- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Çok haklısınız biz de benzer şekilde bir yaşlımıza bakıyoruz zaman zaman.kendince planladığı süre bitip de diğer evlatları arayıp sormayınca almaya gelmeyince boynu bükülüyor.biz hemen yok canım biz aradık gelmeyin dedik filan diyoruz ama kanmıyor.gözü kapıda telefonda bekliyor onlar da gelsin alsın hatırlasın diye.üzülmemek elde değilŞu anne babaya kim bakacak sorunsalı çok trajik değil mi sizce de ? Tamam bazen yaşlılar da yerinde durmuyor karıştırıyorlar ortalığı gençleri kirdiriyorlar birbirlerine ama gerçekten bazen düşününce üzülüyorum. Kendim de bir anne olarak özellikle daha çok hassaslasiyorum. Kim bakacak kim bakacak muhabbeti yerine kardeşler olarak hepimiz sırayla bakmalıyız çözümünü düşünmek çok mu zor Allah aşkına.? Bu arada yanlış anlaşılma olmasın lafım konu sahibine değil asla . Vefasız davranan evlatlara!
Allah rizasi icin bak ben kendimi yaktim bari ne olur sen kendini yakma.bak seni tanimiyorum etmiyorum ayni seyleri birebir yasadim bir ay bakariz dediler ben en bastan dedimki ben bakmam simdi basima kaliyolar sakin kabul etme o guvenligede yol ver hemen gitsin lutfen kendi dengini bul. Ailem ailem ahh dinlemedim ya onlari....Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
Bana o zaman onlara git diyemem. nerde rahat edeceklerse orda kalırlar
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
73 80 yaşında olup kendi düzenleri nasıl olacak kurulu bir duzene girecekler?
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Birbirini seven insan anne baba yüzünden bitirir mi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Sizin iş yaş. Geçen konuda bu anne baba mevzusu yoktu sanırım. Vazgeçin bence.Günaydın Güzel kadınlar
Bir kaç kez konu actim burda. Evleneceğim insani ailem istemiyor diye. Benden 7 yaş büyük meslek olarak ben öğretmenim sevgilim güvenlik. annesi 73 babası 80 yasinda. Sevgilim Erzurumlu ama Istanbul da yaşıyor. Anne ve babası kışın 7 8 ay oğlunun yanında kalıyorlar.yazin da memleketine dönüyor. Sevgilimin erkek kardeşi de yeni evlendi. Bekar olan bir tek benim sevgilim.
7 kardeşler. erkek kardeşi eşine 4 5 ay annem babamla de kalacaklar demiş tamam denmiş mevzu bitmiş.kiz kardeşleri siz çalışıyorsunuz annem babam hanıma muhtaç faydanız olmaz bizim yanımızda kalırlar ya da ev tutarız bize yakin diyorlar.
Ama benim erkek arkadaşımla biz yıllardır bu konuyu konusuyoruz.Kendisi bana annem babama kardeşlerim de illa ki bakarlar gelir götürürler süreç içerisinde olur bu ama ben sana bunun planlamasını sözleşmesini yapamam. 2 3 ay diyemem diyor.
Ben de diyorum ki ya gitmek istemezlerse,kardeşlerin bakmam istemezse ya da nereye kadar köye gidip gelecekler bir yerde durmaları gerekecekse o zaman nolur diye soruyorum.
biz b kardeşlerim de vefasiz çıktıktan sonra onlarla konuşmanın önemi de yok diyor. huzursuz mutsuz olursak nolur diyorum. mutsuz huzursuz olmaması için ugrasacaz diyor. 2 3 ay kalacaklar desem girmezlerse bana hani 2 3 ay kalacaklardı niye gitmedi diyeceksin.benim için fedakarlık yapacaksın o zaman yeri geldiğinde ben de senin ailen için elimden gelenini yaparım diyor
Ben ona 2 3 ay bakarım daha fazlasını yapamam dedim o da ben sana net bir zaman veremem diyor kardeşler hepsi biz de bakarız diyor ama annem kızları nereye kadar bakacaklar diyor
erkek arkadaşım bana anne baba konusunun sınırlarını cizmiyor. işi sans oyununa çevirdi.
Uzun süreli kalacağa. Benziyorlar bence bu işten vazgeçmelisin çok büyük problemGünaydın Güzel kadınlar
Bu kadar ucu açık konuşmaya gerek yok, ikisi de hayatta 7 evlatları var, öyle diyemem böyle diyemem diye diye tamamen sizin üzerinize kalabilir bu durum.
