Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Öğretmenmişsiniz, şu cümleleri daha özenli kursaydınız ya..

Adam baştan şartlarını sunmuş, annesi babası neticede elbette bırakmaz istemez diğer kardeşlerinden bakımı üstlenen olmuycaksa. Diğerleri kabul etmezse kapının önüne mi koyucak? Açık yüreklilikle de dile getirmiş, kaypaklık etmemiş. Bu durumda siz, ya vazgeçersiniz veya adama destek olursunuz başka bir seçenek yok.

Çok haklısınız biz de benzer şekilde bir yaşlımıza bakıyoruz zaman zaman.kendince planladığı süre bitip de diğer evlatları arayıp sormayınca almaya gelmeyince boynu bükülüyor.biz hemen yok canım biz aradık gelmeyin dedik filan diyoruz ama kanmıyor.gözü kapıda telefonda bekliyor onlar da gelsin alsın hatırlasın diye.üzülmemek elde değil

Başka birisinin sana ailem gelmez,onlara ayrı düzen kurar yaslandiklarinda yatılı bakıcı tutarım sözüne guvenip evlenince işlerin öyle olmadığını görünce çok.pisman olursun . Başkasıda olsa annesi babası olacak.Seviyorsan başka çözüm bulun.

Eğer anne babasıyla bir hayat tarzı sana uygun değilse iyi düşün derim ben, anne babasından vazgeçemez sonuçta.
Anlaşamazsanız ilerde bu sebepten çok sorun yaşarsınız herkese yazık olur.

Allah rizasi icin bak ben kendimi yaktim bari ne olur sen kendini yakma.bak seni tanimiyorum etmiyorum ayni seyleri birebir yasadim bir ay bakariz dediler ben en bastan dedimki ben bakmam simdi basima kaliyolar sakin kabul etme o guvenligede yol ver hemen gitsin lutfen kendi dengini bul. Ailem ailem ahh dinlemedim ya onlari....

Sizin iş yaş. Geçen konuda bu anne baba mevzusu yoktu sanırım. Vazgeçin bence.

Bu durumu göz alıyorsanız evlenin.Ben bile kendi annemden ablamdan sıkılıyorum 10 gün sonra 2-3 aylık misafir istemezdim kesinlikle.Ama sevgilinizde bir suç yok bunu size açık açıl söylüyor zaten ama bence kendinizi yakmayın derim.

Uzun süreli kalacağa. Benziyorlar bence bu işten vazgeçmelisin çok büyük problem

kız kardeşlerinin çözümüne sıcak bakmıyor
bunu annenize babamıza gidin nasıl söyleyeceksiniz diyor

Zaten çalışıyorsunuz sizin bakmanız çok zor ihtimal.
Ben kardeşlerin bu riski göze almayacaklarını düşündüm ama tabii ne olur bilinmez
evet olması gereken o ama erkek olduğu biçin benimki sorumluluğu ken di aliyor
annesinin kalçası kırık bostanla yürüyor
idrar kaçırma problemi de oluyor bazen

Benim 80 yaşındaki anneannem tek başına yaşıyor. Hiç bir çocuğuna yük olmak istemiyor. Azıcık aşım kaygısız başım modunda. Elbette hastalıkları var ama yatalak değil sonuçta. Yemeğini de yapıyor temizliğini de yapıyor. Neden insanlar çocuklarıyla birlikte yaşamak isterler şaşıyorum

Ben de tayin isteyince annemin babamın yanına memleketime gelmedim.
rahat edemem tek yaşamaya alıştığım için başka yere gittim.evlilikte hizmette ve saygı da kusur etmeyecegim bu çok yorar beni.
Uzun süreli kalacağa. Benziyorlar bence bu işten vazgeçmelisin çok büyük problem

büyük problem kesinlikle ama her sey evlendikten sonra belli olur.

Aslımda ailenin yanına gitsen senin için bu süreç daha kolay geçebilir düşünsene onun ailesi gelip aylarca kalacak bellide sen aileni görmeye bile gidemeyeceksin yada onlar o kadar gelemeyecek

Belki senenin 7-8 ayı bakmak zorunda kalacaksınız, hatta daha yatalak olacaklar,

Belki senenin 10-15 günü misafirlikleri olacak sadece.

Siz en kötüsünü düşünerek karar verin, azı olursa da artık yarariniza.

Ama bence annenize babanıza bile yapmadığınız başkasına yapmayın.

7 kardeş toplanıp kiraya çıkartamıyor mu bu insanları?
Ya da neden illa şehirde kalıyorlar kendilerinin bir düzeni yok mu?kendi evleri kendi maaşları yok mu?
Senin başına kalacak gibi duruyor.Bu erkeklerin bu ailem diye diretmelerini de anlamıyorum

Yaslılar ne kadar yasayacakları belli degil ve daimi bakıcılık yapmanızda istenmiyor yeni evlendiginizde zaten diger kardesleri idare eder
Sevgi varsa ortada dert edilecek konu degil he sevgi yoksa cokta sey etmeyin ayrılın derim yalnız ilerleyen zamanlarda sizin anne babayada ne olacagı belli degil olmaz dersin hersey olur ve cocugu tebrik ederim merhametinden dolayı helal olsun hayırlı evlat bu devirde zor bulunur anne babaya hürmet gösteren evine yuvasınada gösterir tabi tercih sizin.

Eş adayınız kendince net konuşmuş, ilerisi için size anne babanın tüm sorumluluğunun kendinin ve dolayısıyla sizin üzerinize kalabileceğini, buna hazır olmanız gerektiğini söylemiş.Şimdi karar sizin artık.Ya ben böyle bir sorumluluğu alamam diyecek bitireceksin. Ya da herşeyi kabullenip devam edeceksiniz.Çok çocuklu ailelerde, bu işler öyle sırayla bakma falan, pek yürümüyor. Kimin yüreği yufkaysa, onun başına kalıveriyor bütün sorumluluk.Tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.Yapamayacağınız hiçbir şey için sizde söz vermeyin veya evet demeyin.

Erkek arkadaşın baştan açık sözlü konuşmuş, kivirmamis, yalan söylememiş, burası güzel...

Sende anne babasını hep sende kalacakmis gibi düşünüp kabul ediyorsan evlen, kafanda ay belirleme, yoksa huzursuz olursun.

Ama iyi düşün, bence çok zor..

Kimse yanlış anlamasın ama doğu kültüründe biraz bu dayatma var.O kültürde hep içiçe bir yaşam söz konusu.Benim nişanlımda doğulu aynı anlayış onlarda da var.Bu sebeple onların bu yaşam tarzını değiştiremeyeceğin için ya katlanıcaksın ya da ayrılıcaksın karar senin tabi.

bizimkiler de o mantiktalar.
anesi kalçası kırık bostana hareket ediyor yemek yapabiliyor zar zor ama temizlik yapamaz.

3 4 yıldır oğlunun yanına geliyorlar. alışmışlar erkek arkadaşım çok merhametli. annesi babası da bu durumu biliyor.biz de 13 kardeşiz ama biz de böyle durum olsa kendi evlerine gider bakarız musait oldukça ya da bakıcı tutarız annem babam da kimseye yük olmak istemezler.ama onların beklentileri var.

benim fitratim o kadar genis değil rahatıma düşkün biriyim.ama ya düşündüğüm gibi zor olmazsa diyip pişman olmaktan da korkuyorum.

yapabileceğimi sanmıyorum ailem de bundan sebep üzülüyorlar mutsuzlar içleri rahat değil bizimkilerin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…