• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sınıftan dıslanan çocuk

AYNISINI YAŞADIM OKUYUN LÜTFEN!

benim babam alkol kullanırdı bir de sigara..
ne yaparsak yapalım üstümüze koku sinerdi.
arkadaşlarım da kokunun ne olduğunu ayırt edemeyecek yaşta olunca aynen sidikli derlerdi..
tüm ilk okul hayatı boyunca ağladım.
psikolojim bozuldu okulu bırakmayı düşündüm.
neyse ilkokul 3 yıl zehir oldu..
ondan sonra okumayacağım dedim . okulumu değiştirdiler..
babam alkolu bıraktı mutlu mesut okula gittim. meğer yaşayan bir ölüymüşüm o ilkokulda..
okudum işe yarar bişey oldum çok şükür.
ama o psikolojiyi üzerimden hala atamadım. mesela işyerimde bir adam var. o sınıftakilerden birinin babası . ya buraya babasını ziyarete gelirse ya karşılaşırsak diye düşünürken buldum kendimi.
lütfen okulunu değiştirin çocuğun eziyet etmeyin..

yeğeninizin başına gelenleri okuyunca çok üzüldüm, ama lütfen önce okuldaki rehber öğretmenine danışmadan bir karar almayın. hatta gerekirse bir pedagog desteği alın. siz de konuşun, hediyeler partiler vs olarak değil de sizinle hislerini paylaşmasını sağlayın.
ayrıca öğretmenine de çok kızdım yeğeninizin bunca aydır bu olay var, siz sık sık okula gidiosunuz ve size bunu anlatmıo?! bence öğretmeniyle de ciddi ciddi konuşun, nasıl böyle bir durumda size haber vermez ya da rehberlik servisine başvurmaz da çocuğu kendi kaderine bırakır.
umarım en kısa zamanda yeğeniniz daha fazla üzülmeden çözülür durum, kolaylıklar diliorum

Ben ilkokul öğretmeniyim, sinifimda cok yasadim bu olayı..Ama cocuklara altina yapan arkadasinizin bir hastaligi olabilir, sizin de basiniza gelebilir, dalga gecmek cok günahtır v.b. seklinde telkinde bulunurum. Bir kac gün sureyle de altina yapan çocuğu olumlu aktivitelerde yuceltmek lazim, hepsinin önünde ki, arkadaslarinin hayranligini kazansin..simdi öyle bir sey olsa sinifta once arkadaslari kolluyor bir sey olmaz ağlama diye..öğretmende bitiyor iş..iyi oldugu bir alanda odullendirsin hepsinin içinde..

Bir de çocuklar ilkokulda en vicdansiz donemdeler gelisim olarak..hayvanlara ve akranlarina eziyet, anneye üstün gelme cabasi v.s..vicdan uzerinde cok durmak lazim..

Özel okul oldugunu simdi okudum..bence hemen bir toplantı isteyin, once veli ve ogretmenle daha sonra cocuklarla..kimse dur demedigi için isin ucu kacmis. Ozel okul sonucta sonuna kadar arayin hakkinizi..bir öğrencinin gitmesi demek özel okulu korkutmaya yeter zaten..bu işe care bulsunlar ki istenirse cok kolay..biraz sesinizi yukseltin lütfen, ayda 1000 lira alip cocuk bu hale gelene kadar beklemeyi biliyorlar..yazik

Çok çok üzüldüm bence hemen müdahale edilmeli yoksa okuldan, insanlardan uzaklaşır ve bu durum tüm hayatını etkiler :KK43:

Benzer şeyleri bende yaşadım,
Özgüvensiz, hakkını fazla savunamayan kavga ortamlarında duramayan biri oldum.
Taciz olaylarında bile benim sucum olmamasına karsın bağırıp çağıramayan biri oldum malesef.
Ben okul hatta şehir değiştirdikten sonra kendime geldim.
Ama ben bunu istiyordum zaten o yüzden pek bir sıkıntım olmadı.

Hey Allah'ım yarabbim ya bu çocuk milletinden korkulur.

Ben öğretmenin yerinde olsam gerçek bile olsa olabilir, ben de küçükken kaçırmıştım tuvaletimi.
Sağlık sorunum vardı. Böyle davranmanız çok hoş değil.
Arkadaşınızı üzüyorsunuz.
Bir daha böyle bir şey görürsem ya da duyarsam bilin ki beni de üzmüş olursunuz ve tabi ceza da alırsınız derim.

Ve gerçekten ceza veririm.

sınıftaki çocukların aileleriyle de konuşsa öğretmen iyi olur
ya da evde bir etkinlik düzenleyip arkadaşlarını çağırsanız, çok güzel bir ortam hazırlasanız, arkadaşları başka bir yönden konuşurlar belki
mesela güzel bir kostüm, ikramlar, oyunlar vs

Sen anlatınca gözümün önünden çoçuklugum geçti sanki dışlaman çocuk bendim ve aileme hiç anlatmadım ilerdeki yaşantımda çok büyük sorunlar yaşadım

Bence kesinlikle okul değiştirmeli

Normalde arkadaş edinebilen, iyi anlaşan bir çocukmuş zaten..

Şimdi, öğretmen uyarsa, okulundaki çocuklar düzeldi görünse de, kız bence unutmayacak yaşadıklarını. Ona kötü zamanlar geçirten insanlarla tekrar arkadaş olsa da, eskisi gibi olmaz. Aklına gelir onların yaptıkları.

Çocuklar da önyargılarını tamamen kırmazlar. Sonra yine karşısına çıkabilir bu konu.

O yüzden en iyisi, yeni bir okul, tertemiz bir sayfa. Böyle acımasız çocuklarla tekrar arkadaş ettirmeye çalışmayın.

Back
X