Kız kardeşleri ne güzel çözüm sunmuşlar. Neden gelip sizde kalsınlar uzun süre, bir ev kiralanır orada yasarlar, çocukları da ilgilenir herşeyiyle.
Yatalak olur, ağır hasta olur ayrı ama öyle bir durum yokken beraber yaşamanın hiçbir anlamı yok. Siz baştan konuşun ve netleştirin bu durumu yoksa birkaç yıla beraber yaşar halde bulursunuz kendinizi.
evet olması gereken o ama erkek olduğu biçin benimki sorumluluğu ken di aliyorZaten çalışıyorsunuz sizin bakmanız çok zor ihtimal.
Ben kardeşlerin bu riski göze almayacaklarını düşündüm ama tabii ne olur bilinmez
Bu durumu göz alıyorsanız evlenin.Ben bile kendi annemden ablamdan sıkılıyorum 10 gün sonra 2-3 aylık misafir istemezdim kesinlikle.Ama sevgilinizde bir suç yok bunu size açık açıl söylüyor zaten ama bence kendinizi yakmayın derim.
Uzun süreli kalacağa. Benziyorlar bence bu işten vazgeçmelisin çok büyük problem
Aslımda ailenin yanına gitsen senin için bu süreç daha kolay geçebilir düşünsene onun ailesi gelip aylarca kalacak bellide sen aileni görmeye bile gidemeyeceksin yada onlar o kadar gelemeyecekBen de tayin isteyince annemin babamın yanına memleketime gelmedim.
rahat edemem tek yaşamaya alıştığım için başka yere gittim.evlilikte hizmette ve saygı da kusur etmeyecegim bu çok yorar beni.
büyük problem kesinlikle ama her sey evlendikten sonra belli olur.
Kimse yanlış anlamasın ama doğu kültüründe biraz bu dayatma var.O kültürde hep içiçe bir yaşam söz konusu.Benim nişanlımda doğulu aynı anlayış onlarda da var.Bu sebeple onların bu yaşam tarzını değiştiremeyeceğin için ya katlanıcaksın ya da ayrılıcaksın karar senin tabi.Ben de tayin isteyince annemin babamın yanına memleketime gelmedim.
rahat edemem tek yaşamaya alıştığım için başka yere gittim.evlilikte hizmette ve saygı da kusur etmeyecegim bu çok yorar beni.
büyük problem kesinlikle ama her sey evlendikten sonra belli olur.
Benim 80 yaşındaki anneannem tek başına yaşıyor. Hiç bir çocuğuna yük olmak istemiyor. Azıcık aşım kaygısız başım modunda. Elbette hastalıkları var ama yatalak değil sonuçta. Yemeğini de yapıyor temizliğini de yapıyor. Neden insanlar çocuklarıyla birlikte yaşamak isterler şaşıyorum
Eş adayınız kendince net konuşmuş, ilerisi için size anne babanın tüm sorumluluğunun kendinin ve dolayısıyla sizin üzerinize kalabileceğini, buna hazır olmanız gerektiğini söylemiş.Şimdi karar sizin artık.Ya ben böyle bir sorumluluğu alamam diyecek bitireceksin. Ya da herşeyi kabullenip devam edeceksiniz.Çok çocuklu ailelerde, bu işler öyle sırayla bakma falan, pek yürümüyor. Kimin yüreği yufkaysa, onun başına kalıveriyor bütün sorumluluk.Tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.Yapamayacağınız hiçbir şey için sizde söz vermeyin veya evet demeyin.
Erkek arkadaşın baştan açık sözlü konuşmuş, kivirmamis, yalan söylememiş, burası güzel...
Sende anne babasını hep sende kalacakmis gibi düşünüp kabul ediyorsan evlen, kafanda ay belirleme, yoksa huzursuz olursun.
Ama iyi düşün, bence çok zor..
Kimse yanlış anlamasın ama doğu kültüründe biraz bu dayatma var.O kültürde hep içiçe bir yaşam söz konusu.Benim nişanlımda doğulu aynı anlayış onlarda da var.Bu sebeple onların bu yaşam tarzını değiştiremeyeceğin için ya katlanıcaksın ya da ayrılıcaksın karar senin tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?