Sinirden uyuyamıyorum

Yengenize çok üzüldüm. Kadın nasıl bir aileye düşmüş böyle. Herkes birbirinden tuhaf. Anne- babanız bile abinize sen karışma yada bu saatte karının dolmuşta işi ne sen niye almıyorsun kardeşini diyemiyor ama biz yengeye saygı duymuyoruz. Aileniz bile abinize karşı gelemiyorsa, karısı nasıl gelsin. Sizin ki bekara karı boşamak kolaydır lafının uygulamalı hali olmuş. Kadın eve geldiğinde özür dilenmeyip birde azar işitiyorsa Rabbim yardımcısı olsun o kadının.

Ona karşı herhangi bir kısıtlaması yokken neden böyle bir şey için papaz olsun? Boşasın mı adamı? Baş kaldırmışsınız ama hiçbir işe yaramamış bugüne kadar. “Yenge sende arada kalıyorsun farkındayım. Ben bindim gidiyorum, sende dön” demek bu kadar zor mu? Abinize ayar vereceğim diye kadını mağdur etmişsiniz.

Yengeyi savunanlar, lütfen konu sahibinin şu eski konusunh okuyun.
Açıkca istenmediğini söylemesine rağmen haddini bilmeyen bir yenge var.
Bu kızın ilk seferde yapışı değil yani.
Burnuna kadar gelmiş ve yengeyi orada bırakmış.
İyi de yapmış, yenge hiçbir şrye karışamayan, eşim ne derse o zihniyetindem çıkar belki

Konu sahibi köy öğretmeniyim demişsiniz. Köye yengeniz gelmiyor mu?

Aynı durumda yenge olsaydınız kocanızla aranız bozulmasın diye,, görümcenizle her yere gider miydiniz?

Ahahhsaa efsane plan. Ama yengeye yazık olmuş. Kuyruğu dik tut vazgeçer bir süre sonra abin...

Yenge bu zorbalığa boyun eğiyor diye sen de boyun eğmek zorunda değilsin.
Ben olsam ben de sizin yaptığınızı yapardım.
Yengeniz için üzüldüm ama kendi için bir şeyler yapması lazım. Rezil bir aileye düşmüş.
Bence en büyük suçlu anne babanız. Namus bekçisi, kadınlara saygısı olmayan zihniyette iğrenç bir evlat yetiştirip bir de seyirci kalıyorlar.
Namus bekçiliği yapanların davranışları kendi içinde tutarlı. Abinizde o da yok.
Bence anne babanız tam olarak size yapmak istediklerini abinize yaptırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumda yenge olsaydınız kocanızla aranız bozulmasın diye,, görümcenizle her yere gider miydiniz?
Aynı durumda oldum vallahi. 3 yılda eşimi kız arkadaşlarıyla gezmesine bile karışan adamdan sevgilisiyle buluştuğundan haberdar olan abiye getirdim. Adama bu zihniyet işlenmiş, değiştirme imkanım varken her seferinde kavga edip evliliğimi mi bozsaydım? Yakın olmadığımız için hiçbir zaman almaya gitmedim görümcemi ama al deseydi de alırdım. Çünkü; ben gitmesem kesin o giderdi. Abiyi görüp küçük düşmektense “ben görümcemi kaçırmaya geldim” derdim.

Bakın bencillik burada yatıyor tam da
Görümcem için evliliğimi bozamam
Ama kocam için görümceme sıkıntı yaratabilirim

Siz evinizde mutlu olacaksınız diye görümcenizin suçu ne, anlamadım
Ben bu olayda görümceye üzüldüm sadece.

Görümceme ben neden sıkıntı yapayım yahu? Abisini 24 senedir değiştirememiş, koyduğu her türlü posta geri tepmiş. Anne babasına “durdurun şu adamı, ne biçim yetiştirmişsiniz” diyememiş. Dese de etkili olamamış. Ama kadın gecenin bir körü kızı almaya dolmuşla gitti diye kötü olacak. Çirkef bi yenge için çok güzel dolduruşa getirme sebebi bu. Doldurur abisni kardeşine karşı, gidip almaz. Bi tek yengeye yetmiş konu sahibinin gücü.

E siz görümcenizi zırt pırt arkadaşlarının yanında alıp utandırmadıysanız bu konuyla benzer bir durum yaşamamışsınız.

Konu sahibinin eski konularında da var. Hem yengesiyle hem abisiyle konuşmuş. Gelme istemiyorum demiş.
Yenge hiç masun değil. Üstelik davetli olmadığı, kimseyi tanımadığı ve istenmediği bir düğüne kocişi için gidecek kadar arsız ve yüzsüz.

Ben kocamla aram bozulmasın diye davetsiz olduğum ve kimseyi tanımadığım bir düğüne zorla bekçi gibi gidecek kadar yüzsüz ve arsız değilim mesela. Kocam köylü olmasın o da.

Konu sahibi her seferinde yengenizi sap gibi ortada bırakın. Belki oda kocam kocam canım kocam canım evliliğim tribinden vazgeçer ve kendisinin bir ağzıyla beyni olduğunu hatırlar, kocasına ben ne alaka gideyim sen git diyebilir.

Ne yenge ne de koca zerre saygı duyulacak tipler değil

Benim anlamadığım şu abin neden kendi gelip almıyor madem de yengeni yolluyor gece gece? Vala bunlar hep anne babadan kaynaklı abiye bu kadar yetki verirsen böyle oluyor ne yazık ki ama yengenizin bir suçu yok sonuçta kendisi gidip şu kızı alıp rezil edeyim demiyor belli ki abinize karşı söz hakkı yok

Konu sahibi abisini sallamıyor ki.
Gideceğim diyor gidiyor, arkadaşımla döneceğim diyor, öyle yapıyor. Yani gayet istediğini yapan biri.
Abi ve yenge tencere kapak. Kimse onlara saygı duymuyor, kaale almıyor. Ama hala boş işler peşindeler.

Abi kardeşini düşündüğü kadar (tabi ki yalan. Sadece şirretlik yapıyor) karısını düşünmüyor. Kızkardeşini göndermediği yer ve saatte karısını gönderiyor. Bu bir kere yengeye hakarettir. Senin başına ne geleceği umrumda değil demektir. Karısını gece vakti sokakta bırakacağına gidip kendi alsın kardeşini.
Demek ki rezil olacağını biliyor, kendi gitmiyor karısını yolluyor.

kime haddini bildirdi gücü yenge ye yetmiş hadi abiye bildirseydi???
Bir kadını nolursa olsun sokakta bırakmış abisini eleştiriyor ama ondan farksız davranmıyor.
Bir kadin da ne olursa olsun istemedigi hem de sacma sapan birseyi yapmasin o zaman. Yengenin gucu kime yetiyor? Kocaya hayir diyemiyor gidip gorumcenin basini bekliyor. O saatte sokaga cikan kadinin sokakta biraz daha kalmasinda da bir mahsur yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…