• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınıftan dıslanan çocuk

Bak goruyosun neler yapmissiniz sonuc yok, bunlar cocuk degil seytan bunlarla ugrasilmaz. Ogretmen sabah aksam konussun fark etmez o da uzuluyodur eminim, benim bile sinirim zipladi
Arkadaslarımı ıspıyonlamıs olurum dıye soylememıs ıste.cok uzgunuz

Rehberlık servısı neler yapabılır?çocuklarlamı konuşur?
Duruma gore ne yapmasi gerektigine rehber ogretmen karar verir, sahsen Ben bu durumda ilk olarak ogrencinin kendisi ile gorusurum,gerekli olursa birkac kez gorusurum aile ile gorusurum, ogretmeni ile gorusurum Ve gerekirse o siniftan kimlerle gorusmem lazim gelirse gorusurum, bunu yaparken de ogrencinin onayini alirim

O sinifta etkinlik yapabilir mesela , arkadas dislanmasina yonelik etkinlikler var

Duruma gore ne yapmasi gerektigine rehber ogretmen karar verir, sahsen Ben bu durumda ilk olarak ogrencinin kendisi ile gorusurum,gerekli olursa birkac kez gorusurum aile ile gorusurum, ogretmeni ile gorusurum Ve gerekirse o siniftan kimlerle gorusmem lazim gelirse gorusurum, bunu yaparken de ogrencinin onayini alirim
Çok tesekkurler

Arkadaşım inan aynı seyi ben yaşadım. Bu kadar derin olmasada hep ezilen dışlanan bir çocuktum. Benim yanima oturtuyo öğretmen diye uzulurlerdi. Kizar bagirirlardi her seyde. birazda fakir bi ailenin cocuguydm ondan öyle yapiyorlardi sanırım.

Sonuc: hayati boyunca kendini savunamayan, haksizliklar karşısında bile iki kelime edemeyen, kendi konforundan önce hep baskalarinkini düşünen, tam bir aptal iyilik meleği, tartışma ortamlarindan nefret eden bi tipim... benim karşıma geçip höt desen ucarim.

Kendi çocukluğum adina sana yalvariyorum. O ÇOCUĞU O OKULDAN AL !

4 aylık bir mevzu! Yavrum tek başına mücadele etmiş. Ogretmen nasıl bir öğretmen ki fark etmemiş.

Özel mi devlet mi? Fark etmez aslında ben gider öğretmenin önce bir canını okur sonra şikayet ederdim.

Velileri arayarak çok iyi birşey yapmışsıniz. Çocuklar çok acımasız olabiliyor maalesef. Onlar da ben değil herkes yapıyor diyerek yaptıkları şeyin yanlış olduğunun farkında.

Bence is çok uzun sürdüğü için acilen iyi bir pedagog dan destek almalisiniz.

Bu şekilde yeğeninize en ufak sıkıntıda o ortamdan ve olaydan kaçması gerektiğini aşılarsınız okul değiştirme fikrini en sona bırakın

Evet bende katıldım bu görüşe ama çocuk aslında bu olaylara 4 aydır karşı koymaya çalışmış. Çok yipranmistir yavrucak.

Okul değiştirin diyeceğim ama yeni okulunda da bu tarz bir sorun olabilir.Hepsi çocuk sonuçta.
İşiniz zor.Öğretmen öğrencileriyle konuşsun gerekirse velileriyle de konuşsun çocukların.dışlanmak çok kötü bişey.
Bazen çocuklarla başa çıkmak çok zor oluyo.yeni nesilin bebeleriyiz işte:rolleyes:

Annesıyle gıdıp paylaşıcaz ama korkum bu algı değişir mi?oğretmenlerın yanında farklı davranıp fısıltılar ,oyuna almama gıbı durumlar olur mu?4.sınıf oğrencılerı ve daha önce problem yoktu.sınıftakı ıkı popüler erkek baslatmıs devamı gelmıs

Çocukları kandırmak ve fikirlerini degistirmek kolaydır. O 2 erkek çocuk resmen kurban seçmişler. Onların aileleri ile görüşşunler. Aslında bu suç onların olduğu için onların sınıflarının değiştirilmesini isteyin. Böylece sorun çözülür ama kendi aileleri karşı çıkar muhtemelen. Yine de onların aileleri bu çocuklari daha iyi terbiye etmeli.

