geçecektir.

Ahh bu çocuklar çok acımasız oluyor bu konularda. Öğretmenleri güzelce uyarsın bence. O yokken. Ya da tek tek. Sırf bu yüzden okul değiştirmek onu daha çok dışlanmış hissetterebilir daha kötü olabilir bence. Ama olay olalı epey olmuş, artık o okula gitmekte istemeyebilir. Bilmiyorum okulda rehber öğretmen varsa sorun. Çevrenizde psikolog varsa danışın.

Ogretmen napabilir ki zaten konusmus konusacagini. Ben olsam okulunu degistiririm. Cok travma yasiyor tum okul hayati basarisiz gecebilir

Kaça gidiyor.4.sınıftan sonra zaten okul değişimi olmuyor mu?

Kaça gidiyor.4.sınıftan sonra zaten okul değişimi olmuyor mu?
Özel okulda aynı okula ve sınıfa devam ediyor.zaten az sınıf var ve sınıflar karılsa bıle ıkı sınıfta toplam yırmı kısıden denk gelecek.zaten dığer sınıfda oğrenmıs durumu

Ogretmen napabilir ki zaten konusmus konusacagini. Ben olsam okulunu degistiririm. Cok travma yasiyor tum okul hayati basarisiz gecebilir

Zamanında bunu yaşadığım ıcın çok hassasım.hala kabus görüyorum.napsam bılemıyorum.ablam bana bıraktı.velı toplantılarına vs ben gıdıyorum hep

Bu şekilde yeğeninize en ufak sıkıntıda o ortamdan ve olaydan kaçması gerektiğini aşılarsınız okul değiştirme fikrini en sona bırakın
Bunu da dusunuyorum aslında.sız ne yapardınız?velılerle konustum ama bazıları oralı bıle olmadı

Zamanında bunu yaşadığı ıcın çok hassasım.hala kabus görüyorum.napsam bılemıyorum.ablam bana bıraktı.velı toplantılarına vs ben gıdıyorum hep
Cocuk agir ve surekli bi travmaya maruz kaliyor annesi sana mi birakiyor olayi? Ben annesi olsam gece uyuyamam onun okulunu degismeden

Özel okulda aynı okula ve sınıfa devam ediyor.zaten az sınıf var ve sınıflar karılsa bıle ıkı sınıfta toplam yırmı kısıden denk gelecek.zaten dığer sınıfda oğrenmıs durumu
Hem de ozel okul oyle mi? Yani cocuguma tum sinif sidikli deyip dalga gecsin diye para odeyecegim? Alin devlet okuluna verin daha iyi valla

Back
X