Sınırları çizilmeyen bir evlilik

çok ayıp siz de yaşlı olacaksınız Allah ömür verirse!
benim ailem de eşimin ailesi de o yaşlarda herkesin eli ayağı tutuyor ama yarın öbür gün bir şey olsa iki tarafı da kimselere vermem elimden geldiğince gül gibi mis gibi bakarım.

Aslımda ailenin yanına gitsen senin için bu süreç daha kolay geçebilir düşünsene onun ailesi gelip aylarca kalacak bellide sen aileni görmeye bile gidemeyeceksin yada onlar o kadar gelemeyecek
tatillerde geliyorum kendi evimde bile zorlaniyorum temizlik yapınca kendi evimde olsam bu kadar temizlik yapmam okul nasılsa da gidip dinlesem diyorum.

evet o yüzden her sey evlendikten sonra belli olur belki de o zaman için her sey çok geç de olabilir.m

kız kardeşleri ev tutarız diyor ama ne kadar düzenli bir şekilde kira ve ya masrafları karşılanır bilemem.benim erkek arkadaşım da sıcak bakmıyor bu konuya.

sevgi var ama bu sevgi bu sorumluluğu kaldıracak güçte mi onu da yaşamadan bilemem. merhametli evet ama bazı erkekler sadece anna babaya merhamet ediyor eşe değil böyle olup olmayacağını da zaman gösterir çok karışık br haldeyim .
benim annem in rahatsızlıkları var ama ben ken di annem de bolsa 2 aydan fazla kendi evimde tutamam bunu karşıdaki kişiye işine gelirse kabul et diyemem.
merhametli ama aklı başında olan insan herkes kendi düzenini olsun der bu devirde hele ki yorucu bir bizim var yapılabilcek birşey olmadığını anlaması gerekiyor. neden orta yolu bulmuyor peki.

Ailenize kulak verin. Olabilecekleri anlamışlar.Sizde yapamayacağınızın farkındasınız. Sevgilinize aynen bu şekilde anlatın.O da bilsin düşüncelerinizi.Sınırlarınızı siz çizin.Olmuyorsa olmasın.Sonrasında üzülüp, mutsuz olmaktan iyidir.

Ilerleyen zamanlarda altınıda degistirirsiniz,sevgiliniz bu zihniyette olduktan sonra

Bence düşündugunden bile zor olur..

Bir de çocuk yaptığını düşün o eve, çocuk, koca, 2 yaşlı..

Rahatıma da duskunum diyorsun..
Bilemedim yani, nerden baksan ,zor..

Bir de yapamazsan erkek arkadaşın ben sana hiçbir şeyin sözünü vermemiştim der, o da hakli..

biraz beklemeye aldım ailem.in onay verdiğini daha karşı tarafa bildirmedim..biraz daha düşünmek istedim. yapamam o kadar uzun sure diyorum ne icin uğraşıyoruz o zaman diyor gel orta yolu bulalım demiyor.

Aslında orta yolu buluyormuş gibi yapıp sonradan ailem bizimle kalacak demesi daha kötü değil mi?

Bu konuda ki fikrini açıkça söylemesi de güzel, siz de ona göre karar verirsiniz.

Hepimizin ailesi var bu sağlıklı olurlar yarın hasta ama tek çözüm aynı evin içinde yaşamak değil aternatifi varken bunu diretiyorsa sevgiliniz birkez daha düşünün derim. Ailenizin endişeleri de boşa değil bence.

aynen böyle olacak ilerde.

evet o da onu diyor bastan söylüyorum yalan konuşmuyorum böyle böyle diyor.bir sürü alternatif var herkesin huzuru yerinde olacak.ama bunu bu şekilde kabul et ya da etme diyor.

evet çoğu evlikler ailelerin araya girmesiyle biter.

Ama başka biri ile de olsa 5 yıl sonra annesi hastalansa gelip biz de kalsa o zamann ne farkı kalıyor? böyle de düşünüyorum
O bir ihtimal ama bu kesin bisey ,evlenince herşey böyle güllük gülistanlık olmuyor bazen küçücük biseybile batıyor insana böyle bir durum yaşarsanız çok sıkıntı cekersiniz yol yakınken bitirin derim hem aileniz de istemiyor onlar tecrübeli bir bildikleri vardır

Siz istanbuldasınız diğer kardeşler nerede yaşıyor?

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.İşler ön gördüğümüz ya da planladığımız gibi gitmez. Ama,net olduğumuz ve asla yapamayacağımızı düşündüğümüz konularda, acaba olabilir mi, yapabilir miyim diye risk almaya gerek yoktur, diye düşünenlerdenim.Hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun.

Mantikli dusunun.80 yasinda insnlar 2 ay orada 2 ay burada surekli yer degustiremezler.esyadan bahseder gibi bahsedip karar verilmis ama yanlis.o insanlar surekli ev degistirmek istemeyecekler.en makulu bir ev tutulsun yakininizda.kendi evlerinde kalsinlar.diger kardesler de parasini odesin evin.ya da baska bir kardese yakin olsun siz odeyin bilemedim.ama 7 kardes bi anne babayi canta gibi gezdirmeyin.ya da birinin uzerine tum yuku bindirneyin.

aynen amin inşaallah.
Evlenince ailesi sizinle yaşayacak muhtemelen onun için net konuşmuyor. Ben olsam istemezdim.
iki ucu boklu değnek misali

mantıklı olan bir biyerde sabit durmaları o da kendi memleketi olması gerekiyor. bizim burdaki yaşlılar son zamanlarını kendi toprağında geçirmek istiyorlar. ne işiniz var ki istanbul da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…