Boyle çocukların ailelerine agzima geleni soylemek istiyorum. Tovbe ya.
Egitim evde baslar. Cocuklar gittikce terbiyesizlesiyor. Ya o yasimizda bizler bakmaya utanirdik yeter ki arkadasimiz utanmasin diye ..!.
Bence ogretmen bi veli toplantisi yapsin..
Bu devir gerçekten bir garip anne baba parası ile herşeyi yapmaya çalışıyor çocukla ilgilenmiyor çocuklar o kadar sınırsız şımartılıyor ki herşeyi yapmaya hakları olduğunu düşünüyorlar, benim kızım asla biriyle dalga geçemez şuan 3 yaşında ve insanların kalbini kırmaması gerektiğini birinin onun yüzünden üzülmemesi gerektiğini biliyor, benim çevremde de böyle anne babalar var çok üzülüyorum bunların çocuklarına okul bitip hayata atılınca hayat tokadını ağır indirecek

Çocukları kandırmak ve fikirlerini degistirmek kolaydır. O 2 erkek çocuk resmen kurban seçmişler. Onların aileleri ile görüşşunler. Aslında bu suç onların olduğu için onların sınıflarının değiştirilmesini isteyin. Böylece sorun çözülür ama kendi aileleri karşı çıkar muhtemelen. Yine de onların aileleri bu çocuklari daha iyi terbiye etmeli.
O aileler bu çocukların herşeye yapmaya Hakkı olduğunu düşünür , geçen bir pastanenin oyun alanında kızım ve arkadaşları oynuyor 6-7 yaşlarında iki oğlan geldi ve oyuncakları fırlattılar bizim kızlara zarar verebilecekleri için görevli çocukları uyardı ama çocuklar umursamadı daha sonra annelerine çocuklarını oyun alanından almalarını söylendi ve anneler resmen mahalle kavgasına başladılar - biz paramızla geliyoruz - benim oğlumun terbiyesi size mi kalmış- onlar kendilerine zarar verirse sana ne vs vs sorsan çok elit çok hanımlar ama maalesef işte bunların yetiştirdiği çocuk ilerde bundan beter olur ve hayatta hep kaybeder ben kızımı oyun alanından çıkardım görevliyi teselli ettim ve yönetime şikayet ettim kadınlar hala görevliye bağırıyorlardı...

Sevgili arkadaşlar,

9 yaşında kız bır yeğenim var.uc yıldır aynı sınıfta.okulda çok aktıf degıl ama arkadaslarınca sevılen başarılı bır cocuktu.dısarıda arkadaşlarıyla gayet ıyı anlaşır.bu sene elini yıkarken pantalonun onu ıslanmış ve bır kaç erkek okulda sıdıklı demişler.daha sonra bu tum sınıfa yayılmış.ogretmenlerının yanında dalga gecılınce yeğenım çıs yapmadım desede öğretmen yapsa bıle olabılır dalga geçmeyin demıs.aylardır kımse yanına oturmuyormus.ogretmen zorla oturtuncada senden ıgrenıyorum dıyorlarmıs.durumu oğrenınce oğretmenıyle paylaştım ve öğretmen mudahele edecegını soyledı.cok hassas bır kız ve aylardır devam ettıgı ıcın su saatten sonra öğretmen kızdığı ıcın belkı alenen dalga gecmezler ama kafalarda bu ımajla kaldı dıye düşünüyorum.oturdugu sıraya bıle oturmuyorlar hatta oyunlarda ben aycayım dıye yakalamac oynuyorlarmıs.okul mu değiştirsek napsak bılemedım.bu durum tüm sınıfa yayılmıs durumdaymıs.oğretmenler ve yegenımde paylaşmadı yenı oğrendık.

Ögretmende kabahat , yapmis olabilir ne var bunda diyecegine cocukla önce konusup sonrada sinifa "arkadasiniz ellerini yikarken su üzerine dökülmüş o yüzden üzeri islanmis" diye aciklama yapabilirdi.. Cocuga inanmazlar ama ögretmene inanirlardi...

Yawrumun psikolojisini hayal bile edemiyorum simdi, yazik....

Bence tüm öğrencilerin on tarafını hafifçe ıslatsin öğretmen. 15 dk sonra desin ki çocuklar içinizden biri kaçırdı galiba koku geliyor. Bu kim olabilir diye sorsun. Herkesin onu ıslak olunca susacaklardir. Bu caydirici olabilir. Ama öğretmen yapmaz bunu.sanmiyorum.

