Sınır bilmeyen kayinvalide ve kayinpeder

Eşinizle birbirinize vurduktan sonra nasıl devam edip çocuk yapabildiniz? Kv, kp sorunu bir şekilde aşılır da sizin birbirinize sevgi saygınız yok gibi.
Hamileydim zaten bunlar yasanirken. Yani tum sorun hamileligimdan sonra artarak devam etti. Amaç şuydu, birlik olalim. Bizimle takilsinlar hep. Emrimizde gezsinler. Biz rahat edelim onlara da sözde yararimiz olur

Eşinizle birbirinize vurduktan sonra nasıl devam edip çocuk yapabildiniz? Kv, kp sorunu bir şekilde aşılır da sizin birbirinize sevgi saygınız yok gibi.
Evet eşime saygi durmuyorum artik. Ve sevgim de yok. Bununla alakali da bi konu acmak istiyordum.

Konu sahibi diyor ki çocuk 6 aylık doğdu. 5 aylık olmuş henüz. Ama pramature olarak doğmuş bir beş aylık bebek. Yani henüz çok küçük ve hastalanmaya yatkın olabilir. Ben olsam sırf bu nedenle göndermezdim.
Durumbu Hanım ben sizi anladım. Zor bir gebelik süreci geçmiş, erken doğum olmuş gözünüzün evlilik falan göreceği bir süreç değilmiş. Yeni yeni düşünür durumdasınız sanırım. Ki eşimi sevmiyorum yazmışsınız, evliliğiniz hakkında bir şeyler yeni yeni aklınıza geliyor muhtemelen.
Ne diyeyim, sakin olun, bebeğinize odaklanın diyorum. Annesi sizsiniz, en iyisini siz bilirsiniz.

Gercekten oyle. Siz soyleyince fark ettim ki benim bunlari dusunecek zamanim yokmus ki zaten! Evet gercekten yeni geliyor aklima. Su o da olmustu. Boyle de denmisti diye yeni yeni dusunuyorum. Esimi sevmek icin bir bahanem yok. Onu sevmiyorum.

Gercekten oyle. Siz soyleyince fark ettim ki benim bunlari dusunecek zamanim yokmus ki zaten! Evet gercekten yeni geliyor aklima. Su o da olmustu. Boyle de denmisti diye yeni yeni dusunuyorum. Esimi sevmek icin bir bahanem yok. Onu sevmiyorum.
Şimdi bana vurdu da demişsiniz. Daha doğrusu birbirinize vurmuşsunuz. Bir de erken doğum yapmışken sizi evden falan atmış. Bu hareket yenilir yutulur değil. Karı koca olarak iyi olunur kötü olunur, kayınvalide kayınpeder sorunu olur. Bunlar bir yana ama kuvözde yatan bir bebek varken insan eşini kovmaz. Yaşasın diye gözüne baktığınız bebek varken tüm sorunlar ertelenmeliydi.
Ama yine de şükredin, bebeğiniz sağlıklı artık. Kayınaile sorununuzu da çözersiniz, evliliğinizi de. Dünyada bir tek ölüme çare yok, gerisi hallolur. Sakin kalmaya çalışın, bir papatya çayı için, güzel bir şeyler izleyin falan. Bebeğinizle geçireceğiniz güzel günleri başkalarının mahvetmesine izin vermeyin. Bebeğiniz mutlu bir anneyi hak ediyor, unutmayın. İyi akşamlar diliyorum.

Canım ben seni çok iyi anladım üç yıllık evliyim aynı şeyleri bende yaşadım. Hem de biz severek evlendik. Evimde kocamla yemek yiyeli 1 sene olmuştur. Her şeye karışıp müdahale etmek istiyorlar kocam zaten sesini çıkaramıyor. Tabi en çok onun pasifliğinden. Baktım kocam pasif ben biraz yüzümü yırttım eyvallah demiyorum artık her şeylerine. Bende çocuk da olmuyor. Ama çocuğum olsaymış kp beni günde beş kere görüntülü ararmış. Mesafe her zaman iyidir herkes yerini bilir

Benden birini gormek iyi mi kotu mu bilemedim. Gercekten cok zor. Ayni eve gelin gelmedik, ama ayni eve gelmekten beter yaptilar bizi. Hicbir sey yasayamadik dogru duzgun evliligimizde. Donup bakiyorum gecen zamana koca bir hiç. Kavgalar, bagrislar... Bence yatacak yerleri yok. İsteyen istedigi kadar ibadet edip Allah a yalvarabilir.