Sevgili arkadaşlar,

9 yaşında kız bır yeğenim var.uc yıldır aynı sınıfta.okulda çok aktıf degıl ama arkadaslarınca sevılen başarılı bır cocuktu.dısarıda arkadaşlarıyla gayet ıyı anlaşır.bu sene elini yıkarken pantalonun onu ıslanmış ve bır kaç erkek okulda sıdıklı demişler.daha sonra bu tum sınıfa yayılmış.ogretmenlerının yanında dalga gecılınce yeğenım çıs yapmadım desede öğretmen yapsa bıle olabılır dalga geçmeyin demıs.aylardır kımse yanına oturmuyormus.ogretmen zorla oturtuncada senden ıgrenıyorum dıyorlarmıs.durumu oğrenınce oğretmenıyle paylaştım ve öğretmen mudahele edecegını soyledı.cok hassas bır kız ve aylardır devam ettıgı ıcın su saatten sonra öğretmen kızdığı ıcın belkı alenen dalga gecmezler ama kafalarda bu ımajla kaldı dıye düşünüyorum.oturdugu sıraya bıle oturmuyorlar hatta oyunlarda ben aycayım dıye yakalamac oynuyorlarmıs.okul mu değiştirsek napsak bılemedım.bu durum tüm sınıfa yayılmıs durumdaymıs.oğretmenler ve yegenımde paylaşmadı yenı oğrendık.
Sevgili arkadaşlar,

Çocuğa her türlü hassasiyeti anne baba verir ufakliga yapılanlar terbiyesizlikten başka bişey değil geçenlerde görme özürlü öğretmenle dalga geçen çocukları gördükten sonra buna inandım gerekirse sınıftaki çocuklarla uygun bir dille restlesin

Hangimiz hababam sınıfını izlerken gülmüyoruz.Çocuklarda normal karşılıyor. Dalga geçerek eğlenmeyi toplum olarak çok yapıyoruz malesef.Bu topikte bile sorununu yazan birine dalga geçerek cevaplar da veriliyor.Art niyetli değil eğlenme amaçlı ama karşımızda olan kişinin hislerini düşünmüyoruz.Yeğeniniz kendisi ile barışık olarak yetişse belki bu kadar üzülmez

Sınıfı değiştirseler yeni arkadaşlar iyi gelebilir ama bu sefer öğretmenine alışması zaman alır.

Erken farkedilseydı bu duruma gelmezdı evet.acaba okul değişimi de travma yaratırmı

zannetmıyorum. bız de kardesımı gecen yıl okul acıldıktan 3 hafta sonra naklını aldık gıtmesı gereken okula hata ettık sene bası okul acılmadan halletmelıydık ıhmalkarlık oldu bırazda öteledık. (orta okula yenı gececegı yıldı hemde cok onemlıydı gecıs donemı tam ) sınıfa gıttıgınde herkes gruplasmıstı sureklı bır huzursuzluk verme dısmalama hıssetmıs huzursuz oldu gıtmek ıstemedı okul fobısı basladı gıtmek ıstemedı hergun aglayarak zorla gonderdık okuldan hergun arardı mıdem bulanıyo ıyı degılım benı alın dıye haftanın en az 2 günü gidip okuldan alıp gelırdık. 1 yılı zor bıtırdı boyle ben alıskanlık yaptıgını bızı kullandıgını dusundum her aradıgında gıtmeyın dedım ama strese baglı rıtım problemlerı yasamaya basladı. çözumu okul degıstırmekte bulduk. buyuk oldugu halde o uyum sorununu kendı basına halledemedı ve okul durumuna yansıdı hersey..
bu yılın basında gec kalmadan farklı bı okula aldık çok şükür hepsı gectı okula ısteksız gıtmeler sorun edıp aglayarak gelıp gıtmelerde bıttı ne cekmıstık 1 yıl butun aıle huzursuzluk yasamıstık resmen. suan gayet ıyı arkadaslarıylada..

travma olmaz bence alısana kadar belkı sıkıntı eder ama alısır kucukler cabuk alısıyor zaten yetıskınlere gore. tebdil i mekan da ferahlık vardır dıyorum :)

Bu duruma benzer bi olay da ben yasadim. Sinifta sürekli bi kizla dalga geciyorlardi “ pis,sidikli” falan diye. Yanina oturmuyorlar, en kücük bi temasta bulunanla bile alay ediyorlardi. Kac kere uyardim, kizdim.

Ama bu bi sinerji. Sinifta lider bi grup varsa dedikleri her sey sinifin hepsini etki altina aliyor. Arkadas grubunun etkisi ögretmenden daha etkili.

Bence sinifini ya da okulunu degistirin. Cocuklar bu yasta cok acimasiz ve dik kafali oluyorlar. Empati yaptirmak cok zor oluyor.

Ben olsam kocaman çok lezzetli bir yaş pasta yapar yada yaptırır, okula götürür, her bir dilimini yeğenimin eliyle arkadaşlarına ikram ettirirdim. O zaman elinden bir şeyler almak zorunda kalırlardı.

Yada yaz ayında öğretmenin izniyle balonların içini suyla doldurur, birbirlerine attırarak üstlerinin ıslanacağı bir oyun oynatır, sonunda bu oyunu sadece sidikliler oynar, artık hepiniz sidiklisiniz derdim :KK45:...

Bir şekilde kaynaştırılmaları lazım. Kaçarak olmaz...

Back
X