Benim bebegim kuvezde yatarken esimin ailesi ust katimiza yerlesmeye kalktilar. Cocugu inip sevmeyeceklermis, yukariya cikaracaklarmis vs vs. Bundan patladi olay zaten. Sen karisamazsin dediler karisirim dedim. Esimin sulalesine kafa tuttum. Bi tanesi beni haklayabilecegini zannetti, dua etsin buyuge saygim vardi. Cok daha az laf sayarak susturdum. Bi de lohusayim, lohusa halimle esimin zorlamasiyla sozde arayi bulmak icin gelmisler. Sorsan ara bulmak icin. Nerdeydiniz o kadar zaman? Hastane kapisi miydi yeri? İnsan dusunuyor, sorguluyor. Ama herkes evlst buyutuyo.

En son tüp bebek negatif sonucumu aldığımda eşim kardeşinin üzüldüğünü ve sesinin kötü geldiğini söyleyip annesigile gitmek istedi aslında benim yanımda olması gerekti. İnan o günden sonra eşime tavrım o kadar değişti ki zaten yeterince ailesi yüzünden kaç senemiz çöp oldu. O günü asla unutmam. Burada yazanlar kocanı sevmiyorsun falan filan. Evet bazen insanın kocasına karşı sevgisi de bitiyor başına gelmeyen bilemez şöyle yapsaydın böyle deseydin. Herkesin anladığı bir dil vardır kiminin gücü yeter kiminin yetmez yaşayan bilir

Dolmasaymış kıymetli kocanız da. Kanser hastası insana bile acımanız yoksa ne desek boş.

Sizin eski konularınızı da biliyorum. Keşke geri donmeseydiniz, eşiniz çok merhametsiz, birbirinize de saygınız yok. Ayrica zaten bebeğiniz erken doğum ve daha 5 aylık, ne işi var siz olmadan disarda. İstemezseniz vermezsiniz bebeği tabi ki, gelip evde görsünler, bir yere ziyaret gerekirse sizle beraber giderler zaten. Torununu görmek isteyen annesine iyi davranacak. İnsanlar kanser olunca otomatik olarak haklı ve püri pak olmuyorlar, sadece bir şeyi söylerken biraz daha hassas davranabilirsiniz o yeterli.

Bir şey diyeyim mi? Kanser diye ben de müsamaha gösterip bebeği vermezdim. Bir insanın hasta olması bana yaptıklarını silmez.
Ama toplumda niyeyse hastalık ve ölüm her şeyi temizliyor. Ama benim nezdimde temizlemiyor.

Eski konularınizi bilen biri olarak, eş ailesinin gönlünü yapmak gibi bir zorunluluğunuz asla yok.
Erken doğum yapmıştınız zaten, 5 aylık bebeğin annesi yokken gezmeye çıkarılması da manasız. İzin vermeyin, devamı da gelir diyorsunuz, baştan tavrınız net olsun.

Son düzenleme:
Kanser olan kim bilmiyorum ama siz ekren doğum yapmışken kimse acımamisti. Eşinize dönmeniz bile doğru değil bence ama o süreçte ailesi asla merhametli davranmadı. Şimdi siz ekstra bir caba, anlayış göstermek zorunda değilsiniz kimseye.

Siz şu an farkında değilsiniz ama büyük ebeveynlerin torunlarını alıp gezdirmesi tuhaf bir şey değil. Ne güzel çocuğu açık havada,parkta,sahilde vs bebek arabasında gezdirseler,çocuk hava alsa fena mı? Sizi sevmeyebilirler ama o torunları. Kaldı ki ne yaşarsanız yaşayın etrafa insan rezil etmek nedir? Kocayla dayak nedir? Cennet mahallesinde bunca kepazelik yok. Kocanızla birbirinizi dövüyorsunuz ama cezayı kpe kvye kesiyorsunuz,bu da yanlış. Boşayın o işe yaramaz kocayı o zaman size hak veririm. Gereksiz kocayla oturayım,ama anasını babasını rezil edeyim denmez. Mantıklı düşünemiyorsunuz şu an. O yüzden size ne yazılsa işe yarayacağını düşünmüyorum arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…